• 9.373.837 stemmen

Conviction (2010)

Geregisseerd door: Tony Goldwyn

Met onder meer: Hilary Swank, Sam Rockwell en Minnie Driver

Plot Conviction

"An extraordinary journey of how far we go to fight for our family."

Betty Anne Waters is een werkende moeder die haar leven op z'n kop zet door aan een rechtenstudie te beginnen. Dit om haar broer te vertegenwoordigen, die valselijk beschuldigd wordt van moord, maar door het systeem geen mogelijkheden meer heeft in beroep te gaan.

Betty Anne Waters

Rick Miller

Richard Miller

avatar van filmfreak25

filmfreak25

mooie, ontroerende film en erg goed acteerwerk

avatar van dennislaport

dennislaport

De film heeft me verast en heeft me van begin tot eind geboeid

erg goed en ook spannend

een dikke 4.0

avatar van mitchie90

mitchie90

Goeie film! Ik heb me geen moment verveelt bij deze film.

Sterk verhaal en goed geacteerd.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Goed geacteerd zoals altijd door Hillary Swank, maar ik vond het eigenlijk een saaie film want het wordt al snel duidelijk hoe de vork in de steel zit, dus spannend is hij zeker niet.

avatar van slash

slash

Zeker een mooie film om te zien.
Goed acteerwerk zeker een dikke voldoende voor deze film.
Hilary Swank en Sam Rockwell paste echt in deze rol.

Halverwege de film dacht ik echt dat zij zoveel moeite had,
gedaan om hem vrij te krijgen en dat hij het nadien toch nog had gedaan.

avatar van Basso89

Basso89

Goed acteerwerk, mooi verhaal en weinig over te klagen.

avatar van freeze

freeze

Wat een strijdend en ontroerende film was dit zeg. Het enige minpunt aan deze film vond ik de laatste 3/4/5 subtitles!!! de mensen die de film gezien hebben weet waar ik het over heb.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Goede film wel over het ''waargebeurde'' verhaal van een man die in de gevangenis zit. Zijn zus die alles op alles zet en een rechtenstudie gaat volgen om hem vrij te pleiten, maakt het nog wat intenser. Het is een lange weg voor haar en makkelijk is het vooral niet. Maar de film speelt niet altijd goed in op de emoties die erbij komen kijken, want hoe frustrerend moet het geweest zijn voor beide partijen. Eigenlijk verwacht ik dit wel bij een Amerikaanse film en dan is het een keer nodig en dan houden ze het vrij oppervlakkig.

Een verhaal als dit werkt natuurlijk als een magneet voor filmregisseurs, maar de film is uiteindelijk zo'n 10 jaar in ontwikkeling geweest. Gelukkig hebben ze doorgezet en het resultaat is best goed. Je hebt echter wel acteurs nodig die overtuigend zijn, maar dat is ze gelukt. Juliette Lewis zet weer een rolletje neer wat alleen zij kan, alleen het zijn helaas maar 2 scènes. Sam Rockwell opereert voor mij inmiddels niet meer onder de radar. Hij is gewoon een uitstekend acteur. Hilary Swank is erg goed in drama, maar het zal nooit een favoriet voor mij worden.

Sam Rockwell krijgt een wat ruig uiterlijk gedurende de film. Tatoeages, een dikke sik en zijn haar strak achterover gekamd. Een echt gevangenis uiterlijk. Best een leuk trucje om je de hele film een beetje te laten twijfelen of hij het misschien dan toch gedaan heeft. En nog wel wat momenten waarop je zou kunnen twijfelen passeren de revue. Maar om daar achter te komen, moet je de film natuurlijk wel even kijken. Als laatste dan nog even een spoiler. Als de film is afgelopen, komt er toch een heel vervelend bericht wat aangeeft hoe raar het leven kan lopen. Zit je 18 jaar in de gevangenis, je zus offert zich volledig op om je vrij te krijgen, na 18 jaar lukt het en wat gebeurd er een half jaar later? De beste man glijd uit, valt van een muurtje, loopt zware hersenbeschadiging op en sterft enkele dagen later. In 1 woord: Lullig! Maar hij is wel gestorven als vrij man en dat is ook wat waard! Heel veel zelfs!

JacoBaco schreef:
ls de film is afgelopen, komt er toch een heel vervelend bericht wat aangeeft hoe raar het leven kan lopen. Zit je 18 jaar in de gevangenis. Je zus offert zich volledig op om je vrij te krijgen. Na 18 jaar lukt het en wat gebeurd er een half jaar later? De beste man glijd uit, valt van een muurtje, loopt zware hersenbeschadiging op en sterft enkele dagen later. In 1 woord: Lullig! Maar hij is wel gestorven als vrij man en dat is ook wat waard! Heel veel zelfs!

Haha, dat meen je niet!
Dat heb ik echt compleet gemist.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Volgens IMDb zit het ook niet in de film, maar ik kreeg het wel te zien.

IMDb:
The movie does not reveal, even in the closing captions, that six months after being released from prison, Kenny fell from a wall while taking a shortcut, suffered a brain injury and died.

avatar van gauke

gauke

Sterk geacteerd (de film wordt gedragen door de acteurs) en overtuigend geregisseerd dit verhaal dat op waarheid gebaseerd is. Helaas mist de film toch spanning.

avatar van _Casper_

_Casper_

Goeie film en heel sterk geacteerd, Vooral het begin en het einde is erg sterk (kreeg bijna tranen in mn ogen op het eind). Tis wel een beetje standaard verhaal, maar wel goed uitgewerkt.

Daarom 3*

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Zeer mooie en ontroerende film ! Prima acteerwerk !!

avatar van tboezem

tboezem

@JacoBaco, toen ik dat las kon ik een klein binnenmonds lachje niet voorkomen. Inderdaad vrij lullig om op een dergelijke manier zo'n opzienbarend leven te moeten eindigen.

Dan even over de film zelf. Ik had het idee dat Conviction even nodig had om op gang te komen. Identificeren met de hoofdrolspelers nam wat tijd in beslag. Maar eenmaal op gang bleek het een ijzersterke vertelling van de verschrikkelijke situatie waarin de personages zich begeven. De film maakt treffend gebruik van flashbacks en andere stijlmiddelen om de kijker volledig mee te nemen in de zoektocht naar gerechtigheid. En dat is ontzettend goed gelukt. Je leeft mee met Betty Anne Waters tijdens haar op het eerste oog onmogelijke missie haar broer te bevrijden, en als kijker voelt iedere tegenwerking in de film ook echt als een tegenslag.

Een scène waarin ik dit vooral goed tot uiting vond komen was het moment dat Roseanna met een enorme breakthrough kwam wat betreft de procesgang (ze bleek als getuige gigantisch gemanipuleerd te zijn door die vrouwelijke agente) maar vervolgens weigerde haar herziene getuigenis officieel te maken. Simpelweg uit angst voor haar eigen leugen te moeten opdraaien.

Tot slot hielpen de uitstekende acteerprestaties van alle hoofdpersonen om deze film naar een hoog niveau te brengen. Het is misschien niet de beste film van het jaar, maar zeker de moeite waard om gezien te hebben!

avatar van tboezem

tboezem

DiKKe_OsCaR schreef:
Sam Rockwell is eigenlijk iets verkeerd gecast, ik zat namelijk constant te wachten totdat het bewijs zou komen dat hij het wel had gedaan, hij is veel te veel badguy

Dat is juist een sterk punt van de film. Op die manier blijft het voord e kijker tot het einde toe de vraag of misschien toch zal blijken dat hij schuldig is, waardoor je het einde niet al tijden ziet aankomen en de hele pret van de film eruit wordt gehaald.

avatar van boemboem27

boemboem27

erg goede film,heel goed verhaal

met een mooie rol van Hillary Swank.echte aanrader.

mooie opbouw alleen het einde had volgens mij mooier en spannender gemaakt kunnen worden door bep personen opnieuw te verhoren of iets dergelijks.

avatar van bartjuh_18

bartjuh_18

sterk verhaal en blijft boeien, einde wordt inderdaad te snel afgeraffeld, dit doet de film tekort

avatar van Re73

Re73

Ik vond Dead man Walking beter al is dit natuurlijk wel gebaseerd op een waargebeurd verhaal

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Het verhaal heeft op voorhand al een hoog RTL-gehalte maar de film weet het grootst gedeelte boven dit niveau te blijven, wat geheel te danken is aan de acteerprestaties.

Verrassingen hoef je niet te verwachten en de welbekende clichés worden ook niet geschuwd. Swank en Rockwell laten zien dat ze kunnen acteren en houden film lange tijd redelijk boeiend. Jammer genoeg zijn sommige stukken erg lang(dradig) en wordt er te lang naar de ontknoping toegewerkt. Het tempo is hierdoor laag en van spanning is er nauwelijks spraken.

De film is vanwege Swank en Rockwell het kijken waard en weet daardoor een nipte voldoende binnen te slepen.

Niet bijzonders, niet onaardig.

avatar van wimnoot

wimnoot

Deze film ook gezien in Schotland, en beviel me vrij goed. Sterk geacteerd door Swank en Rockwell die toch wel vaak in gevangenis films te zien is.Verder viel Minnie Drivers accent me op, zo Oxford Engels als ze in Good Will Hunting spreekt zo plat Boston's doet ze het hier. Verder kleurt de film alleen veel te veel binnen de lijntjes en is eigenlijk ook weer te voorspelbaar, ondanks dat wist de film me op momenten toch aan te grijpen, en dat is toch wel wat waard.

3.5

avatar van RickZ

RickZ

Drama over zus die advocaat wordt, nergens ontroerend of zo, maar wel onderhoudend. Voldoende.

Als recent drama is Temple Grandin duidelijk beter

avatar van turQua

turQua

Mooie film, maar niets speciaals. Het mooiste van de hele film is dat de broer 6 maanden na zijn vrijspraak uitgleed, op zijn hoofd viel en overleed aan hersenletsel haha!

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Nou wat leuk...

avatar van RickZ

RickZ

turQua schreef:

Ik denk niet dat turQua gezien heeft dat het om een waargebeurd verhaal gaat.

avatar van wilkinss

wilkinss

Mooie film om te zien.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Zeer goede film om te zien. Helaas is het maar al te waar dat sommige machthebbers makkelijk het systeem kunnen manipuleren en daarbij het leven van onschuldigen kapot kunnen maken. Ik snap niet hoe die mensen nog een normaal kunnen leven leiden of zelfs kunnen slapen.

Zeer goed geacteerd door alle acteurs en prachtig om te zien wat een zus voor haar broer over heeft.

avatar van Thomas83

Thomas83

Heb me vermaakt en wat me eigenlijk wel beviel was de cinematografie zonder opsmuk, maar vind de film niet zo goed als veel anderen. Komt voor een belangrijk deel door Sam Rockwell, die ik niet zo goed vind als Kenny. Die vind ik als personage ook al niet echt leuk uitgewerkt. Hij irriteerde me zelfs lichtelijk als fuck-up waarvan we moeten houden omdat hij ook van die "lekker gekke" dingen doet.

Alles is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar ik vond veel gebeurtenissen en scènes nogal onzinnig overkomen. De stukjes over de band tussen broer en zus aan het begin van het film vond ik vaak pijnlijk slecht en sentimenteel en soms ook wat cliché. Vraag me af of zo'n arrestatie op de begrafenis van de opa van Kenny en Betty Anne nou echt gebeurd is. Dat triomfantelijke lachje ook bij de politieagente, die verder wel best leuk wordt gespeeld door Melissa Leo. Ook Minnie Driver heeft een aardige bijrol, maar ik vond haar personage wel echt uit de lucht komen vallen.

De hele moordzaak vind ik niet echt goed uitgediept aan het begin, waardoor de film mij pas halverwege wat begon te pakken. Zodrahet DNA in beeld komt. Af en toe is de film wat aan de rommelige kant. Swank speelt helemaal niet verkeerd als bijtertje, zo'n rol ligt haar ook wel, maar vond haar personage ook niet echt heel leuk, omdat ze wel erg defensief en vijandig reageert op suggesties dat haar broer misschien wel schuldig is.

Eigenlijk is het ook niet echt rationeel dat ze volhoudt dat onterecht is opgeschreven dat het bewijsmateriaal is vernietigd. Weet niet of het in het echt zo heeft plaatsgevonden, maar het kwam zoals de film het bracht toch wat sterk over. Ook hoe ze dat oude vrouwtje inpakt met een opmerking over haar button met haar kleinkinderen erop.
Verder had de film wel wat slimmer mogen spelen met de schuldvraag wat mij betreft. Op een gegeven moment wil Kenny geen bloedtest doen en wordt de kijker heel flauw even op het verkeerde been gezet doordat hij zegt "it's gonna test positive", om vervolgens na een net wat te lange stilte daar aan toe te voegen dat ze daar wel voor zullen zorgen. Daarna komt weer uit de lucht vallen dat het bloedbewijs niet genoeg is. Dat er nog getuigenissen waren mag toch geen verrassing heten.

Al met al best vermakelijk, maar kwalitatief mankeert er nog wel het een en ander aan. Een rommelig plot, wat slecht spel van een enkeling en matig uitgewerkte personages. Plus een soundtrack met aan het begin soms van die net fout getimede sentimentele muziek. Na de eerste helft werd ik pas meegesleept door het verhaal. Het einde vond ik dan wel weer best lief. Al was het beter geweest als vertoond werd wat daarna gebeurde met Kenny. Maar dat zou nog meer afbreuk hebben gedaan aan zijn broze personage.

avatar van erik1677

erik1677

Kan hier eigenlijk wel en kort en krachtig over zijn.

PRACHTIGE FILM.

Vooral Sam Rockwell,echt geweldig.

avatar van kraj28

kraj28

tja,

ik ben niet echt een fan van films dat gaan over echte gebeurtenissen want meestal

word niet het hele verhaal verteld en word er dan weer iets bijgevoegd wat niet gebeurd is,

maar goed

deze film kon nog wel,maar de acteer werk was helaas onder de maat,

conclusie:een aanrader voor de 50 plussers,voor de jongeren is dit een prima

educatie film

avatar van 4Runner

4Runner

Uit jou relaas komt de conclusie Een aanrader voor 50 Plussers ? Hoe bedoel je dat nu precies, want ik begrijp je argumenten daarvoor in het geheel niet.