• 9.378.093 stemmen

The Boondock Saints II: All Saints Day (2009)

Actie / Misdaad | 118 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Troy Duffy

Met onder meer: Sean Patrick Flanery, Norman Reedus en Julie Benz

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Plot The Boondock Saints II: All Saints Day

"The Saints Are Calling"

Het verhaal volgt wederom de MacManus broers. De broers hebben zich goed verborgen gehouden in de stille dorpen van Ierland. Wanneer ze er echter achter komen dat hun priester is vermoord door de maffia in Boston, komen de twee terug om wraak te nemen en de dood van hun priester te wreken...

avatar van Ew_MK1

Ew_MK1

Ik denk dat ik hier een btje teveel van had verwacht n.a.v. het eerste deel.

Ik vond dat deze film nog niet in de schaduw van het eerste deel kon staan.

Flauwe film met zwak en humorloos acteerwerk.

avatar van Dr. Salvador

Dr. Salvador

avatar van Dr. Salvador

Dr. Salvador

Bij het forum heb ik mezelf voorgesteld.

Als ik de reacties hier zo lees, dan lijkt dit vervolg me niet zo boeiend .

avatar van booyo

booyo

Dr. Salvador schreef:

Als ik de reacties hier zo lees, dan lijkt dit vervolg me niet zo boeiend .

Ik raad het inderdaad af deze te bekijken.

avatar van Falcon103

Falcon103

booyo schreef:

Ik raad het inderdaad af deze te bekijken.

ik niet:P maar kijk het niet met de verwachting net zo briljant te zijn als deel 1

avatar van N811

N811

Bij het forum heb ik mezelf voorgesteld.

Hallo Dr,Salvador ik ben blij dat je jezelf heb voorgesteld bij boondock saints 2. Ik ben n811 en wens je nog veel plezier in het topic van boondock saints 2.

avatar van the new guy

the new guy

Minder goed dan deel 1, maar zeker een zeer vermakelijke film. Ik denk dat het in dit soort genres erg moeilijk is om een heel goed deel 2 te maken aangezien het hele idee (vigilante brothers) natuurlijk niet meer verrassend is.

Maar het is een zeer vermakelijke film, met een aantal geslaagde grappen. Oh ja, die nieuwe sidekick is ook prima.

avatar van Respekked

Respekked

Onsamenhangede bedoeling, bezopen plot en vaak erg matig acteerwerk. Die sidekick.. wat een grap. Maar toch een zeer vermakelijk en af en toe grappig filmpje doordat het allemaal zo onbenullig wordt gebracht. Lang niet zo goed en leuk als deel I, maar had het veel slechter verwacht. Einde is ook tof, kon ik wel waarderen deze twist .

avatar van Harmonijak

Harmonijak

Schandalig slecht vervolg op een van mijn favoriete films, heb er bijna spijt van dat ik hem gekeken heb. Af en toe nog wel een keer kunnen lachen maar, daar houdt het dan ook op.

avatar van The_Game

The_Game

Vermakelijk filmpje, dat alleen nooit het fantastische deel 1 kan overtreffen. 3*

avatar van mock turtle

mock turtle

bijdehande film die niet echt soepel loopt. af en toe leuk maar komt niet goed uit de verf.

avatar van andrehoek

andrehoek

Je hebt een vervolg in gedachte. Alle belangrijke spelers uit deel 1 zijn bereid om hier aan mee te doen, vervolgens moet dit schijnbaar 10 jaar duren en dan blijkt het resultaat totaal niet te kunnen tippen aan deel 1. Serieus balen...!!!

Moet zeggen dat er hier en daar wel een leuk stukje zit, maar het geheel zit totaal naast de top-formule van deel 1.

Casting had ook wel beter haar best mogen doen.

avatar van Snaaf

Snaaf

Ik heb echt (gelukkig) in tijden al geen film gezien waarin op zo'n grote schaal zó slecht geacteerd wordt. Ik zat echt te wachten op het moment dat Cuba Gooding Jr in de flim zijn entree zou maken om het niveau wat op te krikken.

Zelfs "the Saints" missen wat mij betreft enige onderlinge chemie en hebben hun stijlvolle shootouts van het verleden verwisseld voor een gesilencede gunfire pliep-concert waarin zij abominabel cliché vertolkte gangsterbazen van de aardbodem wissen.

Ik heb nog nooit een gehele cast zichzelf zien bedienen van een gros aan zulke goedkope nichtengrappen(en ik heb gevoel voor humor !!).

De enige in deze film waar ik meer van had willen zien was het karakter van de laatste seconden; Willem Dafoe.

avatar van Clochard deluxe

Clochard deluxe

Jeez, wat een slecht vervolg op een super vette film. bah bah bah. t acteerwerk was tenenkrommend waardoor de hele film ongeloofwaardig werd.

avatar van NiloUtrecht

NiloUtrecht

Na het eerste deel had ik toch veel meer verwacht van deze film. Leek te veel op het eerste deel. Te weinig nieuwe elementen. Maar het blijft wel een film die lekker wegkijkt voor een avondje zonder dat je zin hebt na te denken over de film.

avatar van Thorak

Thorak

Ik heb beide delen achter elkaar gekeken maar vond ze toch echt wel in het zelfde straatje liggen hoor. Deze film doet echt niet onder voor deel 1 alleen mis je inderdaad wel Willem Dafoe. Veel mensen hier hebben het over de belachelijke mafiosi, maar die was in deel 1 vrijwel net zo belachelijk. Ik vond ook die Mexicaan een stuk boeiender en grappiger dan Rocco uit deel 1.

Rocco vond ik juist het min-punt van deel 1...

avatar van Macmanus

Macmanus

Crap.

10 jaar na deel 1 komt er dan eindelijk deel 2. Helaas is het precies hetzelfde, vrouw vervangt man, Latino vervangt Italiaan. Dat had nog niet eens zo erg kunnen zijn waren het niet dat er totaal vreemde extra elementen aan worden toegevoegd waardoor het al helemaal een warboel is. Zo is er opeens een (erg slechte) grindhouse actie scene en zoutloze flash backs die de mythe rond de vader van de twee helemaal weg haalt.

Erg jammer, was een groot fan van het origineel en inmiddels vind ik het nog steeds een uiterst vermakelijke film. Troy is blijven hangen in deel 1, en heeft in de tussentijd totaal niks anders tot zich gekregen zo lijkt het. En maakt een onfrisse film met veel te oude acteurs aangevuld door een hoop slechte.

2 sterren (met nog erg veel goodwill) Troy Duffy valt door de mand. Deel 3 zal het wel helemaal verpesten.

avatar van KW2

KW2

Slechtgeschreven dialogen, irritante karakters, slecht acteerwerk, vervelende muziekkeuze en geen Willem Dafoe om de boel te reanimeren.

avatar van Qar

Qar

Ok, ik had zeker niet heel veel verwacht van deze film want het was al wel duidelijk dat hij het eerste deel niet zou gaan overtreffen.
Maar wat ik nu toch heb gezien liet me toch even schrikken.
Waar Dafoe deel 1 maakt, wordt deel 2 toch wel heel hard gekraakt door Benz. Allereerst vind ik dat ze al niet echt de uitstraling en daar komt ook nog haar verschrikkelijke accent bij, ik vond (en ik overdrijf niet) letterlijk elke scene waar ze in zat verschrikkelijk irritant door dat accent en hoe ze acteerde. En dan komt als klap op de vuurpijl ook nog eens de ontzettend slappe 'variant' op het 'There was a firefight' uit deel 1, ik voelde hem al aankomen en wist dat die niet te overtreffen was maar deze was wel heel ontzettend zwak uitgewerkt.

En ook de 2 broers vind ik deze film niet goed overkomen, ze lijken geen broers/vrienden meer. Er zit, zoals dat zo mooi heet, totaal geen chemie tussen hen in deze film.
Ik moet wel zeggen dat ik de 'vervanger' van Rocco dan wel weer goed gevonden vond, soms wat irritant, maarja zo hoorde hij ook wel te zijn natuurlijk.

En waar de humor in deel 1 nog wel goed te pruimen was vond ik die hier ook totaal verkeerd geplaatst. Een gangster die met een buitenboordbeugel rondloopt, sorry hoor maar dat is iets wat ik in bijvoorbeeld The Whole Ten Yards verwacht.

En de eindscene waarin gelukkig Dafoe weer even opduikt, was toch beter dan de hele verdere film bij elkaar.

avatar van 0o.

0o.

boondock saints I is natuurlijk niet te overtreffen, als je de vergelijking loslaat en openminded deze film aanschouwt is het wel goed vermakelijk. De vervangster van Dafoe doet het helemaal niet onaardig. Het is meer komisch en minder mythisch dan het eerste deel. hangt een beetje tussen 3 en 3,5 ster in, kijk em binnenkort nogges

avatar van mistery888

mistery888

Ik vond het een beetje jammer dat hij eigenlijk een beetje teveel op deel 1 lijkt alleen dan een stuk minder van kwaliteit. Alleen het einde vond ik dan wel weer geweldig.

Eigenlijk sluit ik mij gewoon aan bij Qar helemaal mee eens!!!!

avatar van pooper

pooper

kom op hé 2,96?

is dat niet een beetje laag?

avatar van Qar

Qar

Ik vind zeker van niet. Ik zou zeggen, see for yourself.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Wat een teleurstellend vervolg op het eigenlijk niet te evenaren origineel.

De film zit vol met slechte grappen, matig acteren (met die mexicaan als dieptepunt en Connolly als hoogtepunt) en herhalingen van deel 1.

Er wordt te veel geprobeerd om er wederom een stoere film van te maken, wat door het bovengenoemde totaal mislukt. Wel zijn er een aantal vermakelijke scenes aanwezig waardoor je de film wel uit zit maar dat maakt het zeker geen waardige opvolger.

Spijtig dat er ook nog een 3e deel komt....

avatar van jojoshua

jojoshua

Erg jammer dit. Had me erop verheugd, maar inderdaad, slechte grappen, slecht acteerwerk en een onsamenhangend verhaal.

Toch 2 * omdat er af en toe een leuke grap tussen zit en vanwege een paar leuke actie scenes.

avatar van Serendipty

Serendipty

Goed verhaal maar komt teveel overheen met het eerste deel.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Serendipty schreef:

Goed verhaal maar komt teveel overheen met het eerste deel.

Vond nu juist het verhaal erg zwak omdat, zoals de meeste vervolgdelen, het plot weer om wraak draait. En in deze film is daarnaast de stap van de cliché kluizenaars naar wraakzuchtige moordenaars wel erg snel gemaakt.

avatar van gratis

gratis

Erg mooie film, maar wel jammer dat alles met een knipoog is. Te veel humor en weinig emotie. Desalnietteplus heb ik me goed vermaakt met al die ijskoude killing acties van de Ierse broeders.

avatar van stinissen

Ik blijf het niks vinden misdaad en flauwe over the top humor , ook erg dat zo een top acteur als Clifton Collins Jr. zich hiervoor laat lenen.

avatar van Thorak

Thorak

Vanavond voor de 2e maal gezien en toch inderdaad verlaagd naar 3*

Opzich nog steeds vermakelijk maar net allemaal even te overdreven. De 3 politie agenten en de Mexicaan waren wel grappig. Sean Patrick Flanery ziet er uit alsof hij in de tussenliggende jaren een aantal facelifts/botox behandelingen heeft gehad...