• 9.382.739 stemmen

Geregisseerd door: Marcus Dunstan

Met onder meer: Josh Stewart, Madeline Zima en Robert Wisdom

Plot The Collector

"He always takes one"

Ex-oplichter Arkin (Josh Stewart) is wanhopig op zoek naar geld om zijn vrouw af te betalen, zodat ze de stad niet verlaat met hun dochter. Als hij inbreekt in het huis op het platteland van zijn rijke baas, komt hij erachter dat de familie wordt vastgehouden door een gemaskerde moordenaar, die het huis vol boobytraps heeft gezet.

avatar van Vascago

Vascago

Ajax&Litmanen1 schreef:

Je hebt moeite met lezen geloof ik he? Wat snap je niet aan ''de originale Saw''?

Ja, maar vlak hiervoor schreef ie bij Saw 5 dat daar ook weer een goed verhaal in zat.

avatar van puckb96

puckb96

Tonypulp schreef:

Dat is Saw ook gewoon.. !

Een groot deel inderdaad, maar in elk deel weten ze toch wel heel wat verhaal bij te vertellen in zowel IV, V en VI. Ik vind 3 inderdaad alleen maar gemaakt om bloed/gore. In deze film zit ook totaal geen verhaal. En ik geef ook toe bij Saw gaat het bij de makers ook aleen om het verdienen van geld, maar bij Saw weten ze in ieder geval het verhaal ook een beetje te plaatsen. Dat zijn ze bij The Collector helemaal vergeten. Voor de echte horrorfan is dit wel iets. Maar voor kijkers, zoals ik, die niet alleen naar het bloed/gore maar ook naar het verhaal kijken is het helemaal niks. Dit mag trouwens al helemaal geen waardevolle opvolger genoemd worden voor de Saw-films.

avatar van puckb96

puckb96

Vascago schreef:

Saw V vond ik ook weer eens beter dan Saw IV. Als ik kijk naar het regisseurwerk wat Darren Lynn Bousman toen had geleverd.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Aardig.

Vrij genietbaar horrorfilmpje, als je er tegen kan dat je met wat onbeantwoorde vragen blijft zitten (wanneer heeft hij die vallen gezet en waarom is dat niet opgemerkt, wie zat er achter dat masker etc). Genoeg casualties waar ook goed gebruik van wordt gemaakt d.m.v. de traps. Spanning is bij vlagen goed aanwezig, bloed vloeit rijkelijk en met de vaart van de film en de cast zit het ook wel goed. Het einde vond ik alleen wat jammer, maar dan meer omdat ik de uitvoering wat slapjes en simpel vond. Voor een happy end was het eigenlijk ook al wat laat, omdat ik ook dan zou willen dat de killer op een geniale manier ten einde komt.

avatar van Persian

Persian

Gewoon woest die film moet je zien

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Leuke film, waarin de vergelijking met Saw snel is gemaakt (hoewel de films toch totaal verschillend zijn).

De film is uiterst onderhoudend, met dank aan de leuke boobytraps die de dader her en der plaatste in het huis. Alleen kan je je dan wel meteen de vraag stellen wanneer de dader heel het huis onder handen nam, want het lijkt me toch wat werk om al die vallen uit te zetten... De dader zelf vond ik een interessant en mysterieus figuur, als kijker vond ik het een goede keuze van de makers van deze film om de identiteit van de dader compleet verborgen te houden. Ten slotte was er ook het leuke einde, dat ik niet echt zag aankomen. Dat er nog iets ging gebeuren met die ambulance had ik nog zien aankomen, maar dat die psycho vervolgens gewoon die Arkin droogjes opsluit in zijn "verzamelbox", vond ik toch wel verrassend (wat uiteraard een positief punt is).

Zeker de moeite om eens te zien!

avatar van King030

King030

Verrassend goede horror, een stuk spannender dan ik had verwacht. Het heeft inderdaad wat weg van saw maar vond deze wel een stuk spannender moet ik zeggen. Leuk einde..

Je moet natuurlijk niet na gaan of alles wel realistisch is en foutjes gaan zoeken want die zitten altijd in de film.

Als horror liefhebber moet je deze wel gezien hebben.

avatar van neopetsYES!

neopetsYES!

avatar van Kiros

Kiros

neopetsYES! schreef:

Ja, niet echt.

avatar van Siem Shady

Siem Shady

om maar even antwoord te geven op een aantal zaken over deze film:

Als je oplet zie je helemaal in het begin dat de collector bezig is met het voorbereiden.
Je ziet bijvoorbeeld dattie bezig is met de plattegrond van het desbetreffende huis.
Ook zie je dat hij al bezig is met een aantal traps (scheermesjes,schaar, golfclub etc)

Het is duidelijk wie de collector is , dus weet je enigsinds ook waarom hij een band heeft met insecten (voornamelijk spinnen). Als je z`n masker van dichtbij bekijkt zie je opeengegeven moment de vergelijking met een spin en de collector. Die glans over zijn ogen en het masker wordt aan het einde vergeleken met een spin waar de camera op inzoomed.

Waarom koos hij dit huis? Waarschijnlijk omdat hij tijdens z`n werk het dochtertje gezien heeft en hij wil juist haar aan z`n collectie toevoegen. Daarom vermoord ie de rest, want daar heeft hij geen intresse in. Misschien omdat ie al een man of vrouw heeft in z`n collectie van die leeftijd.

Die man in die doos? Op het begin zit er iemand in die doos die dan het lokaas moet voorstellen voor die man die uiteindelijk in het huis terecht komt in de doos. Die man meot dus het lokaas voor Arkin zijn. Hij begint te roepen mensen komen helpen en op dat moment pakt de collector ze. Daarom stopt ie Arkin aan het eind ook in een doos zodat hij het nieuwe lokaas wordt.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Echt 1 van de sterkste horrorfilms die ik in tijden heb gezien. Ik was erg onder de indruk van de voorkant, maar had ook weer de SAW-films in het achterhoofd. Dacht dat dit wel weer eens zo'n goedkope slachtfilm zou kunnen gaan worden. Echter was de film echt heel erg indrukwekkend. Op sommige momenten echt heel duister. Het geluid dat steeds kwam als die moordenaar in beeld kwam, was heel anders als bij de random horror van tegenwoordig. Ook de manier van filmen liet een goede indruk achter bij mij. Een goede cast hielp mee aan een eigenlijk nagenoeg perfect eindplaatje... Ik geef hem een 4,5*

avatar van ErickZonderK

ErickZonderK

Ik heb deze destijds toen in de bioscoop gezien. En weet je wat ik heb gecollecteerd? Een gat in m'n broekzak! Daarmee bedoel ik heb wat centjes in m'n broekzak zitten en daar zit een gat in. Grapje, dat is nogal rot tegenover de film. Ik zal mijn geld hiervoor niet terug willen, maar het was niet echt een hele goede film. Het was een popcorn film. Het was meer een amusement omdat er veel mensen benieuwd naar waren en dat is altijd leuk natuurlijk. Maar eigenlijk was The Collector maar een tussendoortje voor de Saw-fans. Om eerlijk te zijn deze film is geschreven door de schrijvers van Saw IV, V & VI. Voor hen was het eerst de bedoeling om dit een prequel te laten worden voor de eerste Saw-film. En het resultaat maakt heel duidelijk dat het de bedoeling was om dit een Saw-film te laten worden. Ik zal het eigenlijk liever wat beleeft willen zeggen, maar de verhaallijn van de hele film was een rotzooi. Het was zo'n beloofd idee en ze hebben het gewoon verprutst! Toen de film begon met de traps, dacht ik eerst: oh, dat is best wel gaaf maar uiteindelijk werd het duidelijk van: dat kan niet echt gebeuren. Het werd gewoon heel erg belachelijk. Als je een fan bent van gewoon gore en niet een echt verhaal, is dit wel iets voor je. Maar kortom: The Collector was nog net okay, het heeft niks nieuws gebracht bij het horror-genre. Het was niet zo erg dat je het NOOIT zal moet kijken maar ik ga niet nog meer geld verspillen aan deze film. Je zal eigenlijk deze film gratis moeten krijgen over een aantal jaren. Het is gewoon een dikke oude geld-emmer Nu ga ik het hebben over een aantal spoilers, dus je kunt deze review gewoon verder lezen als je de film hebt gezien, zo niet dan kijk eerst The Collector:

Eerst ga ik vertellen over alle gapende slechte dingen in het verhaal, dit is één van die films waar een GSM de hele film had kunnen eindigen in twee minuten. Moet ik nou echt geloven dat een persoon geen GSM bij heeft in het jaar (oke dan) 2009? Met name als je een huis gaat beroven. Want ik weet zeker dat ze dat wel wisten, maar waarom de film maken als je dat weet? Het is gewoon belachelijk! Een ander gapend slecht stuk is: hoe kan het nou zo zijn dat hij de traps niet opmerkte toen hij voor het eerst en de kluis openkraakte? En dan wanneer hij teruggaat: woeps, allemaal traps en vallen! Alsof er een trap is overal waar je kijkt. Prikkeldraad, auch! Dat is kan gewoon echt niet! Blijkbaar is de collector een soort van tovenaar Ik zou er in ieder geval niet door verrast zijn. En het ergste dan ook is dat ik eigenlijk binnen 5 minuten wist wie de collector was. Toen ze eenmal de exterminator lieten zien, wist ik: tja dat is de collector. GEDURENDE DE HELE FILM!!!!! Het is wat dan ook niet echt een twist op het eind voor mij. En dan nu de hamvraag: waarom in godsnaam plaatste hij allemaal van die boobytraps in het huis? 14 mensen samen zullen er de hele dag over doen om die te maken, een persoon denk ik een week en de collector: ja, die kan het in 4 kleine uurtjes! En sowieso de collector was de exterminator maar hij was niet bepaald een goeie want in plaatsen van het uitroeien van insecten, liet hij ze leven voor het martelen van mensen. GENIAAL! Het grappigste dan ook is dat wanneer dat meisje en haar vriendje in het huis aankomen zegt een maat van mij: oke, het personage (het vriendje) gaat sterven in de meest domste manier! EN DAT GEBEURDE: 2 MINUTEN LATER!!!!!!!! Hij slaat het mes... en dat komt er één of ander mega scherp ding naar beneden en die hakt zijn fingers eraf. Een doodscene van 1 minuut en dan valt hij in die bear traps. Of die scene: wiens hoofd in vlammen was werd naar de collector gegooid en de collector wist hem blijkbaar te exploderen. Hoe kan dat? En dan natuurlijk het einde: hij springt voor allerlei politieauto's en hij zo: help, help, help en dan zie je dat kleine meisje met haar handen op haar gezicht van: jij idioot. En in horrorfilms is het wat mij betreft bedoeld dat het meisje bang is, maar blijkbaar het tegenovergestelde.

Ik weet nou niet wat erger is: dat The Collector gewoon een slechte film was of dat mensen zeiden: ik kan niet wachten op de sequel? Waarom zou je een sequel op deze film willen? Het antwoord is: God, wat zal er in het volgende avontuur van The Collector gebeuren...

Je krijgt van mij een verrassing als je al die belachelijke gapende verhaallijnen weet uit te leggen

avatar van Lil Funk

Lil Funk

Al die gapende dingen zul je bijna altijd aantreffen in dit genre horror/thriller film, natuurlijk is het hier en daar wat ongeloofwaardig, maar dat maakt het er toch niet minder spannend door?

verder zag de film er visueel leuk uit, en was het een leuk concept, en dat is vanuit mijn mening al heel wat voor een hedendaagse horror/thriller film van Amerikaanse komaf.

Nitrouz

The Collector ga ik morgenmiddag bekijken. De hoes van de DVD trok mijn aandacht. En na de achterkant gelezen te hebben wist ik al bijna zeker dat deze DVD de 10 euro waard is. "Een real time kat-en-muisspel, een bloedstollende thriller propvol keiharde horror."

Ik ben benieuwd.

Tegenvaller.

De film begint vrij goed, de hoofdrolspeler speelt overtuigend. Het wordt al snel duidelijk dat hij diezelfde avond wilt gaan inbreken.
De eerste vragen komen op, waarom heeft zijn vriendin zoveel geld nodig? Wie zitten er achter haar aan? Ondanks dat het er vrij weinig mee te maken heeft was ik hier toch wel wat benieuwd naar.

Wat ook wel leuk is, is dat hij zelf het huis makkelijk binnenkomt, en de kluis zeer snel bereikt. Zonder last te hebben van de boobytraps. Pas als hij zich moet verstoppen voor de 'verzamelaar' staan de boobytraps er. En dan ook echt overal.
Maar waarom staan die boobytraps er eigenlijk? Ik zie het nut er niet van in.

Eigenlijk is de film vrij voorspelbaar, maar ook compleet over-the-top. De boobytraps zelf zijn leuk bedacht hoor, en het is ook zeker wel vermakelijk. Maar de film had ook niet langer hoeven duren.

Tot hier aan toe geef ik de film 2 sterren. De muziek laat mij hier een halve ster bij op tellen. Vervolgens is er nog de seks scene van Jill. Nog maar een halve ster erbij, schitterend in beeld gebracht, en heerlijk om te zien hoe de verzamelaar eigenlijk ook een viespeuk is.

3 sterren.

avatar van nightbreed

nightbreed

Leuk voor een keertje en wel sfeervol, maar behoorlijk cliché (vooral het einde) en hier en daar weer van die onlogische verwikkelingen. Wat nou de beweegreden van de collector was blijft ook geheel onduidelijk en hoe hij in een paar uur tijd een heel (zeer groot) huis vol complexe boobytraps heeft weten vol te krijgen is ook een groot raadsel. Daar zou een team van 6 man al zeker 5 dagen over hebben gedaan.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Wanneer komt deel 2 uit? of zijn er hier uberhaupt plannen voor? Deze film was best te pruimen, vergeleken met Saw en andere soort films van dit soort type.

Movie-Addicted schreef:

Zoek naar 'The Collection', dat is het vervolg!

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Nitrouz schreef:

Zoek naar 'The Collection', dat is het vervolg!

In oktober gaan ze deel 2 shooten,net gelezen. Beter:)

avatar van Thorak

Thorak

neopetsYES! schreef:

Komt er een sex scene in voor?

Wat is dat nou weer voor een vraag? Mag je 'm anders niet kijken?

avatar van bollepeer

bollepeer

wat een heerlijke film weer. echt een film voor de liefhebbers van gore:D verhaal is natuurlijk splinterdun, maar in feite gaat het mij daar niet om. ietsjes minder dan de saw reeks maar altijd lekker meegenomen. paar leuke boobytraps, alleen het einde viel me iets tegen. t einde wel geheel in saw style gedaan dat is dan wel weer leuk. 3.5 *

avatar van JustMike

JustMike

Thorak schreef:

Wat is dat nou weer voor een vraag? Mag je 'm anders niet kijken?

avatar van killer13

killer13

gistere nog eens herzien, blijft geweldig! ik kan niet wachten op het vervolg

avatar van King of death

King of death

ik vind het een mooie film alleen ik ben er nog steeds niet uit wie de man achter het masker is, kan niet wachten tot deel 2 uitkomt

avatar van jippie2010

jippie2010

In de eerste scene werd er zo waardeloos geacteerd dat ik meteen de hoop al opgegeven had.

Maar het bleek toch een verrasend sterke film te zijn.

De spanning bleef er goed in zitten, en de boobytraps waren sterk.

Geen verrassende wendingen, met als voordeel dat er geen gaten in het verhaal zitten.

één van de betere slashers die ik in de afgelopen tijd gezien heb. 3.5

avatar van venlonaar

venlonaar

Wat een goede horror film echt een aanrader.

avatar van handelaar

handelaar

Nu ben ik een echte filmfanaat en bezit duizenden dvd's in alle genres. Ik had voor mezelf nu eens een goede horrorfilm beloofd en was bij The Collector aangekomen maar wat is dit een slechte film zeg. Je hebt B films maar dit was slechter dan slecht. Slechte acteurs, slecht verhaal, slechte effects, totaal geen spanningsopbouw laat staan schrikmomenten. Deze wordt dan ook meteen uit mijn verzameling verbannen!

avatar van Miss Lola

Miss Lola

Inderdaad, wat een slechte film. Men heeft zeker gedacht hoe meer smerigheid erin, hoe beter men de film gaat vinden. Nou niet dus, verhaal sloeg nergens op, werd inderdaad niet eens opgebouwd en de logica was ver te zoeken. Verhaal had totaal geen diepgang, maar dat is tegenwoordig standaard bij dit soort films.

Maar als je van gewoon veel bloed houdt en extreme smerige, bloederige scenes, dan moet je het vooral gaan kijken.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Miss Lola schreef:

Verhaal had totaal geen diepgang

Klopt, en in Stalker is veel te weinig bloed en spanning, slechte film

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Een van de betere horrorfilms die ik heb gezien. Al heb ik niet veel ander acteerwerk gezien van Stewart, vond ik hem een dikke aanwinst voor de film. Spanning werd goed opgebouwd en op een gegeven moment zat ik op het puntje van mijn stoel! 4,5*