menu

The Mechanic (2011)

mijn stem
3,22 (2127)
2127 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Thriller
93 minuten

geregisseerd door Simon West
met Jason Statham, Ben Foster en Donald Sutherland

Arthur Bishop (Jason Statham) is de beste elitemoordenaar die er is. Met uiterste precisie voert hij zijn opdrachten koelbloedig uit, zonder sporen achter te laten. Als zijn leermeester en vriend Harry (Donald Sutherland) wordt vermoord, besluit hij zijn leven te veranderen. Zijn missie wordt gecompliceerd als Harry’s zoon Steve (Ben Foster) hem benadert met het verzoek de kneepjes van het vak te leren.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=T911TbG6UOI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Onderhond
3,0
Oerdegelijke Statham.

Het is voor dit soort filmpjes dat ik eigenlijk af en toe een film van Statham probeer. Simpel qua opzet, maar redelijk vlot en stijlvol in beeld gebracht. Statham is een perfecte ijskikker, veel meer dan de actie valt er niet te beleven en het duurt ook allemaal niet langer dan nodig.

Ben geen grote West fan, maar deze film viel me goed mee. Heb wel een boontje voor hoofdpersonages die alles tot in de puntjes plannen en boven de snode countermoves van de tegenstander staan. Statham is er zo eentje, het einde is dan ook absoluut geen verrassing, maar wat deert het bij dit soort films.

Actie wordt aardig in beeld gebracht, de vaart zit er goed in en visueel is het bekend terrein maar best goed uitgevoerd. Enige wat de film mist zijn momenten die écht beklijven of er bovenuit steken. 't Is een film die snel zal wegzakken, maar tijdens het kijken niet verveelt. Leuke filler dus.

3.0*

ramonbrenda
goede actie film zeker 2de keer kijken waard vond ik 4 sterren waard

1,5
Vervelende film met alleen maar onsymphatieke personages. Jason Statham heeft gedurende de hele film maar één gezichtuitsdrukking: stoer en onverschillig . Ok, het is een 'mechanic', maar iets meer emotie maakt het wel leuker om naar te kijken. Het buitensporige geweld, met het vele schieten, doet de film ook niet echt goed. De eerdere versie met Bronson was veel beter.

avatar van Glennekeeeee
3,5
heerlijke statham-film die een leuke mix brengt tussen ouderwetse en actie en de meer modernere dramatische toon in de actiefilms. jammer dat foster zich niet helemaal ontplooit in deze film want dat had de scènes tussen hen samen nog sterker kunnen maken maar de actie zit goed, het verhaal valt nooit stil, zit nog best degelijk in elkaar voor dit soort films en het einde doet wat je ervan verwacht.

avatar van Theunissen
3,0
Toch wel een redelijke Actie / Thriller deze remake. Hoewel het verhaal vrij eenvoudig is en het verloop ook zeer voorspelbaar is, wist deze film me toch enigszins te boeien en keek hij zich ook lekker weg. De film bevat de nodige actie die er ook best aardig uitziet en de film duurt gelukkig ook niet lang, waardoor het nergens echt saai of langdradig wordt. Sterker nog, het tempo was behoorlijk hoog en er gebeurde dan ook voldoende. Jason Statham deed het wel aardig, maar een echte fan van hem zal ik nooit worden. Al met al leuk om eens gezien te hebben, maar meer ook niet.

avatar van Kondoro0614
4,0
The Mechanic

Ik ben een zeer grote Statham fan.. Hij mag dan niet in mijn Top 10 staan met een film, misschien komt hier nog verandering in, ik houd echt van zijn films... Ja, ik mag ook wel zeggen dat hij 1 van mijn lieveling acteurs is. Ik geniet altijd bordevol van zijn films, zo heb ik dat ook gedaan met The Mechanic. Echt een lekkere film met pure Statham actie... Lekker! En zoals bij vele andere films van deze beste man kijk ik toch wel mijn ogen uit.. Zodoende ook bij The Mechanic. Het concept is leuk bedacht, het verhaal was goed... De uitwerking was ook om weinig over te klagen... Ja, een echt lekker actie filmpje, kan het niet vaak genoeg blijven zeggen, haha! Ik denk toch echt wel dat ik deze binnenkort nog ga herzien, en dan maak ik me klaar voor deel twee !

4.0*

avatar van Daan258
3,0
Een lekker actie filmpje met een erg toffe cast en goed acteerwerk, vooral Ben Foster vond ik goed in deze film:P Ook een prima verhaal en een paar erg leuke actie scene's.
goed mee vermaakt.

dikke 3,0*

avatar van Thorongil
2,0
Zie Statham graag bezig, maar zijn films zijn meestal niet veel soeps op de Crank en Expendables films na.

avatar van leatherhead
2,5
Statham mag zijn norse tronie weer eens opzetten in een verder vrij generiek filmpje. Vermakelijk is het wel, en hoewel de hoeveelheid kolder natuurlijk buiten alle proporties is, kwamen de actiescenes toch best stijlvol voor de dag. West heeft zich er evident mee uitgeleefd, zowat al het mogelijke huis-tuin-en-keukengerei moest eraan geloven. Lekker.

Helaas ontstijgt het de middelmaat verder niet echt. Gewoon een redelijk amusant actievehikel met een aardige Statham. Maar indrukwekkend is het natuurlijk allerminst, tenzij je het over de riante verzameling clichés hebt.. 2,5*.

avatar van filmofiel
2,5
Goeie film alleen een barslechte regisseur, constant de microfoon boven in het beeld.

avatar van hutsekluts
3,0
Omdat deel 2 eraan komt, de eerste maar eens bekeken. Ik had hem blijkbaar al gezien want mijn stem stond op drie sterren. Er was weinig van blijven hangen. En op drie sterren blijft ie staan. Simpele actiefilm die lekker wegkijkt. Als je geen diep intermenselijke relaties en uitgediepte karakters verwacht, dan is dit anderhalf uur makkelijk en leuk vermaak. Hij blijft op drie sterren al hoop ik voor The Mechanic 2 na de trailer gezien te hebben in de bioscoop wel een halve ster extra te kunnen schrijven. Nu maar afwachten of die verwachtingen niet te hoog gespannen zijn.

avatar van Shinobi
2,5
"What I do requires a certain mindset."

Ter voorbereiding op het vervolg dit deel maar eens bekeken.

Blijkbaar is deze titel een remake van de gelijknamige film uit de jaren '70 met Charles Bronson. Jason Statham mag hier komen opdraven als huurmoordenaar die zijn hand niet omdraait voor de meest complexe doelwitten. Vanzelfsprekend is het geheel gevuld met de nodige clichés en een weinig verheffend verhaal.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat 'The Mechanic' verscheidene subplots bij elkaar heeft geraapt om je maar iets voor te kunnen schotelen. Daarbij neemt de film zichzelf te serieus, ondanks alle onlogica die voorbij komt; het is een wirwar van toevalligheden en vage motieven. De oplettende kijker ontdekt al gauw alle fouten. Dat men nog geen eens de moeite neemt om deze te verhullen zegt meer dan genoeg.

Statham doet het prima als - monotone - huurmoordenaar, al moet je wel een liefhebber zijn van zijn werk. De pacing is iets aan de langzame kant, maar de actiescènes zijn gelukkig onderhoudend te noemen. Helaas worden deze momenten door de slordige montage enigszins haastig in beeld gebracht, zonder een duidelijk overzicht.

Al met al een redelijke actiefilm die doet wat het moet doen, zolang je de verwachtingen maar laag houdt.

2,5 Sterren.

avatar van tbouwh
3,5
Aanstaande donderdag verschijnt Mechanic: Resurrection, het vervolg op the Mechanic (2011) in de bioscoop. Dat verzorgde een uitstekende gelegenheid om het eerste deel, dat ik nog niet gezien had, eens aan een kijkbeurt te onderwerpen.

Jason Statham schittert als actieheld in deze flitsende, bij vlagen keiharde thriller, die door haar verteltempo en een krappe anderhalf uur speeltijd voorbij is voor je er erg in hebt. Statham speelt een huurmoordenaar, gespecialiseerd in doofpot-klusjes. Het is zijn taak ervoor te zorgen dat elke moord overkomt als een ongeval, en die taak vervult hij met verve.

Maar complicaties zijn al snel aanstaande, want nadat Jason ‘The Bishop’ Statham in opdracht een naaste kennis (Donald Sutherland) heeft omgebracht, komt hij in aanraking met diens zoon (Ben Foster), die de fijne kneepjes van het vak ook wil leren…

In haar narratieve opzet kent The Mechanic niet al te veel verrassingen, en daarmee kan de film terecht bestempeld worden als een vrij doorsnee actiefilm. Goed acteerwerk, degelijke visuals en een aantal geslaagde en goed gefilmde vechtscénes maken deze thriller echter wel de moeite. The Mechanic is daarmee uitermate geschikt als vermakelijke no-brainer voor tussendoor.

Of het vervolg ook zo geslaagd zal zijn? Ik betwijfel het. Statham lijkt in de trailer wel weer op dreef, maar het aantal slechte, minderwaardige sequels dat bij vergelijkbare thrillers is uitgebracht kan een videotheek vullen. Dat maakt dat mijn verwachtingen redelijk getemperd zijn, al zal het mij niet weerhouden te genieten van een avondje rechttoe-rechtaan amusement.

avatar van jeroentjuhhhhh
2,5
Wat een verschil met dat kitscherige tweede deel.. Dit kon ik een stuk beter hebben. Statham vind ik sowieso niks, maar als norse brombeer nog prima te doen. Wanneer er een knipoog bij komt, kan hij totaal niet mee qua charme en timing. Hier hoeft hij daar gelukkig niets mee te doen. Beetje grommen, paar klapjes uitdelen en verder relatief(!) stijlvol ingevuld door West. Op z'n minst smaakvol voor dit type hapslikweg actie vertier.

avatar van FunkStarr
3,0
Aardig, maar ook niet meer dan dat. Vind de film wat te traag op momenten, ondanks de korte speelduur. Op het laatst nog een paar aardige scenes, maar echt bijzonder wordt het nergens. Een mager zesje.

avatar van W.V.
2,0
Onlangs de film op tv gezien, aardige remake van die met Bronson, jaartal wil me zo even niet te binnen schieten, maar de film is geen hoogvlieger. Statham is op zijn best in het actiegenre, maar hij acteert met 1 gezichtsuitdrukking. Daarnaast blijf ik met een aantal vragen zitten.
Waarom gaat hij over tot het opleiden van de zoon van een slachtoffer? Waarom neemt hij klakkeloos aan dat zijn mentor de zaak heeft verraden? Was het zijn bedoeling om de zoon te misbruiken als hulp om Dean terug te pakken? Getuige het einde van Steve was Bisshop op de hoogte dat Steve hem wilde doden, maar waarom verdween hij niet gewoon en liet Steve in de waan dat hij dood was?
Nou ja, de actieliefhebbers komen wel aan hun trekken en dan neem je de rest wel voor lief, maar dit is geen film die ik snel weer zal kijken.

avatar van IH88
3,0
“I'm going to put a price on your head so big, that when you look in the mirror your reflection's gonna want to shoot you in the face.”

Aardige actiefilm met actieheld Jason Statham die weer koel mag kijken, mag schieten en bad guys in elkaar mag trappen. Zo zie ik hem het liefst en er zitten een aantal fraaie actiescènes in de film. Jammer genoeg wordt de focus te veel gelegd op het verhaal waardoor er eigenlijk te weinig vaart en actiescènes in zitten.

En dat kan in dit soort films natuurlijk niet. Het verhaal is flinterdun en de personages ook, dus waarom zoveel aandacht eraan besteden? Het opleiden van Foster door Statham tot huurmoordenaar is aardig op papier, maar de acteurs hebben geen chemie en Foster is hier vooral een vervelende blaag. Het einde is wel lekker hard en gelukkig wordt niet voor de sentimentele oplossing gekozen. Zo zie ik het graag.

avatar van Duke Nukem
3,5
Goede actiefilm met Jason "ik kan niet acteren maar wel als de beste op je bakkes slaan" Statham in de rol van huurmoordenaar en Ben Foster als zijn arrogante leerjongen. Het verhaal blijft redelijk trouw aan de originele 'Mechanic' uit 1972 met Charles Bronson. Net als in het origineel komt aan het einde van de film nog een aardige twist, wat ik zo'n beetje het beste stuk van de hele film vond.

Sergio schreef:
De versie met Charles Bronson uit 1972 vond ik beter.

Daar ben ik het volledig mee eens.
"If you're reading this, you're dead!"

2,5
Na herziening verlaagd naar 2.5*
Flinterdun verhaal, nutteloos middenstuk, plot van een gemiddelde GTST aflevering.

De actie was voor de rest goed.

avatar van joolstein
3,0
Zondagavond en zin in verstand op nul film(s) Het kwam dus goed uit dat ik nog The Mechanic had liggen. Eerst de film uit 2011. Tja, wat moet je over zo`n film zeggen. Een Jason Statham kijk je natuurlijk om zijn acteer kwaliteiten. Nee, het draait natuurlijk om de actie. En dan zit je met deze wel goed. Na wat ik gelezen heb blijft verhaal redelijk trouw aan de originele 'Mechanic' uit 1972 met Charles Bronson. Er zijn prima en degelijke visuals en een aantal geslaagde en goed gefilmde vechtscénes maken deze thriller toch de moeite waard. Fijne en leuke samenwerking met Ben Foster. De film deed dus wat hij moest doen vermaken.

avatar van Tarkus
4,0
Tarkus schreef:
Leuke actiefilm, met een simpel scenario waarvan je op voorhand weet wat er komen gaat.
Maar de prent zit boordevol actie, wat had je anders gedacht met Jason Statham in de hoofdrol.
Prima rol toch ook van Ben Foster en dat is ook de kleine rol van de altijd prima spelende Donald Sutherland.


Naar aanleiding van het verschijnen van de 2de film uit deze reeks deze eerste nog eens bekeken.
En verhoog mijn score, want is toch wel een goede prent.

avatar van Phantasm
3,0
Vandaag voor de tweede keer gezien, deze blijft leuk.

avatar van AmazingPP
3,5
Ik heb net "The Mechanic" gezien met stoere-mannen-macho Jason Statham. Hele aardige film, als je je gedachten uitschakelt tenminste, want de dialogen zijn minimaal, het dunne script wordt verborgen achter veel vooral luidruchtige muziek en het is allemaal heel erg stoer. Echt wat voor mij dus. Het lijkt er nu op dat ik dit soort films verafschuw. Nee, dat niet: alleen die met Seagal en van Damme sla ik over. Dat vind ik twee van de allerslechtste acteurs die er rondlopen. (Nou ja, Ashton Kutcher vind ik het slechtst.) Ik hou wel van pittige actie. Jammer dat dit weer zo'n enorm baut-uitgave is van DFW: geen menu, korrelig beeld; het is echt bagger. Maar goed: dit was een zeer aardige film: 3,5 *

avatar van sandero16
3,5
Keek lekker weg deze film. Heerlijke actiescènes en er was een verhaallijn. Helaas was die af en toe wat summier en moest je vooral het verstand op nul zetten. Het acteerwerk was ook niet altijd even goed.

Statham was weer zichzelf. Veel actie, weinig praten. Precies wat ik van hem gewend ben en het spreekt mij zeker aan!

3.5*

avatar van mjk87
2,5
Typisch Statham-vehikel. Beetje knokken, wat geschiet, en die granieten kop. Het idee is wel aardig, maar ik vind de film nergens verrassend en de film weet mij nergens echt te raken. Kijkt redelijk weg, maar een week later kan ik al weinig er meer over zeggen. En dat zegt vaak genoeg. Wel mooi gefilmd in veelal warme kleuren en dat geeft de film wel een lekkere zomerse sfeer. 2,5*.

avatar van EVIL '84
3,0
Lekkere actiefilm die vlot wegkijkt. Geen gedoe, fijne actie scènes en een prima Jason Statham als hoofdpersoon! Niets bijzonders, gewoon leuk voor even tussendoor!

nog eens overdoen de film uit 1972 met charles bronson nu opnieuw verfilmt met jason statham in de roll van de huurmoordenaar bishop. natuurlijk statham kun je niet vergelijken met bronson er zit veel verschil in zowel de films als het acteren jason is erg bekend om zijn harde actie en hoewel bronson soms ook wel actie film maakte is hij niet zoals statham. wat maakt nu het verschil tussen de twee films de nieuwe verfilming zit meer actie en geweld het lijkt meer op een bond film dan op de verfilming van de classicer uit 1972 hier meer harde beelden en meer bloed het is zeker geen slechte film en ook het einde is bijna een beetje het zelfde als de film uit 1972 enkel de hebben ze hem een beetje anders gemaakt. want bronson en vincent ook al waren ze huurmoordenaars hun manier doden was anders dan de twee acteurs die nu spelen. statham is een goede acteur en heeft soms enkele goede films. maar hier in deze de film laat hij niet enkel de kogels vliegen om je oren hier gebruikt hij ook weer eens zijn kunsten zoals we hem kenen uit zijn eerste films. er is ook gewerkt met vele speciale effecten dan in de film uit 1972 ja het is weer een modernen eeuw en de films veranderen net zoals alles en voor je het beseft is de film ten einde. de 1972 was nog een brave versie misschiens is het daarom dat ze hem nieuw leven hebben ingeblazen?

3,0
Standaard actiefilm, maar één die wel goed en vlot wegkijkt. Natuurlijk weet je precies van tevoren al wat er gaat gebeuren, maar dat is ook precies wat je verwacht als aan dit soort actiefilms begint. De kijktijd van 90min was precies goed, niet te lang.

avatar van Aazhyd
3,0
Redelijk straight forward actiethriller die naar het eind toe wat ongeloofwaardig wordt. Het tempo zit er goed in en hij kijkt voor een keertje lekker weg.

Jens van Eijk
Het is een echte Statham film dus een meeslepend verhaal hoef je niet te verwachten, het moet het voornamelijk van de actie scènes hebben maar daar slaat de film de plank al mis. Film probeert namelijk nadrukkelijk de focus te leggen op het verhaal maar dat is flinterdun, slechte character background en qua cast is het ook drama. Statham is wel gewoon weer steady zoals gewoonlijk, maar Ben Foster ontplooit al helemaal niet in deze film. Enige plus punt is de speelduur.. 93 min

avatar van Shadowed
3,0
Ok.

Inderdaad een typerende Statham-film met een rol die wederom voor hem op het lijf geschreven is. Vroeger deed hij meer variërende rollen, maar nu lijkt hij eigenlijk altijd dezelfde rol te spelen. Maar in die rol is hij wel 1 van de betere, dus weinig te klagen.

The Mechanic is geen slechte actiefilm, met regisseur Simon West achter het roer. Dat is toch wel een echte actieregisseur, dus wellicht zal het niet slecht zijn. Slecht was het ook zeker niet, maar zeker voor West zijn doen, die begon met een aantal lompe films, is dit best braaf.

Het is wel iets stijlvoller dan de algemene West film en de actie ziet er wat beter uit in vergelijking met al zijn eerdere films. Maar echt pakkend wil het nooit worden en de actie is relatief braaf. Deze film wordt eigenlijk nergens memorabel ondanks alle potentieel.

Want die echte hardheid en kilheid ontbreekt gewoon een beetje. Het verhaal is een ideaal recept voor een harde en grove film, maar deze is vooral braaf. Een actiefilm die zich braaf binnen de lijntjes houdt en niet echt iets bevat dat erg gaaf is. Op een spetterende achtervolging in de stad na dan.

Het verveelt niet echt, maar aangezien het wel een te brave afwerking heeft toch maar een kleine voldoende.

3,5
geplaatst:
Grappige actiefilm, wel veel verkwisting van munitie en brandstoffen, goeie sound

Gast
geplaatst: vandaag om 23:12 uur

geplaatst: vandaag om 23:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.