• 8.762.862 stemmen

Releasedatum: 18 augustus 1988

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Colors

"70,000 gang members. One million guns. Two cops."

Los Angeles. Om de straatbendes aan te pakken laat de politie hun uniformen op de straat zien, onder het mom: kleur bekennen. Een oude rot krijgt een nieuwe, jonge, fanatieke partner, die snel naam maakt. De bendes willen hem te grazen nemen.

Pistons

Aangeraden voor mensen die geen genoeg van het woord holmes kunnen krijgen. Kunnen de mensen uit de hoods blijkbaar ook niet, aangezien dat hun enige slang blijkt te zijn.

Wegkijkniveautje throughout, dus net een voldoendetje.

Pistons schreef:

Wegkijkniveautje throughout, dus net een voldoendetje.

Sorry hoor maar ik begrijp niets van wat je hier schrijft.

Pistons

Een cursus Nederlands is nooit weg.

avatar van ewalk

ewalk

Holmes?

Aangeraden VOOR mensen.........????

Wegkijkniveautje throughout????

Aangeraden VOOR ja

Throughout betekent door de hele film heen.

En als je deze film niet kan associeren met het woord holmes (of homes) ben je wel erg vergeetachtig.

Of dronken.

Of je was dronken toen je em keek.

Pistons schreef:

Throughout betekent door de hele film heen.

Dus met alleen een cursus Nederlands red ik het niet?

Pistons

Als je niets begreep van het stukje tekst dat ik eerder schreef zal je daarmee toch het grotere plaatje snappen denk ik.

En hou asjeblieft eens op met het constante mierenneuken en stuur niet aan op een kinderachtig een-tweetje. Want daar heb ik helemaal geen zin, het voegt hier niets toe, en dat win je toch niet.

avatar van erck

erck

YOU SAID IT!

avatar van JiMBR0wsKi

JiMBR0wsKi

Inmiddels al twee keer gezien en er zal, nog wel een derde keer komen.Onderhoudend verhaal, goeie actie en het betere acteerwerk van Penn en Duvall.

avatar van ewalk

ewalk

Homes, homie!

Sherlock Holmes!

avatar van erik1677

erik1677

Een favoriete actie/drama van me.

De film al een paar keer gezien en toch mooi om zo n jonge sean penn in actie te zien.

heerlijke film

avatar van mikey

mikey

Herzien: de film heeft het grauwe dat je ook zag in Carpenters Assault on Precinct 13. Uiterst fascinerende film.

avatar van crimedevil

crimedevil

Fraaie film. Alleen het laatste stuk gaat alles heel snel ze hadden er nog wel meer op mogen verdiepen dat ze wraak wouden nemen op "packman"

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

Dridge schreef:

Dus met alleen een cursus Nederlands red ik het niet?

ghehe ontnuchterings traject volgen!

avatar van gauke

gauke

De regisseur heeft duidelijk oog voor de voedende en vergiftigde werking (het scheppen van een klimaat van angst) van de bendecultuur in de gettowijken; de beelden lijken uitermate realistisch. De film is hard, scherp en snijdend. Echter omdat Dennis Hopper voor de stijl lijkt te gaan, gaan al deze onverbloemde beelden van kilheid, tragiek en hardheid ten koste van het plot. Alle acteurs zijn op dreef.

avatar van Thorak

Thorak

Het realisme komt dan ook vooral dat de bendeleden vrijwel allemaal geen acteurs zijn, maar echte bendeleden. Daarnaast is het verhaal dan ook wel erg realistisch en zeer goed in beeld gebracht. Helaas heeft Hopper niet veel meer van dit soort films gemaakt.

Ik snap ook werkelijk niet waaromn het gemiddelde van deze film niet hoger is.

avatar van aburex

aburex

Van hetgeen Pistons schreef begrijp ik ook geen bal, maar ieder natuurlijk zijn eigen mening (?).

Eén van de betere films van de betreurde Hopper. Goed in beeld gebracht en nog 2 goede acteurs ook. Best hetbekijken waard (had deze film al gezien bij de release)

avatar van Humphrey

Humphrey

Op zich geen slechte film, maar ietwat voorspelbaar verloop en einde. Prima acteerprestaties van gouweouwe Robert Duvall en z'n maatje Sean Penn. 3*.

avatar van Spetie

Deze behoorde harde politiefilm betekende de comeback van Dennis Hopper als regisseur. Colors speelt zich af in Los Angeles, waar de politie moet ingrijpen, omdat een strijd tussen twee bendes aldaar uit de hand dreigt te lopen.

Het verhaal is vrij standaard en ook het feit dat een oude ervaren rot moet samenwerken met een jong onervaren broekje is niet bijster origineel. Wel leuk is het gegeven dat de onervaren gast het deze keer niet zo nauw neemt met de regels. Vaak is het omgekeerde het geval. Sean Penn doet het erg goed als de onervaren agent. Robert Duvall is vooral erg degelijk, maar zeker niet slecht.

Het sfeertje is wel lekker grimmig en het feit dat de figuranten werden gespeeld door leden van echte bendes, geeft het geheel een authentieke en realistische uitstraling mee. Ook de regie is niet verkeerd. Persoonlijk vind ik deze film beter dan Hoppers Easy Rider. Net geen vier sterren, maar desondanks toch wel een kleine aanrader.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

tegenvallende film, jaar geleden voor het eerst gezien en toen halverwege uit gezet.

Gister een tweede kans gegeven en tsja, weinig zeggende film.

Acteerwerk is oké, maar het verhaal krabbelt langzaam voort en er is niet echt sprake van echte plot ontwikkelingen.

Het einde vond ik dan wel weer sterk, maar om dit nou als 1 van de betere films van Hopper te zien gaat mij iets te ver.

Leuk om een keer gezien te hebben, maar een film die ik gauw weer vergeet.

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Gisteren nog eens herzien. Heb hem een halve ster minder gegeven nu. Zoals zo vaak zie je dat de film bij het ouder worden minder goed lijkt te worden. Vind hem nog steeds goed, één van de betere bende films die er zijn vooral doordat de bende leden zo relistisch zijn neergezet, iets wat in andere bende films eerder lachwekkend dan realistisch is maarja die oude rap muziek enzo dat maakt de film toch wat gedateerd nu. Jammer maarja hij is ook alweer ruim 25 jaar oud...

avatar van royals

royals

Ondergewaardeerde gang film. Een goede mix van de beste ghetto films: Training Day, Clockers, Boyz In The Hood, Menace II Society en Beverly Hills Cop.

avatar van hkoster16

hkoster16

de film heb ik nu zes maal gezien: er waren keren dat ik er niets aan vond en de andere keren weer wel. Kan een onderhoudende film vaak zien.

avatar van BBarbie

BBarbie

• 12073 berichten

Film geeft een harde en volgens mij realistische kijk op de beruchte jeugdbendes van Los Angeles en de politiemannen, die daar tussendoor laveren. De scènes waarin de focus is gericht op het verschil in aanpak van de diplomatieke Hodges en de meer robuuste, driftige “Pacman” McGavin zijn naar mijn smaak de beste onderdelen van de film. Maar ik miste over het algemeen een beetje de diepgang van films als Boys n the Hood. Daarvoor in de plaats leunt de film te veel op spectaculaire achtervolgingen en afrekeningen, waardoor mijn interesse langzaam maar zeker weg sijpelde.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Na 'Easy Rider' wederom een goede film van Hopper. 'The Hot Spot', ook erg fijn, zou later nog komen van deze beste man. 'Colors' kent een fijne cast (Duvall en Penn zijn natuurlijk erg goed), is een redelijk standaard filmpje - alleen is het dit keer de rookie die op een harde manier de wet probeert te handhaven en is het de oude die vooral slim probeert te zijn. De uitwerking is vermakelijk. Fijn jaren 80 Los Angeles sfeertje. Groots wordt het nergens, ook qua drama weet Hopper niet echt te overtuigen, maar 'Colors' is gewoon een prima prent om tussendoor te zien. Geinig dat er echte bendeleden meededen.

avatar van de grunt

de grunt

Sean Penn is een held.

avatar van Survivor87

Survivor87

Goede, realistische politiefilm over jeugdbendes volgens dat ik mij kan herinneren. Sean Penn was hier toen al een zeer sterk jong acteur. Duval ook. Al vind ik persoonlijk dat Hopper zelf deze rol had kunnen vertolken van de oudere veteraan cop. Dat ging nog veel beter geweest zijn. Maar, Hopper wou zich wss meer en beter concentreren op het registeren.

avatar van Lebarron

Lebarron

Colors is een bikkelharde film geregisseerd door acteur Dennis Hopper over het gangprobleem in Los Angeles. De film speelt zich af tijdens de eerste piek van het gangprobleem die plaats vond in de jaren 80 toen de drugs een steeds grotere bron van inkomsten werden voor de gangs en ze ook zwaarder wapentuig konden aanschaffen. De politie vormde een speciale eenheid genaamd CRASH wat staat voor Community Resources Against Hoodlums. We volgen twee leden van de Crashunit, de ervaren Bob Hodges(Duvall en het hotshot groentje Danny McGavin(Penn). McGavin wil snel carriere maken door zoveel mogelijk tuig achter de tralies te krijgen. Hij beschouwt iedereen als potentieel gangmember en behandeld ze als tuig. Dit botst met de werkwijze van Hodges heeft veel sympathie bij de gangmembers en de buurt heeft opgebouwd omdat hij kalm en eerlijk is. Colors toont duidelijk de negatieve spiraal waarin Los Angeles zit . De gangs bevechten elkaar om hun buurt te behouden terwijl ze nog geen baksteen bezitten in die buurt en tegelijk houden ze hun buurt in een ijzeren wurggreep. Maar Hopper schildert tegelijk de agenten niet af als de helden. Ook zij gaan zich geregeld te buiten aan excessief geweld in deze film. Soms door gedreven door geldingsdrang en snel carriere willen maken zoals bij McGavin en soms omdat ze te veel ellende hebben gezien en daardoor niet meer redelijk denken zoals bij RD Calls personage. Ook een sympathieke vent als Hodges is niet feilloos want de film toont meermaals aan dat hij te goed van vertrouwen is. Het toont de bittere realiteit over het gangprobleem, niemand weet eigenlijk wat ze doen en daarom verandert er niets. De film oogt soms meer als een documentaire, een soort safari door gangland Los Angeles en daarom is het soms wat fragmentarisch en dat haalt de vaart ook weer wat uit de film maar al met al heeft Hopper prima werk afgeleverd. De Crashunit is inmiddels ontbonden vanwege het Rampartschandaal in 1997 toen bleek dat veel leden van de CRASH-unit zich misdroegen of corrupt waren. De film bleek dus behoorlijk accuraat te zijn. Er zijn bijrollen van Maria Conchita Alonzo, Grand L. Bush, Trinidad Silva, Leon Robinson, Glenn Plummer, Damon Wayans en Don Cheadle. Verder zijn er ook twee piepkleine rolletjes voor Mario Lopez uit Saved By The Bell en Tony 'Candyman' Todd.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Prima film die waarmaakt wat hij beloofd. Nu zijn Sean Penn en Robert Duvall natuurlijk ook niet zo van de straat geplukte acteurs en dat is in deze film ook goed te zien. Beide heren spelen de rol van agent in Los Angelos en uiteraard in nogal getekende achterbuurten waar het soms hard aan toe kan gaan. En ook in dit verhaal, volgens mij is dit een redelijke weergave van het politieleven in LA in de bendebuurten.

Goed geacteerd, prima verhaal en locatie.

Waardering; een 7,5.

avatar van pjmj

pjmj

De wijsheid, rust en ervaring van de agent gespeeld door Robert Duvall versus zijn collega, de "jonge hond" gespeeld door Sean Penn, zijn goed uitgewerkt in deze film. Ik heb genoten van hun spel en de realistisch overkomende situaties en personages.