Genre: Avontuur / Fantasy
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Last Airbender
"Four nations, one destiny."
In een mystieke wereld leven verschillende stammen die één van de vier elementen beheersen: water, aarde, lucht en vuur. De enige persoon die alle vier elementen beheerst is de Avatar. Tijdens een aanval van de Vuurnatie verdwijnt de Avatar plotseling. 100 jaar later ontdekken twee kinderen (Katara en Sokka van de Waterstam) een jongen genaamd Aang die zit vastgevroren in een rots. Hij blijkt de nieuwe Avatar te zijn en hij moet het evenwicht in de wereld weer zien te herstellen. Maar dat is niet geheel zonder gevaar...
- Trailer (YouTube)
- The Last Airbender (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Fire Lord Ozai
Princess Yue
Gran Gran
ExXxtreme
Als ze het script beter doen en het acteren, en ze er niet zo vlot doorheen gaan... Kan het nog wat worden misschien.
Dat is zoals chatroulette zonder wankers.. je kan wel hopen, maar erg waarschijnlijk is het niet..
Starmaster501
Ach Shyamalan kennende houd hij wel van twists.
Number23
Wow wat een vernietigende meningen hiero zeg!!!
Ik was er juist best wel enthousiast over. Heb m nog niet gezien, maar mij lijkt t gezeik op Mr. Night beetje overkill??
Gelukkig ben ik immuun voor de meningen van andere mensen als t over films gaat, dus ga m lekker huren morgen!
gatygun
Wow wat een vernietigende meningen hiero zeg!!!
Tja hadden ze de film maar wat beter moeten maken niet?
Je bent enthousiast over de film, maar je heb hem nog niet gezien ? uhhh oke.
Waarom denk je dat mensen puur iemand zitten bashen? was de film zo goed dan en kijkt iedereen hierover heen? niet bepaald. het is gewoon een slechte film.
Je bent imuum voor de andere mensen meningen, wat doe je dan op een site als moviemeter waar alleen maar de meningen ertoe doen. Beetje raar.
Je hele reactie slaat werkelijk nergens op, de film is gewoon prut. had zo veel beter gekunt.
Starmaster501
Wow wat een vernietigende meningen hiero zeg!!!
Haha zo dacht ik ook eerst. Vond de trailers vet enzo zag er allemaal cool uit. Maar je moet deze alleen in HD kijken met een vette surround set. Jesus wat een cool geluid tijdens de gevechten, nog nooit zo cool gehoord.
Daarom was mijn ervaring denk iets beter dan die van andere. Want buiten dat zijn de acteerprestaties slecht, het script belachelijk en word er snel door de film heen gerost.
baloetje9
Veel van deze film verwacht.
Vindt het eeuwig zonde dat hij op deze manier verprutst is!!
Maar terug naar de animatie dan
mathias265
denk dat ik deze dan toch maar niet ga zien, na al die reacties gelezen te hebben....
mnrk
Ik heb de Blu-ray versie gezien...
Ik ben het met de andere eens dat het verhaal en het acteerwerk niet denderend is...
Maar wel zien de special effects er goed uit, ook de aankleding en locatie's zijn dik in orde.
Het geluid is ook zeer goed op de blu-ray en dit dan nog aangevuld met een prima soundtrack van James Newton Howard.
Laten we hopen dat het 2e deel meer verhaal zal hebben en dat de acteurs met meer overtuiging zullen acteren.
zjandannybob
Tegen al mijn verwachting (anti avatar serie) vond ik deze film best wel leuk wegkijken. beetje jammer dat ze niet gewoon 1 film hebben gemaakt van alle elementen en nu dus waarschijnlijk nog 2 films gaan komen die erg uitgemelkt moeten worden om de tijd vol te krijgen.
Maar vond de omgevingen en special effects er erg netjes uitzien en de sfeer in de film beviel me wel.
TimZor
Uitgemelkt om tijd vol te krijgen ? Dan moet je de serie maar eens gaan kijken denk ik, dan merk je dat deze film de plank totaal misslaat en veels te kort was waar alles in gepropt is. en de vele dingen die je evengoed ook nog mist. En dan wil jij het nog korter hebben ???
Nakkie13
Het is onmogelijk om het epische avatar in 3 delen te stoppen, laat staan 1. U bent zot.
sjonnie40
Heel erg goed was hij niet , soms erg langdradig.Moet zeggen heb hem wel uitgekeken. Voor een zondagmiddag goed te kijken
j.touwslager
Prima te doen..
MEsnen zeuren dat de regisseur teveel laat vallen en er te snel doorheen gaat.
Dat is logisch.. Want als je de animeserie in 3 filmpjes wilt doen.. moet je dingen laten vallen.
Ander hadden ze er maar een SERIE van moeten maken..
Tuurlijk hij duurt maar 105 minuten ofzow.. En dan zijn er vast mensen die zeggen..
Zo'n film hoort 3uur te duren.. Maar daar hadden ze naar genoeg het budget niet voor!..
Als je special effects.. En sorry.. die zagen er zeker puik uit! Wauw..Die kosten nogal wat..
Acteurs had ik zelf wat meer van verwacht..Jongen van Slumdog, jongen van twillight, en een chick van the spirit.. Maargoeed.. Prima te doen.. gewoon leuke film.. lekker wat actie en het verhaal van de serie komt enigzins overeen...
moviemafketel
- 19752 berichten
Bij de verdeling van het budget had Shyamalan beter wat meer geld kunnen uitgeven aan acteurs/actrices, want die maken hier echt een clowneske vertoning van. Gewoon zonde dit project.
Shora
ik snap helemaaal niet waarom deze film maar 2.5 ster krijgt
ik vond em echt goed!
fdekam
k snap ook niet maar ja ik denk dat meeste mensen willen dat deze film 100% gelijk aan tekenfilm maar van me hoeft niet. Beetje anders is ook leuk
ExXxtreme
Prima te doen..
MEsnen zeuren dat de regisseur teveel laat vallen en er te snel doorheen gaat.
Ander hadden ze er maar een SERIE van moeten maken..
Als je al op voorhand weet dat je toch niet het juiste budget hebt om de serie op een serieuze manier te verfilmen dan moet je er gewoon al niet aan beginnen. Voor de rest moet de film voor mij geen 3u duren, maar als ze er 2u-2u30 voor genomen zouden hebben zouden ze de personages toch al iets meer diepgang hebben kunnen geven. Als je de andere commentaren leest denk ik toch ook wel dat het duidelijk is dat het niet alleen het teveel ingekorte verhaal is maar ook de acteerprestaties, ongeloofwaardige conversaties, het ontbreken van de humor die er in de serie wel was,.... dat de film niet zo goed maakt.
ik snap helemaaal niet waarom deze film maar 2.5 ster krijgt
Ik kan begrijpen dat je dat niet snapt als je (bijna) elke film 3* of meer geeft.
teaser
Aardig gegeven, special effects waren in orde, maar wat een vreselijk traag tempo....
Voor een film als the sixth sense of unbreakable werkt het. Hier niet. Hier had makkelijk een half uur uit geknipt kunnen worden volgens mij...
RSmovie91
Dan heb je de serie ook niet gezien. Zo wel, dan weet ik zeker dat je hem wel een half uur langer had willen zien (+ meer punten).
debaas12
Tja hadden ze de film maar wat beter moeten maken niet?
Je bent enthousiast over de film, maar je heb hem nog niet gezien ? uhhh oke.
SnakeDoc
Een film met alle ingredienten voor een lekkere fantasy weg kijker. Alles ziet er gelikt uit,... een paar mooie en spannende scenes. Goed opgebouwd! Dhr. M. Night Shymalan lijkt zijn vele miljoenen goed te hebben besteed, tot de eerste acteur zijn bek open trekt. Donders wat slecht. De één nog erger dan de ander. Vooral broer en zus waren dramatisch!.
Jammer want dit had tot echt beter kunnen uitpakken. Het plot spreekt mij ook wel aan.
Ik denk niet dat hier een vervolg op komt. Tenzij er is even een paar sterren worden gecast of deze lui terug naar de toneelschool worden gestuurd!
2,5 * Omdat ik me ondanks de zeer slechte acteer prestaties aardig heb vermaakt!
Fryce
Het enige wat deze film heeft zijn een aantal leuke special effects. Acteerwerk is waardeloos, verhaal word veel te snel ingezet en is gevoelsmatig niet volgbaar. Actie is beneden niveau. Had veel meer verwacht van deze regiseur.
chaea
Een hoop negatief geluid rondom The Last Airbender. Misschien geniet men ervan om regisseur Shyamalan, die jaren geleden nog zo hoog stond aangeschreven, de grond in te trappen, ongeacht wat voor film hij ook maakt. Of misschien heeft ie gewoon te maken met moeilijk publiek, aangezien de diehard fans van een populaire (animatie)serie niet makkelijk te behagen zijn. Maar er is ook die optie dat Shyamalan hier gewoon een bar slechte film heeft afgeleverd. En ... dat is inderdaad het geval.
Ik ken de animatieserie niet en ben op zich ook geen lid van de steeds groter wordende Shyamalan- haters club, maar The Last Airbender is echt prul van de bovenste plank. Met als grote dieptepunt de oersaaie karakters die de revue passeren en het belachelijke acteerwerk van praktisch alle acteurs. Zelden zie je zoveel houterig acterende vaatdoeken bij elkaar, het lijkt erop dat de meeste acteurs hun teksten van cue-cards aflezen. En dan hebben we het nog niet gehad over al dat onzinnige geneuzel dat ze moeten uitkramen. De meest bespottelijke en oninteressante dialogen komen voorbij, best knap dat de acteurs hun lach hebben kunnen inhouden.
Nu kon het hele verhaal me sowieso maar bar weinig schelen. Eigenlijk was ik het plot al kwijt bij die onvermijdelijke uitleg aan het begin van de film. Het zal allemaal best interessant zijn, maar het wordt de kijker hier op de meest oninteressante manier voorgeschoteld. Dus dan blijven enkel de special effects over, maar om daar nu van achterover te vallen. De personages bewegen voortdurend als de zangeres van Within Temptation en worden vervolgens omringt door CGI water en vuur. Dat is misschien even leuk, maar na anderhalf uur datzelfde trucje ben je niet echt meer geïmponeerd. Sterker nog, je gaat je vrij snel stierlijk vervelen. Ontzettend vervelen ...
1 ster.
Niet mee eens, leuke film welke gewoon in de verhaallijn van de animatie past. Ik wou de film in de bioscoop bekijken en had de trailer gezien maar de negatieve reacties hier weerhielden mij....helaas. Tuurlijk is er wat aan te merken maar dat sommigen deze film zo afkraken ( en al helemaal als ze de serie niet kennen) is erg jammer. Door deze negativiteit besmet je anderen met hetzelfde euvel zonder dat ze de film zelf al hebben bekenen. Ik geef in principe deze film een 4 omdat de verhaallijn gewoon klopt maar besluit toch een dikke 5 ertegen aan te gooien, op deze manier wil ik de film overeind houden voor mensen die dit soort wel waarderen, zoals ik dus.
SnakeDoc
@ Chaea, in de meeste gevallen van negatieve reacties gaat het niet zo zeer om het verhaal of hoe alles er uit ziet, maar meer om de acteurs en hun slechte prestaties.
Ik weet niet in hoe verre jij een film liefhebber bent, maar ik neem aan dat je toch wel het verschil ziet tussen een goed en een slecht acterend personage.
In dit geval hebben we zelfs met meerdere amateurs te maken.
Dat kwam de film gewoon niet ten goede!
En als je dan ziet wat er aan dollars in dit werkje is gepompt, dan verwacht je toch wel iets meer!
Hoe goed je het ook bedoeld ... die vijf is erg overdreven en niet bepaald op zijn plaats!!!
AddictedToMovies
Mijn verwachtingen waren al niet al te hoog maar een misbaksel als dit had ik dus absoluut niet verwacht. Ik schoot spontaan in de lach bij die vreselijke inleiding die zo uit een Star Wars episode had kunnen komen. Wel vaker had ik last van de slappe lach bij deze idiote film. Het acteerwerk is van ongekend laag niveau, ik heb werkelijk niemand kunnen betrappen op een overtuigende prestatie. Een ontzettend leeg verhaal wordt in halfgebakken scènes die maar nooit op gang komen en veels te snel geknipt zijn verteld. Is de actie dan nog enigzins de moeite waard? Ook niet. Al in vele films mooiere gevechten gezien en als je met de special effects niet verder komt dan een raar vliegend aapje en een enorme hamster dan kun je ook daar je vraagtekens bijzetten. Schrijver-regisseur M. Night Shyamalan heb ik lange tijd aals een prima kerel aanschouwd, met de topper The Sixth Sense en enkele aardige films zoals Unbreakable, met vaak interessante twists die hij als stempel op zijn werk drukt, maar na een enkel draken de afgelopen tijd slaat hij hier de plank volledig mis. Heel, heel, heel erg slecht en hopelijk slikken ze die vervolgdelen maar in, ik heb er in ieder geval genoeg van.
chaea
In dit geval hebben we zelfs met meerdere amateurs te maken.
Dat kwam de film gewoon niet ten goede!
Nogmaals ik vond het wel kloppen allemaal.
En ik geef duidelijk aan waarom ik deze 5 geef.
puur om de kloppende lijn en de decors die lijken op de animatie geef ik een 4, je ziet vaak genoeg films die ergens op gebasseerd zijn maar dat de helft erbij gefantaseerd is.
Deze film verdiend m.i. een 4 en dat is mijn mening.
Mag de 5 overtrokken zijn maar een 1 of 2 slaat ook nergens op, en al helemaal als je niet bekend bent met de verhaallijn.Juist door deze lage cijfers heb ik besloten om hem niet eerder te bekijken.
Maar je mag de film natuurlijk niks vinden, en wat is een film liefhebber, ieder heeft zijn favorieten en zijn oordelen.
RSmovie91
Ehm, dat is hier ook zo. Het deel dat ze de earth benders bevrijden is volledig verzonnen. En dan hebben ze hier ook een groot deel van het verhaal dat nodig is om het verhaal logisch te maken weg gelaten.
Madecineman (moderator films)
Stem verwijderd. Het is niet toegestaan om correctief te stemmen. Als de film een 4* verdient moet je die ook geven en geen 5* dus.
De 'Avatar'-remake van M. Night Shyamalan is vanavond te bekijken op televisie
'Avatar: The Last Airbender' krijgt speelfilm en vervolgseries