• 9.377.648 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Ben Foster en Donald Sutherland

Releasedatum: 17 maart 2011

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Mechanic

"Someone has to fix the problems."

Arthur Bishop (Jason Statham) is de beste elitemoordenaar die er is. Met uiterste precisie voert hij zijn opdrachten koelbloedig uit, zonder sporen achter te laten. Als zijn leermeester en vriend Harry (Donald Sutherland) wordt vermoord, besluit hij zijn leven te veranderen. Zijn missie wordt gecompliceerd als Harry’s zoon Steve (Ben Foster) hem benadert met het verzoek de kneepjes van het vak te leren.

avatar van vluchtheuvel

vluchtheuvel

Een goede actie film, waarvan het plot mij zeer bekend voorkomt, Charles Bronson speelde ook in zo'n film waarvan het eind zeer veel lijkt op deze, dus deze film heeft er wel wat mee te maken Eppo349

Desalniettemin, heb ik zeer genoten van deze film.

Dus een toppertje en het kijken meer dan waard.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Recht-toe-recht-aan actiefilm met aardig camerawerk en Statham in een rol die je hem kunt toevertrouwen.

Weinig verrassingen biedt de film niet maar weet nog wel redelijk te vermaken. Vooral Foster zet een goeie rol neer en is met Statham een prima actieduo. Hij is met z'n losbandige en ongecontroleerde karakter een vermakelijk contrast met het geraffineerde van Statham. De film bevat wat leuke shots en is de actie goed verzorgd met niet al te veel ongeloofwaardige scenes.

Niet echt een bijzondere film, maar doet wat je er van verwacht.

avatar van The Oceanic Six

Typische Jason Statham actiefilm, wat je positief en negatief kan opvatten.

Positief omdat Jason Statham gewoon cool is. Hij is voor mij toch wel een beetje de actieheld van de laatste jaren. Nou is dat niet heel moeilijk, omdat er tegenwoordig geen echte toppers meer op dat gebied zijn. Een actieheld van het kaliber Schwarzenegger heb je gewoon niet meer, maar Statham doet het wel naar behoren. Cool uiterlijk, een bijpassende stem voor de oneliners en hij kan behoorlijk goed schieten en knokken. Die zaken voert hij dan ook prima uit in The Mechanic. Ietswat negatief is dat het wel weer een beetje een rol is die Statham al wel vaker heeft gespeeld, maar amusant is het wel. Hij is toch weer lekker op dreef. Leukste scene vond ik toch wel de gijzeling waarbij hij dreigde de arm van de vrouw in de vleesvermaler te stoppen. Zeker later in de film was het allemaal nog wel de moeite waard.

Zoals de meeste van dit soort actiefilms is het allemaal weer flitsend gefilmd en zit het met de oneliners en de actie wel goed. Niks bijzonders, wel geinig om een keertje te kijken.

avatar van james_cameron

Prima aktiefilm die het coole uitgangspunt van het origineel grotendeels succesvol weet op te pimpen tot een flinke adrenalinerush. Statham is perfect gecast in de zwijgzame hoofdrol; Foster is minstens zo goed als de losgeslagen hotshot die volgt in zijn voetsporen. Het eerste uur is het beste, daarna volgt een wat minder interessante en enigzins afgeraffelde aktiefinale met heel veel explosies. Regisseur West brengt alles vakkundig in beeld en schroeft het tempo flink op. Minpuntje is ook hier weer de wat fragmentarische montage, waardoor aktiescenes net dat beetje extra impact missen.

avatar van Spetie

Een degelijke actiefilm, die loopt zoals je kunt verwachten, maar die best vermakelijk is, Statham speelt het personage dat hij zo vaak speelt, de coole, charismatische guy, die ook nog eens behoorlijk goed kan vechten. Goed, daar is hij nu eenmaal prima geschikt voor en ook in deze film doet hij het prima.

Wel leuk is het dat Ben Foster in deze film zijn tegenspeler is. Foster is eigenlijk altijd goed en vult in deze film Statham goed aan en geeft hem ook waar nodig tegengas. Het verhaaltje is verder niet zo heel bijzonder en meer een soort van kapstok voor de actie, die zeker niet slecht is. De film zelf vermaakt ook best, al wordt het nergens echt spannend of bijzonder en voor je het weet is het anderhalf uurtje alweer voorbij.

avatar van Denny&Melenie

Denny&Melenie

Mooie film net wat je van Jason statham kan verwachten, veel actie leuk verhaal zeker de moeite waard om van het begin tot het eind te kijken

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Statham doet weer eens waar-ie goed in is; hetzelfde als in (bijna) al z'n vorige films zo'n beetje dus. Foster zorgt met z'n prima bijrol voor een 2e charismatische verschijning in deze Mechanic.

Want charisma hebben de beide stoere mannen wel; echt twee van die ruige figuren die precies bij elkaar passen om er eens lekker op los te slaan / moorden. Het enige wat ik nog wat miste, was de nodige humor. Het stelt niet bijster veel voor allemaal, maar het vermaakt gewoon prima.

Een paar leuke actie-scénes, wat ontploffingen en een simpel verhaaltje waar regisseur Simon West genoeg vaart en vermaak in heeft gepompt om het best interessant te houden. Voldoende.

avatar van stinissen

Standaard aktie film naar een remake van Mechanic, The (1972) wel ietsje beter was. Jason Statham is prima voor dit soort films maar Ben Foster zie ik liever in een drama.

avatar van Zinema

De remake en de reut.

Eigenlijk is deze remake van Bronsons klassieker een nogal doorsnee actiewerkje, waarbij geen enkele verrassing aan de kijker wordt blootgesteld. Toch maken Foster en Statham net dat kleine beetje verschil in de grote berg aan reut binnen het genre. Veel houdt het echter niet over.

Redelijk.

avatar van Fortune

Fortune

Meh, had veel meer ingezeten.

Opzich wel een aardige actiefilm maar ze proberen er tevergeefs iets meer van te maken dan het is. Statham is aan de mindere kant qua dialoog en actie.

Op het einde zitten er ook nog een aantal onnodige explosies in.

Voor de rest een redelijk gemaakte actie film.

2.5

avatar van patrick17

patrick17

Someone Has To Fix The Problems

Prima actiefilm van Jason Statham die de film wederom draagt.

Actie in de film is voldoende te aanschouwen en daar doen

we het eigenlijk voor in dit soort films. Het eind was wel voorspelbaar

natuurlijk maar dat maakt geen minpunt van de gehele film.

De film is wel snel gefilmd dus je moet wel goed opletten wat

er nou precies allemaal gebeurd.

Al met al heb ik me prima vermaakt bij deze film en is over

een paar maaden het kijken zeker nog eens waard.

3.0 *

avatar van wwelover

wwelover

Aardige actiefilm met een sterke Jason Statham. De actieheld van nu, en in tegenstelling tot veel andere actiehelden kan hij ook nog eens redelijk acteren. Het verhaal is niet heel bijzonder, maar opzich ook niet storend voorspelbaar. De actiescenes zijn in ieder geval erg goed, maar dat is meestal wel zo met Statham. En ik moet zeggen dat Ben Foster het ook erg goed deed, had ik niet verwacht van hem. Al deed hij me een beetje denken aan Edward Norton in American History X.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Niets nieuws, niets speciaals.

Statham, Foster en Sutherland zijn wel prima.

Nogal vervelende montage. Er wordt een beetje rommelig en snel geswitchd tussen de shots, ik ben totaal geen fan van dit soort filmmaken. Enkel die paar shots bij het gebouw waar Arthur en Steve gingen abseilen vond ik nog aardig maar ook niet meer dan dat.

Gelukkig blijft Sarah beperkt tot een scharreltje, niet dat er zo'n standaard romance wordt neergezet net zoals bij James Bond, Knight and Day, Killers, Drive Angry.... noem ze maar op.

Muziek is wel aardig. Ook wel leuk dat zie die platenspeler terug lieten komen.

De explosies op het einde zien er goed uit en dat briefje met ''als je dit leest ben je dood'' was wel geinig..

Het is een redelijk zwak verhaal inclusief zwakke badguys. Desondanks keek het wel weg.

avatar van 606

Toppie film met veel goede actie en verhaal is vermakelijk.

Goed geacteerd en mooie effecten, en einde was verrassend.

avatar van Ridito

Ridito

Echt een film voor een Jason Statham fan.

Voorspelbaar maar dat is niet erg.

Goede schiet actie's .

Genoten van deze film.

avatar van rep_robert

Extreem standaard actiefilmpje met Jason Statham die uiteraard weer een zelfde rol als altijd heeft in de film. Oke, hij doet het aardig en lijkt ook wel in zijn element in dit soort rollen. Je ziet een paar leuke trucjes die je af en toe doen grinniken, daar ligt dan ook de grootste kracht in deze film.

Verder veel actie, een erg vlot maar ook slecht en extreem simpel geschreven verhaal(Dat gedoe met dat pistool in dat bootje was echt te triest voor woorden).

Middelmaat en eigenlijk geen biosmateriaal.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

The Mechanic leunt geheel op de acte de présence van de huidige actieheld Jason Statham. Die, in tegenstelling tot veel van zijn genre-broeders, in ieder geval emotie in zijn rollen weet te leggen. Ben Foster is een fijne ''sidekick'' als de wraakzuchtige nihilist die de overzichtelijke werkwijze van zijn tegenstander in de war schopt met zijn chaotische handelen. De film heeft een heerlijk grimmige sfeer en blijft tot het einde toe prettig naargeestig. Wel jammer is dat de psychologie van de karakters uiteindelijk toch ondergeschikt blijkt aan over-the-top actie en voorspelbare wendingen. De zorgvuldige opbouw deed vermoeden dat er meer uitgehaald kon worden.

avatar van TMP

TMP

Typische Statham film. Dat kan ik meestal wel waarderen.

Erg matig verhaal deze keer, gecompenseerd door veel actie en een aardig einde. Niet bepaald een film die je lang zal bijblijven.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Zeker niet zo intelligent als het origineel met Bronson, maar qua actie wel spectaculairder.

Toch vond ik het origineel beter, omdat die beter uitgedachte scenes had. In deze versie is het bijvoorbeeld doodeenvoudig om de telefoon af te luisteren van een extreem beveiligd gebouw. Ook de voorbereidingen op de kills zijn wat slapjes.

Toen de film ook nog begon met een oliedomme niet overtuigende voice-over van Statham vreesde ik het ergste, maar de film ging daarna gelukkig naar een iets hoger niveau.

Hoe de relatie tussen Steven en Arthur tot stand komt is heel zwak uitgewerkt. Een paar logische dialogen, die we allemaal wel konden bedenken, that's it.

Dieptepunt is eigenlijk de simplistische manier waarop Steven aan het wapen van zijn pa komt: op een plank naast een doos met spullen die Steven notabene zelf moet ophalen. Hoezo slordige hitman?

Wel moet ik toegeven dat het met de actie best snor zit, met name de scene tussen Steven en de andere hitman is op zijn zachts gezegd gruwelijk. Dikke pluim daarvoor.

Het camerawerk is dan weer minder; veels te druk en onnavolgbaar in de simpele actiescenes.

Heel jammer, want er had meer ingezeten in deze remake

avatar van N23

N23

Een doorsneefilm, dacht ik. Die het vooral van zijn actie zou moeten hebben. En ik moet zeggen deze film heeft me positief verrast. Het plot en de gebeurtenissen waren voor mij verrassend, nu ga ik niet vaak naar zulke films en zou het ongeacht voorspelbaar zijn voor mij was dat het echter niet.

De acteurs waren goed en hun acteerwerk was ook prima.

De actie was leuk.

Het plot was verrassend maar was toch enig voorspelbaar, als je vaak naar dit soort films gaat. De sfeer was goed, en het zag er mooi uit.

Zeker bioscoopwaardig. Een aanrader als je van actie films houdt.

avatar van schram101

schram101

Lekker vermakelijk filmpje met mischien wel de beste actieacteur van het moment en daarnaast in mijn ogen de beste acteur van het moment. Want ook hier speelt Foster weer ijzersterk. Echt een topper, deze jongen!

We zien en niet al te verassend verhaal dat beste een leuk einde. Actie werd leuk in beeld gebracht met als hoogtepunt de vechtscene tussen Steve en die grote hitman .

Overigens vond ik het wel vrij goedkoop dat er tot 3 keer(!) toe een microfoon in beeld kwam..

avatar van Denzz

Denzz

Erg leuk filmpje eigenlijk. Jason Statham is tof gecast als droge killer. Het verhaaltje is niet echt denderend maar van dit soort films verwacht je gewoon ongecompliceerde actiescènes en The Mechanic weet die erg vlot en probleemloos in te blikken. De film was wel redelijk kort.

Ik geef de film een 3.5*, ik heb me gewoon erg geamuseerd .

avatar van kylexy037

kylexy037

The Mechanic, Def: Iemand die opdrachten uitvoert, een huurmoordenaar.

Een lekkere actiefilm, met een niet zo diep verhaal, maar is dat wel nodig? Jason Statham speelt een uitstekende rol, waardoor de film van het begin tot het einde boeiend blijft.

Qua spanning, die is er niet echt. Ik bedoel minder dan bij een film zoals Unstoppable (2010). Maar zoals ik al zei: een lekkere actiefilm, met mooie gevechtscènes en helemaal de moeite waard om het te kijken.

Welverdiende 4*

avatar van purekillah

purekillah

Bagger.

Het begin was ook gelijk het sterkste punt van de film. De zwembad moord was inventief en redelijk goed uitgespeeld, alhoewel hier en daar een aantal zaken te bespeuren zijn die niet kloppen en niet op elkaar aansluiten. Maar daar moet je maar even doorheen kijken.

Was deze film zo doorgegaan had het een goede actie spektakel kunnen zijn.
Voorspelbaarheid en cliches zaten er dik bovenop, het einde was absoluut geen verassing en ben meer van Statham gewend.

Onvoldoende. 2,5

avatar van Insignificance

Insignificance

Remake of niet, met een plot als dit kan je eigenlijk niet meer op de proppen komen. Het maakt zich er van tijd tot tijd nogal voorspelbaar en gemakkelijk vanaf. Verder blinkt het eigenlijk ook nergens in uit en in enkele scènes zijn er nog wel wat minnen te noemen. Zitten ook een paar vreemde muziekkeuzes in het begin.

Toch zakt 't nooit helemaal weg in Bishop's bayou. Statham en Foster zijn wat je er van mag verwachten, film ziet er best verzorgd uit en blijft ondanks alles redelijk onderhoudend. Mede dankzij een paar aardige actiemomenten waarvan Steve's eerste eigen klus eigenlijk best een goede is. Al met al kan het er allemaal net mee door.

avatar van Jeffie

Jeffie

Enkele dagen terug in de cinema gaan kijken..

Deze film is zeker geen topper, maar hij is oke..

Verhaal is voorspelbaar, maar eigenlijk stoort dit niet..

Het is gewoon een leuke film, fijne actie, er zit genoeg vaart in..

Als je een avondje niet weet wat te doen, ZEKER kijken..

Is de moeite !!

avatar van Frenetic

Frenetic

Deze film overtrefte mijn verwachtingen. De actie was prachtig in deze film. Acteerwerk was ook uitstekend net als het verhaal. Kortom Simon West heeft een actiefilm gemaakt zoals het hoort.

avatar van El ralpho

El ralpho

Now that's what I call an action movie!

Wow.

Reden voor deze uitdrukking is dat The mechanic het hem gewoon flikt. Geen ellenlange verhalen, karakterschilderingen of diepgaande complottheorieën. Gewoon een degelijk verhaal wat prima past binnen het genre en wat als kapstok dient voor de vele verpletterende actie sequences.

Jason Statham is sowieso een van de weinige echte bikkels in mijn ogen die jaren 80/90 helden zoals Schwarzenegger en Stallone vandaag de dag evenaart. En in deze film laat hij zien waarom dat zo is: Shoot first ask questions later. Wat ik met deze uitdrukking bedoel is dat we te maken krijgen met rasechte ouderwetse actie in zijn puurste vorm. Lekker lomp, ongecensueerd en straight to the point. Niet meer niet minder en geen rompslomp eromheen. De film is in een poep en een scheet afgelopen en weet geen moment te vervelen. Tijd om op adem te komen krijg je namelijk niet, de film dendert in sneltreinvaart door van de ene actie scene naar de volgende.

Een veelgehoord kritiekpunt bij deze film zal ongetwijfeld zijn dat we dit allemaal weleens vaker gezien hebben. En dit is ook ongetwijfeld waar. Als het echter zo sterk en leuk wordt gebracht als in The mechanic heb ik hier geen enkele problemen mee. Dit soort films komen er veel te weinig uit tegenwoordig en hier mogen er van mij veel meer van komen.

Een dik verdiende 4,0*

avatar van movierobert

movierobert

Microfoons in beeld of niet zo wil ik wel meer Actie Films.

Goed verhaal, lekkere actie, alles wat ik nodig heb voor een filmavond.

Einde kwam voor mij toch onverwachts en er zaten zat leuke scenes in.

avatar van Miss Lola

Miss Lola

Inderdaad, goeie actiefilm! Goed geacteerd en de scenes zitten goed in elkaar! Gewoon kijken dus.