• 9.381.296 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Obi-Wan Kenobi

Padmé Amidala

Chancellor Palpatine / Darth Sidious

Senator Bail Organa

Yoda (stemrol)

AHWA

Die musicvideo ziet er gaaf uit. Ik kan nu echt niet meer wachten.

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

Inderdaad, fantastisch zelfs, maar pas op voor diegene die het filmpje nog niet gezien heeft , en hem wil bekijken, want misschien krijg je dan wel te meer te zien dan dat je eigenlijk al zou willen zien........

davidov

vond het een k*t muziek video

tis gewoon de trailer maar dan met een paar beeldjes meer, de muziek is ook wel eens beter geweesd, en de tekst erdoorheen is vervelend

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Deze "alternatieve" trailer is best wel aardig. Het begint nou toch een beetje te kriebelen bij mij. Deze episode wordt de Return Of The Jedi van de eerste drie episodes. Veel actie en Darth Vader

avatar van as

as

Alweer iemand die de film gezien heeft? Kan dat al?

AHWA

Volgens IMDb draait hij in Talahassee, Florida en in Charlotte, North Carolina. Het kan dus wel, maar lijkt me onwaarschijnlijk.

avatar van SetTheComfort

SetTheComfort

Erg goede recensie in de Times. Ben heel benieuwd. Draait idd al voor de pers, etc.

George Lucas en zijn neefje hebben er trouwens allebij een kleine rol in.

[/quote]

en the Wokee(?) returns!![quote]

davidov

ok, wie is die zielige peuter die zn handen niet thuis kon houden? maak jezelf bekend!

avatar van Tom B

Tom B

Zelf heb ik met een previewer gesproken over deze film hij was in het begin niet "rustig" te krijgen zo enthosiast! Naar zijn mening te hebben gehoord wil ik deze film alvast 5 sterren geven, dit is puur op de recentie die hij mij heeft verteld.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Tom B schreef:

Maar zo doen we dat hier dus niet. Stem wordt verwijderd.

Er is nog een bug bij het verwijderen van stemmen. De stem staat er nog, maar niet meer bij het stemoverzicht.

Wordt aan gewerkt.

avatar van winkelblah

winkelblah

Het aftellen kan nu echt gaan beginnen, nog maar 12 dagen.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

de console game versie van de film kun je al spelen, en schijnt het zelfde te zijn als het plot (ik heb de ps2 versie maar wil het nog niet spelen teveel spoilers )

avatar van morpheus

morpheus

Ik heb het vorige deel niet in de bioscoop gezien naar het maar matige eerste deel, over grofweg 12 dagen zit ik echter wel weer in de bioscoop. De eerste recensies zijn positief en persoonlijk heb ik mijn verwachtingen zo laag mogelijk gesteld.

avatar van timbo_

timbo_

Spielberg huilt bij laatste Star Wars
Steven Spielberg kon zijn tranen niet
bedwingen tijdens de première van de
laatste Star Wars-film,Episode III:
Revenge of The Sith.

"Het is absoluut een fantastische film
met een verbazingwekkend einde",aldus
Spielberg.De gerenommeerde filmmaker
schaamt zich niet voor zijn tranen.Hij
denkt dat fans ook ontroerd zullen zijn
bij de emotionele slotscène.

Met de derde episode komt er een einde
aan het verhaal van Anakin Skywalker en
zijn transformatie in de Darth Vader.
De
première in Nederland is op 19 mei.

pagina 404 teletekst

Laten we hopen dat ik hem net zo goed ga vinden las spielberg.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Spoilers voor eerdere films uit de serie (hier voor ep. V) kan je denk ik het beste ook zoveel mogelijk tussen spoilertags houden, denk ik.

avatar van gotti

timbo_ schreef:

Laten we hopen dat ik hem net zo goed ga vinden las spielberg.

Spielberg is een vriendje van Lucas. Die gaat natuurlijk niet openlijk vertellen, val voordat de ie uitkomt, dat het een kutfilm is.

avatar van alex2

alex2

De oude starwars series blijven vind ik en hier ook de meeste mensen denk , de beste films. Maar laten we hopen dat dit een mooi laatste (eerste) deel word , ben benieuwd daar het stukje dat de keizer Anakin overhaalt naar the darkside.. ga er zoiezo heen naar de bios

avatar van Teskuh17

Teskuh17

kick die recente stem van mij dr f af.. foutje van de zaak ..

davidov

blijf me verbazen hoe kinderachtig mensen zijn met dat stemmen...

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Teskuh17 schreef:

kick die recente stem van mij dr f af.. foutje van de zaak ..

Dat kun je toch zelf ook...

avatar van Teskuh17

Teskuh17

JoeCabot schreef:

Dat kun je toch zelf ook...

sorry hoor

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Kan niet wachten. Volgens Steven Spielberg is het de beste uit de laatste 3 delen die zijn gemaakt. De trailer zag er veel belovend uit. Nu maar afwachten of het ook zo is.

AHWA

Op Rottentomatoes tot nu toe 88%. Grr..ik haat wachten.

avatar van mister blonde

mister blonde

ik weet niet hoe het daar werkt? is dat goed of slecht 88%?

mister blonde schreef:

ik weet niet hoe het daar werkt? is dat goed of slecht 88%?

Volgens mij goed. Onder 40% is rotten en dat is slecht. dus

avatar van Goodfella

Goodfella

AHWA schreef:

Grr..ik haat wachten.

Nog maar heel ietsjes meer dan 24 uur

Goodfella schreef:

Nog maar heel ietsjes meer dan 24 uur

Waar ga jij hem zien dan?

avatar van Goodfella

Goodfella

Persvoorstelling, waar ik momenteel uiteraard als een waanzinnige naar aan het toe-geeken ben. De Wookiemuts ligt klaar.

avatar van petey

petey