• 9.379.002 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: John Curran

Met onder meer: Robert De Niro, Edward Norton en Milla Jovovich

Plot Stone

"Some People Tell Lies. Others Live Them."

Een veroordeelde brandstichter krijgt het aan de stok met zijn reclasseringsambtenaar. Om zijn vrijheid veilig te stellen speelt hij enkele psychologische spelletjes met deze man, maar wanneer de reclasseringsambtenaar zelf een affaire begint met de vrouw van de veroordeelde loopt het pas echt uit de hand.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Amercianpie

Amercianpie

Geweldige film!

keiharde acteerprestaties van Robert De Niro, Edward Norton en Milla Jovovich.

Man wat kunnen die lui toch acteren!

wou daar eigenlijk alleen op ingaan.

Het verhaal vond ik opzich niet echt super boeiend, maar wel kijkbaar met de acteurs natuurlijk.

Vooral Edward Norton verdient hier de grootste ster!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik vind wel dat Stone het lage cijfer hier verdient. Heel onevenwichtige film, onbegrijpelijk, rommelig en stuurloos tegelijk. Het gaat over rechtvaardigheid en spiritualiteit zonder ooit echt een positie in te nemen. De film gaat nergens naartoe, gaat nergens over en ook het einde voelt enorm onbevredigend aan. Dan komen ze ook nog eens af met God hier God daar. Ik had me wel aan een niet te beste film verwacht gezien alle negatieve commentaren, maar ik mis geen enkele film met De Niro dus toch maar de pil doorgebeten. De Niro's talent is ook hetgene dat mij erdoor heeft gesleurd. Hij doet het nog redelijk maar Norton is een ramp. Hij zegt zijn dialoog droogjes op en dat is het zowat. Stone is 105 minuten tijdverlies en voelt leeg aan.

avatar van Myselff

Myselff

teaser schreef:

Een film waarvan ik depressief werd tijdens het kijken... Nare sfeer, drone soundtrack die mij misselijk maakte, lelijke tepels... Ik heb m niet afgekeken...

Als je voor de tepels kijkt zou ik zeggen kijk naar 18+ films

Het lijkt hier onderhand wel het ftd forum

Alleen maar negatieve comentaar

Film is goed naar te kijken

Indien je dit niet vind waarom kijk je hem dan , alleen maar om kritiek te schrijven ???

avatar van Gerritj

Gerritj

Waardeloos

2.0

avatar van swouters

swouters

Waardeloos omdat er niets in gebeurt en het puur bestaat uit dialogen? Dan kun je inderdaad best wel eens overwegen om SBS6 aan te zetten gerritj...

avatar van heat1995

heat1995

Ik heb de film afgekeken omdat Robert er in speelde, maar ik heb het wel met tegenzin gedaan. Ik vond het een bagger-film. zonde van mijn film-tijd.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Echt helemaal niks dit..

Het verbaast me eigenlijk dat ik het nog af heb zitten kijken maar dit was 1 uur en 3 kwartier naar niks zitten kijken..

Een reclasseringsambtenaar, een brandstichter en zijn sletje vormen de hoofdpersonen.

Zonder enige diepgang in het verhaal of in de personages kabbelt het naar een einde waar je helemaal niks van kan bakken.

Heb eigenlijk geen goed woord over voor deze film..

Waarom dan toch 1,5 ster? Vond Norton nog wel aardig acteren, maar dan heb je ook alles gehad.

Dikke onvoldoende..

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond het wel een redelijke film. Op een gegeven moment werd de film alleen langdradig en er zat te weinig actie in. Dat waren de minpunten. Pluspunten was het acteerwerk en de sterke dialogen die er waren. Wel een redelike film

avatar van annahlara1

annahlara1

Ik heb de film helemaal af kunnen kijken ook al koste het me wat moeite, maar voordat ik hem wil (kan) beoordelen; is er iemand die mij kan uitleggen waar het nou over ging ? Ik snapte er geen bal van en het einde maakte het ook niet echt duidelijk ???

avatar van Corcicus

Corcicus

Het ging helemaal nergens over. Een bureaucraat, een onuitstaanbaar stuk crapuul en zijn hoer. Deze film analyseren is als een rubik's kubus oplossen: zeer moeilijk om er uiteindelijk niks uit te halen.

avatar van deicide

deicide

Men hier had echt wel grote verwachting van gezien de acteurs.

Maar jee man wat viel deze enorm tegen zeker hoe de film eindigt.

-Saai

-Traag

-Weinig tot geen spanning

Dood en dood zonde van mijn tijd

Deze film krijgt helemaal geen stem van mij

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Had heel veel verwacht van deze film eerlijk gezegd. Jammer dat het zo een rommelig verhaal is geworden.

In ieder geval vond ik De Niro en Edward Norton wederom erg goed acteren in deze film. Zonder hun zou ik deze film waarschijnlijk een 0 hebben gegeven.

2.0 sterren dus voor de prachtige acteerprestaties. Voor de rest is de film niet het kijken waard. Of ik snap hem niet, kan ook nog.

avatar van parcivalis

parcivalis

Snap dat een hoop De Niro liefhebbers liever het alfamannetje zien maar de twijfelende burgerman die hij hier speelt is subliem. Milla Jovovich zet de femme fatale perfect neer: ogenschijnlijk naief, maar ondertussen berekenend.

Muziek en montage zijn ogenstrelend en maken 'Stone' tot een haast serene film.

Zeer de moeite waard.

avatar van Baasje

Baasje

In het begin van de film denk je dat het cijfer 2.35 op MM veel te laag is en dat iedereen er hier ver naast zit (veelbelovend dus ) ik vind dat hij op een gegeven moment heel rommelig wordt en vlug afgeraffeld mijn conclusie is dan ook dat er veel meer in had gezeten gezien de topacteurs

avatar van Lefgozer

Lefgozer

kos schreef:

Haha, ik had na het zien van de film al wel de nodige verwachtingen over de reacties hier en het gemiddelde, volledig zoals verwacht.

Dit is natuurlijk helemaal geen thriller en met acteurs als De Niro, en Norton er in is het niet moeilijk om te snappen met welke verwachtingen veel mensen zo'n film in gaan.

Dat gaat dus niet goed komen.

Eigenlijk is dit gewoon puur drama en dan ook nog van de psychologische soort. Het plotje wat iets van thrillerelementen in zich zou moeten hebben is van compleet ondergeschikt belang, het gaat met name om de hoofdpersonages die, hoewel zij in tegenovergestelde posities staan, allemaal met hun eigen demonen te dealen hebben.

Overigens is het nu ook weer niet dat het allemaal geweldig of enorm goed uitgewerkt is. Er blijft een hoop suggestief en bepaalde acties zijn volstrekt onduidelijk.

Maar qua sfeertje (fijne donkere muziek!), karakterrollen en een rustig opgebouwd drama is dit toch best wel aardig allemaal.

Ben het hier mee eens.

Ik denk trouwens dat Stone zijn vriendin een alien noemde, omdat ze van die buitenaardse tepels heeft. Tering jantje zeg.

avatar van b00ts

b00ts

Onbevredigend einde. Daar begin ik maar mee. Goedkoop verhaal over reclasseringsambtenaar in de gevangenis, die een relatie krijgt met de vrouw van een gevangene. Dat 'Jack' daar in stonk. Erg goedkoop. Echter toch blijf ik met een raar gevoel zitten. Ik heb ergens het gevoel dat de film meer biedt dan ik gezien heb. Wat is er vroeger gebeurd? Zijn vrouw had het, toen hun huis in de fik stond, over de bedrading in de keuken en de kelder. Wat bedoelde ze daar mee? Zelf keek ze ook niet echt fris uit de ogen, en daarnaast een ongezond alcoholgebruik (of was dat alleen omdat ze het anders niet met Jack uit kon houden). Hoe was de relatie met zijn dochter? Waarom veranderde Jack's karakter zo sterk? Drie sterren maar doen dan.

avatar van shawna

shawna

Wat een waardeloze film. Ik heb ruim een uur zitten kijken en hem uieindelijk maar uitgezet.

Wat een rommelig gedoe.

avatar van riinyosa

riinyosa

Ondanks (of juist vanwege) de aanwezigheid van een topcast een teleurstellend drama dat nooit van de grond komt.

Wie in eerste instantie een thriller verwacht komt bedrogen uit; waar de opzet in het eerste half uur nog enigszins veelbelovend is verzand het rommelige script al snel in langdradige dialogen die goed worden gebracht door De Niro en Norton maar geen richting kennen.

Van spanning is dan al helemaal geen sprake meer en tekenend is het einde van de film waar maar geen eind aan lijkt te komen.

Nee, De Niro en Norton zorgen nog voor wat lichtpuntjes maar Stone is een film om snel, heel snel te vergeten. A waste of talent.

avatar van TheJudge007

TheJudge007

Myselff schreef:

Je zal borsten bedoelen. Dat mens heeft idd. - spijtig genoeg - geen borsten en geen tepels om naar te kijken. Zoals reeds gezegd waardeloze film. Een mooi lijf had nog nmisschien nog net een opkikkertje geweest. Na de brandstichting dacht ik dat de film eindelijk ging beginnen, niets van dus, zelfs geen goed einde.... Hoe kan een RdN zich tot zulke films laten strikken ?

Ik hoop dat meneer De Niro hierna nog op z'n minst 2 film maakt om dit gedrocht te vergeten.

Wat een vreselijke K.. film zeg.

Vermoeiend, langdradig, maar bovenal niet om aan te zien!

avatar van usr14112

usr14112

Inderdaad een slappe film. Wel bijzonder gezien de cast. Maar zo zie je maar weer, dat zegt ook niet alles. Het acteerwerk is natuurlijk prima, maar het verhaal is echt een drama. Je denkt steeds nu gaat het komen....maar het komt niet. De film gaat als een kaars uit. Niks geen hoogtepunt, gewoon een nikszeggend verhaal.

avatar van wade

wade

Uitgezet. Wat een slechte film.De Niro of niet....................

avatar van Zinema

Onnatuurlijke crimineel.

Aardig drama met een aantal vermakelijke dialogen tussen De Niro en Norton. Dit ondanks dat diens personage als white trash crimineel ditmaal ietwat onnatuurlijk aanvoelt. De broeierige sfeer en de aardige opbouw werken mee aan een voldoende geheel dat een betere uitwerking had verdiend. Met de geweldige Frances Conroy wordt, zoals wel vaker, helaas niets fatsoenlijks gedaan.

Goed.

avatar van dudebag

dudebag

Het verhaal deed mij weinig. Alsof iemand wel deze Mila Jovovich had kunnen weerstaan. Ik heb het gevoel alsof ik dit al aan het begin van de film kon schrijven. Geen verassing, niets nieuws. Zwakke film, maar vanwege het gewoon weer fantastische acteerwerk en de prachtige dialogen tussen Norton en DeNiro, krijgt Stone van mij het voordeel van de twijfel. 2.5 - 3*

avatar van otherfool

otherfool

Saaie dialogen tussen ongeloofwaardige personages, geen lichte kost. Psychologisch drama dat als een soort thriller in de markt is gezet, maar nooit indruk weet te maken en zelden boeit. De Niro kan dit rolletje wel aan maar Norton is compleet uit z'n element, pijnlijk haast. Jovovich heeft nog de leukste rol maar valt vooral op in een opmerkelijke tepelscene.

Meest positief aan deze film is nog de moody soundtrack, voor de rest komt deze film niet langs de reclassering en mag nog wel een paar jaartjes achter slot en grendel. 1,5*.

avatar van gauke

gauke

'n Beetje vlees noch vis gehalte; nog het "over de top" verhaal noch de acteurs overtuigen. De teleurstellende en oninteressante film kabbelt zonder spanningsopbouw maar wat voort.

avatar van nairobi

nairobi

Robert de Niro, red deze film

Jammer had er meer van verwacht

avatar van Banjo

Lancher

• 1914 stemmen

Banjo schreef:

goh, wat staat deze laag! binnen kort maar even kijken

Omdat mensen hem kijken voor de acteurs en niet kijken naar het Genre!;)

avatar van wege

wege

Gerritj schreef:

Waardeloos

2.0

Weinig zeggende opmerking en dan nog een oordeel geven ook?

Jammer dit soort reacties ...