Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 september 2010
Plot Machete
"He was given an offer he couldn't refuse..."
Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.
Machete
Von's Henchman
Michael Booth
Goldenskull
Afgelopen donderdag gezien.
Heerlijk stukje over-de-top vermaak. Machete is eigenlijk constant flauw (die babes, De Niro
), maar dat slaat geen moment om in ergernis, gewoon pure grappigheid. Alleen die opkomst van Steven Seagal al, geniaal. Ik heb echt een hekel aan de beste man, maar dit was hilarisch. Ik zou het bijna Seagal in een soort JCVD-rol noemen, maar misschien dat hij dat zelf wel niet zo ziet.
De cast is eigenlijk sowieso al geniaal. Wie had het voor mogelijk gehouden dat een cast met Lindsay Lohan, Jessica Alba, Trejo, Seagal en De Niro überhaupt in één film zou kunnen matchen?
Er zitten een paar matige subplotjes (is ook lastig met zóveel 'coole' randpersonages) in, maar verveelt heb ik me absoluut niet. Lachwekkende pulp met leuke kills en veel fout gedoe.
Na Planet Terror en deze is Rodriguez bij mij toch wat in aanzien gestegen. Daarvoor enkel (zware) onvoldoendes bij hem staan. Machete slaagt met verve waar Expendables keihard faalt.
Dikke 4*
Bottleneck
Machetieee...
Trejo met z'n spijkerharde kop. Heerlijk hoe ie alleen al kijkt naar messen en het huis- tuin- en keukengereedschap, laat staan ermee omgaat.
Eigenlijk doet ie precies wat ik ervan verwacht had. Gave rol ook van Seagal, en De Niro kan maar beter alleen nog komische rollen spelen met die geweldig zelfbewuste gezichtsuitdrukkingen.
Er zijn lekker veel foute digitale bloedspateffecten en die oude look over de film is niet téveel maar net genoeg. Geinig zijn ook die ouderwetse truukjes zoals inzoomen op April, dat nonnenpak, nog verder inzoomen op April etc.
In het laatste halfuur maakt Rodriguez net als in Planet Terror weer dezelfde fout door teveel personages tegelijkertijd even stoer te willen laten zijn. Hm die bumpende auto's ook bwehhh... (moderne Mad Max?) niet leuk.
Die vrouwen zijn wel lekker natuurlijk - Machete en die dames met een prachtig kabbelende waterval op de achtergrond
- maar op het eind is het te veel (wannabe) coolness. Dan had ik liever Machete, Von en Torrez nog wat langer aan het werk gezien.
Jammer want de rest vond ik goed te pruimen. Het verhaaltje over illegalen, politiek en drugshandel paste er ook wel goed bij met een knipoog naar de conservatieven. Twijfel nog een beetje tussen 3,5 en 4* vanwege het matige einde.. Toch maar dat laatste vanwege de brute-messen-actie en de heerlijke ziekenhuisscene, alle credits dus voor Trejo.
Showey
Ja in deze film had ik echt zin! Vanavond eindelijk bekeken en het beviel me erg goed.
Ik wist wat me te wachten stond. Een smerige film met heel erg veel actie. De cast in deze film sprak me al erg aan. Allereerst Trejo die in zijn verleden al veel heeft meegemaakt past precies in het plaatje van deze film, maar Jessica Alba... wat heeft die me erg positief verrast zeg! Zo kan ik over iedereen wel wat gaan vertellen, maar ik beperk mezelf.
De film deed mij wel even denken aan ''Shooter'', omdat deze film precies een zelfde scenario bevat. nml het misbruiken van een schutter. Dit geeft natuurlijk niks.
Over de film zelf heb ik verder niet veel toe te voegen dan hier al genoemd is: Goede scene's, soms gedoseerde actie maar toch boeiend, veel bloed, enz.
Toch is één ding me het best bijgebleven... nu weet ik dat een darm 18 meter is
Wel lachwekkend is hoe aan het eind van de film de Senator toch om het leven gebracht wordt.
''Geen positief woord is teveel voor Machete'', vandaar dat deze film van mij een 4,5 gekregen heeft. Het heeft mijn verwachtingen voldaan.
mrwhite
"Machete Don't Text!"
Samen met "the expendables" was dit voor mij en voor vele de film waar ik het meest naar uitkeek. Grote cast, veel over-the-top actie, mooie vrouwen en een film van een meer dan degelijke regisseur.
Ik was toch een beetje teleurgesteld wanneer de film afgelopen was, ik heb namelijk nx nieuw gezien de film had veel gelijkenissen met from dust till down en grindhouse wat opzich niet meteen slecht hoeft te zijn want die films zijn best wel aardig maar je hoopt altijd op iets meer. Vooral het toch wel heel zwak einde maakte voor mij veel kapot.het eindgevecht tussen trejo en seagal was wel zeer matig om dan nog maar te zwijgen over de laatste min met robert de niro.
Op de cast is weinig aan te merken buiten De niro die wat mij betreft sinds Men of Honor (2000) nooit geen deftige rol meer heeft gespeeld en ook in deze film zeer zwak en volledig miscast was.
Over danny trejo kan je nx verkeerd zeggen hij speeld een rol die op z'n lijf gescheven is en doet dat subliem met veel uitstraling goeie one-liners en veel overtuiging. Steven Seagal, Jeff Fahey, Cheech Marin en Michelle Rodriguez waar ik toch wel een zwak voor heb(ze is toch zo mooi) deden het meer dan behoorlijk.
Ik kan niet zeggen dat ik een slechte film heb gezien maar een super film dan ook weer niet ik twijfel tussen 3* en 3,5* maar dat einde was toch wel iets te zwak. Dus 3*
ExToR
ik snap absoluut niet waarom deze film zo een hoge score krijgt... wat een ongelofelijk slaapverwekkend verhaal, onzinnige zwaar overdreven onrealistische vechtscene, het voorspelbare 'deze man is de grootste, deze vrouw is een heldin' script... belachelijk.
had van deze films veel goeds gehoopt, (komt misschien een beetje door jessica alba ;1?). maar helaas, zowel het acteerwerk, als het camerawerk als het plot vielen mij zeer zwaar tegen. heb af en toe zelfs stukken overgeslagen omdat deze zo zwaar klote waren....
het gegeven sterretje is voor jessica
Leuke film van Robert Rodriguez en Machete biedt eigenlijk precies wat je mag verwachten; een hoop onzin, veel over the top actiescènes en best wel wat grappige personages.
Daarnaast is het eigenlijk best wel een geniale move om Danny Trejo een keertje in de hoofdrol te zetten. Hij heeft sowieso een enorm coole uitstraling en hoeft niet veel te zeggen om zijn boodschap op de tegenstander over te brengen.
Sowieso heb ik weinig te klagen over de acteurs. Robert de Niro is grappig, Steven Seagal is op het moment dat hij sterft zelfs hilarisch, Dohn Johnson is aardig, Jeff Fahey is goed, Michelle Rodriguez is indrukwekkend en ook de gebruikelijke bijrol van Cheech Marin is zoals altijd grappig. Jammer dat Tom Savini zo’n kleine rol had en het ook onduidelijk is waar hij na de kruisiging van Marin gebleven is? Oh ja ik vergeet trouwens nog die bewakers te noemen, die waren trouwens echt
Ja best een een leuke film dus, al vind ik films als Desperado en From Dusk till Dawn nog wel wat scherper qua humor. Maar verder lekker vermaak, lekker veel originele kills en ook een leuk sfeertje. Prima vermaak dus.
Rianneke_Dan
Machete was precies wat ik ervan verwacht had.
Verhaal saai en niet boeiend, redelijk sfeertje, matig acteerwerk maar wel een enorm coole hoofdrolspeler namelijk Danny Trejo
Die man heeft zo'n enorm stoer voorkomen, alleen daardoor kan hij al niet meer fout doen bij mij. Ik heb hem natuurlijk al in meerdere films voorbij zien komen, en daar vond ik hem ook al zo heerlijk badass, en vind het daarom leuk dat hij een keer de kans krijgt om zelf een hele film te dragen. Dat doet hij dan ook, want op Michelle na vond ik de cast heel matig.
Ik heb verder ook niks met exploitation, dus daar heb ik dan ook niet opgelet of is me gewoon niet opgevallen. Actie was degelijk, maar daar heb ik ook vrij weinig mee, ik vond alleen het einde wel te doen qua actie, heerlijk moment als Shé aan komt lopen, met haar stoere uitstraling en heerlijke buik! Lohan vond ik erg tegenvallen, maar goed dat kwam niet als een verrassing. En Alba was een beetje saai, totaal geen boeiende uitstraling ook.
Kleine 2* voor het einde en voor Danny en Michelle
wu-tang
gister gezien in de bios hier draait die pas sinds deze week pfff
ik zal maar de vergelijking maken met planet terror omdat ik die gezien heb en explendebles niet [ had ik niet zo,n hoge verwachting van ]
de film begint goed net zoals planet terror , toch is het jaren 80 sfeertje iets minder aanwezig dan in planet terror daarin werd dat veel beter neergezet doormiddel van muziek [ oude computerachtige deuntjes heerlijk ] en een mooier screenfilter dat mij toen echt het jaren 80 gevoel bezorgde
danny treyo kan echt niet acteren en moet het vooral van de aktie hebben dan is die nog wel te pruimen
gelukkig zitten er heel wat toffe personages in de film die dat alles weer volledig goed maken , de niro , Jeff Fahey , don johnson en zelfs seagal zetten leuke rollen neer
de niro speelt wel serieus als senator maar wel overtuigend en Jeff Fahey speelt een coole badguy
seagal speelt lekker arrogant als badguy en vond hem nog best stoer over komen ondanks z,n dikke pens !! [ vind ik wel raar want ben echt geen fan van hem ] Back The Fuck Up and watch [ heerlijke onliner ]
de bewakers van Jeff Fahey waren ook echt droge lui , en z,n bodyguard in die mustang was echt een coole gast met z,n OEPS
don johnson als racistiche grensbewaker deed het ook goed maar kwam helaas wat te weinig in het stuk voor
naar het einde wordt de film toch wat te rommelig en vooral het einde is niet echt geweldig , kwam bij mij hetzelfde over als planet terror
stiekem had ik hier toch iets meer van verwacht maar toch een leuke film om te klijken als je tenminste van dit genre houd !!
Knisper
Ik was eigenlijk als een van de weinigen niet zo enthousiast over de fake-trailer van Machete die in Grindhouse/Planet Terror te zien was. Ik vond het niet zo hilarisch als anderen het wel vonden. Maar doordat ik Rodriguez wel goed weet te waarderen, ben ik toch naar Machete in de bioscoop gegaan. Geen teleurstelling, zeker niet, al is het niet Rodriguez' beste werk.
Allereerst een erg interessante cast. Ik kan het altijd erg waarderen als acteurs vanuit alle uithoeken worden samengeraapt, waardoor je interessante combinaties krijgt, die je vooraf nooit bij elkaar had kunnen bedenken. Hoewel Lohan verschrikkelijk is (en ook niet overtuigend in haar rol), is voor mij Michelle Rodriguez de ontdekking van deze film. Wat een breakthrough-rol voor mij zeg!
Machete laat alleen wat steekjes vallen. Dat vooral in het verhaaltechnisch vlak. Wellicht toch teveel personages. Sin City had ook veel personages, maar daar werd het nog gescheiden door afzonderlijke verhalen. Hier wordt het te chaotisch. Daarnaast zijn actiescènes niet zo goed als in Planet Terror of zo lachwekkend als bijvoorbeeld The Machine Girl.
Al met al zeker een vermakelijk film, maar iets te vol om film helemaal geslaagd te zijn.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Wat een geweldige film! Al na de openingsscene kon het niet meer misgaan, en dat deed het ook niet! Heerlijk over the top, bloed, onzin, zagen, schieten.. Geweldig, meer van dit! Hopelijk komen de films uit de aftiteling echt uit!
Zoals hierboven genoemd, het meest geniale stuk was wel de darm die uit een tegenstander wordt gerukt om zo een verdieping lager door het raam te zwieren. Een typisch voorbeeld van hoe deze film is.
sinterklaas
2010 is weer een jaar van de over de top actiefilms, na Kick-Ass, The Expendables mogen we nu weer aanvallen bij Machete.
Machete ken ik inderdaad ook nog van de Grindhouse trailer en iedereen dacht toen ook al natuurlijk: daar moet een film van gemaakt worden. En ja hoor, die is er. En met Machete gaat Rodriguez weer helemaal los. Danny Trejo die bekend staat als bijrol acteur heeft nu een keer de hoofdrol en op nog 66 jarige leeftijd hakt en vecht hij er op los en heeft hij trekjes bij de jonge dames. Machete is iig heel erg goed neergezet en Trejo heeft er ook echt de kop voor. Eigenlijk zou je Machete best wel kunnen vergelijken op Trejos eerdere personage Navajas in Desperados, maar dan met Machete's
Wat we dit keer als bijrollen hebben zijn Robert deNiro, die op een hele leuke sarcastische wijze een rol van een racistische senator neerzet, en zelfs Steven Seagal mag na ruim 9 jaar weer in een bioscoopfilm verschijnen. Eerlijk gezegt was het wel weer leuk om hem weer bezig te zien, en ditmaal ook zonder voice dubbing. Hij speelt dan weer een rol van een Bad Guy. Daarnaast nog een tal aan leuke schaars geklede of naakte dames (Alba, Lohan en Rodriguez) en ook Fahey doet weer iets anders dan B-films. Laat het feest maar beginnen....
Machete zit natuurlijk weer bomvol over de toppe actie en hakscenes en de darmen en bloed vliegt ook hierin weer letterlijk in het rond. Het lijkt ook wel een beetje op een film die een boodschap wil geven naar Amerikaanse Mexicanan haters. Als je de film nog maar moet inkomen vliegen de kogels, ledematen en bloed je om de oren en daarna maakt het een soort aaneenschakeling. Maar ook niet alleen dat want we mogen ook nog genieten van een tal erg leuke onliners van deNiro. Ook heeft de film zo weer zijn Rodriguez humor: bv met dat Machete met een darm uit iemands buik uit het raam springt. die spot over de Mexicaanse vluchtelingen en de maatregelen der tegen enz enz en natuurlijk de totale Mexicanan/Amerikanen oorlog aan het eind wat ook weer helemaal los gaat.
Die scene waarbij Machete naakt tussen die 2 dames in bad staat (Lohan en die andere) was eigenlijk geen gezicht, en dan met zo'n 66 jarige.
Maar verder weer een hele lekkere over de topper. Ik kijk al uit naar Machete Kills en Machete Kills Again.
timbo_
Meteen maar even de proef op de som genomen om te zien of The Expendables of toch Machete dé actiefilm van 2010 is. En na een dik uur Machete dacht ik er eigenlijk wel uit te zijn. Vooral de nu al legendarische hoofdrol van Danny Trejo, die op nietsontziende wijze met zijn machete de ene na de andere tegenstander letterlijk een kopje kleiner maakt, is vanaf de eerste minuut zo ontzettend stoer dat alle leden van de Expendables ineens verbloemen tot schoothondjes. Tel daarbij op het heerlijke pulp sfeertje, de niets aan de verbeelding overlatende actie, de vele fantastisch gecaste bijrollen (Robert De Niro, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Don Johnson en zeker ook Cheech Martin zijn stuk voor stuk rollen die bijblijven) en tot slot de briljante soundtrack, met als hoogtepunt het geweldige Ave Maria, en er blijft weinig te klagen over.
Jammer genoeg houdt de film dit niveau alleen niet tot het einde vast. De laatste driekwartier vervalt de film in herhaling en het standaard einde met bijbehorende grande finale is in niets beter dan iedere andere actiefilm. Machete en The Expendables doen daardoor uiteindelijk nauwelijk voor elkaar onder maar Machete levert wel het ultieme bewijs dat pulp met een hoofdletter P zelfs mij kan bekoren.
namingway24
Machete is een beul en als hij zijn messen ter hand neemt en mensen bloederig om het leven brengt is dit een erg fraaie actiefilm.
Helaas zorgt het verhaal ervoor dat het een beetje een rommeltje wordt. Als het een simpele wraakfilm was geweest had het mij meer geboeid. Nu was bijvoorbeeld de grote confrontatie tussen Trejo en Seagal er gewoon één van vele (tegenvallende) kleine climaxen en niet de ultieme confrontatie waar ik op gehoopt had. Niet dat die scène slecht is; zelfs als Seagal aan de verliezende hand is moet hij nog een show opvoeren.
Alle acteurs doen hun stinkende best. Trejo krijgt eindelijk een rol waar hij zijn tanden in kan zetten en hij is een goede leading man. Don Johnson doet het zeker niet slecht in zijn eerste film (
). Hij is een lekkere klootzak, maar zijn dood was echt meer dan teleurstellend. Robert DeNiro doet het goed met het materiaal wat hij krijgt, maar hij leek wat op de automatische piloot te spelen. Cheech Marin is altijd leuk om naar te kijken, en Tom Savini had een leuk rolletje, maar tenzij ik niet goed op zat te letten was hij plotseling uit de film verdwenen. Misschien komt hij wel terug in Machete Kills
De dames staan ook hun mannetje in deze film. Ik vind Jessica Alba één van de meest waardeloze actrices ter wereld, maar ze deed het aardig. En Michelle Rodriguez? Ik heb altijd al een zwak gehad voor Rodriguez, maar holy shit, ze is nog nooit sexier geweest dan in deze film. Toen ze die ambulance uitstapte in die leren beha en dat ooglapje ging mijn hart wel even sneller kloppen. Ik weet alleen niet wat Lindsay Lohan deed in deze film, want ze voegde totaal niets toe. Ze zorgt nog wel voor wat naakt, hoewel haar haar wel een beetje in de weg zat. Kom op meisje, je carrière lig toch al in de goot, laat gewoon alles zien. En volgens mij was dat ene meisje niet Lohan maar een body double (die scène zat namelijk ook al in de Grindhouse trailer van 3 jaar geleden).
Het hele verhaal boeide me zoals eerder al gezegd totaal niet. Het hele immigratie-idee kon me gestolen worden en het haalde het tempo helemaal uit de film. Deze film had een serieus probleem door de constante tempowisselingen. Actiescènes duurde vaak niet meer dan een paar minuten, en daarna kregen we weer het immigratie subplot met veel moralistisch geneuzel.
Het grote eindgevecht was trouwens wel bizar. Na al dat serieuze gedoe was de aanblik van al die gepimpte auto's en mannetjes met etenskarretjes erg vreemd. De climax van de film was trouwens niet veel meer dan een paar shots van de cast die wat om zich heen liepen te schieten en het beroemde shot van Trejo op zijn motor, dat trouwens niet eens matchte met het shot daarna. Dan was de climax van the Expendables (de film die hier tot in den treuren wordt aangehaald) wel een stuk memorabeler.
Uiteindelijk waren de spaarzame actiescènes de moeite waard, met veel vloeiend bloed dat vaak trouwens wel veel te cg was. Was daarnaast het plot wat minder gecompliceerd geweest en de actie constanter, dan was dit een topfilm geweest. Nu is het één van Rodriguez' mindere films.
stephan73
Net voor de tweede keer gezien, en ik moet toegeven dat hij een stuk minder tof is. OK, het geweld is nog steeds lekker bruut, maar begint langzaam voorspelbaar te worden. En de stukken tussen het geweld kan zelfs saai genoemd worden.
Het blijft een enorme leuke film, maar hij is uiteindelijk toch minder goed dan dat ik eerst dacht!
evdb27
Een ware ode aan het B-film genre (oftewel Grindhouse). Dat betekend dus over the top acteren, veel actie, een dun verhaal en vooral overdreven veel en bloedig geweld. Machete heeft dat allemaal inclusief de clichés van dommige bad guys, rauwe good guys en veel sexy vrouwen. Als je niet van deze dingen houdt moet je deze film dus vooral niet gaan kijken. De onbekendheid van dit soort films (of de bedoeling ervan) is goed terug te zien in de grote verschillen tussen diverse recensies. Maar ook in de bioscoop waar de helft kostelijk zat te lachen terwijl de andere helft hoofdschuddend zat te denken aan het geld wat ze zojuist verspild hadden aan een kaartje.
Toen Quintin Tarantino en Robert Rodriguez het nodig vonden om de goedkope film uit de ranzige bioscoopjes uit de jaren 70 terug onder de aandacht te brengen besloten ze om elk een film te maken en deze uit te brengen als één project onder de naam Grindhouse. Om beide films (Deathproof (Tarantino) en Planet Terror (Rodriguez)) compleet te maken werden ze aan elkaar ‘gelijmd’ met trailers van films die niet bestaan. Zo dus ook de trailer van Machete. Maar deze trailer viel zo in de smaak bij het publiek dat Rodriguez besloot er een film van te maken.
Ik neem aan dat de meeste filmliefhebbers bovenstaande wel weten. Als je Planet Terror gezien hebt weet je ook wat voor onzin je kan verwachten in Machete.
Natuurlijk moet het thema van vluchtelingen, mensenhandel en misbruik van illegale Mexicanen serieus genomen worden. Maar de gemiddelde B-film gaat over grootschalige drugshandel, prostitutie, vergaande corruptie of andere ellende en daar hoor je nooit iemand over, het hoort erbij.
Robert DeNiro heeft zichtbaar plezier in zijn rol als The Senator. Hij heeft in de laatste jaren wel laten zien dat hij zich niet altijd even serieus neemt en past daarom wel goed in deze film. Want als er één ding is wat je niet moet doen aan Grindhouse films is ze serieus nemen.
panjoe
Vanavond herzien en wat is dit toch een heerlijke film. Robert Rodriguez zet met Machete de lijn voort die hij met From Dusk 'till Dawn, Planet Terror en Sin City heeft ingezet. Hij heeft voor mij de poort geopend naar een geheel nieuwe sectie binnen wat je kan typeren als "testosteronfilms", wat eigenlijk de enige sectie van dat genre is die mij echt aanspreekt. Dit zijn films die rijk zijn aan smakelijke oneliners, epische personages, vindingrijke actie en top-shelf vrouwelijk schoon rondom een vermakelijk plot met een flinke dosis graphic violence.
Net zoals in deze films zijn in Machete de editing en cinematografie op en top in orde. De casting van Stephen Seagal als slechterik vond ik bovendien zeer vermakelijk, ik heb smakelijk gelachen om zijn overdreven acteerwerk. Minder was Robert DeNiro, die wel echt kán acteren maar (misschien daardoor wel) af en toe toch net iets te geforceerd overdreven overkomt. Een ander minpuntje was het af en toe voorspelbare plot, maar wat wil je met een film die centraal staat om een man die dood en verderf zaait met een machete.
Machete is een A-film met een dikke knipoog naar en veel respect voor B-films. Ik had na hem in de bioscoop gezien te hebben een 4,0* gegeven en die laat ik mooi staan
Insignificance
Tegenvaller met een positieve uitslag. De verwachtingen waren dan ook nogal hoog. Langs die meetlat gelegd voldoen de vlijmscherpe opening en het knotsgekke slot. Daartussen is het een ritje met wisselend succes. Rodriguez zet zwaar aan en overdaad wil wel eens schaden. Dat geldt hier, gek genoeg, ook voor haar antoniem. Niet alle grindhouse dingetjes werken, maar ik had het ook wat lomper verwacht. Nou ja, nog lomper, want een auto besturen middels een mes in iemand's rug, ja, leuk. Net als die darm en de naaldhakjes. Toch had het hier en daar toch nog wel wat grafischer gekund. Het bloedfonteintje uit de knie viel maar nauwelijks op.
Trejo mag dan een coole gast zijn; hoe hoger zijn screentime, hoe minder het overkomt. Wat dat betreft werkt een groot deel van de rest van de cast ontwapenend. Fijn om De Niro weer eens bézig te zien (die spotjes, nice), Don Johnson's zonnebril is een blikvanger (geweldig hoe hij de in de film gedropt wordt, doei imago) en Seagal is in meerder opzichten een sympathieke keuze. Met wat vrouwelijk schoon en Cheech, die er weer eentje heeft waar de lol van z'n kop afdruipt, zit dat wel snor, alhoewel Jessica Alba ook hier niet écht uit de verf komt.
Uiteraard zelfverzekerd brak met een stroef verloop, belabberde dialogen en koddige momenten, die dan eens wel (het ziekenhuis) en dan eens niet werken (de 'Hongaar'). Ik kon dan ook niet helemaal meegaan in de mafheid die Rodriguez brengt. Wat dat betreft is de doldwaze finale wel nodig; een soort culminatie van Machete's betere ingrediënten. Daar zit toch de meeste lol met de zustertjes, nonnetje Lohan, de lowriders en Seagal's finishing touch. Daar een grotesk feest der wansmaak, maar over het geheel genomen had nog iets scherper niet misstaan.
hutsekluts
Het mes erin! In deze film bedoel ik. Wat een foute film.
Zoals hiervoor al meerdere malen gelezen, zwaar over de top.
En daar is op zich niks mis mee, maar het script is zó slecht dat deze rolprent nog niet eens een plekje verdient in de koopjesbak van de kringloopwinkel..........
otherfool
Pulpweekend te huize otherfool, met het alleraardigste Bitch Slap (2009) en het toch ook op z'n minst redelijke Machete.
De Grindhouse trailer destijds was natuurlijk briljant en beloofde een heerlijke, over de top exercitie van wansmaak, afgehakte ledematen, verre van functioneel naakt en een hoop bloedvergieten, met cult-held Danny Trejo in de glansrol als de titelfiguur. En hoewel al deze elementen er ook wel in zijn gestopt, deugt de mix toch net niet helemaal. Het middenstuk van de film meandert een beetje, en de serieuze ondertoon met betrekking tot het grensgebeuren is misplaatst.
Gelukkig blijft er toch genoeg fun over, al was het maar om de Oude Stramme Meester (Seagal dus) weer eens in 'actie' te zien; het is met de toevoeging van Alba en Lohan al met al een mooie stoet van lelijke mannen en lekkere wijven.
3 dikke sterren. Had er net iets meer van verwacht, maar vooruit maar weer.
Typisch zo'n film waarvan het idee vooraf zo cool is dat het uiteindelijke resultaat wel tegen moet vallen. En dat is helaas ook zo. Trejo is natuurlijk perfect gecast als de zwijgzame titelheld (al is hij inmiddels wel wat oud voor de rol) en de geïnspireerde casting maakt veel goed (introducing Don Johnson!), maar na een geweldig fout en over de top begin loopt de film al snel vast in een flauw verhaaltje en veel onnodig uitleggerige dialogen. De aktieclimax stelt ook teleur. Deze is eerder kinderachtig dan extreem. Hier en daar zijn er gelukkig wel sterke momenten en het geheel is onderhoudend genoeg, maar de film kan de belofte van de belachelijk leuke trailer niet helemaal waarmaken.
skitz0frenix
Lekker veel over-the-top actiescènes die elkaar in een vlot tempo opvolgen. De verrassend grote cast is zeer geschikt voor deze film. Hoewel ik Jessica Alba geen topactrice vind, wordt de film toch behoorlijk opgeleukt als ze een aantal keer mooi in beeld wordt gebracht!
Dat andere grietje, Michelle Rodriguez, mag er ook wezen. Crackh**r Lindsay Lohan, die in de film niet veel moeite hoeft te doen om zich in de rol van drugsgebruiker te verplaatsen, is toch een leuke toevoeging aan de film. Er kwamen nog wat meer bekende actrices voorbij, maar dat zijn er te veel om op te noemen!
Het merendeel van het acteerwerk van zowel de mannen als de vrouwen was erg matig, maar gelukkig maakt dat in een film als deze niet zo veel uit. Door de vele (vooral mannelijke) rollen, vond ik het verhaal wat onoverzichtelijk worden. De beste bijrol werd naar mijn mening gespeeld door Cheech Marin als 'Padre', de pastoor met de shotguns!
Miss Lola
Inderdaad een B-film. Maar B-film of niet, het was een erg langdradige film. Het begon als een goeie B-film bijna cult, echt heel goed (maar volgens mij probeerden ze Quentin Tarantino te evenaren, wat overigens geheel mislukt is en dat moet je nooit proberen, want Tarantino is NIET te evenaren!) en halverwege ergens sloeg de sfeer om naar een hele slechte, langdradige en we-weten-er-geen-eind-aan-te-breien film.
En dat was erg jammer, want aan de cast heeft het niet gelegen.
RSmovie91
De grootste bullshit film die ik in tijden heb gezien.
Normaal gesproken kan ik het vele hack en slash gebeuren met weinig verhaal wel te waarderen door de vermakelijkheid, maar zelfs dat was hier nog ver te zoeken.
Een beetje een sfeer zat er totaal niet in.
En de hele manier van filmen kwam naar mijn idee maar onprofessioneel over.
Enige pluspunten zijn eigenlijk de actrices die er in spelen (lijf van Michelle Rodriguez
Ik kom niet verder dan 1.5*
DVD-T
Danny Trejo
Wat een cast heeft Machete. Een film die als grap begon. De trailer aan het begin van Planet Terror was zo'n succes dat Rodriguez besloot zijn script van Machete verder uit te werken tot een film.
En wat een film is het geworden. Lekker absurd en gewelddadig zoals we gewend zijn van Robert. Danny Trejo is geknipt voor de rol van federali Machete. Een film dragen van begin tot eind kan hij echter niet, en lijkt hij niet onder zijn imago van eeuwige bijrol acteur uit te komen want dat doe hij met verve. Of het nu in een actie film is of een familie film. De rest van de cast weet ook raad met zijn/haar rollen, en iedereen is perfect gecast. DeNiro heeft ook een erg leuke rol en niet meteen een die we van hem gewend zijn. Het is echter Michelle Rodriguez die de show stel en geweldig werk laat zien.
Het verhaal heeft weinig om het lijf maar speelt wel met onderwerpen die erg actueel zijn. Dat wordt grotendeels gecompenseerd met de absurde actie scènes. Hoe kom je erop. Vooral het hospitaal moment is geweldig. Ook de rest van de film steekt leuk in elkaar. Erg vermakelijk is het dus zeker geworden.
Pitakaas
Matig filmpje zonder enig structuur.. Machete is een film die op een trailer is gebaseerd, en dat lijkt helemaal terug te komen in de film. Want een trailer springt ook van de hak op de tak, laat wat actie zien, heeft zware voice overs en zijn eigenlijk oninteressant. Precies wat Machete is dus.
De cast vond ik nog wel het meest bedroevend.. Van alle acteurs lukt het niemand om echt iets leuks te doen op het scherm, met uitzondering van Seagal en Lohan, precies de 2 waar je het minste van verwachtte! Vooral Rodriguez (de actrice, niet de regisseur) vond ik echt tergend slecht en irritant spelen. Blegh.
Alba heeft ook alleen looks (al viel het in Machete ook tegen, krijgt zij niet normaal te eten ofzo? Wat een gratenkast zeg!), en wat DeNiro in een film als deze doet is mij een raadsel. Ik vind dat de rollen allemaal teveel als typetjes worden uitgebeeld, iets waar ik me mateloos aan kan irriteren. Vooral de onmacht van Trejo was kenmerkend. De beste man heeft de motoriek van een bejaarde, en heeft moeite om zijn linkerbeen voor zijn rechterbeen te zetten. Met behulp van special effects en stand ins lijkt het nog wat, maar Trejo is te beroerd om een hoofdrol te krijgen. Het was een beetje triest om eerlijk te zijn.
De muziek vond ik wisselvallig. De main title (volgens mij gewoon Machete genaamd) was echt heel vet, beetje grune grock wat misschien met QotSA te vergelijken was. Aan de andere kant was er ook muziek te horen tijdens de gevechten waarbij ik wenste dat ik doof was. En wat te denken van die geluidseffectjes als er een wapen in beeld kwam. Wat is dat dan iets? Jezus zeg.
Uiteindelijk is de film dan veel te matig en flauwtjes. Het laatste kwartiertje is hier wel een perfect voorbeeld voor. Dit is eigenlijk zo lame dat het bekende B-film smoesje ('dit is zo slecht dat het leuk is!
') niet opgaat. Dit is gewoon slecht en niet leuk om naar te kijken.
Ik zou graag de film nog willen redden door te zeggen 'ja maar het is de bedoeling van Rodriguez om een B-film te maken, en daar is hij in geslaagd dus is het een goede film!', maar daar doe ik heel Moviemeter zoveel onrecht mee aan dat ik dit nogal unfair vind tegenover andere films. Nee, dit is gewoon matige cinema. Beetje stoere praatjes onder het mom 'dit is een slechte B-film' om vervolgens een wanproduct af te leveren gaat er bij mij niet in.
Had leuker verwacht.
Rodriguez' Planet Terror was een zeer leuke update van het Grindhouse gebeuren. Machete lijkt meer een terugval naar dat oorspronkelijke genre. Het komt allemaal iets te flauwtjes over.
Af en toe hakt Trejo er wel lekker door, er zitten ook wel wat leuke momenten en zelfs een paar aardige oneliners in, maar doorgaans had het zoveel gekker/gestoorder en leuker gekund. Zeker als het visueel niet veel voorstelt, waardoor de actiescenes nogal duf overkomen.
De cast is op papier redelijk weird, in de film zelf is er buiten Trejo eigenlijk niemand die die verwachting weet in te vullen. De Niro is boring, Alba en Rodriguez kan je gewoon regelrechte miscasts noemen.
Niet vervelend om een keertje te zien. Elke vijf minuten gebeurt er wel iets leuks, wat daartussen zit is jammer genoeg niet echt entertaining genoeg, zeker niet met het imago dat de film zichzelf probeert aan te meten.
Justinw
B-ish, maar toch niet overrompeld.
Machete is meer B-achtiger dan ik verwachte nog meer dan Planet Terror. Danny Trejo viel me zelfs een beetje tegen op zijn kop na. Er zitten wel een paar geniale scenes in. Met die Padre als toppunt. Ik lach toen wel even op de grond na die CCTV grap. Maar waar ik me erg aan stoorde was het CGI bloed. Dit zag ik ook al bij The Expendables. Ik herken het omdat ik er zelf ook wel is hebt gebruikt met After Effects, en zo voelt het ook aan. Leuk voor op de zolderkamer maar ik prefereer toch liever de oldskool ketchup dan dit, wat er toch wat cheap uitziet.
Maar heb desondanks nog best wel genoten maar toch werd het niet zo geweldig als ik vooraf dacht.
ArnoldusK
- 2060 stemmen
Nooit gedacht dat ik deze film zo zou waarderen
Natuurlijk is het over the top, maar dat is toch geweldig? Heb veel meer moeten lachen dan bij de gemiddelde 'komedie'.
Verder fijne soundtrack, fijne visuele effecten en inderdaad een boel details (van die schrijver die zelfs in de slotscène nog zit te tekenen of de gast in die hotrod-car die op de achterbank heen en weer geschudt wordt).
Maar net als (bijv.) Shoot 'em Up een actiefilm die zichzelf niet serieus neemt, en juist daardoor door mij wel serieus genomen wordt! Rodriguez breekt gewoon met alle dogma's die er rondom het actiegenre heersen, prima!
Samen met het dikke politieke laagje verf wat er overheen is gegoten komt het op een dikke 4 sterren neer. Die scènes met De Niro, haha! Van het neerschieten van de 'cockroaches' tot aan de eindscène met De Niro die zelf als immigrant wordt doodgeschoten, haha!
patrick17
Allereerst wat een ontzettend lelijke vent is die Danny Trejo
!
Zijn vele rollen als bad guy doet nu zijn werking door de hoofdrol in deze film te verkrijgen.
De film is voor mij vermakelijk, maar overdreven. Dessalniettemin is de film nooit vervelend
en verveelt het op geen moment.
De actie scene's waren goed te doen. Waren vermakelijk te noemen.
Michelle Rodriquez ziet er erg goed uit in deze film.
Steven Seagal als de bad guy, was ook wel eens iets anders dan dat we gewend zijn
van hem. De film had geen verrassingen naar mij mening.
Vermakelijke film wel te noemen. Overdreven dus maar zeker te doen in de actie gerne.
3.0 *
TinkerTex
Robert Rodriguez doet het weer! De trailer die we kenden uit zijn eerdere Grindhouse is uitgebreid tot een volle film die zijn weerga niet kent. Zet een paar coole personages neer, gespeeld door onder andere Michelle Rodriguez, Steven Seagal en natuurlijk Danny Trejo, voeg vette actie en over-the-top-effecten toe en het plaatje is compleet.
Het verhaal gaat natuurlijk nergens over. Wel stoorde ik me een beetje aan de CGI-effecten en de film blies mij niet zo weg als Planet Terror. Desondanks mag het vervolg komen!

Machete Kills
2013

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Goodfellas