Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...
- IMDb (8,8 / 2782038)
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
Erwinner
Het lijkt alsof een hoop users door 't zien van eindelijk weer eens een onderscheidende blockbuster, hier weer tot leven komen
88Fabian
. Jij kijkt gewoon op een hele eigenaardige mischien zelfs eigenwijze manier naar films kan ik hieruit concluderen.
Als een film tot de puntjes perfect is dan kan ik niks anders zeggen tegen
degene die dit niet uitkunnen staan "probeer het zelf maar eens"
het is makkelijker om een K-U-T film te maken dan zoals jou zombie voorbeeld,dan een kunstzinnig hoogstandje zoals INCEPTION die de
perfectie-factor zeker heeft,Tarantino wordt toch ook gewaardeerd door
zijn perfectie,en wordt daar gek genoeg niet voor afgezeken zoals bij Nolan.
Ik heb vandaag even Inglorious Bastards bekeken en jeetje die film
is ook tot de puntjes perfect behandeld als een klokwerk.
Tonypulp
88Fabian
Tarantino heeft vaak genoeg expres de meest foute scenes gemaakt
maar die ziet de humor er van in om een beetje B-Film achtige taferelen
erin te gooien,dat soort B scenes maakt ie lachend.
dutchtuga
Voor zijn doelgroep maakt hij dus perfecte films, zoals een hoop pulp regisseurs perfecte films voor hun doelgroep maken. Je hebt mijn bericht denk ik niet goed gelezen, want ik leg uit wat mij bang maakt aan de perfectie die wordt aangehaald bij een film als Inception. Ik maak er een onderscheid in die jij niet lijkt te snappen.
88Fabian
Ik heb het zeer goed gelezen,alleen jou kijk op films is de mijne niet en dat kan.
GastHeer
Als je Avatar een top film vind dan vindt je deze naar alle waarschijnlijkheid een ongeloofelijke bout film.
Deze film is simpelweg niet weggelegd voor die doelgroep (Uitzonderingen kunnen er altijd zijn)
Maar ik bedoel deze film is er niet 100% om je visueel een pleziertje
te doen,maar deze film is er om aan te tonen waar filmen ook alweer
Laat ik mezelf bij deze alvast melden door te zeggen dat beide films bij mij 5* hebben gescoord en ze beiden een fantastische avond hebben gegeven. Avatar ben ik zelfs 2x in 3d gaan kijken, en zoals het er nu naar uit ziet, ga ik deze ook nog een keer zien.
Daarnaast voeg ik er even aan toe dat ik de Pandadroom een van de slechtste attracties van de efteling vind, en dat die vergeleken met avatar niet meer is dan het vuil onder avatar's nagels is...
Montorsi
En Leonardo DiCaprio is ook een ijzersterke acteur. De laatste jaren komt hij alleen met kaskrakers en hits.
Blood Diamonds
Departed
Shutter Island
Inception.
Geniale acteur.
Beetje vreemd om het niveau van een acteur aan te tonen met het succes van de films waar hij in speelt.
GastHeer
Misschien brengt hij, als hoofdpersonage spelende, in al deze films wel een grote bijdrage aan het succes...
Montorsi
Daar twijfel ik ook niet over, een bekende kop doet het vaak wel goed ja. Vind het alleen vreemd dat er gezegd wordt dat het een ijzersterk acteur is, wánt de films waar hij in speelt zijn kaskrakers.
dutchtuga
Dat is toch heel wat anders? Rockfather zegt dat DiCaprio de laatste tijd alleen met hits komt en daardoor een geweldige acteur is. Zo kan je ook stellen dat LeBoeuf een geweldige acteur is omdat Transformers zo'n kassucces was.
Simplistische conclusie weer
88Fabian
Ga de film maar gewoon zien,je zult er achter komen hoe zogenaamd mainstream dit is.
Bovendien behoren zijn prestaties in de drie eerst genoemde tot zijn zwakkere. Ga over 10 minuten zien of Inception daar ook bij hoort. Zaal is trowens erg leeg nog geen 20 man in Pathe imax Rotterdam...
TimZor
88Fabian schreef:
Euhhhhhhh waar basseer je dat op ??? Ik heb beide films een 5 gegeven al vindt ik Nolan wel altijd beter dan Cameron !!! En o.a. een vriendin, me zwager, me vader etc etc etc vinden beide films ook super !
davidz352
Pluspunten:
- Verhaal
- Acteerwerk
- Special effects
Minpunten:
- Lange aanloop
- Iets te weinig actie
- Einde
Al met al: 4.5 sterren. Vooral het verhaal en de special effects zijn heel goed. Kijken!
wu-tang
echt wel een goede film !!
de mooiste aktie scene zit eigenlijk al in het eerste uur
vind de laatste grote aktie scene eigenlijk te langdradig worden waardoor het eigenlijk niet meer spannend blijft , ook had ik liever een goede tegenspeler gezien , maar ja kan niet alles hebben , is mij zeker nog een herziening waard wanneer die op dvd uitkomt !!!
J_11
Een zeer geweldige film.
Ik moest even 'in' de film komen (het begin was een beetje vaag) maar het, zeer goede, verhaal was goed te snappen (als je het goed bleef volgen). Er zat (vond ik) veel actie en veel spanning in, hoewel dat vooral de 'tweede helft' van de film was.
Alle 'werelden' waren super (bedacht) en de special effects waren dat ook.
Het acteerwerk was goed, alleen vond ik Mal (vooral op het eind) een iets te grote zeur.
Het einde was niet helmaal mijn 'smaak' maar eigenlijk ook wel weer leuk aangezien je het zelf kan 'invullen'.
Kortom, een zeer goede film 4,5 sterren
Awake78
Haha ja viel mij ook al op bij de recensie in de krant. Pas toen ik het hardop las. Jij kan er zelf ook wel wat van trouwens
Bij Cinerama zitten er nu 10 in (12.45 uur),
louisvf
Dat is complete onzin. Als je niet in de eerdere gedeeltes had opgelet had je van het volgende niets begrepen (in spoilertags) :
1. Plan viel in duigen toen bleek dat die persoon waarin ze een idee moesten planten was getraind in het verdedigen van zijn onbewuste, waardoor de rol van de architect bijna nutteloos werd en ze moesten gaan improviseren;
2. De dood in de droom betekende deze keer geen wakker worden, maar limbo, vanwege het enorm sterke slaapmiddel dat ze hadden ingenomen;
3. Hoe dieper je de droomwereld in ging, hoe langer de tijd ging voelen. Hierdoor viel het busje in slow-motion naar beneden, terwijl zij nog zeeën van tijd hadden om hun doel te bereiken.
In de bioscoop zat een jongen met zijn vriendin naast mij en ze begrepen beide niets van de film. Uit hun irritante geklaag kon ik opnemen dat ze de bovengenoemde punten niet begrepen, omdat ze niet 200% van de film oplette.
There you go.
Hehe, die zaken die je opnoemt zijn echt wel niet belangrijk... Het grote verhaal en het verhaal hoe het nu echt zit kan je echt wel snappen aan de hand van enkele zaken... Laat je jezelf niets wijsmaken, de film probeert moeilijk te doen maar valt echter zeer goed mee. Maar bon, maakt niet echt uit, perfect mogelijk dat jij het anders ziet...
louisvf
Pluspunten:
- Verhaal
- Acteerwerk
- Special effects
Minpunten:
- Lange aanloop
- Iets te weinig actie
- Einde
Ik vond dat er teveel actie was... Zeker dat hele 007 gedoe in de sneeuw, echt belachelijk. Als je dat zoekt en nog eens graag verdubbeld dan zit je volgens mij niet bij de juiste film.
Het einde vond ik dan weer goed meevallen. Het had veel erger gekunt, namelijk een flauw einde zoals in shutter's island, dat het zijn droom is of die van haar (nog stommer).
Van een lange aanloop was volgens mij geen spraken. Het was juist het midden (iets meer naar het einde toe) dat wat bleef steken...
Joe-K
Ik vond die scenes in de sneeuw juist leuk gedaan! ging toch weer steeds een aantal levels verder en die afwisseling tussen die dromen vond ik juist geniaal. maar jij had het dus liever op het strand gezien zoals Fisher zei?
GastHeer
Ik vond dat er teveel actie was...
Uhm suggereerde het einde niet dat het juist een droom was, aangezien de tol bleef spinnen... Het einde laat sowieso genoeg ruimte over voor discussie...
louisvf
Jaja, dat weet ik wel (en vond ik ook goed). Maar daarvoor was het einde gewoon hoe het moest zijn en hoe ik het wel wou. Anders was heel het "gemindfuck" in de film voor niets geweest. Het echte echte einde was natuurlijk gewoon om te lachen
en moet je volgens mij niet al te serieus nemen
Maphesta
Ik zie het niet anders. Ik begreep de film makkelijk. Het verschil lijkt hier alleen te zijn dat ik niet compleet oblivious ben to the rest of the world. Mensen liepen weg en ik hoorde, zoals ik al zei, het stelletje naast me zeiken omdat ze het niet snapte.
Het punt is niet of het globale verhaal makkelijk te begrijpen is of niet, maar of de gebeurtenissen in het verhaal te begrijpen zijn. Snap je niet wat er gebeurt (zie mijn bovengenoemde punten) dan ontneemt dit je de plezierige ervaring van het kijken van een film.
It's not rocket-science.
Jeejloow
Volgens mij net niet... Je ziet hoe de tol langzaamaan "knikjes" krijgt omdat zijn snelheid mindert, je weet wel, die beweging die een tol maakt vlak voor hij gaat vallen. Maar daar kan je natuurlijk een eindje over door emmeren.
Ik vond de film top. Een vrij ingewikkeld gegeven stapsgewijs verwerken tot een begrijpelijke complexiteit vind ik een hele prestatie. Schrijf dat scenario maar eens uit... Geniaal.
Maphesta
*sigh* Give me a break.
De tol bleef niet spinnen. Dat is nou juist het mooie van het einde. De tol begon te wankelen en als je ook maar enig gevoel voor physics hebt (vanaf je vierde jaar zou je daar genoeg gevoel voor moeten hebben opgebouwd), weet je dat de tol zou gaan vallen.
Wat ik al eerder zei: Waarom mensen kosten wat het kost zoeken naar een gaar einde dat een mindfuck zou zijn dat nergens op slaat is beyond me.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption