• 9.372.292 stemmen

Four Weddings and a Funeral (1994)

Romantiek / Komedie | 117 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Hugh Grant, Andie MacDowell en Kristin Scott Thomas

Releasedatum: 28 juli 1994

Plot Four Weddings and a Funeral

"Five good reasons to stay single."

Charles woont samen met zijn zus en is een typische Engelsman die altijd wel naar bruiloften gaat, maar zelf nooit zijn grote liefde kan vinden. Zodra hij in de nabijheid van een mooie vrouw is, weet hij vaak geen zinnig woord uit te brengen. Dan ontmoet hij de Amerkaanse jongedame Carrie op een huwelijksfeest waar hij direct verliefd op wordt, maar al snel blijkt dat ze op het punt staat met iemand anders te trouwen.

avatar van gauke

gauke

Ontroerende en vrolijke komedie (een lust voor het oog), zoals die (bijna) alleen in Groot-Brittannië gemaakt kunnen worden met ook sterke rolbezetting.

avatar van °Allison°

°Allison°

Ik vond het einde zo voorspelbaar..

avatar van Zinema

Vermakelijke romcom die aardig in balans blijft maar helaas nogal voorspelbaar is en iets te veel leunt op flauwe grappen. Grant speelt zijn standaard-act maar is prima thuis in deze redelijke film.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Een erg vermakelijke feelgood movie. Een perfecte romantische film om met je vriendin te kijken. 3.5*

avatar van Kijk mij dan

Kijk mij dan

haha wat een humor, zeker dat laatste stuk in de kerk.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Dat het voorspelbaar is, is bij een dergelijke film weer zo voorspelbaar dat het niet eens meer uitmaakt. Daarvoor ga je zo'n film n de eerste plaats kijken. Maar er zijn in mijn ogen aanzienlijk wat betere romantische komedies. Vond de scenes in de kerk steeds minder worden, veel bijrollen ronduit irritant en ook Andie MacDowell bakte er in mijn ogen weinig van. Wel wat kleine, ontroerende momenten, en een redelijk amusante kijkervaring.

avatar van Suske Antigoon

Suske Antigoon

Grappige, Romantische komedie waarmee ik me zeker vermaakt heb.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Bollocks!

avatar van panax

panax

die britten weten wat humor is ,hugh grant is steengoed,andie mc dowell ijskoud maar goed ,en de rest van de cast maakt het gewoon af,al meerdere malen gezien en ik blijf lachen!!!

avatar van Gert-JanvL

Gert-JanvL

Ik vond dit echt een saaie film. Ik ben sowieso niet echt een fan van Hugh Grant. Maar deze film vond ik echt enorm vervelend. Ben ook niet zo dol op Engelse humor.

Vond deze film echt een tegenvaller. 2,0

avatar van Snellie

Snellie

Er zaten wel wat grappige stukjes tussen maar het viel heel erg tegen. Ik denk dat dit ook het enige genre films is die ome Hugh spelen kan, volgens mij acteert hij niet eens maar is hij gewoon zichzelf en dus is hij in iedere film precies hetzelfde. MacDowell ben ik ook nooit fan van geweest. Als het weekend was geweest dan was ik na maximaal een half uur naar de kroeg gegaan. Een echte zwijmelfilm met zwijmelonderwerpen en zwijmelpersonages. Leuk voor degenen die er van houden denk ik... ik ben 'm binnen een week sowieso weer vergeten in ieder geval.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Prima Britse romkom.

Dit is een beetje de trendzettende komedie geweest geloof ik, want hierna volgde al snel vele gelijksoortige Britse komedies, allemaal met Hugh Grant in de hoofdrol. Maar hij doet het altijd wel grappig. Hier is dat niet anders. Het kijkt lekker weg, met een aantal leuke grappen. De begrafenis slaat dan weer helemaal de plank mis. In zo'n komedie heb ik geen behoefte aan een groot, dramatisch stuk. Van mij hadden ze die eruit mogen laten (dan was de film ook meteen wat korter geweest, wat op zich ook niet mis is). De personages zijn allemaal prima en het acteerwerk ook. Behalve die Andie MacDowell die zo wanhopig een echt Amerikaans accent probeert, verschrikkelijk! Verder hier en daar wat clichés e.d. maar dat hoort er allemaal bij.

Leuke film, maar in mijn ogen niet zo leuk als 'opvolgers' Notting Hill, Bridget Jones, Love Actually, etc.

avatar van laundromat

laundromat

Een goeie in zijn genre...hij blijft meer bij dan de gemiddelde 'romkom'.

avatar van 606

Ja wat zal ik zeggen, aardig maar over het algeheel is het saai.

Echt heel komisch was het ook niet.

Acteurs zijn goed.

3 sterren.

avatar van sjonnie40

sjonnie40

vond het geen bijzondere film , deel de mening van 606 dat het een saaie film en weinig humor

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

sjonnie40 schreef:

Dit is echt een film die ligt je of ligt je niet. Vindt H. Grant altijd leuk om naar te kijken en is gewoon de persoon voor dit soort films.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Één van de beste komedies van Groot-Britannie, samen met Monty Python, Snatch, Trainspotting en The Full Monty.

En om Hugh Grant en Rowan Atkinson moet ik altyd lachen XD.

avatar van Seifer

Seifer

Volgens mij is het leukste stukje uit de film met Rowan Atkinson:

'with you and the Holy Goat...'

'to be my awful wedded wife.'

'and the Holy Spigot... Spirit.'

avatar van wytskeloekie

wytskeloekie

Leuke film voor een doordeweeks avondje op tv. zo nu en dan grappig maar het dramatische gedeelte tijdens de uitvaart hadden ze wat mij betreft kunnen weglaten.

avatar van selientje

selientje

Een van mijn favoriete films met Hugh Grant.

Het gaat eigenlijk bijna nergens over, maar het is zo ongelofelijk grappig!!!

Ik geef het een waar verdiende 4*

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Ondermaats brits werkje, dat totaal niet grappig is en ook qua romantiek niet echt weet te beklijven.

avatar van Lela

Lela

De ideale feelgood movie; een lach een traan en romantiek. Deze fillm was een enorme doorbraak voor de indenpendent film industrie waar we ondermeer fantastische films als 'into the wild' aan te danken hebben. Helaas heeft Philips eigenhandig de stekker uit deze studio (PolyGram) getrokken die deze film geproduceerd heeft. Hollanders zijn soms echt cultuur barbaren. Gelukkig maken deze Engelsen het drie dubbel en dwars goed. God save the queen...

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Normaal heb ik het helemaal niet op dit soort films, het is dat mijn zussen deze vaak kijken dat ik hem ook eens meekijk. Deze is wel grappig, vooral die homo's waren erg grappig. Natuurlijk totaal geen originele opzet maar desalniettemin erg vermakelijk

avatar van maarten1991

maarten1991

Je weet wat je kan verwachten van een film met Hugh Grant.

Zo cute als Hugh Grant op het einde zegt : " Wil jij voor altijd niet getrouwd met mij zijn?" Die rosse speelt ook goed !

avatar van benni

benni

Zo mooi Engels, hier hou ik van. Die humor,dat kunnen Amerikanen niet nadoen. Grant speelt sterk, net als de rest. Paar keer gezien, blijf lachen en genieten.

avatar van qwertzu

qwertzu

Leuke komedie, met goede droge engelse humor!!

Ik hou wel van dit soort films op z´n tijd!

avatar van kuk

kuk

Vorige week Death At A Funeral gezien en die is echt tienmaal grappiger. In eerste instantie dus een tegenvaller. Verhalend en qua sfeer en karakters scoren deze bruiloften echter een stuk beter. Al met al dus zeker een warm en onderhoudend drama.

avatar van scorsese

Charmante romantische comedie waarbij de titel precies de lading dekt. Het rom-gedeelte is soms vrij serieus van toon en geloofwaardig. Het com-gedeelte is vrolijk van toon en gaat nergens over de top. En die combinatie is in perfect evenwicht hier. Goed geschreven en een erg fijne cast waarbij Hugh Grant positief opvalt in een rol die zijn grote doorbraak betekende.

avatar van K. V.

K. V.

De film zelf had 'k wel wat grappiger voorgesteld, vooral omdat Rowan Atkinson ook meedeed, al is z'n bijdrage nogal beperkt.

Het einde is natuurlijk voorspelbaar, maar stoorde niet.

Niet echt een film dat 'k nog eens hoef terug te zien, daarvoor was deze te gewoon.