Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 1 september 2016
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Mechanic: Resurrection
"Four continents. Three kills... Or the love of his life is dead."
De meest gevaarlijke huurmoordenaar ter wereld, Arthur Bishop, dacht dat hij een punt achter zijn moorddadige verleden had gezet. Maar wanneer zijn meest geduchte vijand de liefde van zijn leven ontvoert, is hij gedwongen om de hele wereld af te reizen om drie onmogelijke huurmoorden te plegen en het op een ongeluk te laten lijken.
Arthur Bishop
Krill
Frank
Courier
schram101
Interessante cast voor een filmpje wat bij voorbaat waarschijnlijk al het etiket van een B-film opgeprikt zal krijgen. Of is dat onterecht?
jarno1975 (moderator series)
Heb wel vertrouwen in de regisseur. Toevallig laatst Die Vierte Macht (2012) van Gansel gezien en was een hele behoorlijke film. Heeft tevens Die Welle (2008) geregisseerd wat ook geen onverdienstelijke film schijnt te zijn (zelf helaas nog niet gezien).
En voor mij persoonlijk kan Statham weinig fout doen
MH040
eka81
Waar zouden ze poster vandaan hebben?
3 days to kill - Kevin Costner
missl
Heerlijke vent die Jason Statham, stoere kop, veel actie en hij redt altijd de hele wereld. (wat wel fijn is) Ik ben er wel benieuwd naar maar dit is geen bioswerk voor mij. Meer een avondje thuis op de bank met chips, kijkend naar die stoere man.
TheThirdMark
The Mechanic was een erg gelikte film, een ware hommage aan het origineel (mijn mening dan he).
Dit vervolg zal als standaard een vervolg zijn. De kwaliteit weet je nooit met vervolgen, maar de meeste Statham films kunnen mij toch altijd wel bekoren.
UrbanDjampa
Ja Alba is nog steeds smoking hot, maar liefde van zijn leven? Hij kende haar pas een dagje en wilde al gelijk alles voor haar doen. Als je door het filterdunne verhaal heen kan prikken serveert Statham je wel op je wenken. Tijd weer om de versie van Bronson uit mijn schoenendoos te halen.
Tonypulp
Vandaag voor 't eerst Pathe Sneak Preview uitgeprobeerd. Hoopte eigenlijk op Blair Witch (2016) , maar we krijgen deze veredelde straight to DVD crap met Statham en Alba die gezellig op exotische locaties (liefst zoveel mogelijk, he!) hun weinig indrukwekkende kunsten vertonen. Schijt irritante, simpel geschreven meuk is dit. Dat eerste half uur staat bol van idiote ontwikkelingen (de crush tussen Alba en Statham is zo mogelijk nog debieler dan de pafferige Steven Seagal van na de eeuwwisseling die op veel te jonge vrouwen dook) en nog verschrikkelijk lelijk, onoverzichtelijk geschoten. Green screen effecten waar ik vanacht meermaals schreeuwend en zwetend van wakker zal schieten. Oh, en dan nog Michelle Yeoh in zo'n ondankbare, nietszeggende rol stoppen... terwijl zij de enige(!) is die een briljant potje kan knokken. Bijna net zo sneu als de verschijning van Jones. En om het even voor de vrouwen op te nemen: Statham die Alba ''that girl'' blijft noemen doorheen de hele film (and bring that girl)... Je bent toch verliefd op d'r? Die vrouw heeft een naam... Bijna even denigrerend als de halfslachtige poging om haar een sterk karakter te geven (ex-militair) maar vervolgens kan ze niks zelf oplossen en moet de glimmende bol van Statham zich weer, al druk met de camera schuddend, melden voor some good old ass whooping.
DeCol
Ik heb hem gisteren ook in de sneak preview gezien. Toen ik zag dat het deze film werd, wreef ik in mijn handjes. Achteraf was dat niet nodig geweest. Het plot rammelt echt aan alle kanten en de effecten zijn vreselijk slecht. Het lijkt bijna alsof het bewust is gedaan. De knokscenes van Statham zijn zoals altijd wel genieten en er zitten vindingrijke kills bij. Hadden ze maar wat meer tijd in het verhaal gestopt dan had mijn score wel wat hoger uitgevallen. Mag de veters niet strikken van het eerste deel.. 2,0*.
SuperSideSwipe
Ik zie dat niet iedereen heel tevreden was met deze film.
Zelf vind ik het een uitstekende, onderhoudende en geslaagde actiefilm.
Je weet waar je naartoe gaat en wat je kunt verwachten bij deze sequal. Snelle, harde actie met een vleugje humor.. waarbij het script / verhaal en geloofwaardigheid van licht achtergestelde belang zijn.
In dat opzicht slaagt de film ook prima.
Door het inproppen van 2 / 3 miniscrips, is de film enorm onderhoudend en snel.
Toegegeven dat de cgi etc. niet overal met extreem veel zorg is gemaakt (de scene waarbij hij in een speedboatje vaarde zag er niet uit).
Maar wat wil je, budget zal nooit toerijkend zijn geweest om zoveel beeldspectakel 100% te faciliteren.
Dit is wat mij betreft de best geslaagde pure actiefilm tot op heden in 2016.
Zeker een aanrader.
El ralpho
overgeproduceerd actie vehikel
Statham is terug als Arthur Bishop in het vervolg op The Mechanic, wat nu niet bepaald een film was waarvan je zou verwachten dat er een vervolg op zou komen. Dit had niet te maken met het feit dat zijn voorganger een slechte film was; integendeel. Deze voelde echter wel aan als een wat minder bekende film van Statham die naar mijn weten niet bepaald grote kassuccessen heeft weten te boeken. Daarnaast nodigt het simpele achtergrond verhaal niet meteen uit om hier een hele reeks van te gaan produceren. En toch is hier Mechanic: Resurrection. Na de verpletterende reviews die ik gelezen heb denk ik echter wel dat het bij dit vervolg zal gaan blijven.
Ook ik zelf vond dit vervolg een heel stuk minder dan het origineel. Tijdens mijn reis op een druilerige dag in Thailand was ik gelijk enthousiast toen ik zag dat ze deze titel hier al in de bioscoop hadden draaien en voor een luttel bedrag die omgerekend rond de €2,50 lag kon ik mij hier onmogelijk een buil aan vallen. Het was maar goed dat ik dit standpunt innam, want dit tweede deel is in alle opzichten een flinke slag minder dan zijn voorganger.
Over de voorganger schreef ik nog dat de kijker rasechte actie in zijn puurste vorm voorgeschoteld krijgt die lomp, ongecensureerd en straight to the point is. Ik gaf eveneens aan dat een veelgehoord kritiekpunt bij deze film ongetwijfeld zou zijn dat we dit allemaal weleens vaker gezien hadden, maar als dit zo sterk en leuk werd gebracht als in deze film ik hier geen enkel probleem mee zou hebben. Ik sloot mijn review af met de woorden dat er tegenwoordig veel te weinig van dit soort films uitkomen en dat het er nog wel veel meer mochten worden. Nu heb ik de afgelopen tijd niet te klagen gehad met titels zoals Kingsman: the secret service en John Wick maar Resurrection schiet in tegenstelling tot zijn voorganger toch wel behoorlijk tekort.
Dit komt omdat het lijkt alsof dit vervolg een beetje op de automatische piloot geregisseerd is waarbij er ook niet al te veel aandacht aan de effecten lijkt te zijn besteed. Ik geloof heus wel dat Statham niet al zijn stunts daadwerkelijk uit zal voeren, maar het lijkt mij wel de bedoeling dat een regisseur kijkers hierover in de waan probeert te laten. Helaas lukt dit niet echt als de effecten zo belabberd zijn dat je constant doorhebt dat er voor een greenscreen geacteerd wordt waarbij de effecten die gebruikt worden rechtstreeks uit een straight to dvd release lijken te komen.
Ook het achtergrond verhaaltje is een wandelend cliché en de liefde tussen Alba en Statham komt totaal niet geloofwaardig en geforceerd over. Deze wordt zelfs een beetje aan de kijker opgedrongen. Dit vervolg kan dan wel nog steeds geen enkel gebrek aan actie hebben, maar het voelt ten opzichte van zijn voorganger allemaal veel meer inspiratieloos aan. Het charisma wat Statham met zich meedraagt kan de film een heel stuk brengen maar ook hij wordt tekort gedaan door de slechte regie, belabberde filmstijl en vertelling van het verhaal. Wat deze titel eigenlijk mist is finesse, die de vorige film voor mij tot zo’n groot succes maakte. De film wordt nooit heel slecht en heeft zelfs een aantal aardige ideeën zoals de zwembad scene, maar stelt in zijn geheel gewoon teleur en staat hiermee slechts in de schaduw van zijn voorganger.
Walter S.
Ik zie dat niet iedereen heel tevreden was met deze film.
Zelf vind ik het een uitstekende, onderhoudende en geslaagde actiefilm.
In dat opzicht slaagt de film ook prima.
Mee eens. Ik verwacht bij dit soort films geen diepere laag of ingewikkeld verhaal, gewoon verstand op nul actie en op dat front is het best een prima actiefilm.
tbouwh
Vorige week plaatste ik in mijn review van The Mechanic (2011) mijn vraagtekens bij het te verwachten niveau van Mechanic: Resurrection , het vervolg dat gisteren (1-9) in de Nederlandse bioscopen verscheen. Mijn zorgen bleken gegrond.
Waar The Mechanic nog daadwerkelijk goed te noemen was, hangt het tweede deel aaneen van narratieve ongeloofwaardigheden. Natuurlijk werkte het eerste deel ook de nodige actieclichés af, maar er leek nog wel een poging gewaagd te zijn een en ander geloofwaardig te brengen. Daarvan is hier dus geen sprake. Door de aanwezigheid van Jessica Alba zit het met het vrouwelijk schoon wel goed, maar in vergelijking met het eerste deel berooft haar rol deze film van een flinke dosis narratieve inhoud. De wisselwerking tussen Statham en Ben Foster was toch een stuk boeiender dan het klassieke ‘spierbundel redt vrouw uit handen van kidnappers’-plot dat deze Resurrection vormgeeft.
Gelukkig valt er verder niet zo veel te klagen, beschouwende dat deze adrenalinestoot van 100 minuten uiteindelijk vooral aaneen hangt van degelijk gefilmde en gemonteerde actie. Statham doet wat we van hem verwachten en, ach ja, het is ook wel aardig dat hij kan laten zien dat hij eigenlijk de hoofdrol in Prison Break (2005-2009) had verdiend.
Shinobi
"Each death must look like an accident. Your specialty I believe."
Het eerste deel rechtvaardigde nou niet echt een vervolg. Dus met lage verwachtingen heb ik deze film meegepakt.
Qua verhaal gaat 'Mechanic: Resurrection' weer nergens over; er wordt een geforceerde romance opgezet om Arthur Bishop in actie te krijgen en zijn specialisme te gebruiken om drie doelwitten gewiekst uit te schakelen. Met de bad guy wordt er enigszins ingespeeld op de achtergrond van Bishop, maar veel moet je hier niet van verwachten.
Wat volgt zijn verscheidene uitstapjes naar uiteenlopende locaties waar de doelwitten zich bevinden, gesteund door een voice-over die tracht om de toevalligheden uit te leggen. Vanzelfsprekend is de logica daarbij ver te zoeken. Als kijker kun je maar beter het verstand op nul zetten, want deze onzinnigheid moet je niet willen verklaren.
Gelukkig zijn de drie huurmoorden divers en is de executie hiervan inventief te noemen. Met name de tweede missie - die ook op de poster is weergeven - is zeker de moeite waard. Zoals verwacht zijn de actiescènes degelijk, al valt de green screen soms wel erg op. Aan Jason Statham ligt het in ieder geval niet, want hij knokt en schiet er weer lekker op los.
Al met al is dit verrassend genoeg best een vermakelijk vervolg, maar wat mij betreft blijft het hierbij.
2,5 Sterren.
Rickazio
Prima aktiefilm die lekker wegkijkt.
Exact dit. Niet meer en niet minder.
JacoBaco
Begint leuk, maar slaat vervolgens een beetje dood en het duurt dan ook even voor het weer op gang komt. Gelukkig valt er nog wel wat te lachen. In Thailand ziet Jason Statham dat Jessica Alba een probleempje heeft. Hij kijkt met zijn verrekijker en hij ziet dat Alba in het gezicht wordt geschopt door een man. De Thaise vrouw die het ook ziet zegt tegen Statham, moet je niet ingrijpen? Welnee, het is gewoon wat huiselijke gekibbel. Kom op Statham, er wordt een vrouw afgeranseld, in haar gezicht geschopt en jij hebt het over wat huiselijk gekibbel! Onbedoeld bijzonder grappig!
De film komt weer goed op gang wanneer Statham wat mensen moet elimineren, maar tussen de moorden door doet Statham een mislukte reddingspoging om Alba te redden. Hier had ik persoonlijk totaal geen behoefte aan en deze 10 min heb ik echt als filler ervaren. Dus gewoon de film onnodig wat rekken. Mechanic: Resurrection: Een stuk minder dan deel 1 en Jason Statham heeft dus betere films gemaakt, maar ook slechtere! Jason Statham toppers waarin hij de echte hoofdrol heeft als actieheld zijn voor mij nog steeds Crank 1, Death Race, The Mechanic 1 en The Transporter 1.
5,5/10
DiDa
Vond dit een van de slechtste films van Statham. Actie om de actie en een verschrikkelijk saai verhaal. Wat me helemaal uit de film haalde was de verschrikkelijk (bijna constant) aanwezige CGI. Nu snap ik waarom deze film zo lang in post-productie is geweest....Statham kan veel beter. Jammer
Timothyvdmeer
veel minder dan deel 1. Maar Alba is altijd leuk om naar te kijken.
Verder is de actie in orde en een leuke bijrol voor Tommy Lee Jones.
De kills zijn dik in orde en orgineel.
maar voor de rest is het maar een mager simpel filmpje.
mjk87 (moderator films)
Het leukste aan films met Statham is, dat hij binnen vijf minuten aan het knokken is. Niks geen opbouw, gewoon bam erop. Altijd. Zo moet ook deze film niets weten van verhaal of ook maar enige geloofwaardigheid, maar vooral van Statham. Dat hoeft niet uit te maken als er een beetje humor in zou zitten en mooie actie. Beide ontbreken, dit is een zichzelf ernstig serieus nemende films die alleen excelleert in onnozelheid. En de film barst van alle clichés en mist een echte sterke vijand. Daarnaast is lang niet alle actie even spetterend. De finale duurt gewoon te lang, maar het is ook dat Statham volstrekt onoverwinnelijk is en er zo geen enkel leven komt in zijn geknok. Blijft over dat er enkele losse aardige ideeën inzitten, ook onnozel, maar aardig niettemin en Statham zich er redelijk doorheen werkt. Ook het feit dat men gewoon in Brazilië Portugees spreekt helpt mee, en die gevangenis in Thailand was wel een fraaie set. 1,5*.
JacoBaco
Worden tegenwoordig dit soort films specifiek deels in Thailand opgenomen? Het begint nu op te vallen! Gisteravond zag ik Hard Target 2 en in Kickboxer (Vengeance) ook al! Normaal gesproken af en toe 1 a 2 Hollywood films per jaar in Thailand en nu al 3!
Het lijkt wel alsof ze helemaal niet van plan waren om een Mechanic 2 te maken. Totdat er iemand zei, maar we kunnen ook filmen in Thailand. Oké we doen het! Net als na 23 jaar ineens een Hard Target 2! Of Kickboxer... Waarom een remake/reboot maken van deze JCVD klassieker? Nou, we kunnen filmen in Thailand. Ooo zeg dat dan meteen!!
PEN15
die (sub)titel bevat een van de grootste cliché woorden voor films geloof ik.. Wie biedt er meer?
Walter S.
Volgens mij versla ik je met een flinke voorsprong
FINAL
barcam
Kan er niets aan doen maar ben een fan van onnozele geweldfilms met Jason Statham in de hoofdrol.
Script rammelt aan alle kanten maar tempo is zeer hoog en de moorden door het éénmansleger zijn super overdreven.
Doet wat denken aan de jaren tachtig zooi met Stallone of Van Damme in de hoofdrol.
De moordgriet is natuurlijk ook van de partij en dit keer is dit de bloedmooie Jessica Alba.
Ook leuke rol van Tommy Lee Jones.
Voor wie van stompzinnige actie en hoog tempo houd is dit zeker een aanrader.
Zeer vermakelijke pulp.
bart007bond
Heel veel leuker dan deel 1.
Die vond ik ronduit saai.
Dit is actie in optima forma.
Lekker popcorn vermaak.
PEN15
Ik bedoelde meer dat resurrection een cliché woord is als op zichzelf staande titel of bijtitel. [resurrec/tion/ed]:[(the)resurrect/ion/ed]. Als je love of dead of space e.d. invoert worden die resultaten helemaal overtroffen, maar je hebt natuurlijk gelijk.
Hoe dan ook, voordat dit bericht als off-topic gebabbel wordt weggegumd: ik heb best weer eens zin in een heerlijke goude oude snoeiharde actie-Statham. Hoop deze snel eens te mogen bekijken.

The Mechanic
2011

'The Mechanic' met Jason Statham binnenkort te zien op HBO Max: 'Meer van dit soort films, aub'

Navalny
Documentaire, 2022