Fong Sai Yuk Juk Jaap (1993)
Alternatieve titels: Fong Sai Yuk II, The Legend of Fong Sai Yuk 2, The Legend 2

26 stemmen | gemiddelde 3,73
China / Hongkong
Actie /
Avontuur95 minuten
geregisseerd door
Corey Yuenmet
Jet Li,
Josephine Siao en
Adam ChengDe legendarische Kantonese held Fong Sai Yuk raakt betrokken bij de geheime organisatie "The Red Flower", die proberen om de Mantsjoe-keizer af te zetten en de Ming-dynastie terug op de troon te zetten.
3,5
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2004, 19:23 uurFong Sai Yuk was een erg goede martial arts film en deze wordt op IMDb ook goed gewaardeerd dus dat wordt opnemen!
3,5
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2004, 14:14 uurZo'n beetje hetzelfde als zijn voorganger. De actiescenes zien er weer erg goed uit en zijn bovendien ook nog eens origineel. De humor is weer lekker dom, al heb ik serieus hard moeten lachen om de nerve blocking van die kip. De film is op sommige punten wat trager dan deel 1. Ik hou het hier maar op een 3,5*.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2004, 14:41 uurTsja, misschien wel. Maar hier maakt het niet zo heel veel uit met die dubs, de dialogen zijn niet echt van belang bij een film als dit en ik weet wel zeker dat het niets aan mijn beoordeling had veranderd. Blijft wel jammer dat ze niet gewoon de originele versies uitzenden, zeker omdat ze dat bij "normale" films wel doen.
4,0
[permalink] geplaatst op 19 april 2005, 21:22 uurDialogen zijn inderdaad niet belangrijk, intonatie toch wel degelijk. Bij dubs als deze klinkt iedereen steeds zo steriel en serieus, terwijl die Chinese acteurs steeds als een stel verongelijkte kleuters klinken.
Weer een erg spectaculair filmpje. Zolang het maar vliegt, en net zoals in de eerste Sai Yuk zijn de gevechten hier weer van ongelofelijk niveau. Erg origineel, erg dynamisch, met als hoogtepunt dat stellagewerk op het einde.
Humor was weer flauw, als vanouds, al lag ook ik onder m'n bank bij het zien van die kip. Geweldige vonds, zo tussen al dat vechten door. Verhaaltje was ook niks, maar niemand die daar van wakker ligt.
4*, samen met Iron Monkey het betere Martial Arts duo.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 mei 2005, 3:58 uurdeze is beter als het eerste deel van jet li
Don Gertus
[permalink] geplaatst op 8 mei 2005, 10:15 uurBeter dan.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2005, 15:29 uurDeze film vond ik een stukken minder dan deel 1. Het verhaal verloor zijn kracht en de komedie was een stuk stommer. Doch leuke kung fu scenes: 3.5/5
5,0
[permalink] geplaatst op 5 december 2008, 15:38 uurIk vind het werkelijk waar een regelrechte bende. En dan heb ik het over de cast.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 december 2008, 17:23 uurWaar doel je precies op? Dat Jet Li niet kan acteren en totaal geen uitstraling heeft was lijkt me al bekend, maar de rest doet het best aardig toch? Josephine Siao was in ieder geval hilarisch hierin imo.
[permalink] geplaatst op 5 december 2008, 17:53 uurBig Fish schreef:
en dan geef je een 5 ja ja
[permalink] geplaatst op 6 december 2008, 11:23 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenLeuke film op BBC met mooie gevechtsscènes.zoals op het water en het einde (hoe kunnen ze zoiets bedenken ?) . Ik vond hem iets beter dan The Legend 1
Oh ja die kip was ongelooflijk.
Spijtig dat we zo'n films niet op de Belgische TV zien.