The Mechanic (2011)

mijn stem
3,23
1966 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Thriller
93 minuten

geregisseerd door Simon West
met Jason Statham, Ben Foster en Donald Sutherland

Arthur Bishop (Jason Statham) is de beste elitemoordenaar die er is. Met uiterste precisie voert hij zijn opdrachten koelbloedig uit, zonder sporen achter te laten. Als zijn leermeester en vriend Harry (Donald Sutherland) wordt vermoord, besluit hij zijn leven te veranderen. Zijn missie wordt gecompliceerd als Harry’s zoon Steve (Ben Foster) hem benadert met het verzoek de kneepjes van het vak te leren.

momenteel te zien in 1 bioscoop

TRAILER

402 BERICHTEN67 MENINGEN
zoeken in:
 
avatar van Onderhond
3,0
0
geplaatst op 3 juli 2014, 22:54 uur, permalink
Oerdegelijke Statham.

Het is voor dit soort filmpjes dat ik eigenlijk af en toe een film van Statham probeer. Simpel qua opzet, maar redelijk vlot en stijlvol in beeld gebracht. Statham is een perfecte ijskikker, veel meer dan de actie valt er niet te beleven en het duurt ook allemaal niet langer dan nodig.

Ben geen grote West fan, maar deze film viel me goed mee. Heb wel een boontje voor hoofdpersonages die alles tot in de puntjes plannen en boven de snode countermoves van de tegenstander staan. Statham is er zo eentje, het einde is dan ook absoluut geen verrassing, maar wat deert het bij dit soort films.

Actie wordt aardig in beeld gebracht, de vaart zit er goed in en visueel is het bekend terrein maar best goed uitgevoerd. Enige wat de film mist zijn momenten die écht beklijven of er bovenuit steken. 't Is een film die snel zal wegzakken, maar tijdens het kijken niet verveelt. Leuke filler dus.

3.0*

 
0
ramonbrenda
geplaatst op 12 juli 2014, 17:37 uur, permalink
goede actie film zeker 2de keer kijken waard vond ik 4 sterren waard

1,5
0
geplaatst op 16 augustus 2014, 2:05 uur, permalink
Vervelende film met alleen maar onsymphatieke personages. Jason Statham heeft gedurende de hele film maar één gezichtuitsdrukking: stoer en onverschillig . Ok, het is een 'mechanic', maar iets meer emotie maakt het wel leuker om naar te kijken. Het buitensporige geweld, met het vele schieten, doet de film ook niet echt goed. De eerdere versie met Bronson was veel beter.

avatar van Glennekeeeee
3,5
0
geplaatst op 12 oktober 2014, 19:29 uur, permalink
heerlijke statham-film die een leuke mix brengt tussen ouderwetse en actie en de meer modernere dramatische toon in de actiefilms. jammer dat foster zich niet helemaal ontplooit in deze film want dat had de scènes tussen hen samen nog sterker kunnen maken maar de actie zit goed, het verhaal valt nooit stil, zit nog best degelijk in elkaar voor dit soort films en het einde doet wat je ervan verwacht.

avatar van Theunissen
3,0
0
geplaatst op 13 december 2014, 13:55 uur, permalink
Toch wel een redelijke Actie / Thriller deze remake. Hoewel het verhaal vrij eenvoudig is en het verloop ook zeer voorspelbaar is, wist deze film me toch enigszins te boeien en keek hij zich ook lekker weg. De film bevat de nodige actie die er ook best aardig uitziet en de film duurt gelukkig ook niet lang, waardoor het nergens echt saai of langdradig wordt. Sterker nog, het tempo was behoorlijk hoog en er gebeurde dan ook voldoende. Jason Statham deed het wel aardig, maar een echte fan van hem zal ik nooit worden. Al met al leuk om eens gezien te hebben, maar meer ook niet.

avatar van Kondoro0614
4,0
0
geplaatst op 20 december 2014, 11:16 uur, permalink
The Mechanic

Ik ben een zeer grote Statham fan.. Hij mag dan niet in mijn Top 10 staan met een film, misschien komt hier nog verandering in, ik houd echt van zijn films... Ja, ik mag ook wel zeggen dat hij 1 van mijn lieveling acteurs is. Ik geniet altijd bordevol van zijn films, zo heb ik dat ook gedaan met The Mechanic. Echt een lekkere film met pure Statham actie... Lekker! En zoals bij vele andere films van deze beste man kijk ik toch wel mijn ogen uit.. Zodoende ook bij The Mechanic. Het concept is leuk bedacht, het verhaal was goed... De uitwerking was ook om weinig over te klagen... Ja, een echt lekker actie filmpje, kan het niet vaak genoeg blijven zeggen, haha! Ik denk toch echt wel dat ik deze binnenkort nog ga herzien, en dan maak ik me klaar voor deel twee 😄!

4.0*

avatar van Daan258
3,0
0
geplaatst op 12 januari 2015, 20:30 uur, permalink
Een lekker actie filmpje met een erg toffe cast en goed acteerwerk, vooral Ben Foster vond ik goed in deze film:P Ook een prima verhaal en een paar erg leuke actie scene's.
goed mee vermaakt.

dikke 3,0*

avatar van Thorongil
2,0
0
geplaatst op 16 september 2015, 11:09 uur, permalink
Zie Statham graag bezig, maar zijn films zijn meestal niet veel soeps op de Crank en Expendables films na.

avatar van leatherhead
2,5
0
geplaatst op 14 februari 2016, 1:11 uur, permalink
Statham mag zijn norse tronie weer eens opzetten in een verder vrij generiek filmpje. Vermakelijk is het wel, en hoewel de hoeveelheid kolder natuurlijk buiten alle proporties is, kwamen de actiescenes toch best stijlvol voor de dag. West heeft zich er evident mee uitgeleefd, zowat al het mogelijke huis-tuin-en-keukengerei moest eraan geloven. Lekker.

Helaas ontstijgt het de middelmaat verder niet echt. Gewoon een redelijk amusant actievehikel met een aardige Statham. Maar indrukwekkend is het natuurlijk allerminst, tenzij je het over de riante verzameling clichés hebt.. 2,5*.

avatar van filmofiel
2,5
0
geplaatst op 11 augustus 2016, 9:46 uur, permalink
Goeie film alleen een barslechte regisseur, constant de microfoon boven in het beeld.

avatar van hutsekluts
3,0
0
geplaatst op 25 augustus 2016, 13:50 uur, permalink
Omdat deel 2 eraan komt, de eerste maar eens bekeken. Ik had hem blijkbaar al gezien want mijn stem stond op drie sterren. Er was weinig van blijven hangen. En op drie sterren blijft ie staan. Simpele actiefilm die lekker wegkijkt. Als je geen diep intermenselijke relaties en uitgediepte karakters verwacht, dan is dit anderhalf uur makkelijk en leuk vermaak. Hij blijft op drie sterren al hoop ik voor The Mechanic 2 na de trailer gezien te hebben in de bioscoop wel een halve ster extra te kunnen schrijven. Nu maar afwachten of die verwachtingen niet te hoog gespannen zijn.

avatar van Shinobi
2,5
0
geplaatst op 27 augustus 2016, 15:51 uur, permalink
"What I do requires a certain mindset."

Ter voorbereiding op het vervolg dit deel maar eens bekeken.

Blijkbaar is deze titel een remake van de gelijknamige film uit de jaren '70 met Charles Bronson. Jason Statham mag hier komen opdraven als huurmoordenaar die zijn hand niet omdraait voor de meest complexe doelwitten. Vanzelfsprekend is het geheel gevuld met de nodige clichés en een weinig verheffend verhaal.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat 'The Mechanic' verscheidene subplots bij elkaar heeft geraapt om je maar iets voor te kunnen schotelen. Daarbij neemt de film zichzelf te serieus, ondanks alle onlogica die voorbij komt; het is een wirwar van toevalligheden en vage motieven. De oplettende kijker ontdekt al gauw alle fouten. Dat men nog geen eens de moeite neemt om deze te verhullen zegt meer dan genoeg.

Statham doet het prima als - monotone - huurmoordenaar, al moet je wel een liefhebber zijn van zijn werk. De pacing is iets aan de langzame kant, maar de actiescènes zijn gelukkig onderhoudend te noemen. Helaas worden deze momenten door de slordige montage enigszins haastig in beeld gebracht, zonder een duidelijk overzicht.

Al met al een redelijke actiefilm die doet wat het moet doen, zolang je de verwachtingen maar laag houdt.

2,5 Sterren.