• 9.384.382 stemmen

Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 september 2010

Plot Machete

"He was given an offer he couldn't refuse..."

Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.

Sartana Rivera

- The Expendables;

- Piranha 3D;

- Machete;

- Afterlife 3D.

Inderdaad een heerlijke periode. Ik hoop Machete volgende week ergens te zien. Had dit weekend tijd, maar zaterdag draait ie nog niet.

After.Life kan je beter ooit eens op DVD kijken. Is niet zo super.

Ajax&Litmanen1 schreef:

After.Life kan je beter ooit eens op DVD kijken. Is niet zo super.

Het is de Afterlife 3D van Resident Evil en niet de After Life met Ricci en Neeson . Daar ging ik in eerste instantie ook mee in de mis toen ik hoorde dat er een 3D versie vanuit komt. Ik dacht ook gelijk "wat een 3D versie van die film" (Borstjes van Ricci in 3D zou natuurlijk meegenomen zijn) ? Maar het gaat om het 4e deel van Resident Evil met de titel Afterlife, het zou gefilmd zijn met de technieken die James Cameron gebruikte bij Avatar.

De After.Life met Ricci heb ik trouwens gezien (in HD) was inderdaad niet zo super maar was wel vermakelijk. Was leuk om eens gezien te hebben.

avatar van The Oceanic Six

Ahhh..RE Afterlife. Ja, die lijkt me wel geinig. Maar niet voor de bios. Voorgaande delen waren ook geinig, maar meer niet.

Ik zou lekker voor je 3 andere titels gaan.

avatar van Emiledj

Emiledj

Emiledj schreef:

Hebben we het nog over de film

Jazeker, jij ook ? Dat er effen een paar berichten tussen staan die niet direct iets te maken hebben met de film maakt toch niets uit ?

Ben wel benieuwd naar de recensies van de gelukkige die hem al vanavond kunnen zien.

Emiledj schreef:

Hebben we het nog over de film

Nee. En nu slaap je er slechter van?

avatar van Reinbo

N.a.v. Expendables Pathe Unlimited pas genomen, voor vanavond vast gereserveerd voor deze.

Reinbo schreef:

Ben benieuwd naar je recensie (ook naar het geluid).

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik ga ook naar deze kwart voor tien begint die, wordt weer smullen

avatar van Theunissen

Dan krijg ik het vannacht nog druk met het lezen van alle recensies

Theunissen schreef:

Ben benieuwd naar je recensie (ook naar het geluid).

Ik verwacht niet heel veel van het geluid, zo'n Machete maakt toch een stuk minder herrie dan een AA-12.

Reinbo schreef:

Zitten anders best wel zware geweren in deze film o.a. het machinegeweer op Machete's motor Maar inderdaad een Machete maakt een stuk minder herrie dan een AA-12

GrimReaper

Nou wedden dat die gun die op z'n motor gemonteerd is meer herrie maakt dan een AA-12? Als ze het geluid maar hard genoeg zetten heh.

avatar van Reinbo

Van geluid heb je ook al geen kaas gegeten. Zegt uitsturen op 0DB je iets? Volume is slechts een parameter van de beleving. 30.000 hrz kan je zo hard zetten als je wilt, maar niemand die het hoort.

Ga misschien morgen, vandaag te lang blijven hangen op de borrel.

GrimReaper

Zegt me helemaal niets nee, ik weet wel dat als je het volume meer open zet het dan harder klinkt

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Lekkere discussie zijn we weer aan het voeren. Jullie doen het meer om het discussie voeren zelf dan iets toe te voegen of niet?

avatar van Reinbo

Ach, op zich is een discussie over geluid best een interessante, maar ik geef toe dat ik de opmerkingen van Startkabel en al zijn alter ego's beter kan negeren. Een zinnige discussie is nauwelijks met hem te voeren. Zal mijn leven beteren.

GrimReaper

Doe dat en who the hell is Startkabel. Als ik een alter ego zou hebben zou die echt geen Startkabel heten hoor, met alle respect.

Maar goed, weer ontopic dan.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Best briljant, tenminste, bij vlagen. Ik wil als eerste wel echt duidelijk maken dat boven alles de film echt gewoon een komedie is, maar waarschijnlijk door veel mensen niet zo geclassificeerd zal worden omdat men bij komedies gauw een ander idee hebben.

Maar dit is dus echt een komedie en een behoorlijke hilarische. Van de gestoorde openingsscène waar de koppen in het rond vliegen en Machete doodleuk met partner op vier man met machinegeweren in kan rijden (logischerwijs wordt zijn partner compleet doorzeefd en raakt geen één kogel Machete zelf). Zo gaat de film van over-the-top hilariteit naar nog meer over-the-top hilariteit (met heerlijk nonsense details zoals de opstapeling van tv's in de kerk als kruis en dat ene momentje waar je kunt zien dat Machete's echte naam Machete Cortez is).

Groot probleem is echter dat Rodriguez zich compleet verstikt heeft in een te ingewikkeld plot. Tenminste, het plot zelf is so simpel als het maar kan maar er zijn zoveel personages met zoveel subplots dat het met name naar het einde toe gewoon een rommeltje wordt, en Rodriguez zich er dan wel heel makkelijk vanaf maakt door achter het gehele 'het-is-een-knipoog-naar-exploitation-films' gegeven te schuilen. Dat probleem heeft ook Robert De Niro die zo overduidelijk acteert met een knipoog dat zijn rol er minder van wordt. In vergelijking, acteurs als Jeff Fahey, Don Johnson en zelfs Steven Seagal spelen hun rol in alle ernst en juist dat maakt het gehele over-the-top gedoe eromheen zo leuk. Ja beste mensen, De Niro wordt hier van de kaart gespeeld door niemand minder dan Steven Seagal.

Het is dus een vermakelijk rotzooitje dat helaas af en toe iets teveel een rotzooitje is, maar lol zul je er wel mee hebben.

avatar van patito

patito

Ik d8t dat ie 9 september uitkwam... maar kwam vandaag achter dat ie nu al in de bios is... zwaar deprimerend.

avatar van wimnoot

wimnoot

Klink echt weer typisch Rodriguez. Dat rotzooitje op het einde doet hij in bijna al zijn films. Jammer.

Wel een fijne review Mr_White.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

From Ex-con to Icon.. mooie woorden van Rodriguez.. geen idee of dit iets essentieels toevoegd aan het al slappe Grindhouse thema

avatar van thunderball

thunderball

wimnoot schreef:

Wel een fijne review Mr_White.

Idd een goede,duidelijke review, thanks Mr_White.

Dan maar niet met TE hoge verwachtingen naar de bios.

Dat is ook precies wat ik altijd op Rodriguez tegen heb.

Het is allemaal best vermakelijk en kijkt lekker weg, maar het is meestal toch ergens weer teleurstellend.

Al zijn films hebben goede inventieve actiescene's, maar als geheel is het een zooitje.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

thunderball schreef:

Dat heb ik dus ook vaak, afgezien van Sin City wat ik een dijk van een film vond. Vanavond Machete bekijken, review volgt!

avatar van Q Jones

Q Jones

Rodriguez staat bekend om zijn grote voor liefde voor pulp films uit de jaren 70. Met Machete maakt hij de nep trailer van the Grindhouse tot een echte film, en zo geeft hij Trejo zijn eerste grote film rol.

Het verhaal.

Machete wordt er ingeluisd als hij min of meer gedwongen wordt om senator Robert De Niro om ver te leggen. Dan begint een lange jacht op machete die ternauwernood ontsnapt. Dat Machete een oud diender is komt natuurlijk goed van pas en samen met Jessica Alba en Michelle Rodriguez en zijn broer een geestelijke gaan ze achter de dader aan. Het is jammer dat er nog een hoop zij verhaaltjes in zitten, zoals het netwerk van Mexicaanse verzetsstrijders, en dan heb je nog het verhaaltje met Lindsay Lohan die volgens mij gewoon haar zelf speelt, ook zit machete nog met wraak gevoelens omdat zijn vrouw en kind voor zijn ogen zijn vermoord.

Pulp gehalte.

Rodriguez geeft je wel het lekkere pulp gevoel, je hebt echt het idee dat je naar een jaren 70 actie film zit te kijken. De scherm ruis komt hier net zoals in Planet Terror ook weer aanbod en dat geeft de film toch wel net even dat lekkere sfeertje. Neppe explosies, koppen die in het rond vliegen veel bloed en natuurlijk een hoop lekkere babes. In dat opzicht is de film wel geslaagd, heerlijk om zulke films in de bioscoop te mogen aanschouwen.

Acteurs

Danny Trejo overtuigd wel degelijk als titel held. Hij is heel de film aangenaam om naar te kijken en bewijst dat hij een film goed kan dragen.

Steven Seagal, de man speelt altijd slecht maar in deze film was hij net iets minder slecht dan in de films waar hij zelf de hoofdrol in speelt. Hij was zelfs wel grappig, maar je ziet dat de man toch niet kan acteren.

Robert De Niro, deed het zeer goed, eindelijk eens een rol waar hij zich lekker in kan uitleven, hij doet het dan ook veel beter dan in al die komedie rotzooi die hij tegenwoordig maakt

Jessica Alba, Michelle Rodriguez en Lindsay Lohan zijn er eigenlijk alleen maar omdat ze er zo heerlijk uit zien, en ze doen dan ook wat je van ze verwacht. De rol van Lohan had er eigenlijk niet in gehoeven maar het is geen schande om naar haar te kijken. Van Rodriguez had ik wel meer verwacht maar haar rol is een beetje beperkt en zo stoer als ze in de trailer is vond ik haar weer niet.

Mening.

ik vond het een leuke film en heb mijn voldoende vermaakt, maar er zitten toch wel een aantal minpunten in. Vooral het verhaal is een stoorfactor, het zorgt allemaal voor zoveel op onthoud en neemt alle vaart weg uit de film, evenals de dialogen die wel leuk zijn, maar het zorgt er wel voor dat het allemaal een beetje langdradig wordt. Ook gaat zo een beetje het jaren 70 sfeertje weg want daarin was het in min ogen lekker vlot gefilmd en gewoon lomp. De actie in deze film is nog steeds wel lekker lomp maar het duurt allemaal net iets te lang. Had Rodriguez hier een film van 80 minuten van gemaakt en de zij verhaaltjes weg gelaten was het een stuk beter.

Conclusie

Machete is een leuke vermakelijke film met een hoog pulp gehalte en een dikke knipoog naar de jaren 70 maar door te veel verhaal en de zijplotjes wordt het allemaal net iets te langdradig en is het helaas niet die super lekkere actie slasher waar ik op had gehoopt, Vermakelijk zeker maar fantastisch niet. 3.5 ster oftewel een 7

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Wie gaat er hier vanavond heen in de Amsterdam Arena?

avatar van rep_robert

Ik niet, zometeen naar de voorpremiere in Groningen. Ben benieuwd

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ook benieuwd naar je cijfer rep. Kan ik even een goed verwachtingspatroon creëren.

avatar van rep_robert

Zal waarschijnlijk wel goed komen, gooi nog even de eerste/originele grindhouse trailer erin nu en dan de deur uit. Vannacht of morgen weer online!

avatar van Theunissen

Nog niet veel stemmers sinds hij gisteren voor het eerst te zien was. Als ik punten van de eerste stemmers bekijk valt hij wat tegen (kan natuurlijk snel veranderen). Gezien het aantal stemmers vraag ik me af of er wel veel publiek naartoe gaat of zijn het hoofdzakelijk de personen die van Robert Rodriguez en Quentin Tarantino films houden. Misschien zijn een aantal nog teleurgesteld (ik vond de beide goed) vanwege de grindhouse films van beide heren in 2007.