• 9.377.366 stemmen

Met onder meer: Seth Rogen, Jay Chou en Christoph Waltz

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot The Green Hornet

"Breaking the Law to Protect It."

Britt Reid is de zoon van de bekendste en meest gerespecteerde mediamagnaat van Los Angeles. Zijn zorgeloze leventje bestaat voornamelijk uit feestvieren, totdat zijn vader op mysterieuze wijze sterft en aan Britt zijn omvangrijke imperium nalaat. Britt sluit daarop vriendschap met één van zijn vaders werknemers, de toegewijde en inventieve Kato. Ze besluiten om voor het eerst in hun leven iets zinvols te doen: de misdaad bestrijden. En de beste manier om dit te doen is door zelf crimineel te worden. Met behulp van Britts nieuwe secretaresse, Lenore Case, openen ze de jacht op de man die de onderwereld van L.A. beheerst: Benjamin Chudnofsky.

• 2005 stemmen

De 3D effecten zijn nogal vreemd zoals al eerder vermeld hier . Veel objecten lijken gewoon op platte kartonnen voorwerpen ofzow.. Opzicht nog wel vet.. Sommige effecten zijn dan wel weer moddervet in 3D, maar toch kijkt het echt niet fijn. Ik moet er niet aan denken om een lange film als Avatar in 3D te zien.

avatar van devidia

devidia

deze film is meer kickass die kick-ass ooit zal zijn.

aardige actie, en vooral GRAPPIGE humor in aan actiekomdie,iets wat ik de laatste tijd nog niet vaak ben tegengekomen(zie: kick-ass).

Verhaal is een beetje flauwtjes en over the top soms, maar het wordt zeker niet irritant.

Seth Rogen is jammer genoeg een beetje te lomp om echt over te komen als "held", en z'n ego doet ook niet veel goeds voor z'n imago.

Waltz was ok, maar hij is misschien een te goede acteur voor dit soort rolletjes.

veel pluspunten,maar toch ook een behoorlijk aantal minpunten. 3* voor het entertainment en de auto

avatar van Metalfist

Metalfist

metalforever78 schreef:

dark knight Rip off als ik de beschrijving lees hierboven. Ik hoef hem niet te zien laat staan stemmen. Zelfs nu deze film 3D is kan het mij niet trekken

Afgezien van het feit dat de Dark Knight comics uit de jaren '80 stammen en The Green Hornet voor het eerst zijn intrede deed in de jaren '40, waar dan later nog eens een remake van kwam met Bruce Lee en als ik me niet vergis is het zelfs ooit begonnen als radioprogramma.

Sjoerdow schreef:

Ik begin al mijn recensies met mijn eigen mening, daarmee geef ik aan dat onderstaande tekst tevens mijn eigen mening is. Dus het is mijn probleem natuurlijk.

Ja, ik vind Rogen sowieso zelden grappig. In deze film is hij gewoon zo lomp dat het zo nu en dan grappig is.

Neemt niet weg dat je dan een hoofdrolspeler hebt waar mensen zich aan kunnen ergeren en dat doet afbreuk aan het kijkplezier vind ik. Nogmaals, dat is inderdaad MIJN probleem. Anderen vinden Rogen fantastisch, ik vind het niet veel soeps.

Ik zeg Kato, omdat er een verschil zit tussen acteur en personage.

Wilde al zeggen, heb je vaak genoeg zien lachen in de zaal Of er is iets mis met mijn ogen.

avatar van elvis4ever

elvis4ever

als die net zo goed is als de green hornet uit 1974 met bruce lee dan moet het wel een kassucces wezen

maar denk niet dat die de kassucces uit 1974 kan evennaarden

avatar van Reinbo

The Green Hornet uit 1974 was een tv serie en dus ook helemaal geen kassucces....

avatar van Metalfist

Metalfist

Zijn trouwens wel 2 films van gemaakt (eigenlijk samenraapsels van een aantal afleveringen met Bruce Lee):

Green Hornet, The (1974)

Fury of the Dragon (1976)

Misschien dat dat wordt bedoeld als kassucces?

avatar van Reinbo

Maar die heeft zo nooit in de bios gedraaid.

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

In diverse landen zijn die films wel in de bioscopen te zien geweest, en de naam van Lee werd, met succes, uitgebuit.

Of die films ook in ons land te zien is geweest weet ik niet.

Ik herinner mij wel de serie op de Nederlandse TV gezien te hebben.

• 2005 stemmen

Vond de rol van Christoph Waltz een beetje vreemd trouwens. Snap aan de ene kant wel dat hij hiervoor gecast werd, maar zijn rol was gewoon een beetje afgezaagd.

Vind ik niet, prachtrol

Brix schreef:

Of die films ook in ons land te zien is geweest weet ik niet.

Ik herinner mij wel de serie op de Nederlandse TV gezien te hebben.

Kan, men niet voorstellend at het een kassucces was, zwel hier als op IMDB is er nauwelijks gestemd op de film, ook is er in tegenstelling tot Lee's andere films nauwelijks informatie over. Volgens IMDB is hij in 1974 in USA gereleased en in 1975 in Italie en in 1981? Portugal. Niets wat er dus op wijst dat het een kassucces was.

avatar van Exturminator2

Exturminator2

mm tja 3d konden ze wel weg laten en was soms voorspelbaar maar ja ken er mee door

avatar van cordiacovens

cordiacovens

was best wel een leuke, vermakelijke actiekomedie met leuke effecten en wel grappige momenten.

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

@ Reinbo:

Na een beetje speuren trof ik inmiddels bewijzen aan van een wereldwijde release van The Green Hornet (1974) in de vorm van filmposters.

Deze kwam ik tegen:

Frankrijk : Le Retour du Dragon

Duitsland : Das Geheimnis der Grünen Hornisse, én Der Gelbe Taifun (misschien een re-release?)

België : De Groene Wesp / Le Frelon Vert

En nog een poster in een Oost-Europese taal, die ik niet kan ontcijferen.

Ook nog een Australische poster, en een (waarschijnlijk) Britse, en een Spaanstalige.

Maar een ding hebben alle posters gemeen, Bruce Lee staat er met koeien van letters op vermeld.

Heel misleidend natuurlijk.

avatar van ardbeg41

ardbeg41

verhaal komt heel rommelig op gang naar mijn mening. Ogen vielen in de eerste helft van de film bijna dicht. Dat men zich wil onderscheiden van andere superhelden films komt goed naar voren in de humor en de andere houding van superheld tegenover het hulpje.

De actiescenes zitten dan weer spetterend in elkaar. Vandaar mijn persoonlijk oordeel:

2* voor de actie

1/2* voor de humor

avatar van jakobjan1908

jakobjan1908

Heb deze film gisteren in de bioscoop gezien en is een erg vermakelijke film met veel actie. Het 3D effect versterkt het hele gebeuren wel. Vooral Jay Chou speelde erg sterk.

avatar van Emielb

Emielb

Geniale film, ik vond 3d geen enkele toegevoegde waarde hebben maar heb de eerste helft van de film heletijd moeten lachen.

avatar van Atomsk

Atomsk

Gewoon wel een vermakelijke film inderdaad. Seth Rogen speelt een eikel en doet dat best aardig. Verder kan ik alleen maar herhalen dat de 3D weinig toevoegt. Ook wordt het beeld wazig bij panning shots in de Imax versie. Helaas ontkom je waarschijnlijk niet aan 3D, want v/d Pathe bioscopen is er maar 1 die deze film in gewoon 2D draait.

avatar van grid8400

grid8400

Atomsk schreef:

Hier sluit ik mij geheel bij aan (ik heb hem ook in pathe imax 3d gezien. 3d bij deze film is gewoon onzin. Geen enkel toegevoegde waarde, behalve een ZEER irritante bril.

De film zelf, is erg leuk! Af en toe in een deuk gelegen om Seth. Dikke 3,5*

avatar van yacoub

yacoub

ik ga em straks kijken, ben benieuwd!

avatar van Thorak

Thorak

El ralpho schreef:

De eerste superhelden film die in 2011 in premiere gaat. En de koek is nog lang niet op aangezien we nog vele grote titels zoals Thor, The green lantern en Captain America kunnen verwachten. The Green hornet is alvast een aardige aftrap te noemen.

Uiteraard is de koek nog lang niet op. Thor, Captain America, Iron Man, Hulk, Nick fury etc. komen allemaal uit de zelfde pot en vormen over een tijdje een geheel in de film The Avengers. The Green Lantern en Watchmen zjin van de concurent DC comics en kon natuurlijk niet uitbliijven na de succesen van de Marvel comics verfilmingen.

The Green Hornet is gebaseerd op de tv serie uit de jaren 60, die weer erg veel overeenkomsten met Batman (ook DC comics) vertoond.

Het grote verschil tussen DC comics en Marvel is toch wel de karakters. Bij Marvel zijn het allemaal superhelden met bovennatuurlijke krachten, terwijl bij DC het toch voornamelijk 'normale' mensen zijn zonder de bovennatuurlijke krachten.

avatar van Shibbstarr

Shibbstarr

Vermakelijke film. Seth Rogen was wel weer grappig als altijd en zijn 'sidekick' vond ik ook wel komisch. Ik had alleen wel iets meer grappen gezien dan actie. De rol van Christopher Waltz vond ik wel beetje afgezaagd. Hij probeerde weer een beetje diezelfde rol neer te zetten als dat hij deed in Inglorious Bastards. Lijkt me vetter als hij zich wat meer concentreert op goede films dan dit soort commerciële films die vaak gewoon snel worden vergeten.

avatar van the new guy

the new guy

Film wordt in het Brabants Dagblad genadeloos afgemaakt onder de titel "ondergang van 3D films" of zoiets, hij krijgt 1 ster.

Seth Rogen zou totaal buiten zijn comfort zone zijn gefilmd en de China boy zou helemaal niet overtuigen. Nou daagt dit natuurlijk uit om iets over brabant te spammen, hoe kut of zoiets. Prima, doe je best.

Maar normaliter vind ik de recensies in het Brabants Dagblad erg betrouwbaar en vooral goed onderbouwd. Dit lijkt me echter een volledige misser. Seth Rogen is zoals hij is, en zal nooit een ander soort karakter acteren. Die gekke chinees is heusT niet voor acteerkwaliteiten gecast. Ik moet de film nog zien, maar ik stel me zo voor dat de recensie met 1 ster er totaal naast zit.

• 2005 stemmen

In de Gelderlander staat ongeveer hetzelfde. Ik vind het persoonlijk bullshit. New Kids gaven ze 3 sterren, terwijl dat toch echt geen goede film is. Laat je er inderdaad niet door misleiden .

avatar van rep_robert

Rogen zet hier wel zijn bekende typetje neer. Je moet er van houden, maar om het dan gelijk slecht te noemen. Dat vind ik niet, juist omdat ik al die Apatow producties erg fijn vindt.

Een Jason Statham zie ik ook altijd hetzelfde doen, maar die films worden ook allemaal hoog gewaardeerd.

Persoonlijk vind ik de mening van honderden anderen op filmsites(RT, IMDB, MM e.d.) betrouwbaarder. Geeft meer een weerspiegeling van wat de massa van een film vindt.

avatar van timbo_

timbo_

the new guy schreef:

Zou wel een redelijk unieke recensie zijn want heb me juist enorm gestoord aan al die recensenten voor kranten en tijdschriften die deze film gewoon recenseren maar hem tijdens persvoorstelling in 2D zien terwijl die nergens in 2D draait.

avatar van Micolas

Micolas

Vrij leuke film! Niet briljant, maar ik vond het wel een keer verfrissend om de helden niet te zien als superserieuze kerels in tight pants. Deze film is me zeer meegevallen gezien veel negatieve recensies.

avatar van Thorak

Thorak

rep_robert schreef:

En als de massa het goed vindt vind jij dat ook? Ben je echt zo'n kuddeschaap? Nee toch mag ik hopen?

De overgrote menigte vindt Avatar ook een goede film, maar dat vind ik niet. Lekker belangrijk wat de massa ergens van vindt! Het gaat uiteindelijk allemaal om je eigen mening.

avatar van mandy7

mandy7

Precies wat ik er van verwacht had, heerlijk vermaak.

Het zag er gelikt uit en ik kon wel lachen om de humor.

Que script geen hoogvlieger, maar dat stoort niet.

Dus, 3.5