• 9.373.958 stemmen

The Dark Side of the Sun (1988)

Drama / Romantiek | 101 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada / Joegoslavië

Geregisseerd door: Bozidar 'Bota' Nikolic

Met onder meer: Guy Boyd, Brad Pitt en Cheryl Pollak

Plot The Dark Side of the Sun

"They needed a miracle for their love to survive"

De jonge Amerikaan Rick heeft een zeldzame huidziekte waardoor hij geen straaltje zon kan verdragen. Met zijn vader reist hij naar dorpjes aan de Adriatische Zee waar een plaatselijke genezer hem een kuur voorschrijft. Het resultaat van deze kuur zal echter maar drie dagen duren. Rick geniet met volle teugen van deze zorgeloze dagen. Voor het eerst voelt hij de warme zon op zijn gelaat en wordt verliefd op een Amerikaans meisje. Maar beiden weten dat hun geluk slechts van korte duur zal zijn en dat ze enkel kunnen hopen op een mirakel.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Meh.

Het einde is onverwacht sterk - en ook het enige moment in de film dat de overdreven sentimentaliteit werkt. Alles wat daaraan vooraf gaat is belabberd. Knulligheid is al wat de klok slaat.

En die knulligheid komt van twee dingen. Eerst is er de cast, die echt ontstellend zwak staat te acteren. Zeker Brad Pitt - hier nog een prille twintiger - laat zich van zijn zwakste kant zien. Ik moet er wel bij zeggen dat hij ook de enige is waar ik iets van verwacht had, want de overige cast doet het ook niet goed.

Dan is er nog de regisseur, die te pas maar vooral te onpas scènes afkapt en overbodige taferelen laat zien. Ook met de soundtrack vangt hij niets aan - tussen veel brol zitten ook wel sterke stukjes. Het enige waarmee hij krediet koopt is het eindshot, dat is prachtig.