Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Jason Statham, Ben Foster en Donald Sutherland
Releasedatum: 17 maart 2011
Bekijk via Videoland
Plot The Mechanic
"Someone has to fix the problems."
Arthur Bishop (Jason Statham) is de beste elitemoordenaar die er is. Met uiterste precisie voert hij zijn opdrachten koelbloedig uit, zonder sporen achter te laten. Als zijn leermeester en vriend Harry (Donald Sutherland) wordt vermoord, besluit hij zijn leven te veranderen. Zijn missie wordt gecompliceerd als Harry’s zoon Steve (Ben Foster) hem benadert met het verzoek de kneepjes van het vak te leren.
Arthur Bishop
Burke
Lara's Guard
Vaughn
Evolady
Jammer dat de film net 2 minuten te lang duurde......
Daar ben ik het totaal niet mee eens. Hij had alles zo goed gepland de hele film door, dat ik het juist mooi vond dat ie ook dit in de gaten had.
Johan311
@ Evolady, ieder z'n eigen mening, geen probleem.
Maar kijk eerst eens naar het origineel, en dan bedoel ik natuurlijk de1 of 2 minuten nadat Foster z'n brief had gelezen. De Jag vliegt in de lucht en dat zou het moeten zijn, niet die flauwekul daarna.
Overigens kan deze Remake niet in de schaduw staan van het origineel.
gauke
Te versnipperd, voorspelbaar, te veel entertainment en te weinig verhaal en daardoor teleurstellend. Er is genoeg actie, moord en sadisme, maar te weinig humor. Ben Foster speelt overtuigender dan zijn tegenspeler, daarnaast mist Jason Statham het broodnodige charisma.
sacha77
Vermakelijke, niet bij nadenken, schietfilm. Het plot is redelijk maar simpel en voorspelbaar.
daxclusive
Een vermakende film met goed acteerwerk van Jason Statham.
Met plezier er naar gekeken, een sterk verhaal!
Vermoedelijk komt er een deel 2, laat ik het zo stellen dat ik daar wel naar uit kijk.
dwid
YEAH, good old Jason, daar houden we van... (en Ben Foster was ook zeer zeker niet slecht!)
Heerlijk filmpje, heerlijke actie, van begin tot eind vermakelijk !
Volgende op de lijst: Blitz
(nog ff geduld hebben alleen)
Standaard aktie film naar een remake van Mechanic, The (1972) wel ietsje beter was. Jason Statham is prima voor dit soort films maar Ben Foster zie ik liever in een drama.
JanP61
Goede ,snelle actiefilm met een redelijk verhaal,spanning en af en toe wat humor!Leuk om Donald Sutherland weer eens te zien acteren. Statham acteert zoals we van hem gewend zijn! Helaas was het einde wat al te voorspelbaar! Daarom een 3 ipv een 3,5.
evwi
Ik vond hem enorm tegenvallen. Statham, normaal erg goed, vond ik niet echt de vette action-hero als in de transporter's. "de zoon" vond ik maar een vervelend kereltje. Het verhaal erg mager.
Misschien een beetje (te) laag maar ik geef slechts 2*.
bladerunner2007
Ik vond de film niet slecht, en nog wel vermakelijk hoor, en er zaten wat leuke stunts in, maar had er ook wel wat meer van verwacht. Ook acteerwerk idd wat aan mindere kant.
Steven Seagal had t ook kunnen spelen, maar dan had ik m niet gekeken, lol.
riinyosa
Solide flitsende actiefilm die brengt wat je ervan verwacht; een uberkille Jason Statham, een vergezocht verhaal, overdreven actiescenes en lekkere korte speelduur. Foster was een goede afwisseling en verder geen minuut verveeld.
gillie24
Komt traag op gang, maar daarna is het toch wel een vermakelijk filmpje. Jason Statham is de nieuwe Bruce Willis. De film haalt inderdaad nergens het niveau van The Transporter maar ik heb mij wel vermaakt met deze film.
Debo
Lekker vlot filmpje met Statham en die zie ik wel graag acteren. Leuke actie en kijkt gewoon lekker weg.
De remake en de reut.
Eigenlijk is deze remake van Bronsons klassieker een nogal doorsnee actiewerkje, waarbij geen enkele verrassing aan de kijker wordt blootgesteld. Toch maken Foster en Statham net dat kleine beetje verschil in de grote berg aan reut binnen het genre. Veel houdt het echter niet over.
Redelijk.
Leo1954
- 2073 berichten
Jason Statham vindt ik altijd wel een aardige acteur. In dit actiefilmpje waarvan er veel meer dan 13 in een dozijn gaan, doet hij het ook aardig. Verder snap ik het genre thriller hier niet, daar voldoet de film helemaal niet aan. De film zal je sneller vergeten dan de aftiteling lang is. Punten voor Jason Statham.
Fortune
Meh, had veel meer ingezeten.
Opzich wel een aardige actiefilm maar ze proberen er tevergeefs iets meer van te maken dan het is. Statham is aan de mindere kant qua dialoog en actie.
Op het einde zitten er ook nog een aantal onnodige explosies in.
Voor de rest een redelijk gemaakte actie film.
2.5
DragQueen
Een prima actiefilm, met een redelijk mager, maar vermakelijk verhaaltje. Statham zit verder wel aardig in zijn rol, en ook Foster doet het niet onaardig. ook leuk om Sutherland weer eens in een film te zien. verder is de film toch vrij doorsnee, maar bevat hij wel lekkere actie. 3 sterren.
Mondragon
Hell Yeah !! Kan een actie film als dit op zijn tijd echt wel waarderen ! Verstand op nul en knallen maar.
patrick17
Someone Has To Fix The Problems
Prima actiefilm van Jason Statham die de film wederom draagt.
Actie in de film is voldoende te aanschouwen en daar doen
we het eigenlijk voor in dit soort films. Het eind was wel voorspelbaar
natuurlijk maar dat maakt geen minpunt van de gehele film.
De film is wel snel gefilmd dus je moet wel goed opletten wat
er nou precies allemaal gebeurd.
Al met al heb ik me prima vermaakt bij deze film en is over
een paar maaden het kijken zeker nog eens waard.
3.0 *
SpikeR
Jason, speelt wederom een rol die hem op het lijf is geschreven.
Bij het lezen van het verhaal dacht ik in eerste instantie aan "Léon deel 2"
maar dat is het toch zeker niet.
SnakeDoc
Vond dit wel aardig, maar ook niet meer dan dat. Een filmpje die Jason Statham natuurlijk goed ligt. Een paar goeie actie scenes maar verder niet al te boeiend.
wwelover
Aardige actiefilm met een sterke Jason Statham. De actieheld van nu, en in tegenstelling tot veel andere actiehelden kan hij ook nog eens redelijk acteren. Het verhaal is niet heel bijzonder, maar opzich ook niet storend voorspelbaar. De actiescenes zijn in ieder geval erg goed, maar dat is meestal wel zo met Statham. En ik moet zeggen dat Ben Foster het ook erg goed deed, had ik niet verwacht van hem. Al deed hij me een beetje denken aan Edward Norton in American History X.
John Lee Hooker
Niets nieuws, niets speciaals.
Statham, Foster en Sutherland zijn wel prima.
Nogal vervelende montage. Er wordt een beetje rommelig en snel geswitchd tussen de shots, ik ben totaal geen fan van dit soort filmmaken. Enkel die paar shots bij het gebouw waar Arthur en Steve gingen abseilen vond ik nog aardig maar ook niet meer dan dat.
Gelukkig blijft Sarah beperkt tot een scharreltje, niet dat er zo'n standaard romance wordt neergezet net zoals bij James Bond, Knight and Day, Killers, Drive Angry.... noem ze maar op.
Muziek is wel aardig. Ook wel leuk dat zie die platenspeler terug lieten komen.
De explosies op het einde zien er goed uit en dat briefje met ''als je dit leest ben je dood'' was wel geinig..
Het is een redelijk zwak verhaal inclusief zwakke badguys. Desondanks keek het wel weg.
Mr_White
- 2067 berichten
Beetje ouderwetse doorsnee actie film. Leuk voor een keertje maar ook niet meer.
bollepeer
mwa wel aardige film, maar niets nieuws. statham speelt zoals altijd weer goed. foster ben ik totaal geen fan van. wat een natte krant zeg. gewone film, 3 *
edgerick
Erg vette film! Na het zien van de trailer kon het met Jason Statham zowiezo geen slechte film worden. Na transporter en Italian Job altijd actie gegarandeerd!
1,5 uur lekker niet nadenken en genieten! TOP!

Mechanic: Resurrection
2016

'The Mechanic' met Jason Statham binnenkort te zien op HBO Max: 'Meer van dit soort films, aub'

Law Abiding Citizen
Drama / Thriller, 2009