• 9.408.270 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: John Curran

Met onder meer: Robert De Niro, Edward Norton en Milla Jovovich

Plot Stone

"Some People Tell Lies. Others Live Them."

Een veroordeelde brandstichter krijgt het aan de stok met zijn reclasseringsambtenaar. Om zijn vrijheid veilig te stellen speelt hij enkele psychologische spelletjes met deze man, maar wanneer de reclasseringsambtenaar zelf een affaire begint met de vrouw van de veroordeelde loopt het pas echt uit de hand.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van crxman

crxman

Wat een vreselijke k........ film

Norton en de Niro waren wel eens beter.

avatar van james_cameron

Tegenvaller van regisseur Curran, wiens vorige twee films toch uitstekend waren. Dit keer levert hij een nogal afstandelijke en vrijblijvende film af, die ondanks een subtiel script en een goede rol van De Niro weinig indruk maakt. Norton zet weer een dik aangezet typetje neer, Jovovich doet haar gebruikelijke verleidelijke sloerie. Onder de oppervlakte spelen zich interessante zaken af en de sfeer is soms onbehaaglijk, maar het geheel wil maar niet boeiend worden.

avatar van teaser

teaser

Een film waarvan ik depressief werd tijdens het kijken... Nare sfeer, drone soundtrack die mij misselijk maakte, lelijke tepels... Ik heb m niet afgekeken...

avatar van buddhapuckie

buddhapuckie

Ik vond dit zeker geen slechte film, vooral voor liefhebbers van het genre is dit een leuke film. Het neigt een beetje naar de sfeer van de recente films van Eastwood; san torino, en miljon dollar baby althans heeft het een beetje die zelfde soberheid door de film heen.

Voor de rest zou ik De Niro nooit in huren voor komedies of drama, in lekkere ouderwetse actie en gangster films daar zie ik de Niro veel liever in. Ik denk dat dit ook de teleurstelling is voor het grote publiek ze verwachten iets wat ze niet krijgen.

Met het acteer werk en de film zelf is absoluut niks mis!!

avatar van Erik Dekker

Erik Dekker

buddhapuckie schreef:

Om te beginnen is het erg spijtig dat je deze film wilt vergelijken met de meesterwerken van Clint Eastwood, nog treuriger is het om te zien, dat je beide filmtitels verkeerd spelt.

Het is Gran Torino en Million Dollar Baby!!!

Deze films zijn vele malen beter en de sfeer is absoluut niet te vergelijken met dit dieptepunt en het bijna B-film niveau van Stone

avatar van Goirle_NL_Bas

Goirle_NL_Bas

Ik vond het een erg saaie film.

Het acteerwerk was wel goed, maar de verhaallijn was erg saai.

avatar van Pastaman

Pastaman

Vervelende film met toch topacteurs 2*

avatar van Piede

Piede

Afgezet na 50 minuten, en aan de reactie hier te lezen ga ik ook niet een tweede poging doen

Piede schreef:

En dan toch stemmen.

avatar van Piede

Piede

Oke, heb de film toch uitgekeken. Blijft waardeloos.

avatar van MaartenF

MaartenF

Kort gezegd: een saaie film met goede acteurs. Ik voelde mij tijdens de film nooit echt verbonden met de personages. Verder is het verloop van de film traag, waardoor het snel saai werd voor mij. De vervelende dialogen over God konden mij ook weinig interesseren. Daarnaast ontbreekt voor mij de spanning, zelfs op momenten dat er eindelijk iets gebeurde was het niet spannend. Het acteerwerk is wel goed, maar ik heb de film met moeite afgekeken.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2050 stemmen

Film die nooit echt gaat boeien, veel te oppervlakkig allemaal. Ruim anderhalf uur durende sloomheid. Jammer. Van een film met De Niro en Norton verwacht je wel even iets anders!

Dalliance schreef:

Bijzondere film. Indrukwekkend zelfs. Ik ben een filmliefhebber en al jaren een bezoeker van Moviemeter, een account had ik niet. Na het lezen van de berichten bij deze film, Stone, waarin blijkt dat veel mensen de film niet kunnen waarderen, voelde ik de overtuiging mijn eigen mening te delen.

Stone is een minder toegankelijke film, omdat ons een spiegel wordt voorgehouden en het verhaal zicht zeer langzaam ontvouwt. Het 'gebrek' aan tempo is een absolute toevoeging en zeker geen gemis of kritiek. De prestaties van De Niro en Norton zijn gedegen, maar niet speciaal. Ik moet zeggen dat ik mij in het begin ergerde aan het karakter van Norton, die een veroordeelde brandstichter speelt. Vooral zijn manier van praten kwam vreemd over en dat is eigenlijk nooit goed. Halverwege de film verandert dat drastisch op tamelijk unieke wijze. Waar ik wel diep van onder de indruk was is Milla Jovovich. Zij toont hier van een hoog kaliber te zijn. Gelukkig maar, want de laatste Resident Evil film was om te janken. Ik kon me dusdanig vinden in de vragen die de karakters in Stone zichzelf stellen dat ik me op een gegeven moment werkelijk betrokken voelde. De zelfreflectie in combinatie met de ronduit spirituele basis kwam op een moderne harde manier samen in de verhoudingen tussen de hoofdrolspelers. Intrapersoonlijke kracht is een eigenschap die maar weinigen in hun leven zullen bezitten, of in sommige gevallen komt die met een hoge kost. De tragiek ervan kan mooi en pijnlijk tegelijkertijd zijn. In Stone zie ik dat terug.

Dat had ik dus ook. Heb ook nog nooit ergens op gereageerd.

Maar vond dit sterk acteerwerk , de hoofdrolspelers moesten met de tepels bloot zullen we maar zeggen.(eigenlijk 3 leipe gasten)

De depressieve en door god doordrenkte sfeer van het Midden westen deed de rest.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Zwakke thriller van John Curran. Dan heb je zulke goede acteurs tot je beschikking en dan weet je er nog geen boeiende film van te maken. Jammer! Robert de Niro, Edward Norton en Milla Jovovich stellen bijna nooit teleur en in deze film doen ze het allemaal. Dat is toch een tegenvaller. Het verhaal kon me ook niet boeien, veel te matig en te zwak uitgewerkt! Nee ik kan hier heel weinig mee. 1,5*

avatar van Delauri

Delauri

Erik Dekker schreef:

Het is Gran Torino en Million Dollar Baby!!!

san torino en miljon dollar baby, geniaal.

ik vond deze film ook zwaar tegen vallen, en kon me ook niet erg boeien.

het acteerwerk is wel aardig, maar ik kijk normaal liever naar edward norton in een andere rol

avatar van bounze

bounze

De trailer doet zich geen eer aan na het zien van deze film; lange dialogen en geen snelheid. Psychologisch zit de film goed in elkaar, maar dat is ook het enige. Indien je hier van houd, zit je 100 minuten gebeiteld. Jammer voor deze film die het net niet waarmaakt, en dat met grote namen als hoofdrollen. Van mij krijgt deze film daarom 2 sterren.

avatar van Noodless

Noodless

Het verhaal verloopt traag en veel gebeurt er eigenlijk niet. Veel dialogen die op zich niet vervelen, maar het is wat teveel van het goede en zo het saaie wat in de hand werkt.
Jammer met zo'n cast ! En dan wacht je toch op een einde waar het allemaal wat loskomt, maar niets is minder waar. Het slot valt echt tegen. 5/10

avatar van joyceny

joyceny

Ik had rewiew nog niet gelezen, maar nadat ik de film uit had gezien was ik benieuwd wat men er van vond. Blijkt dat ik niet de enige was die de film niet goed vond. Het wachten was op een bijzonder einde, maar tot mijn teleurstelling is het einde heel zwak.

Verder was de inhoud van de film ook niet sterk. Dus al met al een 2. Jammer had op een leukere avond gehoopt.

avatar van Raffael77

Raffael77

Zwaar ondergewaardeerde film die nergens slecht is maar gewoon rustig verloopt maar wel heel sterk is. Blijkbaar beginnen de mensen hier ook alleen maar te snakken naar grote blockbuster films.

Raffael77 schreef:

Ben het helemaal met je eens.

Mensen zien de namen en als genre thriller, en verwachten een hoop vuurwerk, terwijl het een mooie drama is.

avatar van mock turtle

mock turtle

Een film hoeft niet persé als vuurwerk te knallen, maar het moet wel ergens over gaan. Het psychologische spelletje dat er gespeeld wordt is wel aardig, en het acteerwerk best goed, maar het verhaaltje was veel te dun. Anderhalf uur wachten op een ontknoping die niet komt... Matig, jammer.

avatar van Dalliance

Dalliance

Ontknoping? Het gaat hier om een diepgeworteld besef. De bij in het allerlaatste shot symboliseert de wijze waarop kleine details ons allemaal lijken te ontgaan. Ik denk dat de hele film in het teken van 'carpe diem' staat.

Pluk den dag. Dweep en droom niet met de schim van het Verleden en wees niet bang voor het spook van de Toekomst, maar sla de verliefde armen vast om het levende, gloeiende Heden - Louis Couperus

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zo'n lage notering voor een film met Norton en De Niro??? Niet te geloven, en toch lijkt het gefundeerd als ik dat zo lees.

avatar van tal1b

tal1b

ja ongeloofelijk he? begin vd film was ok, maar werd erg saai en langdradig. eind was ook teleurstellend. Opzich goed gespeeld, alleen dat zielig stemmetje van Edward Norton, was zwaar irritant.

Dalliance schreef:

Precies.

Denk dat mock turtle de boodschap in de film heeft gemist.

Het eindshot van de Niro zegt een hoop.

Haha, ik had na het zien van de film al wel de nodige verwachtingen over de reacties hier en het gemiddelde, volledig zoals verwacht.

Dit is natuurlijk helemaal geen thriller en met acteurs als De Niro, en Norton er in is het niet moeilijk om te snappen met welke verwachtingen veel mensen zo'n film in gaan.

Dat gaat dus niet goed komen.

Eigenlijk is dit gewoon puur drama en dan ook nog van de psychologische soort. Het plotje wat iets van thrillerelementen in zich zou moeten hebben is van compleet ondergeschikt belang, het gaat met name om de hoofdpersonages die, hoewel zij in tegenovergestelde posities staan, allemaal met hun eigen demonen te dealen hebben.

Overigens is het nu ook weer niet dat het allemaal geweldig of enorm goed uitgewerkt is. Er blijft een hoop suggestief en bepaalde acties zijn volstrekt onduidelijk.

Maar qua sfeertje (fijne donkere muziek!), karakterrollen en een rustig opgebouwd drama is dit toch best wel aardig allemaal.

avatar van piet piraat

piet piraat

Dit is geen film voor mij, Ik denk dat deze rap in de archievenkelder zal belanden. Ik kan niet anders dan hem een 0.5 te geven.

avatar van KillahHillah

KillahHillah

Ongelofelijk wat een klote film was dit zeg! Had de film gezien zonder hoge verwachtingen, aangezien er nogal wat negatieve reacties gepost waren, maar zelfs dan viel hij nog zwaar tegen. Had dan ook geen thriller verwacht, maar een psychologisch drama met toch wel twee top acteurs. Het plot was erg mager en het verhaal kabbelde tergend traag voort. Dit in combinatie met een belabberde Robert de Niro (alsjeblieft laat die man met pensioen gaan) dan blijft er weinig over. Had hem na Righteous Kill bijna afgeschreven(dat was namelijk ook een deceptie van een film met de grote de Niro en Al pacino), maar dacht misschien was dat gewoon een slippertje. Wat is er gebeurd met de Niro, want hij heeft toch genoeg meesterwerken op zijn naam staan. The deer hunter, Taxi, The Score, Heat en ga zo maar door.. Vond Edward Norton daarentegen ook niet echt overtuigen in zijn rol. Maar vond misschien het irritantste nog wel de vele referenties naar het geloof en openbaringen ed. Alsof de film geregisseerd is een stel Jehova getuigen!! Deze krijgt van mij 1 ster

avatar van dragonmaster

dragonmaster

helaas 105 minuten van mijn avond verspild .....

avatar van blurp194

blurp194

Tobberig gedoe met geloof en worstelingen met levensbeschouwing zijn geen garantie voor een goede film. Dit prul neemt maar liefst 105 minuten de tijd om daar een volstrekt overtuigend bewijs voor te leveren.
De karakters blijven volkomen plat en ongeloofwaardig, onsympatiek, onherkenbaar, leeg. Robert de Niro en Edward Norton acteren nauwelijks, ze draaien gevoelloos hun lijnen af. Vooral Robert de Niro trekt daarbij dezelfde bekken als altijd, er is geen spoortje expressie te bekennen - bijna alsof hij vers gebotoxt is. Milla Jovovich doet het op zich wel aardig vind ik, maar haar karakter is zo ongeloofwaardig dat er uiteindelijk ook niets achterblijft - en aan het eind van de film, nadat Stone vrij is lijkt het alsof haar rol verder vergeten is.

Daar komt nog bij het bespottelijke motiefje van de - overigens niet bestaande - stroming waar Stone zich toe bekeert en het misselijkmakende gedoe met de soundtrack wat daarbij hoort. Dat maakt deze mislukking echt volledig.

Volkomen vergetenswaardig prul dat een enkele reis richting vuilnisbak meer dan verdient.