Genre: Horror / Komedie
Releasedatum: 19 april 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Cabin in the Woods
"You think you know the story."
Vijf twintigers besluiten om een weekendje in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. Al gauw wordt duidelijk dat de vijf - drie mannen, twee vrouwen - meer op hun bord krijgen dan een idyllisch uitje alleen. Het oplezen van een spreuk uit een dagboek leidt tot dood en verderf en allerlei bizarre gevolgen van dien.
Dana Polk
Wendy Lin
Daniel Truman
The Director
tilburg_city
Allemaal dingen die ik erken in mijn review en verdere berichten, dus leer eens grondig lezen zou ik zeggen. Zelfs mensen die het niet eens zijn met mijn review (disneystore, Naomi Watts) erkennen dat ik het concept van de film wel begrepen heb. Ik begrijp best dat die kills volgens de clichés worden gedaan, maar dat neemt niet weg dat een filmmaker ze dan nog steeds tof en sfeervol in beeld kan brengen (wat hier dus niet lukt imo). De makers proberen de balans tussen parodie/ode en suspens te bewaren, maar slagen wat mij betreft hier totaal niet in. Maar ik weet niet of het zinvol is om deze discussie opnieuw te beginnen. Ik heb het idee dat ik gisteren best duidelijk heb gemaakt dat ik begrijp wat het concept is, maar de uitwerking gewoon volkomen kut vind.
hey wardt...kun je aub geen score geven over deze film..trekt de eerlijke score omlaag....1*
kom op zeg..ik kan me voorstellen dat dit mischien jou film niet is.....maar er zijn wel slechtere..
1* is gewoom kwats....das mijn mening ........en jij hebt nu ook weer je goede gevoel omdat je nu alweer aandacht krijgt:).....
mijn boodschap is...eerlijk stemmen zonder kwats verhalen...of anders niet....
tilburg_city
Stompzinnig, ach ja horror.
stompzinnig?..dan is dit jou type film niet!!......geef dan ook geen score!
...
Insignificance
Herken de horror-spoof die je blijkbaar zo blanco mogelijk in moet gaan. Misschien dat de film niet zoveel kan doen aan die waarschuwing, maar het loopt er wel een deukje mee op wanneer het concept al tijdens het intro wordt prijsgegeven. Dan nog is het uitgangspunt genoeg om er eens goed voor te gaan zitten. Spijtig dat de executie behoudens een kleine opleving niet verder komt dan flauw, lauw en uiteindelijk ook potsierlijk. Het spelen met clichés behelst volgens mij iets meer dan, zoals hier, het louter tonen daarvan, want dan wordt het al snel behoorlijk vervelend. En dat is het dan ook.
Van de tieners valt niet veel te verwachten, maar zo'n pothead is wel erg droevig en ook het spul achter de knoppen weet nergens eens leuk uit de hoek te komen. Qua humor al een misser, maar ook de horror is nauwelijks de moeite waard. Suf gespartel met zombies die op geen enkele wijze indruk maken. Het lijkt zich allemaal wat te revancheren wanneer de lift wordt gevonden en het even helemaal los gaat. CGI mayhem, maar het is tenminste iets. Een bevlieging die al weer vrij snel de kop in wordt gedrukt en zelfs verdampt met de afgrijselijke entree van Sigourney Weaver. De zoveelste dwaling.
Heester
Gelukkig heb ik de trailer niet van te voren gezien, die geeft te veel weg om het nog leuk te vinden.
Geweldige film, breekt alle cliches en is ook nog eens origineel. The Truman Show maar dan enger.
hitchhiker
Deze ramt wel heelveel Horror verwijzingen op je af, de ene na de andere. Niet echt een topper.
WardT
mijn boodschap is...eerlijk stemmen zonder kwats verhalen...of anders niet....
Een beetje vermoeiend dit. Aangezien er hier veel berichten staan in de trant van "wat een kutfilm. 1*" en ik begrijp dat dit frustrerend is voor de liefhebbers, wilde ik mijn lage stem uitleggen met behulp van een review (na de reacties zal ik me volgende keer wel twee keer bedenken). Ik denk dat ik in mijn review ook duidelijk heb aangegeven waarom ik me kapot geërgerd heb aan deze film. Dat dit niet mijn type film is is ook lariekoek, aangezien ik horror goed kan waarderen en de genrereferenties ook prima begrijp.
Om dan te doen alsof mijn stem en review bedoeld is om aandacht te vragen vind ik ook een beetje makkelijk scoren. Makkelijke wereld leef jij in, waar iedereen die een andere mening dan jou is toegedaan aandachtsgeil is.
disneystore
Wardt is trouwens niet de enige die een 1 of zelfs 0,5 geeft. Als je echt een film slecht vind snap ik wel dat je die en extreem lage score geeft. Chronicle gaf ik 1,5 terwijl die ook goede recensie's ontving, het gaat om je persoonlijke kijkervaring, niet om het gemiddelde of wat de meerderheid ervan vind.
WardT
Inderdaad het gaat om mijn persoonlijke kijkervaring. Met mijn review wilde ik dan ook verhelderen waarom ik de film niet kon waarderen, want ik begrijp wel dat de liefhebbers zich ergeren aan veel van de negatieve onelinerberichten die hier gepost worden. Jammer dat veel van de liefhebbers dan niet verder komen dan "je hebt de film niet begrepen "of "dat is niet jou soort film."
Beun de Haas BV
Deze film in één woord? Pretentieus.
Na een clichématig begin slaat de film volledig om, dus verrassend en origineel kan The Cabin in the Woods wel genoemd worden. Helaas op zodanige manier dat het zelfs voor horrorbegrippen over the top wordt. Typische hate it or love it film. Ik ben er nog niet helemaal 100% uit, maar ik neig vooralsnog naar het eerste.
2,5 *
Bottleneck
Best veel van verwacht maar een grote teleurstelling. Concept is erg leuk, zo'n parodie / zelfkritische invalshoek maar compleet ongrappig uitgewerkt en het er te dik bovenop gelegd waardoor het de plank misslaat. Enige goede wat ik gezien heb was het moment dat alle horror-'iconen' los kwamen, rest was zonde van m'n tijd.
dualcia
Ik snapte er echt geen reet van gedurende een groot deels van de film. Het kwartje wilde maar niet vallen bij mij. Hierdoor heb ik een groot deel van de film ernaar gekeken zonder te begrijpen hoe het verhaal nu eigenlijk zat, en ik heb een hele hoop gemist.
Nu begrijp ik het wel, dus binnenkort maar eens tijd voor een herziening. Ik denk dat ik deze dan een stuk meer zal waarderen.
Ik hou het nu op een *3
Hedgehog84
Best redelijk voor een stompzinnige horrorfilm. Neemt een groot aantal clichés op de hak, op zich wel grappig. Het altijd stupide gedrag van personages in dit type horror krijgt een verklaring. Alleen is dat allemaal wel wat slap uitgewerkt, een gemiste kans wat mij betreft.
Leuk idee, slechte uitgevoerd, dat is deze film samengevat.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
En ik zit me alweer een tijd te verbazen over al deze negatieve reacties hier. Hoe ik ook mijn best doe: ik snap het niet. Echt niet.
Triple G
Best strak. Idee voelde vrij origineel aan (of ik heb natuurlijk een bak films gemist..), fatsoenlijk acteerwerk en werd steeds aangenamer naarmate de film vorderde. Voornamelijk door de enigszins ongebruikelijke en dus onverwachte wendingen, prettige beelden en verhaal. Ik kreeg niet helemaal wat ik verwachtte maar bleek toch uitermate onderhoudend.
Bob Gray
- 2050 stemmen
Leukste scene was natuurlijk het moment datalle bekende horror figuren de lift uit kwamen. Één van de leukste horrorscenes van de laatste jaren. Voor de rest stelde hij me toch wel teleur. Origineel idee, matig uitgevoerd.
K. V.
Deze draaide toch wat anders uit dan 'k had verwacht. Hij begon nochtans veelbelovend en toch redelijk spannend, maar wanneer de eerste zombies opdagen, wordt de film jammer genoeg onrealistisch. 'k had eigenlijk een realistischer verhaal verwacht, maar dan zijn ze dus een totaal andere richting ingeslagen. Het einde is dan ook helemaal over-the-top.
De cast was niet slecht. Natuurlijk een typische jongerenbende die je in zoveel film ziet opduiken, wat dan uiteindelijk ook de bedoeling blijkt te zijn. 'k had eigenlijk er niks over gelezen, omdat de verrassing des te groter te laten, maar het was toch niet echt wat 'k er van verwacht had.
'k heb eigenlijk met totaal verkeerde verwachtingen naar deze film gekeken. Ze hadden de film misschien toch beter wat anders aangekondigd.
Wel verrassend en origineel en 'k zal me misschien nog wel eens aan een herbekijkbeurt wagen, maar dan met andere verwachtingen.
Justinw
Had gehoopt dat deze Cabin in The Woods eens wat beter zou zijn dan de gemiddelde horrorflick. Jammer genoeg kon deze film dit ook niet waarmaken, nadat ik toch van mensen had gehoord dat het wat anders dan normaal was.
De film begint als een Evil Dead'je maar probeert toch iets origineler te zijn. De film is dan ook wel enigszins origineel maar goed is het allerminst. Kon zo nu en dan nog wel lachen om Jenkins maar de rest van de cast was gewoon zoals te verwachten en ook de cameo van Sigourney Weaver was saai.
ORIGIN
- 2008 stemmen
Had hier echt meer van verwacht, het einde maakte het daarentegen iets goed.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Inderdaad.
Komt er eens een zeer originele, geniaal uitgewerkte horror uit, vind de massa het niks
Maar niet getreurd, over een tijdje kan er weer massaal hoog gestemd worden op Texas Chainsaw 3D
EW101
Inderdaad.
Welke horror in dit subgenre wordt dan wel flink gewaardeerd door de massa?
Tucker and Dale vs Evil (2010)
3,39 gemiddeld voor een horrorparodie vind ik nog wel goed. Daarom snap ik de lage cijfers bij Cabin ook niet.
Elineloves
Cabin in the Woods met een gemiddelde onder de 3*
Jezus inderdaad! Zonde joh, zwaar ondergewaardeerde film.
Tonypulp
Inderdaad vreemd dat deze simpele, toegankelijke horrorfilm niet goed scoort. Met zo'n downgraded concept mikken ze daar wel op. Had met gemak naast Tucker & Dale moeten komen. Op IMDB zitten ze dichter bij elkaar.
Daarom is het ook niet verrassend dat jij een leuke film wel afkraakt haha. Je kan beter pauper horrors kijken
Je vindt toch al gauw drie horror(komedie) revelaties van de afgelopen 2 jaar slecht slecht(Insidious, Tucker & Dale en deze
No hard feelings hoor, nog een slechte horror in de aanbieding trouwens? Moet straks even eentje kijken hehe.
Ach, jij geeft de meest dramatische horrors weer 4,5* onder het mom dat ze geniaal door het pulpniveau zijn ofzo. Maar een werkelijk goed bedacht idee als bij Cabin vind je 1* waard?
Tonypulp
Dat het niet je ballpark is, is prima. Maar sta dan niet te pronken met je onwetendheid w.b.t pulp
. Was overigens geen cynisch bericht van mij, begrijp eerlijk waar niet waarom het publiek dit minder slikt dan de ander genoemde titels.
Je lijkt er nog altijd moeite mee te hebben om je subjectieve invalshoek er buiten te laten, lastig om dan op te reageren. Dat mijn onderbouwing volgens jou niet verder reikt dan onder het mom van 'het is pulp, dus het is goed' slaat ook als een tang op een varken. Ik schrijf volgens mij behoorlijk uitgebreide reviews voor diverse bronnen, dus misschien eens opletten Jari
Elineloves
Ik hou me ook aanbevolen.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Komedie / Misdaad, 2020

World of Tomorrow
Animatie, 2015
1 reactie
cabinegiant snakeschool partymotorcycle crashabandoned housebossenmarihuanaapocalypsezombieweerwolfschepselcabin in the woodsvideo wallspeaker phone young adultcollege student