• 9.378.044 stemmen

The Boondock Saints II: All Saints Day (2009)

Actie / Misdaad | 118 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Troy Duffy

Met onder meer: Sean Patrick Flanery, Norman Reedus en Julie Benz

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Plot The Boondock Saints II: All Saints Day

"The Saints Are Calling"

Het verhaal volgt wederom de MacManus broers. De broers hebben zich goed verborgen gehouden in de stille dorpen van Ierland. Wanneer ze er echter achter komen dat hun priester is vermoord door de maffia in Boston, komen de twee terug om wraak te nemen en de dood van hun priester te wreken...

avatar van Respekked

Respekked

Viel mij ook al op dat hij soms bijna onherkenbaar is.

avatar van Ninto

Ninto

Vette film. Gruwelijke actie gecombineerd met lekkere humor. Lekker gewoon.

avatar van Derekbou

Derekbou

Boondock Saints 1.5: All the Same Day?

Vond dit een zeer zwak vervolg en vooral een gemakzuchtige herhaaloefening. Kan me niet voorstellen dat de fans van deel een hier voldoening uit kunnen halen.

Willem Dafoe's geniale acteerprestaties uit het origineel worden op een erg slappe wijze gekopieerd door een Texaanse rodeorijdster, de drie agenten hadden de afgelopen tien jaar wel een opfriscursus acteren kunnen volgen en de nieuwe side kick wordt hier nog makkelijker als joker ingezet. De flauwe humor en het overmatig gebruik van filmscheldwoorden-uit-het-boekje maken van Boondock Saints 2 een kinderachtige bedoening. Stereotypering en clichés alom.

Was deel een ook al zo? Tijd voor een herziening of toch maar in m'n hoofd bewaren als fijne jeugdherinnering?

Qua verhaal wordt er ook weinig origineels gedaan. Enkel het achtergrondverhaal van de vader is nog van enige interesse. De schietpartijen waren gelukkig nog van hetzelfde niveau, met een redelijk gevoel voor stijl in beeld gebracht en voorzien van de kenmerkende muziek.

Als no nonsense actiefilm nog te pruimen ondanks de te lange speelduur. Maar als je als regisseur na tien jaar je debuut opvolgt met zo'n tweede film is de uitspraak "stilstand is achteruitgang" alleszins van toepassing.

avatar van louisvf

louisvf

stinissen schreef:

Ik blijf het niks vinden misdaad en flauwe over the top humor , ook erg dat zo een top acteur als Clifton Collins Jr. zich hiervoor laat lenen.

En dan nog voor een rol waarin hij zich alleen maar belachelijk kan maken !

avatar van Basso89

Basso89

Lang niet zo goed als het eerste deel. Ik ergerde me vooral in het begin aan de personage van Julie Benz (Eunice Bloom). Blijft een mooie vrouw, maar was naar mijn mening niet geschikt voor deze rol. Na anderhalf uur had de film wel afgelopen mogen zijn, maar het ging nog een half uur door.

avatar van Siem Shady

Siem Shady

Alles wat je vet vond aan 1 zit hier weer in, alleen dan ''over the top''

dus als je daar doorheen kan kijken....veel plezier!!

De fans vroegen.....de fans krijgen

avatar van Roji1992

Roji1992

Derekbou schreef:

Boondock Saints 1.5: All the Same Day?

Amen

Haalt zeker niet het niveau van deel 1. Deel 1 is hier gekopieerd, maar dan slechter.

Imitatio en geen Aemulatio

avatar van Dridge

Dridge

Oei wat een slecht vervolg zeg , tenenkrommend slecht.

Die speelduur van 2 uur was ook veel te lang.

avatar van MrclS

MrclS

Ik heb me zeker vermaakt met deze film.

Dit in tegenstelling tot heel veel andere (redelijk) nieuwe films.

De film haalt het niet bij deel 1, hetzelfde kunstje wordt herhaald, maar als actiefilm op zich vind ik het wel het kijken waard. Combineer dat met Julie Benz, flauwe grappen & geweld, en je hebt een leuk avondje film.

3.0

avatar van tal1b

tal1b

Dridge schreef:

Oei wat een slecht vervolg zeg , tenenkrommend slecht.

Die speelduur van 2 uur was ook veel te lang.

och deel 1 vond ik al niks, dan neem ik niet eens de moeite om deze te kijken

avatar van Baswazz

Baswazz

Wat een slecht vervolg. Meer woorden maak ik er niet aan vuil.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Heeft deze film ooit in de bios gedraaid?

avatar van schram101

schram101

Nee

avatar van Minotaures

Minotaures

Gelukkig niet. Wat zullen de fans uit deel 1 zwaar teleurgesteld zijn dan.

avatar van DB10

DB10

Vermakelijk, maar helaas ook weinig vernieuwend. De MacManus-broers en il duce zijn uiteraard weer erg goed. De Mexicaan daarentegen is een erg pijnlijke aanvulling, totaal niet grappig en ook volledig overbodig. Ook Eunice Bloom was af en toe ronduit irritant. De humor was bij tijd dan ook nog eens flauw. Maargoed, de actie is wel aardig en daar gaat het toch ook grotendeels om. Het sfeertje is ook wel oké, dus al met al nog wel redelijk.

2.,5*

avatar van Ossenkar

Ossenkar

FBI Special Agent Eunice Bloom; wat een slechte rol vind ik dit

kinderachtige humor van die drie kneuzen die agenten.

En weer een film waarin er rivaliteit bestaat tussen fbi en politie nou achteraf kan ik er wel om lachen, maar de film uitzitten is een regelrechte marteling.

Een paar leuke actie-scenes verder erg jammer deze film.

avatar van Gabbere

Gabbere

Gelukkig niet. Wat zullen de fans uit deel 1 zwaar teleurgesteld zijn dan.

En dat willen we niet!

Jammer dat het niet een goede film schijnt te zijn. Heb 'm nog niet gezien, maar vraag me af of dat de moeite is, als ik jullie reacties zie.

Balen

avatar van TriplaR

TriplaR

Moet de meesten hier gelijk geven, deel 2 haalt het niet bij deel 1. Met name de vrouwelijke FBI agente vond ik in het begin mateloos irritant, gelukkig trok dat wat bij. De Mexicaan is wel een leuke toevoeging! Het verhaal is verder vrij simpel, het achterliggende plot van de vader verrast nog even, en de actiescenes zijn mooi gemaakt. Toch viel het iets te vaak en lang stil in een film die het echt van de 'killing on the Irish way'-actie moet hebben.

De 2 hoofdrolspelers zijn zeker wel te genieten, ik kijk met plezier naar de rol die zij hier neerzetten! Stoer, kil, bikkelhard en vol ouwehoerige humor!

avatar van Joakiem

Joakiem

EEN RAMP! Net als zoveel andere goede films waarvan een kansloos vervolg wordt gemaakt (ik noem een Crank).

Het verhaal is van bedenkelijk niveau, alles gaat veelste makkelijk (een opvallend ogende mexicaan met bandana komt zo een zwaar beveiligd gebouw binnen, en het acteerwerk is te vergelijken met de gemiddelde musical in groep 5 van de basisschool. Ik heb me met name geërgerd aan de eerder genoemde texaanse rodeorijdster die Dafoe opvogld...Damn, wat een irritante bitch, met een nog irritanter accent.

En het derde wiel aan de wagen, onze Mexicaan gaf de slechtste prestatie die ik in jaren heb gezien. Poogt 110 minuten lang grappig te zijn. Wat een kansloze randdebiel.

En uiteraard hebben we te maken met drie rechercheurs die inderdaad wel een toneelschool mogen volgen.

Met andere woorden: een verneukt vervolg. Voor degene die van goede films houden: probeer deze de rest van je leven te negeren...

damn....weer 110 minuten van mijn leven verneukt gisteren

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Omdat ik hier echt met zo'n beetje de laagste verwachtingen aan begon viel deze film me niet eens tegen, maar dan nog; net als deel één vreselijk slecht.

Dramatisch scenario, echt een waardeloos zootje. Wederom heb ik me geërgerd aan de vele verschrikkelijk slecht getimede ''fucks''. Ik hou van lekker wat gevloek, maar niet van deze puberale stoerdoenerij. Denk je dat er eindelijk eens een leuke grap komt, moeten ze daar weer tijden op doortimmeren zodat het érg ongrappig wordt. Die misplaatste muziek ook. Duffy heeft er echt de ballen verstand van.

Die 'Special Agent' Eunice Bloom mag de boeken in als één van de meest slechte en irritante personages ooit. Vreselijk. Collins Jr. was opzich nog redelijk, maar de MacManus broers vallen weer vreselijk door de mand. Wat een belachelijke karakters; dat gebed(je) voordat ze iemand met z'n tweeën tegelijk door het hoofd schieten vind ik nog steeds één van de meest onnozele dingen ooit in de filmhistorie.

Zo nu en dan nog een aardige grap en redelijke (actie-)scéne zorgen ervoor dat ik hier nog een hoger cijfer voor geef dan voor het 1e deel. Mjah, wel een dikke onvoldoende.

avatar van booyo

booyo

Leland Palmer schreef:

Je haalt me de woorden uit de mond..

avatar van 606

Erg jammer na een prima deel 1.

Deze is nog drukker en vooral door de keuze van muziek.

Actie is goed te doen.

Alleen het acteerwerk van de rest is vooral die eunice is belabberd.

2,5 ster

avatar van N811

N811

Deel 1 was wel leuk, maar dit deel is echt een mislukking.

avatar van turbobooster

turbobooster

Na een half uur uitgezet. Belediging t.o.v. deel 1...

avatar van gotti

Lang niet zo leuk en geestig als de eerste, maar zelfs dit deel heeft zo zijn momenten. En natuurlijk is het leuk dat bad boy Duffy Peter Fonda in een klein rolletje heeft weten te strikken.

Over tien jaar deel drie?

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Vermakelijk, maar niet meer dan dat. Het niveau van het geniale eerste deel haalt het niet. Hopelijk dat Boondock Saints 3 beter wordt.

avatar van Qar

Qar

En ik hoop dat er geen deel 3 meer komt, heb ik geen vertrouwen in.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Boondock Saints III: Saints Preserve Us is de working title voor de derde. Maar het is niet 100% zeker of hij ook echt zal komen. Mij maakt het niet uit ik hou wel van sequels

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik maak me er wel druk om als die doorgaat. Die gasten worden er niet jonger op en 't blijft maar zakken als ze doorgaan. Gaat helemaal nergens meer over...

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Misschien worden ze nu als hun vader, wat ouder en rustiger. Maar nog steeds echte killers! Deel 2 heeft wel de mogelijkheid gegeven voor de terugkomst van Willem Dafoe en dat wil ik graag zien