Genre: Romantiek / Komedie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Four Weddings and a Funeral
"Five good reasons to stay single."
Charles woont samen met zijn zus en is een typische Engelsman die altijd wel naar bruiloften gaat, maar zelf nooit zijn grote liefde kan vinden. Zodra hij in de nabijheid van een mooie vrouw is, weet hij vaak geen zinnig woord uit te brengen. Dan ontmoet hij de Amerkaanse jongedame Carrie op een huwelijksfeest waar hij direct verliefd op wordt, maar al snel blijkt dat ze op het punt staat met iemand anders te trouwen.
Charles
Scarlett
Henrietta
Father Gerald
gauke
Ontroerende en vrolijke komedie (een lust voor het oog), zoals die (bijna) alleen in Groot-Brittannië gemaakt kunnen worden met ook sterke rolbezetting.
Vermakelijke romcom die aardig in balans blijft maar helaas nogal voorspelbaar is en iets te veel leunt op flauwe grappen. Grant speelt zijn standaard-act maar is prima thuis in deze redelijke film.
Lexcoaster
Een erg vermakelijke feelgood movie. Een perfecte romantische film om met je vriendin te kijken.
thomzi50
- 1991 berichten
Dat het voorspelbaar is, is bij een dergelijke film weer zo voorspelbaar dat het niet eens meer uitmaakt. Daarvoor ga je zo'n film n de eerste plaats kijken. Maar er zijn in mijn ogen aanzienlijk wat betere romantische komedies. Vond de scenes in de kerk steeds minder worden, veel bijrollen ronduit irritant en ook Andie MacDowell bakte er in mijn ogen weinig van. Wel wat kleine, ontroerende momenten, en een redelijk amusante kijkervaring.
Suske Antigoon
Grappige, Romantische komedie waarmee ik me zeker vermaakt heb.
panax
die britten weten wat humor is ,hugh grant is steengoed,andie mc dowell ijskoud maar goed ,en de rest van de cast maakt het gewoon af,al meerdere malen gezien en ik blijf lachen!!!
Gert-JanvL
Ik vond dit echt een saaie film. Ik ben sowieso niet echt een fan van Hugh Grant. Maar deze film vond ik echt enorm vervelend. Ben ook niet zo dol op Engelse humor.
Vond deze film echt een tegenvaller. 2,0
Snellie
Er zaten wel wat grappige stukjes tussen maar het viel heel erg tegen. Ik denk dat dit ook het enige genre films is die ome Hugh spelen kan, volgens mij acteert hij niet eens maar is hij gewoon zichzelf en dus is hij in iedere film precies hetzelfde. MacDowell ben ik ook nooit fan van geweest. Als het weekend was geweest dan was ik na maximaal een half uur naar de kroeg gegaan. Een echte zwijmelfilm met zwijmelonderwerpen en zwijmelpersonages. Leuk voor degenen die er van houden denk ik... ik ben 'm binnen een week sowieso weer vergeten in ieder geval.
AddictedToMovies
Prima Britse romkom.
Dit is een beetje de trendzettende komedie geweest geloof ik, want hierna volgde al snel vele gelijksoortige Britse komedies, allemaal met Hugh Grant in de hoofdrol. Maar hij doet het altijd wel grappig. Hier is dat niet anders. Het kijkt lekker weg, met een aantal leuke grappen. De begrafenis slaat dan weer helemaal de plank mis. In zo'n komedie heb ik geen behoefte aan een groot, dramatisch stuk. Van mij hadden ze die eruit mogen laten (dan was de film ook meteen wat korter geweest, wat op zich ook niet mis is). De personages zijn allemaal prima en het acteerwerk ook. Behalve die Andie MacDowell die zo wanhopig een echt Amerikaans accent probeert, verschrikkelijk! Verder hier en daar wat clichés e.d. maar dat hoort er allemaal bij.
Leuke film, maar in mijn ogen niet zo leuk als 'opvolgers' Notting Hill, Bridget Jones, Love Actually, etc.
laundromat
Een goeie in zijn genre...hij blijft meer bij dan de gemiddelde 'romkom'.
Ja wat zal ik zeggen, aardig maar over het algeheel is het saai.
Echt heel komisch was het ook niet.
Acteurs zijn goed.
3 sterren.
sjonnie40
vond het geen bijzondere film , deel de mening van 606 dat het een saaie film en weinig humor
Timothyvdmeer
Dit is echt een film die ligt je of ligt je niet. Vindt H. Grant altijd leuk om naar te kijken en is gewoon de persoon voor dit soort films.
Al DeNiro
Één van de beste komedies van Groot-Britannie, samen met Monty Python, Snatch, Trainspotting en The Full Monty.
En om Hugh Grant en Rowan Atkinson moet ik altyd lachen XD.
Seifer
Volgens mij is het leukste stukje uit de film met Rowan Atkinson:
'with you and the Holy Goat...'
'to be my awful wedded wife.'
'and the Holy Spigot... Spirit.'
wytskeloekie
Leuke film voor een doordeweeks avondje op tv. zo nu en dan grappig maar het dramatische gedeelte tijdens de uitvaart hadden ze wat mij betreft kunnen weglaten.
selientje
Een van mijn favoriete films met Hugh Grant.
Het gaat eigenlijk bijna nergens over, maar het is zo ongelofelijk grappig!!!
Ik geef het een waar verdiende 4*
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Ondermaats brits werkje, dat totaal niet grappig is en ook qua romantiek niet echt weet te beklijven.
Lela
De ideale feelgood movie; een lach een traan en romantiek. Deze fillm was een enorme doorbraak voor de indenpendent film industrie waar we ondermeer fantastische films als 'into the wild' aan te danken hebben. Helaas heeft Philips eigenhandig de stekker uit deze studio (PolyGram) getrokken die deze film geproduceerd heeft. Hollanders zijn soms echt cultuur barbaren. Gelukkig maken deze Engelsen het drie dubbel en dwars goed. God save the queen...
MoFeDu
Normaal heb ik het helemaal niet op dit soort films, het is dat mijn zussen deze vaak kijken dat ik hem ook eens meekijk. Deze is wel grappig, vooral die homo's waren erg grappig. Natuurlijk totaal geen originele opzet maar desalniettemin erg vermakelijk
HannahMontana
Zo cute als Hugh Grant op het einde zegt : " Wil jij voor altijd niet getrouwd met mij zijn?" Die rosse speelt ook goed !
benni
Zo mooi Engels, hier hou ik van. Die humor,dat kunnen Amerikanen niet nadoen. Grant speelt sterk, net als de rest. Paar keer gezien, blijf lachen en genieten.
qwertzu
Leuke komedie, met goede droge engelse humor!!
Ik hou wel van dit soort films op z´n tijd!
kuk
Vorige week Death At A Funeral gezien en die is echt tienmaal grappiger. In eerste instantie dus een tegenvaller. Verhalend en qua sfeer en karakters scoren deze bruiloften echter een stuk beter. Al met al dus zeker een warm en onderhoudend drama.
Charmante romantische comedie waarbij de titel precies de lading dekt. Het rom-gedeelte is soms vrij serieus van toon en geloofwaardig. Het com-gedeelte is vrolijk van toon en gaat nergens over de top. En die combinatie is in perfect evenwicht hier. Goed geschreven en een erg fijne cast waarbij Hugh Grant positief opvalt in een rol die zijn grote doorbraak betekende.
K. V.
De film zelf had 'k wel wat grappiger voorgesteld, vooral omdat Rowan Atkinson ook meedeed, al is z'n bijdrage nogal beperkt.
Het einde is natuurlijk voorspelbaar, maar stoorde niet.
Niet echt een film dat 'k nog eens hoef terug te zien, daarvoor was deze te gewoon.

'Star Wars'-actrice Daisy Ridley gecast voor WOII-film 'Women in the Castle'

The Unbearable Lightness of Being
Drama / Romantiek, 1988

Irma la Douce
Komedie / Romantiek, 1963
upper classengelandlove at first sightwedding vowshuwelijksaanzoekyuppieliefde voor iemands levenlone wolfsnobwitnessbridebridegroom bridesmaidbegrafenisclumsy fellowhuwelijkvriendschapbritsonbeantwoorde liefdefear of commitmentbruiloftthirty somethinggroup of friendsbest manrich manamerican girl gay couplecommitment issues