Buried (2010)
Geregisseerd door: Rodrigo Cortés
Met onder meer: Ryan Reynolds, Robert Paterson en José Luis García Pérez
Releasedatum: 25 november 2010
Plot Buried
"170,000 sq miles of desert. 90 minutes of oxygen. No way out."
Paul Conroy (Ryan Reynolds) is een vrachtwagenchauffeur uit de Verenigde Staten die werkzaam is in Irak. Na een aanslag van een groep terroristen wordt Paul wakker in een kist, onder de grond. Hij is levend begraven. Met enkel een aansteker en een mobiele telefoon moet Paul aan deze claustrofobische val proberen te ontsnappen...
Paul Conroy
Jabir (stemrol)
Dan Brenner (stemrol)
Alan Davenport (stemrol)
Linda Conroy (stemrol)
Pamela Lutti (stemrol)
Maryanne Conroy / Donna Mitchell / Rebecca Browning (stemrol)
Special Agent Harris (stemrol)
911 Operator (stemrol)
State Department Rep. (stemrol)
bartuz27
Wat een beroerde film.
Zo kan ik ook nog wel een paar goedkope films maken.
Mischien is dit iets voor deel 2..
Een man gaat na de wc en draaid de deur op slot.
Het slot gaat kapot en hij zit vast.
Telefoon ligt in de woonkamer en niemand komt thuis.
Film anderhalf uur en dan gaat ie dood.
Zo deel 2 is klaar..
Pfff
kimberlyVD
In een wc kan je volgens mij nog altijd gewoon de deur intrappen..
En ik zie niet in waarom je zo snel zou sterven in een wc, tenzij je erin valt en verdrinkt natuurlijk.
Zooo simpel zal het dus toch wel niet zijn zeker?
Actarus
ik had geen hoge verwachtingen bij Buried, en dacht een saaie film te bekijken. Wat kun je nu eigenlijk filmen of beleven in een kist onder grond?
Verkeerd gedacht dus! Beklijvende spanning doorheen het kijkstuk, heb geen saai moment gezien...en het einde is echt wel top, niet iets wat je verwacht...
Met zo weinig middelen en op een originele manier u op het puntje van je stoel brengen is gewoon een kunst....Heerlijke triller!
Malibu Stacy
Wist van te voren niet wat ik van deze film moest vinden, 95 minuten naar een man in een kist kijken.... Maar ik moet zeggen de film boeit van begin tot einde!
MyOwnStyle
Een claustrofobische thriller die me vanaf het begin tot het teleurstellende einde wist te boeien. Teleurstellend, omdat... Nou ja, dat moeten jullie zelf maar zien.
Waarom vond je het einde teleurstellend? Ik vond dat net één van de sterkere punten van de film
Mitchy.
Behoorlijk beklemmend filmpje, waarbij ik niet helemaal begrijp waar het budget van 3 mil in zit. Dat maakt ook verder niet uit, want de film boeide toch wel.
Meestal krijg je in dit soort films nog weleens flashbacks en fantasiebeelden van de hoofdrolspeler te zien. Dat was hier niet het geval. Toegegeven; de acteerprestaties waren verbluffend goed - van wat ik ervan kon zien -. Maar dat is ook wel een MUST , aangezien het ook maar om één persoon draait binnen de film.
Het einde laat me met een dubbel gevoel achter.
3 *
steefke
Enorm teleurgesteld in deze film ! Je verwacht dat er heel wat gebeurt, maar uiteindelijk gebeurt er helemaal niets . Heel teleurstellend einde ook.. Dit kon zo veel beter ! Ook jammer dat heel de film gefilmd wordt in de kist, en dat je niets erbuiten ziet.. Het heeft een beklemmend gevoel bij het bekijken van deze film. Alles draait rond de hoofdspeler die in de kist opgesloten wakker wordt, maar de hele film op deze acteur filmen, wordt op de duur saai.
Geen aanrader als je het mij vraagt !
RudieV
Desondanks veel negatieve meningen, heb ik hem toch gezien. Van heel dichtbij op men iMac scherm, alle lichten uit. Met een headset op (volume max). Waardoor de akoestiek van de kist me mee in de kist nam en ik zelf het benauwde gevoel kreeg.
Ik heb de volle 90 minuten met alle interesse de film beleefd. Al dat gezanik over die €3.000.000, daar zit betaling van acteur in, reclamewerk, kosten locatie (oke het is een kist
), heel de rimram. Niet te vergeten dat Reynolds zijn prijskaartje met "The Proposal" omhoog heeft laten krikken. Soms moet je verder kijken naar het budget. Ik kan me goed voorhalen dat elke kijker heeft gedacht, wat zou ik doen of zelf mee heeft liggen opzoeken naar oplossingen.
Goed voor 1 keer te kijken met goede omstandigheden (ik heb hem express niet op surround laten afspelen en gezien op plasmascherm, kwestie van het kleine te bewaren) en heb een claustrofobisch spannend avondje gehad.
braft
één woord, wauw. Een film van 95 minuten die maar op 1 plaats wordt gefilmd en mij toch geen enkele moment heeft verveeld. Ik had wel mijn twijfel of Ryan Reynolds wel de geschikte persoon was voor deze film maar hij heeft mij toch flink verbaasd.
yellowflag
Wat een beroerde film.
Zo kan ik ook nog wel een paar goedkope films maken.
Mischien is dit iets voor deel 2..
Een man gaat na de wc en draaid de deur op slot.
Het slot gaat kapot en hij zit vast.
Telefoon ligt in de woonkamer en niemand komt thuis.
Film anderhalf uur en dan gaat ie dood.
Zo deel 2 is klaar..
Pfff
hired! wanneer kun je?
dijkieR
coole filmposter...ik ga m vandaag maar is kijken...heb m dur al zo lang liggen..
Catwoman1986
Ik heb hem lang laten liggen, maar ben hem net toch maar eens gaan kijken. Wat me eigenlijk meteen opvalt, heeft hij niet maar beperkt zuurstof in die kist en brand hij dat nu niet op met die aansteker?
Pelagatti
Bijzonder dat een film met alleen beelden van iemand in een kist tot het einde aan toe spannend blijft!
Eigelijk vond ik 127 hours al knap en bijzonder, maar deze film gaat nog een stap verder! Ik kon me al snel inleven in het personage en de situatie en daardoor blijft de film interessant.
Echt een aanrader wanneer je eens geen behoefte hebt aan een doorsnee film!
AFCALS
Oke dan moet ik dus sowieso niet 127 hours gaan kijken. Was ik wel van plan, maar dit veranderd alles...
Hakuna-Matata
Damn wat een kippenvelfilm.
Heel knap hoe een film waarin je slechts 1 persoon ziet op 1 locatie toch spannend kan zijn. Ryan REynolds acteerde geweldig en je "geloofde" hem ook. Verder vond ik het persoonlijk een grote pre dat je precies hetzelfde wist als de hoofdrolspeler en dat er niets wordt uitgelegd dmv een blik van buitenaf . Dit droeg wel bij voor de claustrofobische sfeer.
SJRS.VLDT
Geen aanrader als je het mij vraagt !
Alles wat jij hier teleurstellend vind is juist de kracht van deze film als je het mij vraagt. Het is juist briljant dat er alleen maar in de kist gefilmd wordt en de film zich alleen concentreert op de hoofdrolspeler, dat beklemmende gevoel dat is helemaal de juiste sfeer in deze film. Ik snap niet wat ik wel zag en jij niet.. Maarja dit is wel typisch zo'n film waar de meningen over het algemeen ver uit elkaar liggen.
Jessen0wnt
Mwah.
Het idee van Buried sprak mij op zich wel aan, zelden dat ik me laat lijden door plot omschrijvingen, maar dit leek mij wel wat. Realiteit straalt uit afwezigheid en spanning is ver te zoeken. Toch is het wel een goede en geslaagde film. Het is namelijk alles behalve eenvoudig om in een ruimte als dit een 95 minuten lange film interessant en vermakelijk te blijven houden. Slim deden ze er wel aan om toch door de verschillende ''toevallige'' voorwerpen in de kist verschillende lichten te gebruiken waardoor je niet helemaal claustrofobisch word (wat ik eerlijk gezegd wel liever had willen ervaren, dit had veel persoonlijker gekund). Ryan Reynolds doet het aardig en geloofwaardig, zijn rol geeft persoonlijk niet veel inhoud of karakter maar voor zover het kon heeft hij zijn best gedaan. De stemmen daarin tegen waren zo afgezaagd dat ik de film ook alleen kon waarderen als de telefoon uit stond. Ik zat eerst nog allemaal geheime theorieën te bedenken over cassette recorders, maar niets is minder waar... Het is gewoon voorgelezen zonder enige realiteit. Muziek is bij vlagen mooi gekozen, juist door de ''disconnectie'' past het bij elkaar (maar niet de hele tijd...).
Toch wel vrij interessant, alles behalve vervelend, maar niet echt mijn ding. Hopelijk steelt een meer zeggender regisseur dit idee en kunnen we ooit de diepte in... Ik zoek gekte. 2,5 ster
tristanrc1
Spannende thriller, ondanks dat hij soms een beetje onlogisch is. Het is vooral Ryan Reynolds die de film echt goed maakt. Hij laat bijna alle menselijke emoties zien zoals wanhoop, spijt, verdriet en sarcasme. Het creatieve camerawerk speelt bij de kwaliteit zeket ook een rol. Knap gemaakt hoe een film die de hele tijd in een kist afspeelt toch onderhoudend kan zijn. Helaas word het ietwat ongeloofwaardig naarmate het eind nadert, maar de grote desillusie maakt veel goed. Absoluut niet voor Claustrofoben deze film.
Ferdiyle
verspilling van tijd.. pak een videocamera, en trek zelf identiek dezelfde film.. met wat creatie doe je veel veel beter
tristanrc1
Dat doe je niet na. Zeker Reynolds niet.
Kr!kke
Je denkt vooraf: "Hoe kan deze film in godsnaam 90 minuten boeiend blijven, als ze enkel de kist als locatie gebruiken?". Wel, Buried bewijst met verve dat je maar 1 locatie en 1 acteur nodig hebt om er een amusante film van te maken. De 90 minuten vlogen dan ook voorbij, zonder dat ik me ook maar 1 minuut verveeld heb. Voeg hierbij nog een overtuigende Ryan Reynolds en een ongelooflijk sterk einde; en je krijgt simpelweg een geslaagde film.
GinolaEHV
Idem. Ik had ook geen superhoge verwachtingen. Eén enkele locatie hoeft geen belemmering te zijn, zie 12 Angry Men, maar in een kleine ruimte als een doodskist...
Maar goed, het heeft de verwachtingen overtroffen. 90 minuten spanning, prima acteerwerk van Reynolds. Het einde op zich goed, omdat het geen typisch alles-komt-goed-Hollywood-einde is, maar ik zei tijdens het laatste telefoongesprek tussen Dan en Paul al tegen mijn vriendin dat ze vast bij de verkeerde kist zouden staan. Beetje voorspelbaar dus.
Desalniettemin, prima film: 4,0*.
soom
Please, don't..
'Spannende film,' aldus de videotheekmedewerker die de filmhoes bekeek die ik gekocht had. Ik zei dat ik er erg benieuwd naar was, nu hij de film als 'spannend' betitelde, dus ging ik 'm meteen maar bekijken.
Ja, hij heeft gelijk. Wat een ontzettend sterke film. Spannend tot op het bot, met een paar onmenselijke trekjes. Ik lag er gister, voor ik in slaap viel, aan te denken, en vanmorgen toen ik wakker werd, dacht ik weer aan deze film. Ryan Reynolds is een beetje middelmatig, niet echt goed, speelt vooral in luchtige komedies, waar hij gewoon goed mee uit de voeten kan. Dit is wel even wat anders, ja. Ryan doet het behoorlijk goed, natuurlijk. Ik kan me Tape nog wel herinneren, waar ook met weinig middelen een ontzettend boeiende film uit ontstond, maar die was nog gebaseerd op een toneelstuk. Dit is niet van een toneelstuk afkomstig, en het idee is dan ook ijzersterk. En ijzersterk uitgewerkt. Petje af voor Reynolds, niet een gemakkelijke rol om te spelen natuurlijk.
Vanaf de eerste milli-minuut sleepte de film me mee, lag ik ook begraven in een kist, en sneed ik aan het einde van de film ook mijn vinger eraf, in de tevergeefse hoop dat dat me zou redden. Ik leefde me dus erg in, hoorde of zag nauwelijks anders dan de beelden op m'n schermpje. Nee, ik zal dit niet licht gaan vergeten, ik ben zeer onder de indruk.
AC1
Waarschijnlijk ben ik een moeilijke klant maar de regisseur heeft me niet mee in de kist gekregen. De film is niet veel meer dan een cumulatie van telefoongesprekken. En het voorspelbare einde zorgt ervoor dat ik niet hoger kom dan 2.5 ster. Matig. Erger nog, het lijkt me een heel karwei om 'm nog eens te zien. Voor mij is Open Water een meer geslaagd voorbeeld van een 'penibele situatie' film. Daar heb ik alles echt ervaren, hier niet.
herder
Ja goed idee. Verspil je tijd er niet aan
sinterklaas
We zijn dit thema onderandere tegengekomen in Spoorloos en Kill Bill en dat zijn dan ook momenten dat je jezelf inbeeld hoe het zou zijn om in een kleine vierkante meter onder de grond begraven te liggen, terwijl je leeft. Met Buried mogen we het uiteindelijk de hele film door meemaken. Het is een film om panisch van te worden als je hem kijkt.
En vele zullen dan denken, hoe kan je het uithouden? Een film die zich 90 minuten afspeeld in een doodskist? Hou op met die vooroordelen en ga deze film gewoon kijken. Want ook al speelt het zich af op een locatie, het is verre van saai. Vanaf het begin tot het einde is de spanning gewoon te snijden en kan je de wanhopige en claustrofobische gevoel van Paul gewoon intens voelen. Ryan Rynolds ken ik nog wel vaag van Blade 3 en Smoking Aces, maar hij zet hierin toch wel even een gewaagde rol neer. Wat kan hij de angst en wanhoop goed uitdrukken. Om dan nog maar over het hele verhaal en de waarheden eromheen te zwijgen die ook rake klappen uitdelen. Want ook al heb je een mobieltje in je kist meegekregen, het is en blijft nog altijd de vraag wie je wel en niet kan vertrouwen. Die Irakezen zijn meedogenloos en beschouwen Reynolds gewoon als soldaat, ondanks hij gewoon vrachtwagenchauffeur is, maar wat heeft hij dan eigenlijk in Irak te zoeken waar de gemiddelde Amerikaan gewoon subtieletjes de olie willen stelen? is de clou gewoon. De Irakezen trappen niet meer in de smoesjes maar spelen dan nog wel een spelletje met hem. Wie ik ook helemaal goed vind (ook al hoor je hem alleen door de telefoon) is Robert Paternson, daarbij is het ook de vraag, is hij ook wel te vertrouwen? Eigenlijk word je niet alleen gek van de kist zelf maar ook wat iedereen maar in zijn schild voerd. Wat ook een klap op de vuurpijl was was oa waneer Paul te horen krijgt dat hij al een poosje ontslagen was bij zijn bedrijf, dus er eigenlijk potentiel gewoon ingeluisd is. Je zou haast denken dat iedereen hem gewoon zit uit te lachen. En dat merken we vooral bij het einde, zelden zo'n ijzingwekkende einde gezien en het het is een happy end.... voor een andere Amerikaan die toevallig ook ergens begraven lag. Deze film is meedogenloos.
Maargoed, de grootste nachtmerrie word hierin waargemaakt, en wat er dan nog bij komt is wie je wel en niet kan vertrouwen. Maar ga deze gewoon kijken!!! Gewoon een nieuw soort klassieker geworden. Het Hollywoodgehalte is hier totaal 0,00000% en het is hier echt bloedserieus en een harde boodschap!
Jessen0wnt
Hollywood hier NIET aanwezig? De ongeloofwaardigheid, Amerikaanse visie en pijnlijke ontroerende scènes druipen ervan af...
soom
Robert Pattinson
. Niet Pattinson.
sinterklaas
Je noemt de film anders wel vermakelijk, en Buried is zeker niet een beetje stom vermaak hoor. Snap je de boodschap van de film eigenlijk wel?

Vijf films buiten het horrorgenre die evengoed als griezelijk beschouwd kunnen worden

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

Een knap stukje acteerwerk: hoe sommige films maar één acteur nodig hebben

Kongen av Bastøy

De Helaasheid der Dingen
Drama / Komedie, 2009

Brothers
Drama / Oorlog, 2009
isolatiecoffinrace against timeburied alivehorroroverlevingterrorismedangercell phonewoestijnsurvival horrorpsychologicalpost-credits scenecaptivitychases and racesmind and soulconfined one locationtwist endingone actor movieunhappy endinglack of oxygen