• 9.377.278 stemmen

The Boondock Saints II: All Saints Day (2009)

Actie / Misdaad | 118 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Troy Duffy

Met onder meer: Sean Patrick Flanery, Norman Reedus en Julie Benz

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Plot The Boondock Saints II: All Saints Day

"The Saints Are Calling"

Het verhaal volgt wederom de MacManus broers. De broers hebben zich goed verborgen gehouden in de stille dorpen van Ierland. Wanneer ze er echter achter komen dat hun priester is vermoord door de maffia in Boston, komen de twee terug om wraak te nemen en de dood van hun priester te wreken...

avatar van jorriroosen

jorriroosen

Deel 1 in een nieuw jasje, wel een jasje dat er niet op vooruit gaat maar achteruit. Wat een simpel vervolg geen verhaal en de actie is iets te simpel. Beter goed gejat dan slecht verzonnen zeggen ze vaak maar dit is gewoon slecht. Deel 3 moet gewoon een ander gegeven krijgen of in ieder geval niet weer het zelfde trucje dat heb ik nu wel gezien.

2 voor de MacManus broers die nog steeds een leuke chemie hebben. Anders had ik de film niet eens af willen kijken.

avatar van Fryce

Fryce

De verwachting van een opvolger van de boondock saints was hoog. Wellicht veel te hoog..... Deze poogt hard om zijn voorganger na te maken.... Waarom hij dat doet daar snap ik echt helemaal niets van. De humor is een slap aftreksel en doet het absoluut niet goed na mijn smaak.... de opbouw van scenes lijkt een poging tot verbetering te zijn .... poging compleet mislukt. De enige keren dat hij snelheid krijgt worden hierdoor snel teniet gedaan. Allemaal meer dan jammer ....hij mist echt alles wat deel 1 rijk was.

avatar van killer13

killer13

goed, maar niet de topper die deel 1 was. misschien waren mijn verwachtingen ook wat te hoog! hoe dan ook, deze haalt absoluut niet het niveau van zijn voorganger

avatar van Quo

Quo

Kan absoluuut niet tippen aan deel 1, net zoals de meeste vervolg films.

avatar van N_SANE

N_SANE

Wat een behoorlijke tegenvaller was deze film zeg! Deel 1 vond ik erg sterk en heb ik van genoten. Ik wist al dat een tweede deel nooit het eerste zou kunnen overtreffen, net zoals dat voor wel meer films geldt. Maar dit was goedkoop cashen en teren op het eerste deel. Wat een flop. Het acteerwerk was matig en bijna amateuristisch. Nergens werd het spannend of leuk. En de dialogen waren erg goedkoop.

Zonde overigens voor Defoe om zich de laatste minuten in deze goedkope vervolg te laten zien. Als ik hem was had ik mij nooit ingelaten met een (kleine) rol in deze flutfilm.

avatar van booyo

booyo

Misschien beter als je dat laatste ff in spoilers zet..

avatar van fdekam

fdekam

Deel 2 is inderdaad minder dan deel 1 maar het blijft toch leuk om te zien. Ik vind eigenlijk Willem Dafoe beter acteren dan nu met die FBI agente... Het verhaal is wel afgemaakt van deel 1. Hopelijk deel 3 nog beter...

En ja, mijn verwachtiging is ook zo hoog

avatar van N_SANE

N_SANE

Excuus voor het niet zetten in de spoilers. Het is aangepast door de mod

avatar van Sp3kkie

Sp3kkie

Deel 2 is inderdaad wel wat minder. Maar ja wat verwacht je dan van een vervolg op een vrij brute actie film. De film kan nooit verassend veel anders worden.

Ik was allang blij dat ze tenminste nog wat geschiedenis van die vader lieten zien. Ze konden ook zeggen, nou we laten die priester vermoorden als excuus voor weer lekker knalwerk.

Het acteren van de FBI-agente liet inderdaad wel iets te wensen over. Maar al met al vond ik de film best goed en vooral inderdaad de broers kwamen hecht over. En de humor vond ik ook weer op en top.

Zeker het kijken waard. Geen minuut verveelt.

avatar van jamil

jamil

minder goed dan de prequel

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Deel 1 was stukken beter, en die rol van die FBI agente hadden ze mogen skippen, vreselijk!

Er hoeft geen deel 3 meer te komen wat mij betreft.

avatar van cubano077

cubano077

1 was wel wat beter, maar ik moet zeggen dat ik 2 toch ook wel erg vet vond spannend verhaal, mijn vrouw lag naar ene half uur te pitte haha

avatar van FMHZ

FMHZ

Sjonge jonge wat een schijt film was dit zeg. Ik heb eergisteren deel 1 weer eens gezien (had hem 10 jaar geleden 1 keer bekeken) Die vond ik al tegenvallen, in mijn herinnering vond ik hem beter. Maar goed, daar zaten originele dingen in.
Maar deze opvolger... Hij werd met de minuut slechter. Verschrikkelijk zeg. Ze mogen er wel bij zetten dat het hier om een slappe komedie gaat.
Die FBI agente was echt te erg. Dat accent. Hou toch op zeg. En die naaldhakken waar ze mee aan kwam lopen tijdens de eerste slachtpartij. En die agenten die ook in de vorige film speelden waren nu net slechte komedie acteurs. En dan die Mexicaan, wordt geïntroduceerd als een een handige vechtersbaas, maar blijkt in het bij zijn van onze Ierse broers een domme idioot te zijn. Nee, ik vond het echt zeer slecht. En dat een acteur als Peter Fonda zijn medewerking verleend aan dit geintje.

Het was eigenlijk een kopie van deel 1 alleen dan in een zeer slecht zittend jasje. 1 ster. Omdat ik ze nog slechter ken....

avatar van Yves dB

Yves dB

Verschrikkelijk filmke, ik had me deel 2 toch anders voorgesteld,, een medium B filmke mijn gedacht,,,

avatar van Poppe

Poppe

Nog minder dan 1, voor zover dat mogelijk is.

avatar van Xvibe

Xvibe

Ooh wat een drama met die fbi agente. vreselijk. Verpeste heel mijn film. Balen, want verheugde eigenlijk best op deze film

avatar van Vascago

Vascago

Matige film. De broertjes hebben een te oude kop gekregen en zijn daardoor niet meer zo stoer. Die Mexicaan is een heel stuk minder dan Rocco, om maar helemaal te zwijgen van Julie Benz. Wat een vreselijk personage speelde zij. De enige die nog iets van een leuke rol had was Il Duce.

Verder was dit gewoon een herhaling van het 1ste deel met vrijwel dezelfde scenes, alleen stukken minder uitgevoerd. Ook omdat het niet meer origineel is.

Soundtrack was luid maar vond hem niet hinderlijk.

2,5 * nog en dan ben ik gul.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Pffff..

Het merendeel van deze film werkt zo erg niet dat het zelfs een beetje gênant is om naar te kijken. Slechte one-liners, irritante nieuwe acteurs en de links naar het eerste deel zijn flauw. Het hele niveau van het script is gewoon als inspiratieloze fanfiction.

Hier en daar zitten er nog best leuke stukjes in, maar de film is niet alleen mager qua script, visueel is het ook gewoon saai. Ik heb letterlijk een paar keer zitten gapen. Gelukkig vond ik het eerste deel niet perse een meesterwerk, maar ik vind hem wel gewoon erg leuk. Dit was echter de kleine verwachtingen die ik ervan had gewoon niet waard.

Een kleine 1,5* Denk dat vooral fans hier met een boog omheen moeten lopen.

avatar van voomzap

voomzap

Tenenkrommend slecht.

avatar van DiDa

DiDa

Oei, wat een misser in vergelijking met de eerste film. Men probeert de eerste film te evenaren maar valt teveel in herhaling en waar de eerste film wel grappig was, was deze dat niet. Een leuk einde en verder miste ik Rocco...

avatar van mrwhite

mrwhite

cubano077 schreef:

dat had je beter ook gedaan als je het mij vraagt.

avatar van zimmerd

zimmerd

Vond de eerste film opmerkelijk beter,

niet super aan te raden.

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Jammer, tien jaar heeft Duffy de tijd gehad om een prachtvervolg neer te zetten. Ik heb echt 5 jaar uitgekeken naar deze film. Vanaf het eerste moment dat hij op imdb.com kwam te staan en werd uitgesteld zeg maar.

Het eerste uur heb ik me zitten ergeren aan die Eunice. De vrouwelijke Dafoe met dezelfe ietwat geforceerde trekjes. De conversaties tussen haar en die drie bonobo's als agenten waren ook lang niet zo vermakelijk als met Dafoe in deel 1.

Verder veel herhaling, de touwscene, de mexicaanse nieuwe Rocco, de scene met de grote speech van de grote maffiabaas, de scene waarbij ze nieuwe wapens gaan kopen etc.

Het had zoveel meer kunnen zijn. Waar deel één zo mee scoorde, valt in deel twee erg tegen. Kort samengevat; veel herhaling, weinig vermaak. Voor een toekomstig deel 3 zeg ik, laat een ervaren iemand Duffy assisteren.

Half puntje extra voor Il Duce, die in vergelijking met deel 1 wel zijn rol goed wet neer te zetten.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Een vervolg op dit schaamteloze Tarantino plagiaat kan toch alleen maar driedubbel tegenvallen (zie een parallel met de opvolger van Butterfly Effect, ongeveer even overgewaardeerd)?

avatar van jordandejong

jordandejong

Een wat matige film tegenover deel 1 maar nogsteeds erg vermakelijk. Een groot minpunt is dat Willem Dafoe er niet meer in voor komt (alleen nog maar een minuutje in het eind ). De Mexicaan als opvolger van Rocco was wel weer geslaagd alhoewel Rocco het ook wel grappig deed. Goed dat ze die mexicaan erin hebben gezet anders was er al helemaal geen humor meer te bekennen. Een paar minpunten dus maar toch voldoende actiescenes voor 3*.

avatar van sjonnie40

sjonnie40

Wat een slechte film, acteer werk lees prutswerk leek nergens op. Zelden zo een slechte film gezien. Waar deel 1 nog wel om aan te zien was is deze totaal het kijken niet waard.

avatar van louisvf

louisvf

orbit schreef:

Tarantino is af en toe ook wel schuldig aan plagiaat maar bon, ben het wel met je eens...

avatar van schram101

schram101

Nergens is aan te zien dat dit door dezelfde regisseur als het geweldige eerste deel gemaakt is. Sean Patrick Flanery is inmiddels 20 kilo zwaarder en lijkt wel 15 jaar ouder. De rollen van de broers zijn geen schim meer van de komische, stoere misdaadbestrijders die ze in het eerste deel waren.

Het irritante Mexicaanse mannetje was vrijwel nergens grappig en een goedkope en slechte oplossing op de plaats van de hilarische Rocco uit het eerste deel.

Dat Willem Dafoe de grootste troef uit de vorige film was blijkt wel nu er een ander zijn rol op zich moest nemen. Het vrouwtje heeft totaal geen charisma, is irritant en kan niet acteren.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Julie Benz , ik vond het juist mooi dat ze uit het slachtoffer rol heeft kunnen stappen van Dexter. Alleen die "There was a Shoot 'm Up" scene was wel leuk maar die term konden ze beter weglaten. Een ding was wel zeker, en dat is het feit dat zij de leerling was van Dafoe's karakter.

avatar van schram101

schram101

Ik weet de reden van zijn afwezigheid in deze film niet, maar dat heeft de film zeker geen goed gedaan. Buiten dat leek dit qua alles op een slap aftreksel van de eerste. Opmerkelijk genoeg is het dezelfde regisseur. De montage, het 'stoerheidsgehalte' hij probeerd het allemaal nogal anders en dat doet de film de das om.

Zonde, want het eerste deel was o zo leuk.