Tron: Legacy (2010)
Releasedatum: 26 januari 2011
Bekijk via Disney+
Plot Tron: Legacy
"The game has changed."
Wanneer Sam Flynn (Garrett Hedlund) nog jong is, verdwijnt zijn vader Kevin (Jeff Bridges), een computerprogrammeur. Zo'n 20 jaar later krijgt Sam bezoek van Alan Bradley, een oud-collega van zijn vader. Alan beweert dat de vader van Sam nog leeft en vermoedt dat hij terug te vinden is in diens vroegere arcadehal. Sam hecht niet veel geloof aan dat gegeven, maar gaat toch op onderzoek uit. Wanneer hij een verborgen kamer vindt, wordt hij opgezogen in een virtual realitywereld. Samen met Kevins vertrouweling Quorra (Olivia Wilde) komen vader en zoon in een gevecht terecht van leven en dood. Ze moeten zien te ontsnappen uit een cyberwereld die niet alleen heel geavanceerd blijkt te zijn, maar ook heel erg gevaarlijk.
- Trailer (YouTube)
- Tron Legacy (MusicMeter)
- Tron Legacy R3CONFIGUR3D (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Siren #2
Siren #3
Siren #4
Rianneke_Dan
Stond zelf niet echt te springen om deze film te kijken, maar toch moet je soms eens wat voor je vriend over hebben
Wie mij gelijk opviel was Hedlund, want dat is toch wel een fijne man om naar te kijken, dat zat in ieder geval vast mee. Helaas was dat het dan grotendeels ook wel. Natuurlijk zagen de effecten er wel goed uit, maar ik vond de style erg kitsch en normaal ben ik daar niet zo kritisch in maar bij deze film irriteerde het me, vond het niet heel mooi. De film had dan ook een enorme nerd vibe om zich heen hangen, wat niet erg was natuurlijk maar ik kon me daar gewoon niet echt in vinden.
Verhaal was prima, niet echt spectaculair maar dat was te verwachten, het is en blijft tenslotte Disney, daardoor komt het snel braaf over. Soundtrack was goed, paste wel bij de film al was het niet echt mijn soort muziek. De actiescenes waren vermakelijk, met name doordat Hedlund vaak in zijn strakke pakje door het beeld heen rende
De bijrollen van Bridges en Wilde vond ik niet bijzonder, beetje saai en vooral Wilde vond ik weinig toevoegen.
Kan hier verder weinig meer over zeggen. Ik had nog nooit van concept Tron gehoord of gelezen, maar achteraf heb ik het idee dat ik daar ook niet veel aan gemist heb. Film was leuk voor tussendoor, en Hedlund was een lekker hapje om naar te kijken, maar veel meer kan ik er niet van maken. Het was gewoon niet echt mijn soort film, maar ik kan me voorstellen dat vele hier wel optimaal van kunnen genieten, met name de nerds onder ons
Magere 3*
A.L.I.E.N
Seg, weet er nu iemand hoe dat het komt dat deze film maar zo kort in de cinema's in Belgie is geweest?
eppy
@El ralpho
wat nou alternatieve wereld, het is een netwerk. en kevin heeft een manier gevonden zichzelf fysiek in dit netwerk te zetten en vice versa.
maar ik vraag me af hoe oud je bent en wel iets meegekregen hebt van de tron franchise, roleplay boeken, computerspel(len) en hele naslagwerken over het tron netwerk. er word al jaren gespeculeerd over een vervolg en deze kwam een beetje laat als je bedenkt dat het eerste deel uit '82 komt. ik was zes toen ik deze zag met mijn ouders, die er totaal niks van snapte.
ach ik deze film nu al drie keer gezien en zal 'm net als het eerste deel 'm nog wel een paar keertjes kijken, hij was super.....
filmfr3@k
ik had eigenlijk gemengde gevoelens over de film omdat meerdere mensen hem me afraadde.
ik heb hem enige tijd later uit verveling toch maar eens gekeken, en raad eens?
ik vond hem helemaal niet zo slecht als werd gezegd! de visuele effecten waren goed uitgewerkt en simpel, en soms is simpel helemaal niet zo storend, als ze het te uitgebreid maken kunnen de effecten al heel snel tegenvallen........
het verhaal was ook zeer goed uitgewerkt en ook origineel ( weer is een keer wat anders, een wereld in een chip
) ook de acteerprestaties en het camerawerk vielen helemaal niet tegen.
zeker een 3,5 waard.
Wanyika
Ik heb de film juist gezien en heb genoten van begin tot einde. Grotendeels komt dit ook omdat ik de originele film van 1982 heb gezien toen ik een kind was. Het is een aanrader, en ik raad iedereen ook aan naar de eerste film van 1982 te gaan zien.
Fryce
Ik vond het helemaal niks. Het voorspel was wel aardig, maar zodra ze overgingen op het andere stuk film werd het voor mij een lange zit. Niet aan mij besteed.
Gang_Star
Visueel overdonderende film. Helaas vond ik de actie nogal wat tegen vallen alsmede de spanning.
Noodless
Helemaal niet zo slecht dat ik eerst had gedacht. Het verhaal rond computers en spellen is niet zo mijn ding en mijn kind-ervaring met Tron uit 1982 was ook niet zo geweldig. En wat blijkt : een degelijk, vlot verhaal dat gemakkelijk te volgen is en dat gepaard gaat met mooie visuele beelden en een goede ondersteunde muziekscore. Spannend is het niet, maar wel leuk.
6,5/10
Arnforpresident
Sorry voor alle lovers: maar wat een klotefilmpje...
Grafisch ziet het er prima uit, maar enorm eentonig. Alles donker, en dan helder blauw en donker oranje. Het werd nogal saai op de duur.
Dan het verhaal: Dat trok echt op niks. Het is een soort omgekeerd matrix-achtig concept, maar eentje dat totaal niet geloofwaardig is. Het slaat allemaal nergens op. De personages hebben bijzonder weinig diepgang. Dat de computerprogramma's dat niet hebben tot daar, maar de users evenmin. Sam is een cliché actieheld dat zijn eigen ding wil doen. De vader is dan de wijze man met de baard. Het emotioneel gezeik komt bovendien helemaal niet geloofwaardig over. Jeff Bridges is trouwens helemaal niet de geschikte acteur. Opmerkingen als "radical, man" passen perfect in The Big Lebowski, maar niet in Tron.
Tenslotte was alles te braaf, gooien met frisbees die computerprogramma's in bits uit elkaar doen vallen, dat zou ik op m'n zevende al saai gevonden hebben.
Over de hele lijn dus gebuisd.
Ik zou nog een 2,5 gegeven hebben, maar met een budget van 170 miljoen dollar hadden ze toch echt wel een veel betere film kunnen hebben gemaakt. Dat was gewoon weggesmeten geld.
AC1
Ik verwachtte niet veel maar dat het een regelrechte 'turkey' zou zijn kwam wel als een verrassing.
Minotaures
op de dvd hoes staat dat ie 200 minuten duurt...beetje slordig
Dat viel me ook op.
Piratje
Ook al ben ik niet voor het sciencefictiongedoe. Dit was meer. Zelfs de 3D-effecten kwamen tot hun recht. Ook al zag ik het gewoon van het scherm.
Deze film heeft me erg in zijn eenvoudig verhaal meegenomen.
De uitgekiende effecten waren gepast en af en de sobere kleuren erg grafisch aantrekkelijk.
Geel-oranje en het fluorblauw maken het kijkplezier erg aantrekkelijk. Ook het wit was kleurrijk.
Een kunstige wegdroomfilm waar niemand nachtmerries aan zal overhouden. De sobere humor was gepast. Mooi. Helse scenes zonder overdrijving. Je moet maar het evenwicht vinden in deze technische stunts tussen realiteit en tekenfilm.
Het verhaal is meegenomen ter ondersteuning van de geslaagde overrompeling.
Een aanrader want deze beelden zullen zeker een stuk van de filmgeschiedenis vullen.
Voor mij een 4* waard.
robinb
slappe, eigenlijk gewoon bar slechte film die op bijna alle punten weet te falen.
Het begint al fout met de inspiratieloze intro die je als kijker niet echt warm weet te maken voor het toch al simpele verhaal.
De special effects waren totaal niet indrukwekkend en eigenlijk vooral storend. Dit kwam bij mij zo over omdat alles meer op een b-categorie playstation spel leek en ik dus meer het gevoel had naar een intro van een computerspel te kijken dan naar een film.
Verder weinig spanning en een erg simpel verhaal. Enige pluspunt van de film was voor mij de altijd super lekker dame uit de serie House...zij is toch altijd wel een genot om naar te kijken!
1 ster
Mikemans
Wow, waarom is men zo negatief?
Dit is na Avatar één van de mooiste films ooit gemaakt (qua special effects dan). Zojuist op blu-ray gezien en ik wil meer!!! Hopelijk komt er nog een derde deel.
Ook Avatar had een slap/standaard verhaal, maar alles er om heen maakte het goed. Het was gewoon te mooi. En dat is juist wat deze film ook heeft!
Men moet zijn grenzen kennen op het geven van kritiek/doelen.
Een dikke 4,5.
robinb
@mikemans
Avatar was visueel voor mij persoonlijk een genot om naar te kijken. Deze film was dat absoluut niet, niet zozeer omdat de effecten op zich minder waren, maar meer omdat de effecten op mij gewoonweg niet overkwamen. Het was net alsof je een slap atari spel zat te kijken.
Persoonlijk vind ik visuele effecten vooral mooi als ze gecombineerd worden met "echte" zaken. Hier was het allemaal gewoon te onrealistisch en te nep waardoor ik als kijker alleen wat computer animaties zie en geen special effects als je begrijpt wat ik bedoel.
fatshark
actie was niet echt top... visueel zas het wel redelijk in orde...
Verhaal was redelijk maar toch wel voorspelbaar...
Goed voor 1keer te zien
wesleylaquiere
Deze staat genoteerd als één van mijn allerbeste lievelingsfilms!
Net iets beter dan Avatar aangezien ik de muziek beter vond.
Bij Avatar is dat te bombastisch en niet echt origineel waardoor je daar niet zo op let, maar bij deze film komt dit er echt goed door.
Knap werk van Daft Punk!
moofyman
In 1983 de film in de bios gezien en er toen niet veel van begrepen. Wel bleef de hele sfeer van de film erg goed hangen.
Voor deze remake/vervolg had ik niet veel verwachtingen, maar dan zijn de films soms het leukst.
Schitterende beelden, eenvoudig verhaal. Prima film.
Blur
Het lekkerste aan deze film is de muziek van Daft Punk, die klinkt bewust gedateerd uit 1982.
Vette synths, campy geluid en perfect passend bij de sfeer van de film. De film zelf is
Inhoudsloos vermaak. Het verhaaltje is alleen een kapstok om visueel lekker uit te pakken.
De makers hebben een nieuwe wereld willen scheppen als een architect.
De wolkenkrabbers in New York en Chigaco zijn ook alleen maar om naar te kijken. Niet mooi maar wel visueel spektakel. In die opzet is de film uitstekend geslaagd.
Zeriel
De vormgeving is top (dat mag ook wel voor $170 miljoen!), met geweldige actiescenes, vooral in het begin, en een goede soundtrack. Ja het is supergelikt, maar we zitten in een computerwereld, dus is het functioneel gelikt, en mag het, ja moet het zelfs gelikt zijn.
Vervolgens blijkt het een verhaaltje van niks te zijn, en bloed de film dood aan voorspelbaarheid, nikszeggenheid, en fletse personages, daar veranderd The Dude, niks aan. Je vraagt je af hoe The Dude hier nou weer in verwikkeld is geraakt.
Een goed eerste uur, maar een zeer matige tweede helft.
Mikemans
@robinb
een atari spel? Dan snap je de hints van de film niet. Dat is namelijk de wereld van TRON.
suder
Ik vond deze film erg tegenvallen , ja leuke kleurtjes mooie effecten .
En ik werd doodmoe van dat gebrul van Jeff Bridges .
Net gehuurd , ik ben gek op s.f. maar deze film koop ik niet .
papaEd
Mooie film met geweldige spec effects wat we van Disney gewend zijn.
inquestos
Het ziet er visueel allemaal best aardig uit, al wordt het op een gegeven moment wel erg eentonig, en is de jonge Kevin wel erg CGI, maar wat een ontzettend kulverhaal.
Ik wil best aannemen dat iemand terecht komt in een virtuele wereld, maar door de hele film worden er weer dingen bij verzonnen om de film nog maar een beetje te doen laten lopen. Verder belabberde acteerprestaties (meteen na deze film 'True Grit' opgezet, waar Bridges wel weer doet wat hij goed kan).
LadyAnne
Dit is het type film waar je of van houdt, of een hekel aan hebt. Ik viel in de laatste categorie en heb hem na een tijdje proberen uit te zitten toch na 45 min afgezet. Een van de weinige films die ik niet kan uitzitten en die me niks doet.
lottelouw
Wat een slechte film!! het verhaal is magertjes, de acteurs spelen slecht, en het ziet er verdomd lelijk uit allemaal! er mist gevoel in deze film.

De chronologische volgorde van 'Star Wars': zo kijk je alle films en series in de juiste tijdlijn

Misdaadfilm 'American Gangster' met Denzel Washington en Russell Crowe komt naar Netflix

Nu al klaar met 'The Night Agent' op Netflix? Check nu eens deze aanraders op streaming

Cultklassieker 'Point Break' met Keanu Reeves en Patrick Swayze is woensdag te zien op televisie

Rush: Beyond the Lighted Stage

Ferrari
Drama / Biografie, 2003

Kôkaku kidôtai: Stand Alone Complex Solid State Society
Actie / Sciencefiction, 2006
kunstmatige intelligentiegeheime identiteitsimulator simulationsuper computerutopiacomputer program dystopiecomputerzen gamescomputer simulation vervolgbedrogcomputer animatiecomputer-generated imageryduelmotorfietscomputer gameneon light80s styleautocracyneo 80s80s referencelight cycle