Genre: Animatie / Komedie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Shrek Forever After
"It ain't ogre...til it's ogre."
In plaats van het afschrikken van menig dorpsbewoner is Shrek (Mike Myers) inmiddels een echte familieman geworden. Shrek komt in contact met de gladde praatjesmaker Repelsteeltje. Hierdoor komt hij tot zijn schrik terecht in een alternatieve versie van zijn wereld, Far Far Away, waar er gejaagd wordt op Ogres en hij Fiona (Cameron Diaz) helemaal nooit ontmoet heeft. Aan hem de taak om zijn vertrouwde wereld weer terug te krijgen.
Shrek (stemrol)
Donkey (stemrol)
Princess Fiona (stemrol)
Puss in Boots (stemrol)
Rumpelstiltskin / Priest / Krekraw Ogre (stemrol)
Queen Lillian (stemrol)
King Harold (stemrol)
Brogan (stemrol)
Gretched (stemrol)
Cookie (stemrol)
DVD-T
Het eerste deel blijft toch het best. twee en drie vond ik echt vreselijk, gelukkig is dit vierde deel een stukje beter dan het derde.
Probleem met de Shrek serie is dat het niet meer zo origineel is als het eerste. Dit zorgt ervoor dat heel veel van de humor niet echt werkt. Daarbij zijn de verhalen ook erg oninteressant om te volgen. Shrek wordt dit keer wel in een leuke situatie gestopt. Alleen jammer dat er weer erg weinig mee gedaan wordt. Repelsteeltje is wel een leuke badguy, maar Shrek, Fiona en Donkey werken gewoon op de zenuwen. Puss in Boots blijft wel het coolste personage uit de serie, en ook hier is hij weer erg gaaf. Banderas lijkt dan ook de enige die er nog wat van wil maken. Leuk eerste deel, helaas met onnodige vervolgen zo ook het vierde en hopelijk ook het laatste deel.
Metalfist
Je weet toch wel dat Shrek van Dreamworks is en niet van Pixar ?
Je hebt gelijk, foutje van mijn kant.
Chappi_12
Ik vind dit laatste deel toch wat tegenvallen. Er waren te weinig grappige momenten in de film. Het verhaal vond ik wel redelijk, maar kan niet tippen aan het geniale deel 1 en deel 2.
Toen repelsteeltje een aanbod doet om Shrek bij hem te leveren en dat diegene de deal van zijn leven wordt vervuld vond ik het niet logisch dat Shrek zichzelf aangeeft (waarmee alle Ogers in vrijheid worden gesteld). Hoe kan Shrek nu Repelsteeltje vertrouwen dat de Ogers inderdaad worden vrijgesteld? Repelsteeltje staat bekent als een gluipert
(wordt zelfs aan het begin verteld en later natuurlijk bevestigd!). Ook vroeg ik me gelijk af waarom niet Donkey Shrek aangeeft en dan wenst dat het contract tussen Shrek en Repelsteeltje niet werd ondertekend. Dan zou Shrek ook niet in bewaring worden gesteld en was het hele verhaal afgelopen!
melchior7
Daar heb je ook weer gelijk in.. maar deze film was wel een flinke verbetering dan 3 jaar geleden.. (Shrek 3) toch..?
DragQueen
Na deel een, vindt ik deze laatste afsluiter misschien wel het leukst. een vermakelijke film, met een prima verhaaltje. en natuurlijk keren alle bekende personages weer terug. een goede afsluiter van de reeks. 3,5 ster.
tal1b
Ja als het gratis is dan wordt je wat minder kritsch op beeld en geluid-kwaliteit, als je voor elke film 15/20 euro moet betalen dan zullen mensen wel wat kritscher worden.
En net alsof Donkey grappiger wordt als je de film bekijkt in Blu-ray kwalitiet.
jahoor.. bagger qualiteit of dvd qualiteit is absoluut bepalend :/(beeld en geluid!).
Met name animatie filmpjes als deze is het zeker een meerwaarde.
En nee, het hoeft niet persé HD/Blu-Ray of 3D te zijn (wel of niet gratis). Gewoon DVD is prima.
Maargoed, mensen die alleen bagger qualiteit kijken, weten niet beter.
Waackx
Met name animatie filmpjes als deze is het zeker een meerwaarde.
Maargoed, mensen die alleen bagger qualiteit kijken, weten niet beter.
Ja zelf kijk ik ook niet naar bagger kwaliteit (zoals cam-versies) en je hebt gelijk dat het vooral bij animatiefilms een meerwaarde heeft.
Maar omdat je toch alles gratis kan downloaden zullen mensen eerder voor een topfilm wel betalen(bios/blu-ray) dan voor een film zoals deze.
Dat geldt ook voor mij, voor een film als Inception wil ik best 9 euro betalen maar een film als Shrek 4 het liefst zo weinig mogelijk dus als ik die gratis kan downloaden dan doe ik dat
(dan maar bagger kwaliteit) want de kwaliteit van de film zelf is het niet waard om film aan te schaffen of te zien in de bioscoop.
appelsapgodin
Ook ik vind deze na deel 1 waarschijnlijk de beste Shrek.
Lekker verhaaltje, Shrek meets Back to the Future (of meerdere films van dit stereotiepe gegeven van terug in het verleden om je eigen toekomst te redden.) Hij is mijns inziens zelfs wat volwassener dan de andere films.
Ze moeten er echt niet meer maken, maar dit was een goeie afsluiter van de serie. 3*
juliegirlxoxo
Lekker verstand op nul gezet en gekeken en ik vond hem best wel goed
tal1b
bagger qualiteit = cam, maar cam kijken is toch geen film kijken? dan kan er, naar mijn mening, geen normale beoordeling gegeven worden. Deze film is DVD waardig, maar weer overdreven om hiervoor een bioscooopkaartje te kopen, daarvoor is ie te gemiddeld.
Waackx
ik kijk ook nooit naar cam versies zelfs niet met zulk films.
Ik vind Xvid al baggerkwaliteit laat staan cam.
Vinokourov
Opmerkelijke comeback in de Shrek-reeks. Deel 2 en 3 waren niet zo briljant, maar dit vierde deel is best oke
. Het is een leuk geworden met de welbekende Shrek-familie en mijn favo-karakter Donkey. De jolige ezel komt gelukkig genoeg aan bod. Daarnaast is het personage Repelsteeltje ook bijzonder grappig.
Robbiebobbie
Het verhaal mocht wat sterker, maar het was toch leuk om deze film te kijken. De kinderen (11 en 13) hebben waarlijk genoten. Natuurlijk is het nieuwe er vanaf, maar dat is met elk vervolgverhaal. Kijk naar Final Destination, daar weet je bij deel 2 ook al wat er gaat gebeuren, laat staan bij 3 en 4, om maar een film te noemen.
De humor is bekend, maar desalniettemin hebben we er toch hartelijk om kunnen lachen.
mnrk
Dit was een leuke Shrek, maar helaas niet zo sterk als de vorige delen....
Wel ziet het er weer zeer mooi uit en is de humor goed aanwezig, maar Donkey blijft toch mijn held uit de Shrek reeds
BS
ik hou het kort.
deel 1 - 4*
deel 2 - 4*
deel 3 - 3,5*
deel 4 ook 3,5*.
Ondanks de leuke insteek van het verhaal en de leuke nieuwe karakters mis ik gewoon wat magie in het verhaal. Ik bedoel daarmee wat aparts/spannends.
Desalniettemin is het gewoon weer een nieuwe Shrek en dat is altijd leuk genoeg om naar te kijken
MiNiMacho
Nogal een slap aftreksel, 2,5* is misschien te weinig maar de karakters zijn slecht neergezet en steunen slechts op een zwak verhaal en de karakteropbouw van de andere films
dominion
Leuk einde van de serie.
Had hem in 3D gezien en was aardig verrast.
Want deel 3 was juist heel flauw en saai vond ik en dat was dit deel juist niet.
Zat weer heel veel leuke humor in.
Toen je Puss in Boots weer zag en dat hij dik was geworden vond ik de leukste stukje uit de film toen zat iedereen in de zaal ook te lachen.
Had ook een leuk verhaaltje en de animatie zag er ook mooi uit.
Maar dat is vaak als je een film in 3D kijkt dat het ook veel beter overkomt.
Dus ik had naderhand zeker geen spijt dat ik hem toch in de bios had gezien.
Dit vind ik ook samen met deel 1 de leukste uit de serie.
Hoop ook dat de film van Puss In Boots nog komt want die ga ik dan zeker kijken
3,5
otherfool
Best leuk weer. De hele Shrek franchise bevalt me toch wel redelijk, de films zijn makkelijk te behapsnappen en er zitten een paar aardige verwijzingen in. Paar keer goed gelachen, zeker met het zowaar ondeugende 'cracker!'. Wel weer jammer dat er een groepsdansje in moet, het zal voor de allerkleinsten zijn.
Bepaald geen wereldschokkende cinema, toch weer een voldoende. 3*.
TMP
Gelukkig is het hiermee afgelopen. Deel 3 was al niet leuk meer, deel 4 brengt nog ietsjes minder. Shrek is wel oke, maar dit verhaal is slap en kan geen moment boeiten. Repelsteeltje ziet er wel goed uit, maar is maar een matige bad-guy. Slappe film, die niks toevoegt aan de reeks.
JustMike
ik vond deze hartstikke grappig, en dat had niks te maken met het feit dat ik hem gisteren om 3.00 s' nachts keek
RodneyS
Simpel verhaaltje, maar wel vermakelijk!
Humor altijd top in de Shrek reeks.
sofripa
Repelsteeltje rules! Prima te pruimen slotaccoord. Een paar mooie grappen en prachtige graphics. En nogmaals, wat een fijne schmierende ploert is Repelsteeltje. 3,5 sterren.
Chupacabras
Grappige film, het nieuwe is er wel vanaf, maar kijkt lekker weg.
Vond de dikke kat zeker grappig en het verhaal redelijk goed in elkaar zitten.
Ik heb een aantal keer flink aardig zitten grinniken, en daar kijk ik dit soort films ook voor.
m1chel
- 1948 berichten
de magie is er een beetje vanaf
Nou voor mij niet hoor, ik vond dit toch de leukste van de 4.
film88888
Beter als het 3de deel, minder als de eerste 2.
De hele trouwe cast is weer van de partij, en met weer een leuk mooi verhaaltje op zijn typische Shrek's als ik het zo mag zeggen.
Had zeker niet meer of minder verwacht. Had al een voorgevoel dat deze naar mijn mening beter als het 3de deel ging zijn.
4,0
-Casper
Mijn verwachtingen waren redelijk laag gezien er al drie succesvolle films vooraf gingen.
In het begin zat ik dan ook een beetje van; dit is niets nieuws.
Repelsteeltje is inderdaad een perfecte badguy zoals eerder werd gezegd. Daarbij Donkey en the puss in boots geniaal. Het begin vond ik matig maar uiteindelijk keek de film goed weg en was er één moment waarbij het tegenovergestelde gebeurde van wat ik had verwacht.
Die brul is overigens konings!
mug13
Alle delen zijn gewoon mooi en leuk om naar te kijken.
snivoos
Elk deel vond ik wat minder dan de voorgaande.
Weinig gelachen al vond ik de dikke Puss erg vermakelijk.
Rodger
eens met de bovenstaande commentaar, de minste van alle delen van shrek.. weinig humor... en redelijk voorspelbaar...
was wel ok om te zien dit deel.... maar niet direckt voor een 2e keer...
2**

Earth
Documentaire, 2007

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010

Ironiya Sudby, ili S Legkim Parom!
Komedie / Romantiek, 1975

How to Train Your Dragon