Genre: Animatie / Komedie
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 7 juli 2010
Bekijk via SkyShowtime
Plot Shrek Forever After
"It ain't ogre...til it's ogre."
In plaats van het afschrikken van menig dorpsbewoner is Shrek (Mike Myers) inmiddels een echte familieman geworden. Shrek komt in contact met de gladde praatjesmaker Repelsteeltje. Hierdoor komt hij tot zijn schrik terecht in een alternatieve versie van zijn wereld, Far Far Away, waar er gejaagd wordt op Ogres en hij Fiona (Cameron Diaz) helemaal nooit ontmoet heeft. Aan hem de taak om zijn vertrouwde wereld weer terug te krijgen.
Shrek (stemrol)
Donkey (stemrol)
Princess Fiona (stemrol)
Puss in Boots (stemrol)
Rumpelstiltskin / Priest / Krekraw Ogre (stemrol)
Queen Lillian (stemrol)
King Harold (stemrol)
Brogan (stemrol)
Gretched (stemrol)
Cookie (stemrol)
JustMike
Deel 1: Shrek: ? ???? 2001.
Deel 2: Shrek 2: ? ???? 2004.
Deel 3: Shrek The Third: ? ???? 2007.
Deel 4: Shrek Forever After: 8 Juli 2010.
Deel 5: Puss In boots: The Story of an Ogre Killer: 5 April 2012.
Deel 6: Princess Fiona: Looking for a Prince: 7 Maart 2015.
ALLERLAATSTE Deel 7: Shrek 5: 23 Augustus 2018.
heb ik nog niet van gehoord
mnrk
De trailer gezien in de bioscoop (3D)...trailer zag er leuk uit.
Zal vast en zeker een leuke film worden
TimZor
in de trailer van de bios zeggen ze "Voor de laatste keer terug" en de alternatieve titel op IMDB is "The Last Chapter"
Al lag ik wel dubbel met de scene (in de trailer) van de behoorlijk aangekomen puss die de tong van donkey wil lenen

YouTube - Shrek 4: Forever After (FINAL CHAPTER) FULL HD NEW MOVIE TRAILER 2010 vanaf 2.10 is geniaal
Minotaures
Die Puss In Boots blijft zijn charmes houden, ongeacht hoe dik die wordt!
TimZor
21 april draaide hij in USA op het tribeca film festival maar officiele USA release is op 21 mei. En op 8 juli in nederland.
mcdaktari
Ik had echt niet verwacht dat het een mooie film zou zijn, maar dat vond ik dus wel. Vaak zie je dat het allemaal wat minder word zoals bv bij Ice age. Shrek 3 vind ik een zeer geslaagde film, met nog een leuk verhaal ook. Dit deel doet zeer zeker niet onder voor deel 2. Integendeel zelfs, ik vind 3 nog beter dan 2. Deel 1 blijft m´n favoriet uiteraard.
Altijdklagen
Hij is leuk. Zeker kijken in 3D. das mooi.
Natuurlijk weer een hoop dezelfde issieus als in deel 1-3 maar ook een hoop nieuwe grappen die de zaak fris en leuk maken.
Altijdklagen
jumpstylemovie
Ik ook. Maar een paar berichten hierboven zag ik iets staan over dat er in totaal 7 komen?
Hoe dan ook, dit word vast weer een erg leuke film. De Shrek films hebben me nog niet teleurgesteld al worden ze wel steeds wat minder.
mcdaktari
4 is beter dan 3 maar blijft achter bij de rest....
ja sorry idd deel 4. ik was ff in de war. het valt ook niet mee om het allemaal uitelkaar te houden hahahaha
Zwak einde van een mooie reeks...
Shrek 4 is gewoon duidelijk de zwakste van allemaal. De rek is wel een beetje uit deze franchise, dat lijkt me nu wel duidelijk. Deel 3 was al niet origineel meer (maar wel leuk) en dit 4e deel toont aan dat het wel klaar is.
Het nieuwe plot met Repelsteeltje (een niet boeiend karakter) die Shrek een dag zichzelf weer laat zijn en daardoor zijn familie niet hoeft te zien is op zich best leuk, ware het niet dat de uitwerking wat saai is. Sowieso ligt de grap dichtheid wel erg laag in dit deel. Het begint leuk en het eindigt leuk maar daar tussenin is het best zwak. Het is iets te serieus voor een luchtige reeks als deze. Al vond ik de stukken met de veel te dikke Puss in Boots wel erg grappig. Zeker als hij van die krabpaal afzakt
Maar verder mist de film gewoon chemie. Dat komt natuurlijk doordat Shrek voor iedereen door dit plot een onbekende is. Daardoor zijn de dialogen tussen bv Shrek en Donkey niet vaak leuk.
En ik miste ook de bijrollen van oa Pinokkio, Koekmonster en de biggen die ik veel screentijd had gegund. Ik vind hen altijd zo grappig maar ze kwamen er maar weinig in voor. Shrek films zijn juist zo leuk dankzij zulke personages.
Helaas; ik had gehoopt op een echt waardige afsluiter maar het zit er niet in.
Akh.
Leuke film
Het einde was denk ik wel leuker toen hij op zich zelf had gejaagd. en zjn deal van zijn leven mocht tekenen zodat hij weer naar zijn oude leven kan gaan.
Verder komen er leuke dingen in voor ;D!
BenicioDelToro
4 is beter dan 3 maar blijft achter bij de rest....
Had het niet beter kunnen zeggen!
Dit vierde deel is een heel pak beter dan deel drie, dat veruit het slechtste was. Repelsteeltje is geen fantastisch personage en de heksen evenmin, maar ze hebben in ieder geval wel duidelijk een functie. De leukste personages blijven Donkey en Puss (de stemmencasting van deze twee figuurtjes blijft natuurlijk briljant!). Desondanks vond ik het verhaal behoorlijk onderhoudend, al moest ik er in het begin even inkomen. Of het een waardige afsluiter van de reeks was moet ik nog even over nadenken. Het had in ieder geval veel slechter gekund.
Voorlopig 3*
Overigens kan deze film bij lange na niet tippen aan die andere DreamWorks die dit jaar uitkwam, How to Train Your Dragon.
TheLionKingFan
Niet gezien!
Shrek 3 was leuk,alleen dan had het een HELE andere sfeer.
janpaul
ik heb m vorige maand al gezien,maar ga m zeker ook kijken als de in de bios is
TragieStar.*
Dit lijkt me weer zo leuk worden, ik vond alle 3 de delen heel leuk, en hoop dat deze wel iets beter word dan deel 3,
Ben benieuwd.
chembrother
Gisteren de hitte ontvlucht en heerlijk in een superkoele bios Shrek Forever After in 3D gekeken. Het was weer ouderwets genieten bij deze Shrek. Waar 2 en 3 mij teleurstelden was deze weer op goed niveau qua humor en vertier. Ook de 3D versie maakte het extra mooi maar bij snelle bewegingen merkte je wel dat de 3D er nog niet helemaal is. Dan wordt het toch nog vaag... Kortom een waardig afsluiter en een aanrader.
jarno1975 (moderator series)
Deze film komt toch pas 7 Juli in de bios?
Er zijn nog meer kanalen om de film te kunnen zien
e8212
Aardige film, leuk om te kijken. 3D in bios maakt de film natuurlijk ook leuker. 3***
kev!n
Deze film komt toch pas 7 Juli in de bios?
Dat dacht ik ook! Maar in Pathe Eindhoven draait deze al sinds 1 juli: Erg leuke film! Ik dacht vooraf dat het verhaal een beetje 'slap' zou zijn, maar moet zeggen dat het verhaal leuk bedacht en origineel isl! Vind deze beter dan 3! Heb deze in Imax 3D gezien, en vond dat persoonlijk wel iets toevoegen, en zat ook echt te genieten van de mooie beelden. Jammergenoeg is het de laatste, maar gelukkig wel een mooi eind voor een succesvolle reeks!

Shrek the Third
2007

Shrek 2
2004

Shrek
2001

'Shrek' keert terug naar het witte doek: maar welke film uit de reeks bracht het meest op?

Animatiestudio kondigt na dertien jaar vijfde 'Shrek'-film aan

Earth
Documentaire, 2007

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010

Ironiya Sudby, ili S Legkim Parom!
Komedie / Romantiek, 1975

How to Train Your Dragon