• 9.374.112 stemmen

Conviction (2010)

Geregisseerd door: Tony Goldwyn

Met onder meer: Hilary Swank, Sam Rockwell en Minnie Driver

Plot Conviction

"An extraordinary journey of how far we go to fight for our family."

Betty Anne Waters is een werkende moeder die haar leven op z'n kop zet door aan een rechtenstudie te beginnen. Dit om haar broer te vertegenwoordigen, die valselijk beschuldigd wordt van moord, maar door het systeem geen mogelijkheden meer heeft in beroep te gaan.

Betty Anne Waters

Rick Miller

Richard Miller

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Geen echt verrassende film qua verhaal. Wel vind ik de acteurs zonder uitzondering een prima prestatie leveren. Aanradertje.

4Runner schreef:

Uit jou relaas komt de conclusie Een aanrader voor 50 Plussers ? Hoe bedoel je dat nu precies, want ik begrijp je argumenten daarvoor in het geheel niet.

de film kwam bij mij af en toe traag over,

er word ook veel van ene tijds moment naar de andere gesprongen,

af en toe lijkt dat verwarend,

je moet echt geduld hebben voor deze film.

het verhaal volgd verder ook alleen 1 personage de hele film,

wat ook niet echt ten goede komt.

oudere kijkers zullen hier meer plezier aan hebben jonge kijkers

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

de film kwam bij mij af en toe traag over,

er word ook veel van ene tijds moment naar de andere gesprongen,

af en toe lijkt dat verwarend,

je moet echt geduld hebben voor deze film.

het verhaal volgd verder ook alleen 1 personage de hele film,

wat ook niet echt ten goede komt.

oudere kijkers zullen hier meer plezier aan hebben jonge kijkers

Wat een belachelijke 'argumenten'.

avatar van Thomas83

Thomas83

En het gedicht rijmt niet eens.

SaNDuTjE schreef:

Het verhaal heeft op voorhand al een hoog RTL-gehalte maar de film weet het grootst gedeelte boven dit niveau te blijven, wat geheel te danken is aan de acteerprestaties.

Verrassingen hoef je niet te verwachten en de welbekende clichés worden ook niet geschuwd. Swank en Rockwell laten zien dat ze kunnen acteren en houden film lange tijd redelijk boeiend. Jammer genoeg zijn sommige stukken erg lang(dradig) en wordt er te lang naar de ontknoping toegewerkt. Het tempo is hierdoor laag en van spanning is er nauwelijks spraken.

De film is vanwege Swank en Rockwell het kijken waard en weet daardoor een nipte voldoende binnen te slepen.

Niet bijzonders, niet onaardig.

hahaha,

mijn argumenten zijn belachelijk?

jij wijkt niet anders veel af van mijn argumenten

avatar van pamelita

pamelita

het is een heel goede waarde gebeurde film! aangrijpend de liefde tussen zus en broer. Heel goed gespeeld door Swank en Rockwell!!! jij moet hem zeker kijken.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

hahaha,

mijn argumenten zijn belachelijk?

jij wijkt niet anders veel af van mijn argumenten

Ik doel op jouw argumenten waarom dit zogenaamd een 50+ film zou moeten zijn.

SaNDuTjE schreef:

Ik doel op jouw argumenten waarom dit zogenaamd een 50+ film zou moeten zijn.

Zoek maar eens oudere films en series op als Columbo en Bonanza,

dan snap je het mischien wel

avatar van El ralpho

El ralpho

Typische RTL 4 avondvulling

Mensen zoals je moeder, schoonmoeder, en oma zullen zich meer dan prima weten te vermaken bij Conviction. De film draait om Swank, waarbij de rol van Rockwell in de gevangenis van ondergeschikt belang blijkt. Natuurlijk is dit wel de leidraad en opzet van het verhaal maar het draait bij deze prent meer om de strijd die het personage van Swank levert om haar broer uit het gevang te halen. Hoe ver haar liefde voor haar broer gaat, de pijn en frustratie die het voor haar en haar familie meebrengt; kortom haar emotionele levensweg wordt nadrukkelijk gevolgd. Dat van Kenny Waters (personage van Rockwell) wordt zeer oppervlakkig gehouden wat ik jammer vind want ik had meer van hem in de gevangenis willen zien. Hoe het leven daar voor hem verloopt, tegen welke problemen hij daar aanloopt, wat hij moet doen om er te overleven etc.

Conviction belicht dus meer het dramatische aspect en de problemen die zich voordoen omtrent het vrijlatings proces heen, dan dat het draait om het personage van Rockwell. Langdradig wordt de film echter nooit en hij weet redelijk te imponeren. Echt spannende zaken gebeuren er echter ook niet en het einde laat zich tevens gemakkelijk raden. De film kabelt rustig door zijn speeltijd heen, zonder al te grote verassingen wat niet iedereen evengoed zal bevallen. Het is een echte drama film die het absoluut niet verkeerd zal doen als avondvulling op een woensdagavond op RTL 4. En daarom zeker je eigen moeder nog zal weten te bekoren. De film doet niks bijzonders, verhalen zoals deze zijn al 100 keer eerder verteld maar door de krachtige cast komt de film alsnog aan een mooie voldoende toe.

Wens je echter wat meer sensatie en ben je meer geïnteresseerd naar het leven van een slachtoffer wat onterecht opgesloten wordt kijk dan eens naar Felon. Tevens een drama maar wel een die meer de nadruk legt op het gevangenis leven zelf. Een fictieve prent; maar wel een stuk spannender en interessanter gebracht dan deze titel.

Ik snap overigens de argumenten van kraj28 wel degelijk alleen zijn ze misschien een beetje onduidelijk gebracht. De vertelstijl, de ervaren -lees over het algemeen wat oudere- cast en het feit dat er niet echt veel bombarie inzit maakt dit zeker een film die niet zou misstaan in de 50+ selectie van Pathe..Wat overigens niet negatief hoeft te zijn, want ook in deze cinema worden voldoende films getoond die het bekijken meer dan waard zijn.

avatar van helleke

helleke

Toch weeral een tijdje geleden dat ik nog zo'n goeie film heb gezien.

Schitterend waargebeurd verhaal en dito acteerprestaties.

Deze film was toch ook oscarwaardig, als ge ziet wat er nu genomineerd was.

Een dik verdiende 4 sterren.

avatar van snake va

snake va

ik heb in tijden niet zon boeiende film gezien.

In tegenstelling tot wat veel andere zeggen vond ik hem niet traag en was ie eigenlijk zo voorbij.

Goede rol van Hilary Swank en Sam Rockwel.

Ik heb me erg vermaakt met deze film

avatar van jess1

jess1

Erg mooie film. Vooral ook omdat hij gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Hilary Swank en Sam Rockwell spelen heel overtuigend. Mooi ook om te zien hoe in de loop der jaren het rechtsysteem veranderde en (klein detail) de regels in de gevangenis.
Erg zielig alleen dat hij na 6 maanden uit de gevangenis overlijdt. Dit geeft je toch niet echt een goed gevoel na de film te hebben gekeken.

avatar van Rodger

Rodger

Een mooi, maar wel een traag drama..

maar dat maakt de film niet minder.. 3.5**

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Uitstekend verzorgd drama met subliem acteerwerk van Rockwell & Swank.

goed verhaal, gebasseerd op een waargebeurd verhaal geloof ik. Ik vond het in ieder geval erg goed in elkaar zitten en begrijp niet waarom deze film niet in de bioscoop is geweest hier..was erg ontdaan door wat zo iets dan als gevolgen kan hebben dat je onterecht word opgesloten, compensatie of niet als je zolang in de gevangenis zit is je leven gewoon verpest. Door dat ik er zo over nadacht en echt empathie kon opbrengen voor de karakters was het een boeiende film die ik goed vind en me zeker bijblijft

avatar van Knisper

Knisper

Off-topic verwijderd.

avatar van FMHZ

FMHZ

Degelijk drama met goed acteer werk van vooral Swank. Persoonlijk vond ik Rockwell (wel een acteur die ik graag in een film zie) voldoende, maar toch wat onder zijn kunnen spelen, zeker richting het einde van de film.

Qua verhaal, tja, het is op waarheid gebaseerd en dat vestigt je aandacht toch weer even op hoe rommelig het er soms aan toe kan gaan binnen het (Amerikaans) rechtssysteem. Verhaal bleef mij op zich wel boeien, maar denk dat dat toch vooral door het acteer werk van Swank kwam. Ik lees hieronder veel berichten over dat dit een film voor ouderen zou zijn. Wat onzin is natuurlijk. Het is een film voor diegenen die van een dergelijk drama houden. Of je nou jong of oud bent.

Ik vond dit een prima tussendoortje die ik niet als tijdsverspilling zie.

avatar van Petina

Petina

Zoek maar eens oudere films en series op als Columbo en Bonanza,

dan snap je het mischien wel

Hee rukkie, ik ben 50 jaar maar ik wed dat ik met haasje-over van jou win.

Bonanza en Columbo boeien mij niet maar wel Pepper en Starsky and Hutch.

12 Angry Men kan mij zeer boeien maar ook Super 8.

Je kunt niet iemand beoordelen op zijn leeftijd en jnij doet dat blijkbaar wel.

Wacht maar tot je een grote jongen bent, dan piep je wel anders....

avatar van Petina

Petina

tja,

ik ben niet echt een fan van films dat (die) gaan over echte gebeurtenissen want meestal

word(t) niet het hele verhaal verteld en word(t) er dan weer iets bijgevoegd wat niet gebeurd is,

maar goed (,)

deze film kon nog wel,maar de(het) acteer werk (acteerwerk) was helaas onder de maat,

conclusie:een aanrader voor de 50 plussers,voor de jongeren is dit een prima

educatie film

Ik ben ermee gestopt, wat een droevige schrijfstijl.

Geeft niet hoor jongen, je kunt nog altijd een cursus volgen bij de LOI.

avatar van Zinema

Veilig en vermakelijk.

Dit waargebeurde verhaal over een gevangenisveroordeling die volgens de veroordeelde en zijn zus onterecht is, kent genoeg tranentrekkende momenten. Vooral omdat zusterlief zelfs rechten gaat studeren om haar broer vrij te krijgen en zo haar eigen leven verwaarloost. Het verhaal is, hoe bizar ook, echter lang niet altijd boeiend en wordt volgens een clichématige formule aan de kijkers voorgeschoteld.

En zo drijft de film vooral op Swank en Rockwell, waarbij met name de laatste in positieve zin opvalt. Een nadeel is echter dat de eigenlijke moordzaak, waar alles om draait, nergens echt wordt toegelicht of uitgelegd. Iets wat enige betrokkenheid en empathie had kunnen genereren voor de hoofdrolspelers. Voordeel van deze aanpak is dat het erg lang onduidelijk blijft hoe een en ander in elkaar steekt omdat er weinig valt te gissen.

Conviction is een vakkundig gemaakt drama dat nergens echt afwijkt van de geëffende paden door genregenoten en mede daardoor erg makkelijk wegkijkt. Verrassingen blijven hierdoor uit en omdat het verhaal nogal rechtlijnig, met uitzondering van wat welkome onaangekondigde tijdssprongen, verloopt biedt de film een veilige maar vermakelijke kijkbeurt.

Goed.

Met dank aan A-film voor het recensie-exemplaar van de blu-ray.

Petina schreef:

Ik ben ermee gestopt, wat een droevige schrijfstijl.

Geeft niet hoor jongen, je kunt nog altijd een cursus volgen bij de LOI.

lol een oudje dat liever spelfouten op moviemeter controleert dan naar max geheugen trainer kijkt,leuke tijds besteding.

hebben ze ook nog eens de bingo avond in de ouderen buurthuis afgeschaft?

Dacht het niet ouwe

Mij niet

Hee rukkie, ik ben 50 jaar maar ik wed dat ik met haasje-over van jou win.

Bonanza en Columbo boeien mij niet maar wel Pepper en Starsky and Hutch.

12 Angry Men kan mij zeer boeien maar ook Super 8.

Je kunt niet iemand beoordelen op zijn leeftijd en jnij doet dat blijkbaar wel.

Wacht maar tot je een grote jongen bent, dan piep je wel anders....

Ik beoordeel niemand,dat is helaas de werkelijkheid,

eenmaal oud,dan is helaas niets meer wat het was,

je haalt dan gewoon eve alles uit de kast om er nog bij te horen

p.s. vergeet niet mijn spelfouten na te kijken

avatar van ikpraatniet

ikpraatniet

Schitterende verhaal met een diepgaande betekenis!

avatar van Obbie

Obbie

Ik beoordeel niemand,dat is helaas de werkelijkheid,

eenmaal oud,dan is helaas niets meer wat het was,

je haalt dan gewoon eve alles uit de kast om er nog bij te horen

p.s. vergeet niet mijn spelfouten na te kijken

Denk niet dat een forum bedoeld is om persoonlijke vetes uit te vechten! Doe dit es lekker in een persoonlijk berichtje, dan hoeft de rest van ons niet mee te genieten in deze zinloze generatiekloofdiscussie.

On topic: prima film, puike acteerprestaties (vind Sam Rockwell echt een heel goed acteur. Heb ook erg van hem genoten in Moon) en een ontroerend verhaal.

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede film met een mooi, ontroerend en aangrijpend verhaal.

De film wordt vooral gedragen door de prima akteerprestatie van Hillary Swank die echt geknipt is voor deze rol.

En die er dan ook voor zorgde dat ik echt feeling had met het verhaal en de personages.

En ook de rest van de cast speelde prima.

De film is verder weinig verrassend en wat clichematig, maar mede door het goede akteren heeft dit me niet echt gestoord.

Ja een prima rechtbank drama.

avatar van insurtia

insurtia

Ik heb deze film op 6 Februari 2012 mogen aanschouwen.

Een prachtige film gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Betty Anne Waters in de jaren 80 waarin haar broer (Kenny) tot levenslang wordt veroordeelt in 1983 vanwege een moord die hij niet had gepleegd.

Natuurlijk kijk je met andere ogen naar een waargebeurd verhaal dan bijvoorbeeld een fictieve film althans dat is mijn ervaring dat vooropgesteld.

Ik vond deze film erg aangrijpend om even tevelenco te citeren bij deze maar kan dit zelf ook niet anders verwoorden of omschrijven.

Er zaten bepaalde scenes in waarin ik het er wel even moeilijk mee had om mijn emoties te bedwingen en als een film dat met je kan doen dan is het in mijn boekje een sublieme prestatie.

Geweldig geacteerd en vele ontroerende momenten (sorry tevelenco) het menselijke aspect wordt zeer nadrukkelijk naar voren gebracht in deze film en de relatie tussen broer en zus is opmerkelijk te noemen en indrukwekkend.

Dit is een film waarin menselijk vermogen en toewijding uitstekend naar voren wordt gebracht.

Met één woord prachtige film zeker de moeite waard om hier eens even voor te gaan zitten (op de bank niet in de cel) kleine woordspeling

Gegroet Insurtia....

avatar van bulldogdriver

bulldogdriver

Traag, terug in de tijd springend....

Wat opmerkingen die ik hier lees.... dat spreekt me juist aan. Ik vindt het een prima film met een ongelofelijk verhaal. Minpunt vind ik dan weer; het sentimele amerikaanse.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik had er wat meer van verwacht, maar dankzij een sterk laatste half uur nog net een afgeronde 4 (7,5/10).

avatar van Decec

Decec

Uitstekend dramafilm...

Wat een waargebeurd verhaal...

Prima verhaal volgen....

Prima acteerwerk...

Bekende actrice Hilary Swank speelt zeer goed...

Mooi HD kwaliteit...

Prima achtergrond geluid (Dolby Digital)...

Het is moeite waard...