Genre: Romantiek / Komedie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Four Weddings and a Funeral
"Five good reasons to stay single."
Charles woont samen met zijn zus en is een typische Engelsman die altijd wel naar bruiloften gaat, maar zelf nooit zijn grote liefde kan vinden. Zodra hij in de nabijheid van een mooie vrouw is, weet hij vaak geen zinnig woord uit te brengen. Dan ontmoet hij de Amerkaanse jongedame Carrie op een huwelijksfeest waar hij direct verliefd op wordt, maar al snel blijkt dat ze op het punt staat met iemand anders te trouwen.
Charles
Scarlett
Henrietta
Father Gerald
Jordy
Vermakelijke film, maar ik vond 'm niet erg bijzonder. Grant speelt wel leuk (aangezien dit één van z'n eerste dergelijke rollen was), maar aangezien hij deze rol inmiddels 40x dunnetjes heeft overgedaan, wordt het een beetje irritant. Toch, 3 sterren.
dttom
Ik vind dit een erg goede film en volgens mij was het de eerste keer dat Hugh Grant zo speelde.
geronimo
- 1955 berichten
Ik vond 'm veel beter dan Notting Hill.
Blindfold
Nu lijk ik inderdaad gek, want nu is ie stiekum goedgezet.
Maar effe over de film: Dit was toch een beetje de doorbraak van Grant en het is lekker losjes allemaal. Goede film en inderdaad vond ik deze een stuk beter dan Notting Hill (die trouwens ook nog best meeviel)
Blindfold
Hmm. Vreemd. Zal wel zijn omdat ik om half 7 ben begonnen vanochtend ofzo
neo
niet gezien.ik heb een hekel aan hugh grant.de enige film van hem die nog wel gaat is extreme measures.
geronimo
- 1955 berichten
Ja, vooral dat gedicht van W.H. Auden. Heel mooi.
Happiness en American Beauty zijn toch VEEL leuker ?
Happiness en American Beauty horen zeker bij de beste films van de laatste jaren, maar ik zou die films geen comedy's noemen, alhoewel er genoeg humor in zit.
jeroentje125
Ik vond dit echt een topfilm. Een erg leuke komedie. Eindelijk is Atnikson ook eens echt grappig! Ik hou niet zo van Bean, maar als pastoor doet hij het 'goed'. Ik vond Hugh erg leuk. TOPPERTJE
gimli f
Ja, ik vermaak me altijd wel met deze film..
Een van de weinige leukere romantische comedy's.
mazdalfa
Als je het terugbrengt naar de basis, dan is deze film eigenlijk niets bijzonders: 13 in een dozijn.
Maar op de een of andere manier zijn de regisseur en zijn cast erin geslaagd om de grens van "overkill", die zoveel komedies de nek omdraait, niet te overschrijden. En daarmee wordt de film ver, ver, ver boven de normale standaard voor dit genre uitgetild.
Klasse!
ichi
Andi MCDowell is best wel een irritant iets...zelfs tijdens de reclame krijg ik geen rust.
Tonyvdb
narva77 (crew films)
Eh, volgens mij bedoelde Ichi tijdens reclame's tijdens 'Four Weddings...' in het algemeen
Ik vind haar een uitermate goede actrice, jammer dat ze meestal in kleinere produktie's speelt (of misschien juist niet).
Tonyvdb
neenee, bij ons op de commerciële zenders is er een reclame voor haarspul waar Andie McDowell onhandig gedubt is in het Vlaams : lachen !!
ichi
ik bedoel die haarreclames met haar. Ik zag laatst een interview met Andie, brrrr.
Goodfella
Verrassend leuk! Erg goede grappen, leuk geacteerd, komisch verhaal en een héle grappige rol van Rowan Atkinson. 3,5 *

'Star Wars'-actrice Daisy Ridley gecast voor WOII-film 'Women in the Castle'

The Unbearable Lightness of Being
Drama / Romantiek, 1988

Irma la Douce
Komedie / Romantiek, 1963
upper classengelandlove at first sightwedding vowshuwelijksaanzoekyuppieliefde voor iemands levenlone wolfsnobwitnessbridebridegroom bridesmaidbegrafenisclumsy fellowhuwelijkvriendschapbritsonbeantwoorde liefdefear of commitmentbruiloftthirty somethinggroup of friendsbest manrich manamerican girl gay couplecommitment issues