• 9.374.495 stemmen

Children of the Corn (2009)

Horror | 92 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Stephen King's Children of the Corn

Geregisseerd door: Donald P. Borchers

Met onder meer: Daniel Newman, David Anders en Kandyse McClure

Plot Children of the Corn

Het getrouwde stel Burt en Vicki rijdt op het platteland, richting het dorpje Gatlin, recht hun onheil tegemoet. Hier in Gatlin, Nebraska, leven bloeddorstige kinderen onder leiding van de jonge predikant Isaac en zijn hulp, de bloeddorstige beul 'Malachi'. Ze hebben alle volwassenen afgeslacht. Nu zijn er opnieuw twee buitenstaanders aangekomen die het maar vreemd vinden dat er niemand lijkt te zijn. Al snel verandert ook hun leven in een hel...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Duidelijk beter dan het origineel.

Ook wel een overduidelijk horrorfilmpje "van vandaag". Duistere filter, ook tijdens klaarlichtje dag, waardoor alles er wat grauw van kleur maar toch erg clean uitziet. Wat freaky geluiden en snappy editing fragmentjes, maar meer als genrecliché dan dat het echt erg veel toevoegt.

Toch werkt het allemaal wat beter. Beetje raar stel is het wel, ze passen ook helemaal niet bij elkaar, maar het maakt ze wel vermakelijk om volgen.

Kindjes zijn jammer genoeg een stuk minder, vooral Isaac dan. Daar schort het dan toch wat, want de geloofwaardigheid binnen de film is wel erg klein.

Wel een aardig einde en een fijn sfeertje doorheen de film. Zoveelste in het rijtje 80s horror remakes ondertussen, voegt zeker wat toe tov het origineel, maar die was dan ook wel erg brak. Beter dan verwacht, maar niks om laaiend enthousiast van te worden, en fans van het origineel (voor zover die er rondlopen) zullen waarschijnlijk weer veel te klagen hebben.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Children of the Corn grossiert in de vervolgen, de een nog matiger dan de ander. Nu vind ik de originele al niet geweldig, maar het verhaal heeft wel iets. Een typische King-story (Satanskinderen) die jammergenoeg nooit echt schokkend verfilmd is.

Deze remake komt qua verhaal redelijk dicht in de buurt van het origineel. De typische CotC soundtrack is natuurlijk fantastisch, blijft imo een van de betere in het horrorgenre. En het geheel is een stuk gelikter, zoals het hoort anno 2009. De shots van het maïs en de geelbruine waas dragen goed bij aan de sfeer.

Maar de kinderen zijn lachwekkend. De scenes met de preken lijken wel toneelstukjes. Eerder grappig dan eng met die belachelijke hoeden en dat kleine leidertje. Het contrast tussen onschuldig uiterlijk en waanzin komt niet echt uit de verf. Dan zijn de kinderen in het origineel maffer en ook andere horrors met geflipte kinderen doen dat beter. Vicky is ronduit irritant aanwezig met haar constante gezeik en geschreeuw. Niet bepaald meelijwekkend.

Er zitten een paar schaarse schrikmomentjes in en de scene met Vicky aan het kruis is gelukkig geslaagd. Echt spannend of goor wordt het nergens.

Al met al vind ik alleen de vormgeving een toegevoegde waarde. Het verhaal verdient een veel engere film. Jammergenoeg blijft de remake-machine een hoop ondergemiddelde films uitstoten.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

De originele is inderdaad verre van geweldig maar had toch zijn memorabele scènes zoals die volwassenen die vermoord worden in de dinnerroom en het hevige schrikmoment als dat kind voor de auto inloopt.

Hoewel de beelden mooi geschoten zijn en het verhaal overeenkomsten heeft met het kortverhaal en de originele film, moet ik zeggen dat hier weinig nieuws te bespeuren valt.

Een echte climax bleef uit, we moeten het maar stellen met wat gerammel in het maïs. Niet dat het einde in de originele goed was, verschrikkelijk zelfs, maar met de technieken van vandaag hadden ze er wel iets van kunnen maken. De film blijft voor 2009 standaarden nogal vrij braafjes, dit verhaal verdiende een remake met meer pit en durf. De situatieschets van het verlaten dorp en de sinistere maïsvelden zijn wel goed geslaagd. De hele omkadering daarrond viel me tegen. Laten links liggen dit!

avatar van Jake the muss

Jake the muss

Geen slechte film, al vond ik dat ook van het origineel....

Alleen die Isaac is wel een lachertje zeg, dat kind is gewoon irritant.

In het origineel had ie nog iets "engs" over zich heen, maar hier is het echt een irritant mannetje, een kind dat letterlijk van een bord afleest wat ie moet zeggen, grootste fout in de film.

Toch redelijk vermaak, daarom 3*

avatar van mixmaster

mixmaster

niet slecht , deze remake maar soms wel te langdradig .

mooie scenes en goeie spannings opbouw .

het einde was best goed en na de aftiteling is er nog een stukje film.

Isaac is inderdaad een irrirtant jong met een irritante stem .

avatar van boldhead

boldhead

wat een tegenvaller was dit zeg

isaac heel erg irritant en in het begin die vrouw ook om te schieten en totaal geen spanning te bespeuren, heel jammer

gewoon maar weer stoppen met remaken dus

avatar van RickZ

RickZ

Langdradige horrorthriller met weinig actie en een zwak einde

avatar van xxsilversurferxx

xxsilversurferxx

het zal je vriendin maar zijn hahahahahahaha

maar het origineel is wel beter dan de remake

ben het ook eens met rick heel zwak einde

geef het 2 sterren

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Een originele draai aan het geheel geeft deze film zeker maar het is niet echt positief. Deze kinderen lijken regelrecht uit een school toneelstukje te zijn gestapt. Het acteerwerk was echt belabberd.

Er gebeurt een hele lange tijd niks, dan komt er een goed stukje wanneer het stel het dorpje in komt rijden maar daarna zakt het niveau weer.

Het positieve aan de film was het stelletje. Het was geen standaard stelletje en je vraagt je af hoe die 2 ooit voor elkaar zijn gevallen. De geringe Vietnam quotes van de mannelijke hoofdrolspeler waren ook wel geinig.

Vrij matig dus uiteindelijk qua horror. Meer dan 2* kan ik er niet van maken.

avatar van Northernstar

Northernstar

Viel heel erg tegen. Absoluut nergens spannend en nergens ook maar iets gezien wat op horror lijkt. In mijn ogen een hele slechte remake, die je gerust over kunt slaan. 1 ster voor het slaapwekkende gehalte

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

sws al jammer dat ook hiervan een remake moest komen

maar maak er dan ook wat van

avatar van vcrrr

vcrrr

Het origineel was al vrij 'corny', maar deze remake is vele malen slechter!

avatar van Jic

Jic

slaat nergens op !

avatar van Linnythepooh

Linnythepooh

Ik vond dit helemaal geen goede film. Het is al een veeg teken als je zit af te wachten wanneer eindelijk het vrouwelijk deel van het geplaagde stel eens vermoord gaat worden. Wat een irritant wijf. De dialogen waren ook meer dan verschrikkelijk. Helemaal die uitgekauwde cliché-opmerkingen over Vietnam. Ik wist niet of het nou serieus bedoeld was of niet. En dan hebben we het nog niet over al die kutkoters gehad. Ze waren vooral irritant i.p.v. eng.

avatar van Jules15

Jules15

Dit was een zeer slechte horror voor zover je deze film dat kunt noemen. De moorden zijn slecht, de film heeft geen goede verhaallijn, hij is vooral helemaal niet eng of spannend, de kinderen zijn niet eng maar gewoon irritant en die achtervolging ofzo van die man duurt veel te lang!

1.5 sterren

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Totaal overbodige remake van toch al een niet zo'n goede verfilming van het verhaal van Stephen King. Het verhaal telt welgeteld negen pagina's; nu, zoveel fllms zijn er ook al bijna van. Eerst krijg je er zeven van een twijfelachtige kwaliteit, dan zie je ineens dat er een remake komt, met hulp van King zelf en dan krijg je dit.... Slechter dan het origineel vond ik hem zelfs. Nee, als je dan een remake maakt, doe het dan goed. Die eindeloze scenes in het maïs en dan ook nog de Vietnamoorlog erbij halen... Helemaal fout! 2 *

avatar van mrwhite

mrwhite

ongelooflijk dat ze van een zeer zwake film nog een slechtere remake hebben kunnen maken.dat zal niet gemakelijk geweest zijn.

avatar van N811

N811

nieuwe versie in 2012 dan maar

avatar van andijvie

andijvie

In de opbouw dacht ik dat ik nog dat de film lekker naar een climax toe gaat. Maar, niets is minder waar. De film is : te langdradig, niet spannend, flauw, en met name door de kinderen, zwak gespeeld. Een 1 voor de moeite, zonde van m'n tijd.

avatar van SITH_LORD

SITH_LORD

xxsilversurferxx schreef:

het zal je vriendin maar zijn hahahahahahaha

nog erger, het is z'n vrouw

avatar van Leila85

Leila85

Als een 0 mogelijk was, had ik 0 gegeven! Begint goed... in het midden ontspoort ie en eindigt superslecht!

avatar van Keane1983

Keane1983

andijvie schreef:

ik kan me hierbij alleen maar aansluiten.

@N811 nieuwe versie in 2012 dan maar....

Please ik hoop het niet....

Ik heb me echt zitten te ergens aan die vrouw van hem, damn wat kon dat mens vervelend zijn zeg. Maargoed als hij een beetje naar haar had geluisterd en gewoon was weg gereden...dan was er niets gebeurd. hahahaha

(maargoed dat stond niet in het script).

Van mij een 1.5*

avatar van Derrick

Derrick

Tegenvaller

Had er meer van verwacht ,had meer diepgang verwacht : hoe zijn de kinderen gekomen tot hoe ze nu zijn etc .

Stel rijd een kind aan , stel word vermoord door een sekte van kinderen . Meer is het niet de film .

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Weer een flop van een verfilming van een Stephen King verhaal.

Dramatisch

avatar van icemanjm

icemanjm

Kan er door! het origineel was slechter! typische "king" movie

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Ik vond hem behoorlijk meevallen als ik dat gemiddelde zag, maar zoals ik hierboven ook al lees, ben ik het er mee eens dat dat kind Isaac strontvervelend was. Ik had een voldaan gevoel gehad als dat kind op een enorm pijnlijke manier werd afgemaakt. Behoorlijk vervelend ventje. Ook vond ik het echtpaar slecht bij elkaar passen, dat mens verdiende gewoon om te sterven, wat een rotmens zeg...
Het einde is ook niet echt geruststellend, maar niet enorm slecht.
Vond het toch een leuk vermaak, maar niet hoogstaand. 3 sterren kan ik hier wel aan kwijt.

avatar van kenn morozov

kenn morozov

gewoon slecht deze film,kan niet tippen aan de originele,

voor in die oude tijd was de originele children of the corn 1984 een perfect goede film waar nog redelijk wat vraag naar is om te kunnen kijken,

maar children of the corn 2009,was zo slecht, die vrouw die 3kwartier irritant is aan het zagen,ruzie maken terwijl in de origenele een gelukkig mooi getrouwd koppeltje waren die niet irritant waren.

die vrouw heeft dan ook een irritante stem,de acteurs waren zo slecht,zowel de man als vrouw,het verhaal hebbe ze soms(een klein beetje zelfde proberen te houden)(en toch ook nog wat veranderd),

kijk nu naar Malachi.in de originele film veel agressiever,en ook geen maatje van de kleine valse isaac die in de originele ook geen klein kind was,hij was wel klein,maar niet zo jong,deze film is eigenlijk verwaarlozing van de originele.

allemaal irritante mensen,langdradig,slechte acteurs,slecht einde,deze film is zeker 1ne die me bij gaat blijven,maar wel in de slechte zin,saai,langdradig,en irritant.

een 1 op 10

avatar van Kevin13

Kevin13

Veel te langdradig, saai, niet spannend en ooja voorspelbaar. Het is al heel moeilijk om in de film te blijven zitten door de belachelijk slechte dialogen met daarop ook nog eens slechte acteurs. De regisseur wou een bepaald sfeertje scheppen maar ging daarbij compleet de mist in. Het zou veel beter gewerkt hebben moest hij die irritante slecht spelende kinderen pas op het einde laten tonen hebben. Echt veel droegen ze niet bij het eerste deel van de film. Het begon pas echt interessant te worden als Burt ging verkennen in de kerk. Werd spijtig genoeg meteen te niet gedaan door dat jonk dat bevelen stond te geven aan de andere kinderen. Eens het wijfje vermoord werd kon het wederom leuk worden. Burt die de kinderen eens goede billenkoek zou geven maar liep uit op een amateuristisch gevechtje. Maar ik werd toch beloond. Eens ze beginnen rond te huppelen in het maisveld komen er toch nog vermakelijke stukken. Al een hele film wil je dat die kinderen de kop word ingeslagen en ja Burt geeft ze van katoen. Spijtig genoeg niet te veel slachtoffertjes en komen ze ook niet al te gruwelijk aan hun eind maar soit, dood is dood héé. Een andere vermakelijke scene was het wippertje in de kerk. Moest ik even bij glimlachen. Achteraf gebeurde er niets leuks meer, begon terug saai te worden en heb met moeite de film nog kunnen afkijken. Ondanks de paar vermakelijke scenes blijft het bij een 0.5*.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Ik weet niet hoe het zit met het origineel maar deze film leek nergens naar. Echt een tegenvaller.

De helft van de film zie je gewoon iemand in een maïsveld lopen en de andere helft zit men voortdurend religieuze teksten af te ratelen.

Niet dat ik daar iets tegen heb maar hier was het toch wel overdreven.

Misschien moet ik maar het origineel bekijken.

Die zijn over het algemeen wel een stuk beter.

avatar van Theunissen

Matige film. De sfeer in de film is best aardig en de beelden van het stadje en de omgeving waren ook best fraai, maar helaas zijn de acteer prestaties van de hoofdrolspelers David Anders en Kandyse McClure zo dramatisch slecht dat die de film al gelijk de nek omdraaien. De laatst genoemde zag er overigens wel aardig uit in het sexy korte gele jurkje. Dat was voor mij eigenlijk het hoogtepunt van deze matige film.