Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 september 2010
Plot Machete
"He was given an offer he couldn't refuse..."
Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.
Machete
Von Jackson
Von's Henchman
Michael Booth
TragieStar.*
Heb de Machete Trailer gezien in de bios, en het zag er best goed uit.
Alleen jammer dat Lindsay Lohan niet eens in de trailer te zien was, zelfs haar naam kwam niet in beeld op het einde
Imperial Figure
Danny Trejo (die meestal kleine rollen heeft in Robert Rodriguez's films en uiteraard andere films zoals bijv. HEAT) die nu de hoofdrol krijgt.
Steven Seagal en Robert De Niro tezamen in een film had ik nooit verwacht maar natuurlijk kan alles in een Rodriguez (of tarantino) film.
Prudh
De film begint knallend. Heerlijke trash met een knipoog. Brute actie, naakte dames, Danny Trejo. Op een gegeven moment wordt het verhaal alleen wat uitgesmeerd en moeten alle personages een cool stukje krijgen. Afzonderlijk is het genietbaar, maar het houdt de aandacht van het hoofdpersonage af. Zonde, want die is slechtkont. Steven Seagal heeft een kleine rol, maar die is wel magnifiek (zijn sterfscène!). Wel jammer dat in deze film met Mexicaanse inslag óók een fucking samuraizwaard zit. Tjonge jonge, is dat nu echt nodig? Spot ten slotte ook de cameo van Tarantino. Moet je wel goed opletten... Tot zover mijn eerste indruk, misschien tik ik later wel wat meer. De (ode aan) splatterpulpexploitation ligt er dik bovenop, maar Rodriguez komt er hier mee weg. Zeer vermakelijk.
Te veel verhaal, altijd een risico bij dit soort films.
Prudh
Hoe is de rol van De Niro?
Oh ja vergeten! Heel erg goed. Ik ben de laatste tijd niet zo fan meer van hem, maar hij mag hier een binnen de lijntjes een toffe schruk spelen en dat doet hij met verve. Hij past precies in de gekheid van deze film.
Prudh
Te veel verhaal, altijd een risico bij dit soort films.
Moah, het verhaal is niet veel uitgebreider dan Expendables. Er zitten alleen teveel personages in die de boel wat uitgerekt maken. Zoals ik al zei is dat afzonderlijk wel cool, maar voor het geheel leidt het teveel af van de one man army Machete die aan het begin amok maakt.
Dat was mij grootste angst bij Expendables; dat het tempo er uit zou gaan omdat iedereen zijn coole momentje moest hebben. Gelukkig was het daar allemaal goed geintegreerd in de actie. Probeer deze ook dit weekend te zien, wil er zo min mogelijk over weten op voorhand.
GrimReaper
Beter! Bij mij in de buurt draait hij niet
, denk dat ik hem gewoon thuis kijk ofzo.
dominion
YouTube - Machete 2010 trailer
deze extra lange trailer ziet er mega mooi uit
Basterds
Ik heb gelezen dat Lindsay Lohan. in deze film naakt voor komt, is dat ook zo dan
Zou niet slecht zijn
Sjoerdow
Hmm toch heel erg nieuwsgierig naar deze pulp!
Al heb ik een hekel aan Michelle Rodriquez (dat arrogante smoelwerk staat me gewoon niet aan), en moet ik nog zien of Trejo ook leuk is in een hoofdrol. Ondanks dat ga ik lekker achterover leunen en laat ik het op me af komen.
Zaterdag première in Pathé Groningen
Naomi Watts
Que? M.Rod arrogant? Ze kijkt wat nors maar daar houdt het wel bij op.
Mescalino
Draait vrijdag en zaterdag bij ons in de bios Zeker zien!!
Kijk hier al erg lang naar uit.
GrimReaper
Gruwelijke trailer.
Heb hem niet helemaal gekeken, vind ik zonde want dat zijn de scenes waarom ik hem wil zien!
DiDa
Machete krijgt goede reviews in Amerika! Vandaag gaat hij daar in premiere...
Erg toffe trailer, krijg er veel zin in.
Stukje met die grasrand machine
Volgens mij ligt de hele zaal in een deuk bij het zien van deze film. En die vrouw met heerlijke achterlijf
(die mag ook wel eens tegen mij trappen).
Wat een enorme keuze aan films trouwens deze maand om voor naar de bioscoop te gaan:
- The Expendables;
- Piranha 3D;
- Machete;
- Afterlife 3D.
Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat er zo'n enorme keus is geweest aan interessante films in één maand tijd. Helaas denk ik dat ik maar één of twee films in de bioscoop kan bekijken. Machete zal er zeker één van zijn (waarschijnlijk volgende week vrijdag) en de andere keus (indien ik het red) zal gaan tussen Piranha 3D en Afterlife 3D.
Maar wat een heerlijke film maand

Machete Kills
2013