• 9.378.143 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Jessica Alba en Tommy Lee Jones

Gesproken taal: Bulgaars en Engels

Releasedatum: 1 september 2016

Plot Mechanic: Resurrection

"Four continents. Three kills... Or the love of his life is dead."

De meest gevaarlijke huurmoordenaar ter wereld, Arthur Bishop, dacht dat hij een punt achter zijn moorddadige verleden had gezet. Maar wanneer zijn meest geduchte vijand de liefde van zijn leven ontvoert, is hij gedwongen om de hele wereld af te reizen om drie onmogelijke huurmoorden te plegen en het op een ongeluk te laten lijken.

avatar van Biosguru

Biosguru

Holy Sardines, Batman! Statham heeft ook eindelijke de shark repellent spray gevonden. Shark Repellent: It’s Not J...

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Flinterdun verhaal met veel actie, aardig. Geen hoogvlieger dat is zeker krappe voldoende 3.0.

avatar van broncode

broncode

Misschien wel een van de meest slechtste aktie films van Jason Statham, terwijl ik me d'r toch wel op had verheugd had. De eerste mechanic met Statham kon ik wel waarderen, maar deze word vreselijk snel afgeraffeld voor het geld. De eerste stunt met de delta vlieger zet de toon voor de film, en leek daar door meer op een Roger Moore 's James Bond film dan een serieuze aktie film,ik weet het is een dun lijntje bij dit soort films, maar toch.

By the way:de locaties waren prima gekozen, daarom de 2,5 ster

avatar van Brabants

Brabants

Deze film voelde voor mij behoorlijk aan als een onnodig sequel. Het valt te omschrijven als een mix tussen Terminator enerzijds en James Bond anderzijds. Ondanks dit vrij generieke plot toch sterke actie en zeker genoeg voor de echte Statham fans.

avatar van The Oceanic Six

Overdreven lage cijfers hier naar mijn mening, want Mechanic 2 doet niet onder voor de voorganger of voor een gemiddeld B filmpje. Statham is nog altijd imposant met knokken en het is jammer dat hij weinig humor heeft, want anders was hij dé actieheld van na 2000 geworden. Maar daarvoor speelt hij te vaak in niet al te memorabele films mee, ondanks dat er op hem niks aan valt te merken.

Mechanic 2 neemt sowieso teveel hooi op de vork. 3 missies en een overkoepelend verhaal met de gijzeling van de mooie Jessica Alba is too much voor de 90 minuutjes die de film duurt. Alles gebeurt in razend tempo en dan moet je gewoon weinig verhaal hebben. Maar ik heb me er wel mee vermaakt. Het ziet er op de explosies na (wat nep zeg!) allemaal prima uit en de diverse locaties, zeker de Thaise gevangenis, zijn natuurlijk voor de sfeer van de film wel een pluspunt.

Net als de voorganger ook nu 3*.

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Mooie film, zeker het kijken waard.

avatar van filmkul

filmkul

Matige actie film. Het verhaal is zwak en totaal niet origineel. De uitwerking is ook niet al te best. Het tempo is goed, maar de film komt afgeraffeld over wat de opbouw niet ten goede komt. Het is een paar kunstjes laten zien en klaar denkt Gansel. Helaas. Het acteerwerk is ook matig. Alba komt totaal niet geloofwaardig over. Statham zit in zijn vertrouwde rol en doet dat op routine. De film bevat verder mooi geschoten plaatjes. Een film die de trailer niet waarmaakt. 2.0

avatar van michaeljanssen

michaeljanssen

Ik ben doorgaans een groot fan van de films van Jason Statham. Echter, de laatste tijd wordt het steeds meer een herhaling van wat we al eerder gezien hebben. Ook het feit dat 3 moorden in 5 minuten in de film worden gepropt helpt niet echt mee. Het wordt hierdoor een beetje een rommelig geheel. Gelukkig hebben we Jessica Alba nog.

avatar van geezoes

geezoes

Wat een prut. Leek wel een computerspelletje. Intro. Level 1 pak de drugsdealer. Intro. Level 2 vermoord de pooier. Intro. Level 3 maak de wapenhandelaar van kant. Mission complete.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Totale prut.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatig filmpje, wel wat aktie in en vooral de bloedmooie Jessica Alba zien alleen al voor dat kijk je die film uit haha.

avatar van chuckie1208

chuckie1208

Mooie wegkijk filmpje . Beetje james bond achtig. Als je van dat soort films houdt moet je zeker kijken. Veel actie met een liefdes verhaal.

avatar van xaid

xaid

Jammer jammer viel tegen ....met wat goedkope explosies

avatar van Guardian2010

Guardian2010

James Bond Light. Wel heel slap acties op de boot. Zucht.....

avatar van Waku

Waku

Het idee dat je naar een vrijdag diep in de nacht RTL 7 B film zit te kijken.

Beetje dat gevoel.

Statham doet zijn ding wel aardig nog maar soms is het met name wat betreft acteerwerk om te janken. Met name Jessica Alba is alleen maar lekker om naar te kijken. Zodra zij een poging tot acteren doet komt het allemaal wel erg treurig over. En zo zijn er nog wel wat meer matige rollen.

Kleine rol weggelegd voor Tommy Lee Jones.

Wel veel actie......daar is niks mis mee. Maar het blijft allemaal matig.

avatar van blurp194

blurp194

Standaard Statham dingetje.

Maar daarmee wel een prettig stukkie kijkvoer, al heeft het allemaal wat weinig nieuws te brengen. Hoewel, de stunt met het zwembad was dan wel weer erg grappig gedaan, en behalve Statham zelf zijn Alba en Jones altijd leuk. En de locaties zijn ook mooi gevonden, dat voegt toch zeker een boel toe aan het wat dunne gegeven van de film.

avatar van cor1946

cor1946

Echt een film voor Statham, veel actie als James Bond films. Alles lukt. Best vermakelijk.

avatar van mixmaster

mixmaster

Matige opvolger, het eerste deel is beter.

Deze film is op alle fronten zwakker, montage, regie, camerawerk, acteerwerk enz enz.

Voor actieliefhebbers is deze film best te doen, maar na het sterke 1e deel is deze opvolger een grote teleurstelling.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Helaas, gewoon meer van hetzelfde! Het verstand op 0 en gewoon kijken naar deze film om de actie te ondergaan. Je ziet dit helaas steeds in dit soort van films, een flinterdun verhaal, een snelle vechtboy en een mooie meid. Daar omheen bouw je een verhaaltje en dan maar cashen, tenminste zolang wij hier naar kijken. Voor de rest steek je van dit soort van films niets op, behalve als je wilt leren hoe je een hoog uitstekend zwembad leeg wilt laten lopen.

avatar van Theunissen

Over dit tweede deel uit de "Mechanic" reeks (zullen ongetwijfeld nog wel een paar volgen) film valt eigenlijk niet zoveel te schrijven, want het is niet meer dan een dertien in een dozijn clichematige Actie / Misdaad film, welke zich vanwege de vele actie (al tijdens de opening) en de vele prachtige omgevingsbeelden (o.a. van Brazilië, Thailand, Maleisië, Australië en natuurlijk ook het landschap van Jessica Alba met haar twee rotsen ) zich nog wel lekker wegkijkt. Om deze film te bekijken hoef je overigens niet eerste het eerste deel uit de "Mechanic" reeks gezien te hebben, want daar heeft hij geen raakvlakken mee.

In dit eenvoudige verhaal (ik vond het een soort van mix tussen "James Bond" en "Mission: Impossible" films, waarbij duidelijk hier en daar wat van is afgekeken) draait het om huurmoordenaar Arthur Bishop (gespeeld door Jason Statham), die drie onmogelijke huurmoorden moet plegen voor een zekere Crain (gespeeld door Sam Hazeldine), om zodoende zijn Gina (gespeeld door Jessica Alba) terug te krijgen, waarop hij verliefd is geraakt en die nu gevangen genomen is door Crain.

Kortom we hebben te maken met een totaal niet origineel verhaal, welke ook nog eens een zeer voorspelbaar verloop heeft. Hoewel ik regelmatig heb moeten lachen vanwege de vele onzin welke getoond werk bij actie scenes (o.a. tijdens de opening in Brazilië, waar Arthur Bishop op een gegeven moment van een restaurant, gelegen op een berg/rots, op een gondel van een kabelbaan springt en daarna op een voorbijkomende deltavlieger), was de actie opzicht best vermakelijk om naar te kijken (het hoogtepunt daarbij vond ik scene met het beklimmen van een hoog gebouw van buitenaf in Australië, om zodoende iemand te vermoorden die zit te zwemmen in een zwembad, welke uitsteekt bovenop het gebouw) en is deze ook zeer ruimschoots aanwezig en dat eigenlijk van de eerste tot de laatste minuten van het verhaal. De actie werd ook best fraai in beeld gebracht (m.u.v. explosies die er best nep uitzagen) en dat geldt zeker ook van de omgevingsbeelden van de verschillende landen waar het verhaal zich afspeelt.

Het fraai in beeld weergeven geldt ook voor Jessica Alba (haar onderwater zwem scene in Thailand deed me denken aan de serie "Baywatch" en haar bikini scene aan het strand en als ze gaat zwemmen, deed me denken aan de eerste James Bond film "Dr. No (1962)"), die er regelmatig luchtig bijloopt. Ze werd op gegeven moment ook door Arthur Bishop, getrakteerd op een Donald Trump actie, namelijk "Grab her by the pussy", waarbij het dan wel ging om haar kont. Omdat het verhaal en het verloop ervan zeer voorspelbaar is, weet deze film wel natuurlijk niet boeien (laat staan dat het ergens spannend wordt), maar vermakelijk is het wel allemaal wat vertoond wordt en daarom kijkt deze film zich ook best lekker weg (zeker met een hapje en een drankje erbij). Daarbij duurt de film met circa 90 minuten ook niet lang.

De cast doet het opzicht best verdienstelijk en ze zijn vooral goed in waarvoor ze betaald worden in deze film, namelijk Jason Statham voor de actie, Jessica Alba voor het visuele gedeelte en Tommy Lee Jones voor de goede slechterik, te weten Max Adams (de derde persoon die Arthur Bishop moet vermoorden), die wel pas na circa 70 minuten in het verhaal voorkomt. De echte slechterik in het verhaal, te weten Crain, die gespeeld werd door Sam Hazeldine, kon me niet echt bekoren.

Gewoon een vermakelijke dertien in een dozijn Actie / Misdaad film, welke zich vanwege de vele actie en prachtige omgevingsbeelden, zich toch nog best lekker wegkijkt.

avatar van Barry83

Barry83

Standaard verhaal waarvan je al heel snel weet hoe het af zal lopen. Opbouw verhaal was traag en verder erg magere film met wat actie en mooie meiden. Heb ze beter gezien van Statham!

avatar van Alathir

Alathir

Mechanic: Resurrection is weeral van hetzelfde laken een broek. Er is zo goed als geen verhaal dus je kan gerust zonder enige vorm van breinactiviteit dit filmpje aanvatten. Natuurlijk ideaal voor als je wat moe bent en wat actie in je leven kunt gebruiken. De film vermaakt wel, hoewel er dus weinig nieuws te zien valt en enorm voorspelbaar is. Het is natuurlijk wel fijn dat Statham genoten heeft van zijn vakantie in Brazilië, Thailand, Maleisië, Australië, Bulgarije en Cambodja. Ben ik er eentje vergeten? Veel gereisd onze Statham en co voor toch zo'n matige film. Ook de explosies zien er jammer genoeg fake uit. Toch is het nog wel een leuk tussendoortje.

avatar van Kondoro

Kondoro

Mechanic: Resurrection

JAA!! Eindelijk heb ik de nieuwe Jason Statham kunnen kijken: Mechanic: Resurrection. Maar, wat ben ik toch ontiegelijk geschrokken na het zien van de film, wat is deze toch in klasse weggezakt zeg, bah! Ik vond de actie zeker erg gaaf, Jason blijft gewoon voor mij een van de betere actie acteurs die er rond loopt, ik kan gewoon genieten van de actie bij deze man maar, hoe Dennis Gansel met deze film is omgegaan daar schrik ik behoorlijk van.

Ik ben vooral van de setting er geschrokken, het is gaaf dat ze het zuiden van Amerika hebben gebruikt (Brazilië) als een bepaald begin punt maar, wanneer ze zitten te dineren is de achtergrond (de bergen/dal)toch zo afschuwelijk amateuristisch! Dan komen we bij dergelijke actie scenes die (ondanks dat ik ze mooi vond) toch zo erg slecht in elkaar zaten, gewoon op een Seagal niveau. Je ziet de vijanden gewoon tellen wanneer ze moeten omdraaien en noem het zo maar op. Dan kom je op het eind, wanneer de bood ontploft waar Crain op ligt zien de explosies er gewoon zo bar slecht uit, de effecten na de knal waren nog redelijk maar, daar blijft het ook wel bij.

Dit tweede deel uit de Mechanic reeks is echt ver onder maat waar The Mechanic (2011) gebleven was. Deze film was sterk, spannend, onderhouden en gewoon super gaaf. Toch moet Mechanic: Resurrection het ook zo van het gene hebben waar het om bedacht is. Toch vond ik het verhaal zachtaardig, actie was goed maar de film liep vaak iets te slap door, waar ik toch wel heel erg van baalde.

Het verhaal was gaaf. Arthur Bishop is nu een leventje op zichzelf begonnen, van zijn ware identiteit op een bootje in Brazilië. Hij word uitgenodigd om een gesprekje te voeren waar hij er achter komt dat Crain (volgens mij) weer achter hem aan zat, hij vlucht na een eiland en komt daar terug in een oud stulpje van hem tot op een zekere dag Gina aangewakkerd is, ze is door Crain gestuurd om een bepaald boodschap bij Bishop over te brengen. Gina word ontvoerd en Bishop moet drie mensen elimineren voordat hij Gina terug kan halen, wat toch wel een opdracht bevat.

Zijn eerste doelwit: Krill. Deze leeft in een gevangenis waar Statham zichzelf ook in moet zien te krijgen. Statham vergiftigd Krill en weet weer te ontsnappen vanuit de gevangenis muur. Zijn tweede doelwit word aangesteld: Adrian Cook. Deze leeft in een super-de-luxe appartement in Sydney. Adrian Cook zwemt elke dag een paar baantjes in het zwembad wat uitsteekt vanuit het gebouw, never nooit niet dat ik daar ooit in ga zwemmen! Bishop ondervind een manier waardoor een bepaalde substantie weet te versterken en het glas kan laten breken, wat hij dan ook daadwerkelijk doet en Adrian Cook een paar verdiepingen naar beneden valt en ter plette valt. Zijn derde taak was: Max Adams maar, hij besluit met hem een team te vormen en gaan achter Crain aan

Het concept van de film was dan wel gaaf, het verhaal en de uitwerking laat op zich afzien waardoor de film toch echt middelmatig weet te scoren bij mij, en daar baal ik super van want ik had me erg verheugd voor deze film, weer een mislukte productie in 2016, zoals velen. Toch bevat dit tweede deeltje 1 van mijn favoriete acteurs waardoor het toch stukken makkelijker werd om naar te kijken en , naar mijn mening de film tot stand hield.

avatar van coumi

coumi

Was goed te doen. Recht toe recht aan actie, beter dan de pretentievolle maar mislukte films die Statham de laatste jaren afleverde. Inderdaad, de actie lijkt bij vlagen rechtstreeks uit de computer te komen, maar als je je daar niet aan stoort krijg je in ieder geval een stevige actiethriller, met een wat infantiel actieverhaaltje, een dubieus hoofdpersonage(de stat moord er zonder gewetenswroeging lustig op los) en mooie locatie shots. De sterren in de bijrollen hebben niet zo gek veel te doen, maar zijn dan ook op hun retour. Wel jammer dat deze film wel erg ver is afgedwaald van het orgineel uit 1972, dat blijft toch verreweg de beste uitvoering.

avatar van Umberto

Umberto

Aardig maar meer ook niet. Verhaal is flinterdun maar dat wordt gecompenseerd door de vele goede actiescènes. Net een voldoende.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Deel een was al geen hoogvlieger.

Dit natuurlijk ook niet.

Al word door vele die wel gezien als de wat betere actie film gezien de gemiddelde score op moviemeter.

Het is als plus punt dat ben foster er in zat,,en dat vind ik een erg sterke acteur,die alles net even omhoog trekt.

Dit was ook weer niet slecht.

Lekker veel locatie's ,,,

En met Jessica Alba die doet waar ze goed in is ( mooi zijn)

En een wat ongemakkelijke rol van Tommy Lee Jones,die wel een goede Gansta kop had.maar meestal of niet vaak in dit soort middelmatige actie films zit.en met een kleine rol .

Maar voor een keer, is deze actie film niet mis.

Eerlijk gezegd zie ik statham nog een keer shinen in CRANK maar dat lijkt me bijna onmogelijk,,maar die is zo heerlijk over de top.

hier nu een 2,5

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Ik heb hem na ongeveer 35 minuten afgezet.. oef....

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een slap verhaal en matig acteerwerk maar dat was te verwachten. De actie daarentegen is wél goed, de vaart wordt er goed ingehouden met lekkere vlotte gevechten en de zwembadscène vond ik heel leuk verzonnen. Ik heb me er, ondanks alle matigheden, toch vermaakt en geef dan ook een krappe voldoende.

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Alweer een heerlijke Jason Statham actiefilm, en een heel goed tweede deel.

Wat krijgt deze film toch slechte kritiek (ook om IMDB) En eigenlijk snap ik dat gewoon niet. Iedereen weet wat je moet verwachten van zo een simpel actie filmpje als deze. net als elke keer stelt onze Statham mij nooit echt zwaar teleur, en gelukkig was ik na deze Mechanic: Resurrection verzadigd.

Lekker over the top en verbluffende actie scenes de hele film lang.

Ook zeer leuk om eens Jessica Alba naast Statham te zien staan. Over Tommy Lee Jones kan ik alleen maar zeggen dat de man de laatste 25 minuutjes er in zit, maar wel natuurlijk weer in het groot zijn naam op de film poster heeft staan (tss )

En wat is Michelle Yeon oud geworden, my god ik was verschoten.

4,0

avatar van joolstein

joolstein

Na deel 1 kijk je natuurlijk ook deel 2, maar man, man wat was dit slecht. Een actiefilm begint natuurlijk met actie. Helaas overtuigd die direct al niet, zeer slechte CGI. Naar een bijna onmogelijk verplaatsing per boot (geen struikelblok voor een actiefilm) van Rio de Janeiro naar de stranden van Thailand, zien meer dan kwartier lang het mooie lichaam van Jessica Alba. Een mooi poppetje maar verder is dit juist waardoor de film juist zo slecht is. Een dom standaard liefdesverhaaltje. Het verhaal was in deel 1 al mager maar is hier gewoon stupide. Waarom als meest gevaarlijke huurmoordenaar, niet gewoon direct de boosdoener om liggen? In deel 1 was de toevoeging van de sidekick juist een goede aanvulling. Nu deze dus weggelaten is blijft er niet veel meer over dan 1 à 2 goede knok-scene's. De ontploffingen ware ronduit belabberd. Nee, deze faalt op meerdere vlakken.