• 9.380.124 stemmen

Geregisseerd door: Marcus Dunstan

Met onder meer: Josh Stewart, Madeline Zima en Robert Wisdom

Plot The Collector

"He always takes one"

Ex-oplichter Arkin (Josh Stewart) is wanhopig op zoek naar geld om zijn vrouw af te betalen, zodat ze de stad niet verlaat met hun dochter. Als hij inbreekt in het huis op het platteland van zijn rijke baas, komt hij erachter dat de familie wordt vastgehouden door een gemaskerde moordenaar, die het huis vol boobytraps heeft gezet.

avatar van 606

Een geweldige brute film

Verhaal is toch anders als saw vanwege boobytraps.

Leuk idee mensen verzamelen.

Acteren was ook niet slecht.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Een Spraakmakende film die nog even blijft door denderen op je netvlies.

Onnodig te vertellen dat je geen verhaal moet verwachten maar pure adrenaline verslindende actie die niet voor de poes is.

Het einde bied weer ruimte voor een vervolg, wat op zich wel jammer is en is ook niet te hopen. Laat het voor wat het is.

avatar van Zinema

Ruig.

En verrassend sterk. Kende gelukkig de synopsis niet.

Op een aantal minpuntjes na is dit een zeer onderhoudende en vermakelijke film. Griezelig, ondanks de Saw-elementen, en met name smerig. Wat een beetje van de sjeu weghaalt is het feit dat de boef zijn slachtoffers telkens wel erg snel van positie verandert. Maar goed.

Vind met name het eerste deel erg sterk. Visueel ook keurig. Stewart maakte ook een goede indruk. Vreemd overigens dat de hoofdrolspeler hierboven niet eens vermeld staat.

Zeer goed.

Fijn genrewerkje.

Vind de vergelijkingen met Saw zeker wel terecht. Zowel qua stilering als qua kat en muis spel dat gespeeld wordt. Het plot is uiteraard anders, als je enkel daarop wil afgaan heeft dit inderdaad niet zoveel met Saw te maken.

Sfeervol belicht, horror en gore zijn meer dan aardig en het einde is boven alles bevredigend. Ook al is er dan opvallend veel ruimte voor een sequel.

Typisch filmpje voor genrefans. Veel meer dan een goede uitwerking van de genreclichés heeft deze niet te bieden, maar dat stoort dan ook niet echt.

Kick-ass intro trouwens. Lekker nummertje, zonde dat de soundtrack niet op dat elan verderging.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Weer eens een echt geslaagde hedendaagse horrorfilm. Veel bloed en martelingen en een vrij origineel verhaal. Dat gedoe met die spinnen die er de hele tijd weinig subtiel bijgehaald werden vond ik dan weer minder. Ondanks dat en de weinig opvallende acteerprestaties blijft er een zeer spannende, beklemmende horrorfilm over.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Home Alone 5?

Matige film. Ik verwachte een soort van Saw in een nieuw jasje, maar dat is deze film absoluut niet. Het was een spannende film, maar wel een beetje voorspelbaar. Ook vond ik een hoop dingen onrealistisch. Vooral het einde vond ik erg zwak. Waar sloeg dat op!?

Saw reeks vind ik veel beter! Toch een 2.5* omdat ik vaak op het puntje van de stoel zat. Overigens ben ik wel een beetje benieuwd naar deel 2. Ik hoop dat ze daar redenen vertellen voor de moorden. Of is het gewoon voor de lol?

avatar van Elineloves

Elineloves

Verrassing! Deze film viel me ontzettend mee. Ik had al enkele keren de vergelijking met Saw gelezen, maar qua verhaallijn was deze film stukken beter. Een inbreker die binnen is geraakt in het huis van zijn baas, en die vervolgens geen uitweg meer heeft en diverse sadistische vallen moet zien te overleven. Ik vond het in elk geval wel origineel. Zeer geloofwaardige personages ook, iets wat ik in dit genre film snel tegen vind vallen. Smerige traps, beklemmende en spannende sfeer, en goed acteerwerk? Prima horrorfilmpje dus, een van de betere van de laatste tijd.

3.5*, voorlopig.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

95% van deze film speelt zich af in een huis, dus hoe houd je dan al die tijd de aandacht van de kijker vast? Nou, dat is ze redelijk gelukt. Om te beginnen: Bij de opening credits meteen al een lekker opzwepend muziekje. Vervolgens zijn er een aantal factoren die verantwoordelijk zijn voor voldoende sfeer en vermaak: De kleurenfilter, het camerawerk, de soundtrack, de gore en natuurlijk doet een onweersbui met lichtflitsen en gerommel het ook altijd erg goed.

De psycho met het leren masker is een akelige en creepy kerel.

Dat komt ook vooral omdat zijn ogen lijken op te lichten door bepaalde lichtval. En natuurlijk is hij behoorlijk meedogenloos. De acteur Juan Fernández die hem speelt, is trouwens nog best bekend. De vele vallen in het huis gaan van vrij standaard tot smakelijk en origineel.

Maar ondanks de bovengenoemde pluspunten kreeg ik er op een gegeven moment toch wel een beetje genoeg van. Dat constante heen en weer ge'ren, verstoppertje spelen, vallen ontwijken, proberen te ontsnappen en ook nog is de gegijzelde bewoners proberen te redden. Het werd me toch een beetje te eentonig op den duur.

Ik kom uit op een 3,0

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Idd aangenaam filmpje, wijkt lichtjes af van de verhaallijjnen van oorspronkele horrorbeestjes. De film verveelt ook voor geen seconde en raast lekker door. Toch begon het bijj het einde toch een beetje te kriebelen

+1.

3 sterren lijkt mij oke.

avatar van Beloki

Beloki

Aardige horrorthriller. Redelijk verhaal, prima acteerwerk en puik camerawerk. Spannend.

B.

avatar van $pecial

$pecial

Vermakelijke film. Je kunt goed zien dat het concept deels is afgeleid uit de Saw-reeks.

Niets bijzonders, zo nu en dan lekker bloederig, maar verder is het weinig verrassends.

Acteerwerk is OK voor een film als dit.

Al met al een leuk tussendoortje!

2.5 *

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Grote verassing

Deed zich in mijn ogen voor als één van de vele, een conclusie die je kunt trekken op basis van het plot. Maar daarmee doe je 'The collector' wel flink te kort. Een keihard kat-en-muis spel met zat spanning en gore om te overtuigen.

Wist van te voren niet goed wat te verwachten, zoveel hoop had ik dan ook niet maar dat bleek onterecht. Continue een heerlijk duister/morbide sfeertje met (gedeeltelijk) een behoorlijke hoeveelheid spanning.

Qua gore valt het ook niet tegen, niet héél bijzonder maar zeker een flinke hoeveelheid met af en toe een erg fraaie scéne! Het einde is erg sterk, het zakt nergens in en het acteerwerk is overtuigend genoeg om dit tot een bovengemiddeld werkje te rekenen.

avatar van rep_robert

Jezus wat een spannende film, van begin tot eind had de film mij en mn kameraad te pakken.
Het gegeven is simpel, maar o zo degelijk uitgewerkt. De spanning is constant voelbaar en het kat en muis spelletje tussen de hoofdrolspeler en de moordenaar(die lange tijd niet eens weet dat hij in het huis is) is werkelijkwaar fantastisch.
De traps zijn soms misschien te ingewikkeld, maar ik vond het allesbehalve storend. Ze waren lekker nasty en origineel. Zie ook vergelijkingen met de Saw reeks hier, nou sorry hoor. Maar op deel 1 na kan geen enkel Saw deel tegen deze film op, die moeten het alleen van de nasty traps hebben. Spanning daarintegen

Jammer dat het einde hier wel ietsje minder was, vroeg me toch af waar de ambulance tegen aan knalde waardoor het zo over de kop ging? Ook jammer dat de psycho er ook al zo snel kon zijn. Iemand een verklaring? Verder is het zeer positief dat de dader lekker geheimzinnig blijft, heerlijk eng personage(vooral met die enge ogen).

Een topper in het genre en zeker een aanrader

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Marcus is de scenarist van o.a. Saw IV, V, VI en VII, die men op dit moment nog aan het opnemen is. Verder heeft hij ook alle scenario's geschreven voor de over-the-top splatterfilms Feast, Feast II & Feast III. Deze 'The Collector' is zijn debuutfilm.

Die gast is goe bezig !

How yes, yes yes yes !! Dit is helemaal mijn genre film !!

Deze heb ik gezien op het BIFFF Filmfestival. ( http://www.bifff.org )

Na een vrij banale start kom je terecht in een maalstroom van niet aflatende spanning en Horror. Uiteraard bliksemt en regent het onafgebroken, dat zijn de ideale omstandigheden om zo'n brutale slasher tot zijn recht te laten komen.

Ik zat letterlijk op het puntje van mijn cinema zetel, gezicht verwrongen in een grimas uit afgrijzen voor de gruwel die zich op het scherm afspeelde.

De soundtrack stak er met kop en schouders bovenuit. De snoeiharde Technotrack tijdens de begingeneriek ruimt verderop plaats voor een overdonderende orgie van geluid, meestal electronische klanken en sublieme geluidseffecten. Die geven een serieuze meerwaarde aan de wansmakelijke beeldenstroom.

Over het einde had ik héél even mijn twijfels. Alles leek er op te wijzen dat het braafjes, op zijn Hollywoodiaans ging eindigen. Gelukkig pakte het anders uit Kijk zeker ook de volledige aftiteling uit, want daar komt goeie muziek in voor en helemaal op't einde volgt nog een korte scène, niet onmisbaar maar toch een leuke afsluiter.

Eigenlijk is dit een “Remake from Hell” van de familie komedie “Home Alone (1990)”. Het is alsof de videocassette van “Home Alone” mee is teruggekomen met het ruimteschip Event Horizon uit die alternatieve, Duivelse dimensie zoals te zien in de gelijknamige film uit 1997

8/10.

Dit is een zuivere genrefilm die waarschijnlijk enkel de fans zal weten te bekoren.

Ik ben er zeker van dat zij hier volop van zullen genieten !!

Filmsite : http://www.thecollector-mov...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Prima suspensevol filmpje dat een hoop clichés betreedt, maar eigen genoeg weet te zijn. Vergelijkingen met Saw zijn buiten wat traps verwaarloosbaar. The Collector zit visueel zeer aardig in elkaar en kent een stel erg mooie scènes. Alleen bijzonder jammer dat hier bijna nooit de tijd voor wordt genomen. De scène waar die kerel in een plas water ligt na te zijn geëlektrokuteerd bijvoorbeeld, had van mij best wat langer mogen duren. Verder gewoon een lekker duister, gedurfd en spannend Amerikaans filmpje, iets wat tegenwoordig zeker niet vanzelfsprekend is.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Een vent wordt geconfronteerd met een zieke psychopaat die zijn slachtoffers martelt en overal dodelijke valstrikken legt. Tja, waar kennen we dit nou van? Eh, Saw?! The Collector is de zoveelste prent die aan de lange lijst van torture porn-films toegevoegd kan worden. Tot halverwege is de film nog best spannend, maar daarna volgt het dat repertoire waarbij het enkel om de martelingen gaat. Het is dus een heftige film, maar als doorgewinterde horrorfan zeg ik: niets wat we niet aankunnen. Het wordt alleen zo smakeloos gebracht. Ingewanden en tanden uitrukken voelt zo geforceerd aan. Dit doet afbreuk aan het geheel, want op sommige momenten was de film enorm spannend. Het bekende credo dat iets wat je niet ziet spannender is, wordt te snel overboord gegooid. Jammer, want dat maakt The Collector een standaard martelpornoprentje. Voor fans van Saw zeker een aanrader, maar voor anderen iets wat ze kunnen overslaan.

avatar van El ralpho

El ralpho

Mwa..mátig.. Niks tegen martelingen in films An sich maar geef dan wel wat meer background informatie van de killer weer. Enigste wat volgens mij duidelijk werd is dat hij steeds mensen in datzelfde huis vermoord. (terugdenkende aan het koppel die in het begin van de film in contact met de killer kwamen) Verder vond ik het hele vallen idee wel aardig gevonden, maar bijzonder onwerkelijk. Om maar enkele voorbeelden te noemen: Als Arkin bij het huis inbreekt hoeft hij maar een slot te openen. Later als hij het huis uit wil vluchten zitten er ineens 4 sloten op de deur die ineens allemaal op slot zijn. Aan de reactie op zijn gezicht af te lezen zaten die sloten er bij zijn binnenkomst nog NIET. Beetje onwerkelijk dat de killer al die sloten er opgezet heeft in de 5 minuten dat Arkin binnen was en alweer wilde gaan Mochten ze er wel gezeten hebben; Waarom laat de killer slechts een slot gesloten zitten als hij mensen in het huis gevangen houdt.. doe ze dan allemaal op slot?
Verder leek er geen enkele val in het huis geplaatst te zijn in het begin dat Arkin binnenkomt, en later zitten er ineens van die vlijmscherpe draden die je in een vorig shot niet zag? Ook beetje onwerkelijk dat hij die lijntjes met zulke uiterste precisie zo snel gelegd zou hebben. Verder waren de effecten doorgaans goedkoop (Vooral de scene met de kat) Stoorde ik me gruwelijk aan de verplichte gruwelijkheden die bij de martelingen zaten en zeer geforceerd overkwamen. En dan nog maar niet te spreken over de ''onverwachte'' Eindscene. Hoe vaak hebben we dat wel al niet bij (betere) films gezien?
En dan nog de zogenaamd hippe MTV achtige shots die in de film zaten (de grauwe flitsende beelden); ze kwamen een beetje simpel en amateuristich over. Te gemaakte martelporno film die met wat meer oog voor detail, een sterker achter grond verhaal van de killer en wat minder cliche's was deze film een stuk sterker geweest. Vind het begrijpelijk dat deze film een straight to dvd release heeft gekregen. Het home alone idee voor volwassenen vond ik erg interessant, de uitwerking stond mij echter tegen. Het uiterlijk van de killer vond ik dan weer wel gaaf..Tevens matige acteerprestaties over het algemeen. Een krappe 2,5. Net een voldoende dus.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goede horror, zeer spannende horror zelfs, die toch veel meer inzet op terreur dan op gore beelden, en hierdoor oppervlakkige films als Hostel en die Texas Chainsaw Massacre remakes achter zich laat. Ik vond het ook wel goed dat er niet veel background is weggegeven over die sadist. Waarom zou dat nodig zijn? Het is gewoon een sicko, en als je zijn gezicht zou zien, zou je het Puertoricaanse smoeltje van Juan Fernandez herkennen.

De spanning ligt door het kat-en-muisspelletje vrij hoog, zelfs ondanks de vaak voorspelbare kills. Goede effecten zoals hoe die groene zieke oogjes van die psychopaat belicht worden en de heel lange realtime gefilmde scènes. Het einde is volgens het boekje maar kon de pret niet meer bederven. Een welverdiende 3,5* en met directe goesting om hem opnieuw te bekijken. Blijven kijken na de eindcredits... er komt nog iets.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Zó horen ze te zijn in het psycho-op-mensenjacht-genre

Heerlijk zenuwslopend debuutfilmpje van Dunstan. Had hij nou maar op de regiestoel gezeten bij de laatste Saw-afleveringen in plaats van slechts de script-schrijver te zijn, dan waren die tenminste ook spannend geweest..

Want talent voor spanningsopbouw laat hij wel zien. Een op het oog vrij nutteloze scene met twee vliegen heb je al een gevoel van 'Wat gaat er gebeuren..?'. helemaal niets
Laat staan bij het sterk uitgevoerde spel van verstoppen, achtervolgen en wegrennen. Een leuke mix van Cube, Saw en A l'interieur.

Met Handyman versus Psycho, en van de psycho weet je niets. Houden zo: moorden om het moorden zonder vergezochte verklaring zoals een goed psycho betaamt. Wat een opluchting tussen al die nonsens die over je heen wordt gestort in andere films. Voorlopig althans, want Collector deel 2 zit al in de planning met ongetwijfeld een slappe verklaring. Goed acteerwerk van Stewart trouwens.

Sublieme score ook, meteen hard beginnend bij de openingstitels en tijdens de film lekker opzwepend. Slimme verwerking ook van Bela Lugosi's Dead als tergend trage toewerking naar een fijne scene (een nummertje dat ook in Sombre voorbij komt).

Gore is redelijk aanwezig (misschien iets téveel nadruk naar het einde toe) en de film heeft een lekkere vaal groen-gele uitstraling. Het oogt wat amateuristisch, maar het heeft z'n charme wel boven de geliktheid van grote producties.

Alleen, na een uurtje is de spanningskoek wel op. Het spel had beter wat later moeten beginnen, maar goed. Het over-the-top einde kost ook een half puntje.

Desondanks een dikke 4*.

avatar van Musicer

Musicer

Tegenvallertje.

Om positief te beginnen: het verhaal is goed en het acteerwerk is voor dit genre, imo, zeer goed.

Het motief voor de kills ontbreekt, maar dat drukt de ervaring niet. Het is niet zo dat je op het einde met een leeg gevoel blijft zitten vanwege ontbrekende uitleg.

Voor de rest ontbreekt het allemaal wat originaliteit, mede door de parallellen die onvermijdelijk met Saw getrokken worden (wat wil je als je deels dezelfde schrijvers hebt): de kills zijn niets speciaals en zeer voorspelbaar (o.a. bear traps, politieagent,...) op misschien eentje na (had gedacht dat de tweede dochter het misschien toch zou overleven).

Het einde is me wat the chaotisch in beeld gebracht en qua verhaal nogal te verwachten (de Collector krijgt 'm toch te pakken).

Enige andere pluspuntje dat nog is blijven hangen is de leuke manier waarop ze de Collector's voorliefde voor insecten toch nog hebben verweven in de (bijna) kills, wanneer hij Arkin vastheeft in de kelder.

Het is allemaal niet zo slecht, maar de voorspelbaarheid speelt de prent wat parten. Daarbij is het ook allemaal uiteindelijk hetzelfde als de Saw-reeks en na zes films van die reeks gezien te hebben, ben ik al dat bloederige gedoe (toch wel explicieter weergegeven dan in de meeste horrorfilms) misschien toch wat beu gezien.

Genrefans zullen echter hun hartje kunnen ophalen met The Collector, en daarnaast heeft hij een degelijk verhaal, goed acteerwerk en weet hij de hele speelduur toch te boeien.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Het idee is leuk maar ik had veel meer verwacht van deze film, ook door de toch wel redelijk goede recensies hier.

Gelukkig is de speelduur kort want door de vele plotholes en het slecht acteren is dit geen film die lang boeit. De effecten en het gore zijn nog behoorlijk wat toch nog wel wat aardige scenes oplevert. De 'traps' zijn wel lang niet zo uitgedacht als bij Saw (om deze even als vergelijk te gebruiken) maar redelijk in beeld gebracht en hierdoor niet vervelend om naar te kijken.

Het grootste probleem van deze film is de geloofwaardigheid. Gedurende de film loopt zowel de 'collector' als Arkin wel 10x dezelfde trap op en af, zonder elkaar tegen te komen of zelfs maar te zien. En worden de longen uit het lijf geschreeuwd, planken van de muur afgetrokken en complete gesprekken gevoerd zonder gehoord te worden, terwijl een krijs van de kat direct de slechterik naar boven laat stormen. Ik verwachtte natuurlijk geen waterdicht verhaal maar zulke domme dingen halen bij mij compleet de spanning uit een film. Om over de acteurs maar niet te spreken, deze waren stuk voor stuk ongeloofwaardig en ondermaats. Zelfs voor een film als dit.

Hier had gemakkelijk meer uit gehaald kunnen worden. Helaas.

avatar van Samuel85

Samuel85

Beter als Saw nee niet helemaal mee eens

Maar of dit een top film is ja dat zeker wel

Saw boeide me meer dat ze moesten uit zoeken hoe ze moesten overleven.

En natuurlijk de martel machines lol

Je ziet wel dat deze film van de zelfde regisseur is qua ranzigheid maar beter als Saw mmmmm kan ik me niet indenken

Heb alle zes delen van Saw en vond Saw toch beter

Deze film zeker wel de moeite waard om te kijken.

Groetjes Sam

avatar van Shinobi

Shinobi

Vannacht maar eens gekeken en wat een wannabe Saw/Hostel is dit toch zeg en het doet weinig goed wat de andere films wel deden.

Het verhaal gaat sowieso nergens over en is gewoon een kapstok voor de vele gruwelijke traps, verminkingen enz.

Over de traps gesproken, hoe mensen door die vallen werden gekild zag er echt amateuristisch uit. Het had wel wat meer rauwer gemogen. Wel zaten er wat leuke dingen in zoals: die berenvallen, de kat die hij wou redden en dat met die beesten die in de buik gaan.

Verder zaten er echt te onnozele dingen in: hoe kan die Collector al die vallen zo snel opzetten, waar heeft dat meisje zich de hele tijd verstopt en net als hij uit het huis wil ontsnappen laat ze zichzelf zien, Collector die een een kroonluchter met messen op zich krijgt en het overleeft en ga zo nog maar even door.

Leuk om een keer gezien te hebben, maar te amateuristisch in beeld gebracht, hetzelfde geldt voor het verhaal. Hopelijk komt er geen vervolg.

Overigens wel lachen om die Madeline Zima (kleine meisje uit The Nanny) te zien en dat ze zo laag is gezakt dat ze haar borsten moet flashen om tegenwoordig aan rollen te komen.

1, 5 Sterren.

avatar van Minotaures

Minotaures

Vond het een redelijke horror. Niet echt mijn stijl van horror, maar toch uit nieuwsgierigheid gezien.

De kills en boobytraps waren erg gruwlijk en bloederig. Een grote pluspunt.

Wat ik minder vond was de Collector en andere personages; totaal saai en oninteressant.

Voor de rest was het best spannend, alleen wel ongeloofwaardig en daarmee bedoel ik wel 't kat en muisspel tussen de inbreker en de moordenaar. Realisme zou ik me hierbij wel willen betrekken, want dit heeft geen gebied waarin fantasy of anders te pas zou komen. Soundtrack gaf de scènes meer spanning.

Het is wel een film die je met een aantal vragen achter laat staan. Wie/wat is de Collector, waarom doet die dat, wat gebeurt er dan, etc. etc. Gaat door van begin tot zelfs 't einde.

Qua horror niet erg een aanrader, maar wel lekker bloederig met mooie kills.

avatar van Thorak

Thorak

Aardig filmpje dat op een paar punten wel iets beter had gekund.
Het word allemaal mooi en sfeervol neegezet en de spanning is goed aanwezig. Toch had iets meer achtergrond over 'The Collector' geen overbodige luxe geweest. Wat drijft hem tot dit kat en muis spel?
Een paar keer had ik het idee dat sommige boobytraps er opeens waren. Arkin rent de eerste keer moeiteloos naar de deur en als hij daarweer weg gaat liggen er hier en daar opeens boobytraps, die er vlak daarvoor nog niet lagen...
Master Traps Exterminators Dat was in het begin zo duidelijk zichtbaar dat ik me achteraf gewoon schaam dat ik die niet door had.
Leuke vinding die naam wel.
En Madeline Zima is natuurlijk een prettig plus punt Jammer dat ze doodgaat...
De fotografie van de film was mooi, zeker in het begin en de muziek vond ik wel aardig passend, juist weer eens wat anders.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuke, regelmatig spannende film. Maar waarom heeft die gast in hemelsnaam dat hele huis vol met boobytraps geplaatst? Daar draait het in eerste instantie toch allemaal om.

Daarnaast mis ik de nodige diepgang achter dat personage. Waarom doet-ie dit? Beetje simpel en oppervlakkig allemaal. Dit blijven voor mij toch puntjes waar ik naar zal blijven kijken. Voor de rest heb ik me prima vermaakt met deze The Collector.

Dat huis als setting is geweldig, een aantal traps zijn ook érg gaaf en de film is best spannend. Leuk om Madeline Zima (uit 'Californication') te zien, al is het niet een al te grote rol. De cast is voor de rest niet zo bijzonder. Maar de film is bijzonder fraai en vermakelijk uitgewerkt, kent een aantal memorabele (gore)scénes én een creepy killer.

Het einde valt tegen en de film kent veel slordige punten, zoals o.a. dat kleine meisje wat zomaar ineens komt opduiken, etc. Maar de film scoort op het belangrijkste punt; vermaak!

avatar van Goldenskull

Goldenskull

The Collector is een erg vermakelijke horror geworden.

Genoeg plotholes en (voor de hand liggende) foute beslissingen van de personages om je aan te ergeren. Maar mocht je daar doorheen kunnen kijken (en soms om kunnen lachen), weet ik zeker dat je zult genieten van de killer en de vele traps. Deed mij op een bepaalde manier denken aan See No Evil (en misschien een beetje Saw dan), ook een gave horror.

Na een minuut of twintig had ik wel door dat er ongetwijfeld een vervolg gaat komen, hoe het ook afliep, maar zo gaat dat nu eenmaal tegenwoordig. De soundtrack is bovengemiddeld fijn, vooral de intro, maar ook dat rustige nummertje, gaf een lekker contrast.

avatar van Halcyon

Halcyon

Grappig. Ik zie dat ik lang niet de enige ben die deze doordeweekse thriller een hoog Home Alone gehalte vind hebben. Ik dacht nochtans met een originele vergelijking op de proppen te komen . Helaas, anderen zijn mij voor geweest. Boobytraps waren inderdaad beneden alle peil. Ze halen bijlange na niet het vernuft waarmee die van Saw (of Cube, want laten we eerlijk zijn: daar is het allemaal mee begonnen) in elkaar geknutseld zijn. Verder een heleboel clichés en een einde dat je van mijlenver ziet aankomen. Spannend blijft The Collector echter wel, met name door het hoge tempo en de beklijvende muziek. Maar eerlijk? Films als deze zijn al lang niet meer in.

avatar van namingway24

namingway24

Een erg vernuftige film met een simpel gegeven. Toen ik het plot las dacht ik echt aan Saw-achtige praktijken, maar het draait in deze film niet om vallen waar mensen een bepaalde tijd hebben om te ontsnappen. Als we eenmaal in het huis zijn wordt na het tonen van de vallen steeds duidelijker dat ontsnappen een hopeloze zaak wordt. Dit samen met de constante donder en bliksem zorgde voor een intense sfeer.

Over de actreeprestaties kan ik kort zijn: gewoon goed. Josh Stewart is erg sympathiek en je leeft ook echt met hem mee vanwege de situatie waarin hij zich bevind. de rest van de cast moet eigenlijk vaak niets meer doen dan kreunen en schreeuwen, maar dat is ook een kunst vind ik. Madeline Zima is na al die jaren gelukkig nog steeds bezig van haar kleine meisjes-imago af te komen, want zo zien we nog wat bloot in deze film. Ik vond Zima wel de minste actrice. Juan Fernández als de Collector tenslotte, sprak goed met zijn lichaamstaal en zijn ogen; het is toch een vak apart om een stille moordenaar te spelen.

Hoewel de film het in eerste instantie leek te moeten hebben van de situatie en de vallen legt de film toch een tijdje te veel de nadruk op het zo lang mogelijk martelen van mensen, iets wat toch weer weg heeft van Saw en vooral Hostel. Maar gelukkig is het daarna weer zaak om zien te ontsnappen zonder in een val terecht te komen. Arkin en the Collector zijn goed aan elkaar gewaagd, en telkens als je denk dit is het zetten ze elkaar toch weer de voet dwars, zodat het tot het einde toe spannend bleef.

Maar als ik het over het eind heb, heb ik toch wel enige kritiek. De makers weten namelijk niet van ophouden, en na de zoveelste valse climax begon het me een beetje de keel uit te hangen. Ook wordt er toch weer een open einde aan gegegeven, want stel je voor dat de film populair blijkt: er wordt vandaag de dag gewoonweg te veel aan vervolgfilms en franchises gedacht. Eén vervolg zou ik misschien nog wel willen zien, maar daar houdt het dan ook bij op.

The Collector is weer zo'n film en personage waar je een franchise uit zou kunnen halen. Van mij hoeft dat niet zo. Hoewel dit een erg spannende en geslaagde film was en ik toch wel een enkel vervolg en een afgrond verhaal zou willen zien moet het maar bij deze ene film blijven.

avatar van cynta

cynta

Kijkt lekker weg. Bij vlagen spannend, en ik zat meteen in de film.

Redelijk acteerwerk. Enige minpunten zijn dat er erg veel cliche's in zitten, het verhaal niet heel erg origineel is en het kleine meisje acteert wat minder.

Maar aangename verrassing als je er niet te veel van verwacht.