- Home
Geregisseerd door: Marcus Dunstan
Met onder meer: Josh Stewart, Madeline Zima en Robert Wisdom
Plot The Collector
"He always takes one"
Ex-oplichter Arkin (Josh Stewart) is wanhopig op zoek naar geld om zijn vrouw af te betalen, zodat ze de stad niet verlaat met hun dochter. Als hij inbreekt in het huis op het platteland van zijn rijke baas, komt hij erachter dat de familie wordt vastgehouden door een gemaskerde moordenaar, die het huis vol boobytraps heeft gezet.
Arkin
Lisa
Cindy
Gena Wharton
maxcomthrilla
Jammer dat deze film op geen enkele manier wat spanning weet te genereren. Het onwaarschijnlijke verhaal neem ik voor lief, maar een voorspelbaar verloop was tot daar aan toe. De moordenaar kon mij nooit angst inboezemen omdat ik hem meer als een veredelde Spiderman zag. Gelukkig waren de manieren waarop enkele mensen aan hun einde kwamen lekker bruut in beeld gebracht, mede dankzij enkele goed uitgedachte boobytraps. Een 3*
Insignificance
Onderhoudend lijkt me wel een passende term. Ik zit hier althans niet met klamme handen naar te kijken. Daarvoor is het een te geijkt format. Voor kleine Hannah is nog wel wat sympathie op te brengen, maar de rest is toch al gauw bedoeld om klappen, of in dit geval scherpe objecten op te vangen. Dus zal het van iets anders moeten komen en dan blijkt Dunstan, wanneer het geweld eenmaal losbarst, een weliswaar niet al te logisch, maar wel effectief sfeertje te creëren.
Ritme, geluid en montage maken het in ieder geval erg energiek, belichting is een meerwaarde en 't heeft zowaar een aardige killer in huis. Ruw, agressief baasje met een doos als handelsmerk en gloeiende ogen als eigenschap. De traps en kills kunnen er mee door, al mist het een echte uitschieter. Ofschoon het einde van Larry in het water met dat visje naast hem er zeker mag zijn. Slot is nogal opgerekt, maar soit. Pittig en doelgericht filmpje met een verzamelaar waar nog wel wat rek in zit.
Jawaddedadde
Best okee.
Lekker ziek filmpje dat vermakelijk is om keer gezien te hebben. Setting is wel tof maar hoe lang kan je doodgemoedereerd blijven rondlopen in een huis met een zieke seriemoordenaar die ettelijke dodelijke booby-traps heeft aangelegd? Vrij lang zo blijkt want ons hoofdpersonage slaagt erin om af en toe een bezoekje te brengen aan de oorspronkelijke bewoners van het pand die op de pijnbank liggen om dan weer verder in het huis rond te dwalen. Mja, begon me een beetje te vervelen op de langen duur.
Wel tof, de voorspelbaarheid: zodra die meid en haar boyfriend aankomen weet je al dat deze laatste een pijnlijke dood gaat sterven
En zo geschiede! Ook tof: de killer himself. Ja,die zag er best creepy uit met z'n masker en holle ogen en volgens mij zegt hij de hele film ook geen woord (al kan ik me vergissen). En ook de soundtrack mag er zijn, dat begin, heerlijk!
Wreed en vermakelijk!
Opvallend dat ik nog nooit zelfs van deze titel had gehoord, aangezien ik me altijd bijzonder goed vermaak met de torture porn horrorfilms. The Collector is echt weer een onverwachte topper op dat gebied.
Ga geen realisme en een goed plot zoeken, want dat ga je niet krijgen. Zoek ook geen uitleg waarom alles gebeurde, want je krijgt het niet. Lekker belangrijk ook, zolang het horrorvlak maar weet te overtuigen! En de film was gewoon bij vlagen bijzonder spannend.
De film begint wat traag, maar zodra Arkin in het huis inbreekt en erachter komt waar hij in terecht gekomen is, wordt het genieten. De moordenaar is echt een hele kille creap, wauw! Hij zegt geen woord maar zijn daden spreken voor zich. Zo hoort een horrorcreap te functioneren! Zijn zelfgemaakte traps zijn ook gruwelijk hard en bij vlagen aardig creatief. Ik heb me er goed mee vermaakt. Wel vond ik de dood van die arme poes toch wel zielig
In dit soort filmpjes maakt het weinig uit dat het voorspelbaar is. Je hoeft natuurlijk niemand te vertellen dat de dochter en haar vriendje (die ging wel heel gruwelijk eraan) of de later langsgekomen politieagent het niet gaan overleven. Dat maakt zulke momenten vaak des te leuker, gewoon afwachten hoe ze eraan gaan! Het einde beviel me ook wel, al lijkt het logisch dat er een vervolgfilm kan en waarschijnlijk gaat komen. Ergens vind ik dat helemaal niet erg, mits ze hetzelfde naargeestige sfeertje erin weten te brengen.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Aardig.
Vrij genietbaar horrorfilmpje, als je er tegen kan dat je met wat onbeantwoorde vragen blijft zitten (wanneer heeft hij die vallen gezet en waarom is dat niet opgemerkt, wie zat er achter dat masker etc). Genoeg casualties waar ook goed gebruik van wordt gemaakt d.m.v. de traps. Spanning is bij vlagen goed aanwezig, bloed vloeit rijkelijk en met de vaart van de film en de cast zit het ook wel goed. Het einde vond ik alleen wat jammer, maar dan meer omdat ik de uitvoering wat slapjes en simpel vond. Voor een happy end was het eigenlijk ook al wat laat, omdat ik ook dan zou willen dat de killer op een geniale manier ten einde komt.
Kr!kke
Leuke film, waarin de vergelijking met Saw snel is gemaakt (hoewel de films toch totaal verschillend zijn).
De film is uiterst onderhoudend, met dank aan de leuke boobytraps die de dader her en der plaatste in het huis. Alleen kan je je dan wel meteen de vraag stellen wanneer de dader heel het huis onder handen nam, want het lijkt me toch wat werk om al die vallen uit te zetten... De dader zelf vond ik een interessant en mysterieus figuur, als kijker vond ik het een goede keuze van de makers van deze film om de identiteit van de dader compleet verborgen te houden. Ten slotte was er ook het leuke einde, dat ik niet echt zag aankomen. Dat er nog iets ging gebeuren met die ambulance had ik nog zien aankomen, maar dat die psycho vervolgens gewoon die Arkin droogjes opsluit in zijn "verzamelbox", vond ik toch wel verrassend (wat uiteraard een positief punt is).
Zeker de moeite om eens te zien!
Nitrouz
Tegenvaller.
De film begint vrij goed, de hoofdrolspeler speelt overtuigend. Het wordt al snel duidelijk dat hij diezelfde avond wilt gaan inbreken.
De eerste vragen komen op, waarom heeft zijn vriendin zoveel geld nodig? Wie zitten er achter haar aan? Ondanks dat het er vrij weinig mee te maken heeft was ik hier toch wel wat benieuwd naar.
Wat ook wel leuk is, is dat hij zelf het huis makkelijk binnenkomt, en de kluis zeer snel bereikt. Zonder last te hebben van de boobytraps. Pas als hij zich moet verstoppen voor de 'verzamelaar' staan de boobytraps er. En dan ook echt overal.
Maar waarom staan die boobytraps er eigenlijk? Ik zie het nut er niet van in.
Eigenlijk is de film vrij voorspelbaar, maar ook compleet over-the-top. De boobytraps zelf zijn leuk bedacht hoor, en het is ook zeker wel vermakelijk. Maar de film had ook niet langer hoeven duren.
Tot hier aan toe geef ik de film 2 sterren. De muziek laat mij hier een halve ster bij op tellen. Vervolgens is er nog de seks scene van Jill. Nog maar een halve ster erbij, schitterend in beeld gebracht, en heerlijk om te zien hoe de verzamelaar eigenlijk ook een viespeuk is.
3 sterren.
King of death
ik vind het een mooie film alleen ik ben er nog steeds niet uit wie de man achter het masker is, kan niet wachten tot deel 2 uitkomt
Miss Lola
Inderdaad, wat een slechte film. Men heeft zeker gedacht hoe meer smerigheid erin, hoe beter men de film gaat vinden. Nou niet dus, verhaal sloeg nergens op, werd inderdaad niet eens opgebouwd en de logica was ver te zoeken. Verhaal had totaal geen diepgang, maar dat is tegenwoordig standaard bij dit soort films.
Maar als je van gewoon veel bloed houdt en extreme smerige, bloederige scenes, dan moet je het vooral gaan kijken.
SmackItUp
Een van de betere horrorfilms die ik heb gezien. Al heb ik niet veel ander acteerwerk gezien van Stewart, vond ik hem een dikke aanwinst voor de film. Spanning werd goed opgebouwd en op een gegeven moment zat ik op het puntje van mijn stoel! 4,5*
komerad
Wat een onverwachte meevaller. Goede duistere sfeer, je wil echt weten wie die collector is. Er hangt een constante spanning in de lucht. Maar toch ook enkele zwakke momenten
Hoelang had deze kerel nodig om om all die ramen dicht te spijkeren, vallen te zetten.. zelfs die ogen in de balk gevezen waar later de andere aanhangt met die vishaken...
Hij heeft verschillende vluchtkansen toch neemt hij ze niet :
Als hij wil vluchten uit die kamer met dat "zuur" op de grond word de kat gehalveerd, de guillotine is geen volledige plaat, hij doet ook geen poging meer hier.. op dit moment wou hij vluchten en had hij dus geen reden om het niet te proberen.
Later is hij gevlucht maar keert hij terug voor het meisje... wetende dat hij daar niet te voet gekomen is, dus zijn wagen zal vast wel ergens staan kan hij evengoed snel hulp gaan halen, zo afgelegen kan het niet zijn want de agenten zijn later behoorlijk snel terplaatse
onlogisch dus.
Hoeveel kansen moet een 'slachtoffer' tegenwoordig krijgen om met z'n belager af te rekenen? Telkens gaan ze lopen van zodra de dader neergaat... kijken die personages geen films dan?
Het einde vond ik net goed. Eerst verwacht je nog wat, na positieve herkenning van de dader door het slachtoffer in de ambulance + die edelsteen verwacht je het niet meer en dan gebeurd het gelijk nog. Collector krijgt z'n zijn top.
Dus kort samengevat : Lekker spannende 'horror'prent, een van de beter die ik laatste tijd gezien heb, toch een gemiste kans om echt realistisch te zijn (vond hem wel aardig in de buurt komen, sommige 'horror' valkuilen blijken helaas moeilijk te ontwijken.)
El Loco
Spannend en vermakelijke horrorfilm.
De film moet het vooral hebben van zijn martelscènes en de boobytraps, want het script van de film is niet al te best uitgewerkt. Wat is bijvoorbeeld de drijfveer van “De Verzamelaar”? Waarom doet hij dit allemaal en waarom zet hij het huis vol boobytraps? Naar zijn motief kunnen we als kijker alleen maar gissen. Gelukkig is The Collector een erg spannende film, waardoor al die puntjes even worden vergeten. Vooral de boobytraps zagen er vaak erg gaaf uit.
Redelijke horrorfilm.
Het idee is best goed en hoewel de gore en martelingen in de film erg goed zijn is er op de rest van de film wel het een en ander aan te merken. Vooral op het gebied van logica heeft de film zijn zwakke punten. ik vond het bijvoorbeeld raar dat "The Collector" Arkin maar niet zag of soms erg lang wegbleef als hij wat hoorde zodat Arkin eeen slachtoffer kon helpen. Zo geniaal als hij soms oogde, zo onnozel komt hij dan weer over bij dit soort momenten.
En zo heeft de film nog wel meer van dat soort zaken die toch te storend zijn, om van een goede film te spreken. Ook het einde was behoorlijk cliche en voorspelbaar. Ik heb me aardig vermaakt, maar teveel gestoord aan de onlogica in de film, waardoor ik toch uitkom op een kleine onvoldoende.
john mcclane 2
holy shit wat een wreed (letterlijk en figuurlijk goeie horrorfilm.
mischien beter als saw alleen jigsaw had een (niet altijd zuivere) motief,
deze slasher,... geen idee
hoe dan ook hou je van de next gen horror films,..KIJKEN!
ibendb
Een tip van rep_Robert.
The Collector heeft mij aangenaam verrast. De spanning in deze film ligt namelijk erg hoog waardoor je je als kijker nooit echt verveelt. Er komt erg veel gore en bloed in de film voor en er zijn ook wat aardige boobytraps. Er is zeker ook sprake van een claustrofobische sfeer die medemogelijk wordt gemaakt door de schitterende soundtrack. 3,5*
sinterklaas
Je zou in eerste instantie denken dat dit weer om een B-film zou gaan maar dat viel na het zien toch best reuze mee. Het verhaal was natuurlijk weer iewat standaard, maar toch weet The Collector de horrorfan een hoop te bieden en is het gore flink aanwezig en zijn de onknopingen en de fraaie boobytraps mooi op zijn plaats. Ook wil de film nog vaak best nagelbijtend worden. Ook Josh Steward vond ik schitterend zijn rol doen en het verdere acteerwerk kwam zeker goed uit de verf. De boobytraps zagen er zeer gelikt uit en waren nog best wel orgineel te noemen. Het plot heeft ook veel verschillende knopen en pakt nog best hier en daar verrassend uit. Ook de moordenaar was lekker ziek. Het sfeertje is ook lekker donker, claustrofobisch en smerig.
Je zou je haast afvragen waarom ze deze hebben overgeslagen in de bioscoop. Dit is nog zeker wel kwaliteit vind ik, zeker voor gore/horror liefhebbers.
jordandejong
Gisteren voor de 2e keer gezien en beviel me zelfs meer dan de eerste keer.
Josh Stewart vind ik erg goed acteren en gedurende de hele film is hij zeer overtuigend. Heerlijk spannende scene waar Arkin voor de eerste keer de kluis probeerd te openen en opeens het slot van de buitendeur beneden open hoort gaan. Niet zeker wetend wat hij nou gehoord heeft blijft hij luisteren en dan hoort hij de krakende trede van de trap. Heerlijke (lange) scene zonder enige muziek als ondersteuning, dat er juist voor zorgt dat het alleen nog maar spannender is. Die stilte
Camerawerk was ook zeer tevreden over. Moor shots waar je het huis vanaf boven ziet en je de killer en Arkin verschillende kamers ziet ingaan waar ze elkaar net ontlopen. De bijna giallo achtige killer, met z'n gezichtsbedekende masker en zwarte lederen handschoenen, is ook heerlijk creepy en zorgt voor wat benauwde scene's.
Ook voor de gore zit je hier bij het juiste adres. De ene sadistische scene na de andere volgen zich op met perfect uitziende gore. Ben zeer benieuwd naar The Collection (2012) al kan ik me moeilijk voorstellen dat hij beter is dan dit bijna perfecte werkje van Marcus Dunstan.
0,5* erbij.
FillumGek
Heerlijke herziening, was weer een aantal jaar geleden.
Het gegeven blijft natuurlijk ideaal voor een lekker bloederige horror. Home Alone voor gevorderden. Setting is ideaal, audiovisueel dik in orde en de dynamische camera houden de film constant spannend.
Daarnaast is ook de killer meer dan geslaagd. Aan de ene kant heeft hij veel weg van een 'normale' psychopaat doordat je op een gegeven moment toch een ontblote onderrug ziet, maar aan de andere kant heeft zijn blik vaak iets bovennatuurlijks. Het gore-niveau is van erg goed niveau en de beerklem-moord is één van de wreedste aller tijden. Mes door je hand, vingers eraf gehakt, voet in een klem, knieën in een klem en vervolgens de rest in nog eens zes klemmen. Brrr.
Einde vond ik gepast, en een ideale gelegenheid voor een sequel. Laat The Collection maar eens heel snel komen, want het duurt lang!
Rowie89
Goede film! Goed geacteerd.
Heb mij geen moment verveeld met deze film , dit is tenminste een " echte " horror veel bloed veel gore van het begin tot het eind! Dus als je van horror houd is dit wel een film die je zeker moet zien!
Ben erg benieuwd naar het vervolg deel The collection !
DarkElement
Matige kruising tussen Saw en Home Alone met een moeilijk door te komen begin, weinig actie en een afgezaagd einde.
1* voor de memmen van Madeline Zima
1* voor het acteren
Na gisteren het best aardige tweede deel gezien te hebben, had ik vandaag maar besloten om ook het eerste deel eens te bekijken. En ik moet zeggen dat dit deel toch een behoorlijk stuk beter is. Dit deel heeft tenminste nog een aardig verhaal en is bovendien boeiend en zeer zeker ook spannend. Ook het einde is best sterk. Qua kills is het minder (ook wel logisch) dan het tweede deel maar hier zitten wel een aantal pareltjes van kills in
Ook de cast deed het best goed en dan natuurlijk vooral Josh Stewart als Arkin en uiteraard Juan Fernández als de lekkere sadistische Collector. Ze speelde wel niet lang mee maar Madeline Zima vind ik altijd wel fraai om te zien.
Al met al is dit gewoon een heerlijke en ook sterke Horror / Thriller die zich prima wegkijkt.
Tegenvallende film waarin een inbreker voor het verkeerde huis kiest. Een uiterst mager verhaal waarbij het vooral nogal teleurstellend is dat er op geen enkele manier een verklaring of motivatie wordt gegeven van de psychopaat. Verder wordt de logica ook al snel overboord gegooid. Wat overblijft is een aaneenschakeling van Saw-achtige taferelen.
K. V.
'k had deze al eens gezien, maar veel kon 'k me toch niet meer herinneren, behalve dat 'k hem goed vond.
'k vond het een spannende film met enkele leuke boobytraps. De film bevat redelijk wat bloed, dus niet direct een film voor gevoelige zieltjes.
Het verhaal zelf is redelijk simpel, maar verveelde zeker niet. Het tempo lag ook hoog.
Leuk om deze nog eens gezien te hebben en op naar deel 2.
N. S.
Ik had geen verwachtingen bij deze film. Gezien het gemiddelde hier was ik toch nieuwsgierig geworden.
Het begon allemaal wat simpel, saai met harde muziek. Ik dacht dat het weer zo'n goedkoop filmpje was, met het gemiddelde in mijn achterhoofd wist ik dat er meer in zat.
Wat een film! Echt waar, ondanks het simpele verhaaltje en het begin was het echt een spannende, goede film. Het begon toen Arkin moest/ging inbreken. Later, wanneer de killer in beeld was, begon het pas echt. Wat een spanning! De hele film door. Ik heb me geen moment verveeld. Die boobytraps maakten het nog beter en spannender. De kills zagen er ook lekker uit.
Toen Arkin ontsnapte, zag hij dat kleine meisje, en ging weer terug. Cliché, maar totaal niet erg. De spanning zat er meteen weer in. Het motief was er niet. 'Hij verzamelt mensen'. Hmm, oké. Maar was niet van belang in deze geweldige film. Het einde, dat de killer toch nog leefde was voorspelbaar. Ik kreeg echt kippenvel toen Arkin in die rode 'box' werd gestopt, wat een lekkere einde was dat. Maar sowieso dat gedoe met die box vond ik sfeervol. Wat ook goed en mysterieus is, is dat je nog steeds niet weet wie de killer is.
Ja hoor, ik heb genoten. Ik kijk uit naar het volgende deel, hopen dat ie net zo goed is. Maar denk het niet.
Alathir
Geen slechte slasher verre van, maar echt goed kan ik het ook niet noemen want de film zit vol met plotgaten. Zoals shrink al aanhaalt van de boobytraps die er ineens overal zijn, is heel ongeloofwaardig. Ook snap ik niet waarom de ouders ineens terug thuis waren? Ze gingen op weekend. Ok ze kunnen teruggekeerd zijn omdat ze iets vergeten waren, maar waar is dan hun auto? Dat moet de dochter toch sowieso opgemerkt hebben? Haar vriend sterft iig wel heel erg pijnlijk. Au! Het is ook vreemd dat de Collector precies niet opmerkt dat er nog iemand in het huis aanwezig is, nl.
Arkin.
Verder zijn er wel een aantal geniale kills en waarschijnlijk ook niet geschikt voor iedereen. Er is best veel gore, soms voor mij zelfs op het randje.
Wel vermakelijk, maar zeker niet zo goed als Saw qua verhaal en soundtrack.
sowhat
Een topper in het genre. Je merkt echt wel dat die van de Saw makers is en de setting sprak me eigenlijk nog meer aan dan de Saw reeks.
Het tweede deel 'The Collection' quoteer ik hoger omdat de survivaldrang van Arkin hier nog sterker in is, en van zo'n films krijg ik wel de kick die ik vaker zou willen zien in zulke films. Vaak stellen horrorfilms toch teleur, maar dit zijn alvast 2 aanraders voor de mensen die houden van een goeie thriller/horror.
joolstein
Redelijke slasher. Deze film is zo af en toe best spannend zeker wanneer Arkin en de Verzamelaar een kat-en-muisspel spelen en van elkaars positie op de hoogte worden gebracht door bijvoorbeeld een krakende traptrede. Dit maakt dat, samen met de boobytraps en de nodige martelingen, de film qua spanning sterk overtuigd. Echter zijn die boobytraps ook meteen één van de zwakke punten van de film. Die aanwezige levensgevaarlijke valstrikken zijn er plotsklap en ook al lijken ze complex aangelegd, ze zijn verder een beetje te makkelijk. Het wonderlijks was voor mij overigens: het bijtende zuur dat werkelijk door alles heen gaat, behalve de grond waarop het ligt. Antwoorden op gerezen vragen krijg je ook niet, zo wordt de motivatie van de Verzamelaar niet duidelijk. Al is dat bij een slasher niet altijd een must, wilde ik het van deze mysterieuze Verzamelaar toch graag meer weten. De film bevat alle elementen die een horrorfilm nodig heeft, de hoofdrolspeler zit in de problemen en belandt onder druk in een benarde situatie en daarom is het bij vlagen ook best spannend, echter het uitblijven van echt innovatieve boobytraps maken de film niet tot een grote uitschieter in het genre.
Shadowed
Een redelijke slasher.
Nou, dit is toch wel een bruut kat en muisspel. Had dit ook zeker niet verwacht van een film die ik niet erg bijzonder vond klinken. Alleen een kans gegeven vanwege de best redelijke recensies. Soms is hij ook best wel spannend.
Bloederig en bruut is hij zeker. Er is daar ook flink wat aandacht aan besteed en de traps zien er goed uit. Ook hebben ze er zeker een hoop horrorelementen in gegooid die je ook weer terug herkend. denk aan De Held, de agenten, het einde en de sexscene en de vaart mag er ook zijn.
Hij is alleen wel erg ongeloofwaardig en als je er te veel aan denkt is hij zeker ook niet logisch. maarja
Kondoro
Vet maar bijzonder werd het nergens, we hebben het allemaal al wel eens gezien en dan met een grote knipoog richting de ‘Saw’ reeks. Toch was de film zeker niet saai om te kijken, rolde je er makkelijk in en wist de film met het nodige bloed, boobytraps en moorden je aandacht goed vast te houden, zeker toen de dochter ‘Jill’ haar wapens inzette werd het uiteraard ook weer wat leuker om te kijken ?. Nee, in het algemeen een zeer vermakelijke horror slasher, verder dan dat wil ik ook niet gaan. En deze film overtreft zeker sommige delen van ‘Saw’, dat is ook niet zo moeilijk (alles na het derde deel vooral).
Ik heb me eindelijk weer eens goed vermaakt met een horror film op het gebied van een slasher, iets wat ik al enige tijd wel een beetje mistte bij deze filmsoort want vaak waren ze lange zo speciaal nog niet. ‘The Collecter’ of nouja eigenlijk ‘Marcus Dunstan’ doet het goed op dat gebied door een leuk personage te verwikkelen in een horror setting waarbij we de gemene trucjes zien van ‘Saw’, al is het niet helemaal zoals ‘Saw’, aangezien we de vallen bij de mensen thuis zelf mee maken het aanzicht is soms behoorlijk gore
. Veel moorden waren ook best gaaf gefilmd en bedacht, zo vond ik de moord op 'Jill' wel het leukste naar mijn mening!
“Why didn't you listen to me? I told you to stay with me!”
De cast was wel leuk maar nergens héél bijzonder. Josh Stewart vond ik het beste in de hele film, ook niet moeilijk met één van de hoofdrollen. Madeline Zima was ook leuk om te zien maar voor als nog geen grote rol, ook de rest van de ‘Chase’ familie was prima maar nergens héél bijzonder. Juan Fernández deed het leuk als ‘The Collector’ maar was niet herkenbaar in beeld, had je niet veel aan.
Het verhaal was wel prima. We volgen de ‘Chase’ familie die aardig rijk is en hun werknemer ‘Arkin’. Op een dag had Arkin aan de deuren gewerkt en was rustig naar huis gegaan, die vervolgens zijn (ex-)vrouw opzocht om het geld te brengen, wat niet genoeg was. Aangezien hij aan de deur gesleuteld had kon hij makkelijker inbreken en ging op een avond richting het huis toe, en tijdens het inbreken komt er nog een bezoeker. ‘The Collector’ komt langs om de familie op te halen / te vermoorden met gewelddadige trucjes. Overal draden gespannen en vallen gezet, waarna de familieleden stuk voor stuk onder handen werden genomen (eerst de ouders). Arkin moet zien te overleven en de familie voor zo goed als veilig te stellen wat hem moeilijk af gaat. Hij zet alles op alles om te ontsnappen van de moordenaar, wat hem helaas op het einde nog niet lukt omdat hij in de ambulance werd aangereden en ‘The Collecter’ hem weer op kwam halen. Leuk verhaal maar nergens echt bijzonder of spannend.
Voor het algemeen had ik niet echt veel op te merken over de film, vond hem standaard gewoon leuk om te weg te kijken maar werd nergens heel bijzonder en/of spannend. Soms is de film wat ongeloofwaardig, wanneer bijvoorbeeld opeens heel het huis vol met vallen ligt, de ouder weer thuis komen of dat ‘The Collecter’ maar niet neer te halen was, en dat laatste was soms ook behoorlijk cliché, niet het gezonde verstand gebruiken om terug aan te vallen, hem in de val te lokken of iets dergelijks. Dat zijn dingen die mij toch wel wat weerhouden van een hogere stem.
Is het iemand trouwens nog opgevallen, het einde om wel te spreken. Wanneer ‘The Collector’ Arkin heeft aangereden tijdens zijn rit in de ambu en vervolgens Arkin mee sleept naar zijn truck. Hij haalt een bordje weg met de dierenbestrijding. Deze zagen we ook op het begin, en ik heb een sterk gevoel dat de moordenaar in de film de persoon was die zijn duim op stak, zeker ben ik niet van mijn zaak maar aan de cliché gehalte te zien denk ik van wel.
Leuke slasher film om tussendoor eens gezien te hebben maar hij word helaas over het algemeen nergens echt ‘eng’ noch ‘spannend’. Leuk is hij zeker wel en eentje in het onderwerp die aardig goed onderhouden is, en waarvan de regisseur niet bang is om dingen te laten zien (denk dan aan naaktheid, bloed etc.). Ja, leuke zit.
remorz
Stem verhoogd.
Ik blijf bij mijn oorspronkelijke recensie; je kunt eventueel vraagtekens zetten bij de uitvoerigheid waarmee de centrale bad guy te werk gaat. Maar als deze film iets laat zien, is het dat sfeer binnen horror alles is, zelfs als de rekbaarheid van je suspension of disbelief daarmee op de proef gesteld wordt.
Onmogelijk hoe het huis binnen een paar uur tijd tot de nok toe gevuld is met complexe boobytraps: natuurlijk. Maar als je als kijker per scene meegenomen wordt in kundig vormgegeven spanning, heb je simpelweg geen tijd om het ongeloofwaardig te vinden.
Fijn camerawerk, een heel vernuftig kat-en-muisspel, en een uitmuntende soundtrack. Met name die drie elementen dwingen je aandacht constant af, en ik kan maar weinig momenten aanwijzen waar de film wat dat betreft steken laat vallen.
Wellicht een emotioneel elementje teveel (vrouw en dochter) of een momentje met ondermaats acteerwerk (idem): de hoofdmoot overtuigt voor het volle pond. En dat is niet alleen aantoonbaar voldoende, maar ook opvallend zeldzaam. Ik gooi hier gewoon 4,5* tegenaan.

The Collection
2012

Disney+ onthult releasedatum voor tweede seizoen van bejubelde dramaserie 'Rivals'

‘Marty Supreme’ breekt record: succesvolste A24-film ooit wereldwijd

Horrorverhaal 'The Mist' van Stephen King krijgt na 19 jaar een nieuwe verfilming

Ruim 630 miljoen smaakt naar meer: 'F1 The Movie' krijgt officieel een vervolg

Paris, Texas