• 9.372.182 stemmen

Met onder meer: Sean Penn, Robert Duvall en María Conchita Alonso

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 18 augustus 1988

Plot Colors

"70,000 gang members. One million guns. Two cops."

Los Angeles. Om de straatbendes aan te pakken laat de politie hun uniformen op de straat zien, onder het mom: kleur bekennen. Een oude rot krijgt een nieuwe, jonge, fanatieke partner, die snel naam maakt. De bendes willen hem te grazen nemen.

avatar van Ibrahim

Ibrahim

Goed geacteerde politiefilm van Hopper.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

He, zo onbekend?

Jaren geleden gezien, maar het goede acteerwerk is me wel bijgebleven. Vooral Penn is echt een topper, Duvall speelt gewoon zichzelf weer: oud, wijs, doordacht. Maar ook zeker niet slecht. Mag ook wel, want hij heeft er genoeg op geoefend.

avatar van donnie B.

donnie B.

Ja, opvallend weinig berichten bij deze film...?? Is naar mijn mening, en van velen denk ik, een zeer goede film onder leiding van Hopper!

avatar van Take One

Take One

Stond in mijn geheugen gegrift als zeer goede film. Heb 'm enige tijd geleden herzien en toen viel hij me toch wel wat tegen. Het acteerwerk van Penn is wat overdreven in deze film en de 'vatos locos' komen ook wat overacteerd op mij over. Eigenlijk een dertien-in-een-dozijn-film waar er betere van zijn gemaakt.

avatar van mikey

mikey

Gave buddy-praktijken tussen 2 cops in LA. Soort van hell on earth. Duvall is nogal easy goin'en chilled i.t.t. de te ambitieuze Penn die ook nog eens een Romeo & ... romance krijgt met een meisje uit het Mexicaanse cultuurtje. Erg goed en soms angstaanjagend realistich. maar lang geleden dat ik hem zag. 4.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Dit is een film die ik vanaf mijn 10de ofzo nog steeds regelmatig kijk.

avatar van mikey

mikey

Hij blijft inderdaad goed. 4.

avatar van gondwana

gondwana

Die film heeft m'n beeld van america serieus beinvloed als kind...

avatar van NeoTheXerox

NeoTheXerox

Goede film, geeft een goed beeld van de opkomst van de bloods en the crips

avatar van the vaz

the vaz

Dit is zo nep als het maar kan, alles in deze film klopt niet. Je ziet Bloods Latino's doodschieten wat NIET klopt. verder zijn er nog vel meer dingen wat van geen kant klopt. Het lijkt wel of er geen onderzoek is gedaan naar hoe het ECHT zit.

avatar van Wouter

Er deden zelfs echte gangmembers mee aan deze film.

Er werden er twee overhoop geschoten tijdens de productie.

"Hopper persuaded studio executives to switch the location from Chicago to L.A. since he was seeing drive-by shootings not far from his house in Venice. He also insisted on doing research with the gangs and included a number of actual gang members in the film."

avatar van 606

nee het was spannend maar in het echt zou het zo niet gaan

goed geacteerd

avatar van Waku

Waku

Prachtige en sterke rollen van Sean Penn ( wat een acteerbeest is die man toch) en Robert Duvall.

puik regie werk ook van Dennis Hopper.

Een realistische kijk in de keuken van geweldadige misdaad bendes.

De film is bikkelhard, schuwt harde confronterende scenes niet.

De rap soundtrack geeft de film een mogelijker nog rauwer tintje.

avatar van Bomber

Bomber

Zeer sterke rol van Sean Penn, waarin hij laat zien dat hij niet zomaar een middelmatige acteur is, maar dat hij veelzijdig is, dat heeft hij later ook wel bewezen!

avatar van mkok

mkok

Gezien op TV ,.. Is goed !!!

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

Deze film laat niets zien van Crips&Bloods man zoals iedereen het zegt..we hebben de spaghettivreters al de yakuza en de russen maar nooit echt de bende in L.A. oftewel Los Santos

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Zeer goede film, uiteraard op dvd gekocht.

Sean Penn speelt zwaar goed.

Shit maakt het nog echter doordat ze echte bloods & crips hebben laten meedoen.

avatar van N_SANE

N_SANE

Ik heb net deze film gezien. Wat een prachtige film.

Goed geacteerd van zowel Penn áls Duvall.

Zeer realistisch (ok, af en toe een tikkeltje overdreven) maar daar stoorde ik me zeker niet aan.

De gevechten ook zeer mooi in beeld gebracht.

Ook de inwijding van het jongere broertje. De schietpartijen (drive-by's) niet te vergeten.

Ik geloof zeker wel dat er echte leden hebben meegedaan, alleen al hoe ze eruit zagen en hun houding. Perfect gewoon.

Heerlijk hoe alles in een goedlopend verhaal doorliep.

Duidelijke emoties goed in beeld gebracht, vooral van Penn op het eind.

En éindelijk een film zonder happy-end. Dat wordt nu té standaard.

Deze film zal mij nog heel lang bijblijven, zeker voor herhaling vatbaar.

Aanrader, echt een topper. 5*

avatar van cdfk

cdfk

Toen ik jonger was vond ik dit een geweldige film.

Nu vind ik hem op bepaalde punten toch wel wat onrealistisch, met name de ''mixed'' gang waar het met name over gaat is in werkelijkheid niet of heel zelden mogelijk.

Terwijl de scene op het politie bureau wel goed is, hadden ze meer door moeten trekken in de film.

Ook het feit dat Hightop er in de county jail met een pak slaag vanaf komt, terwijl hij crips verraad en zich bij bloods aansluit, klopt niet.

dit word ''in real life'' bestrafd met de dood.

De acteerprestaties blijven top, met Sean Penn en Robert Duvall voorop.

De soudtrack, samengesteld door ice-t is heel erg goed.

Al met al een 4, als het wat realistischer was geweest zeker een 5.

N811

Ben benieuwd, jammer dat ie zo laag gewaardeerd wordt, maar dat werd clockers ook. Ik neem toch het risico, nu hopen dat ze hem hebben bij de videotheek.

N811

Bij de bloods werden soms wel latinos toegelaten hoor.

avatar van niethie

niethie

Gisteren na jaren weer herzien en het blijft mooie kijk op de uitzichtloze oorlogen tussen bendeleden onder elkaar en de politie die er alles aan probeerd te doen om dit te voorkomen, goede rollen van zowel penn als duvall en een sterke regie van hopper maken dit tot een indrukwekkend filmpje die jammer genoeg wat onderschat is.

3,5 sterren

Deze valt tegen

avatar van ewalk

ewalk

Henry Silva acteert goed als bijrol. "Homes"!

Zag hem ooit in de bioscoop. Vond hem toen wel wat. Had de videoband gekocht (ik weet trouwens niet waar die is gebleven). Was hij een tijdje geleden niet op MTV? Of was het MGM?

Op zich wel realistisch en niet zo overdreven als de vele gangsta films die volgden.

avatar van Movsin

Movsin

Via de belevenissen van 2 politiemannen wordt het probleem van de criminele jeugdbendes in de grootstad, maar ook het probleem van de juiste aanpak ervan in beeld gebracht.

We zien hoe haat de misdaad voedt.

Het is een goede film, nochtans mijn genre niet, met uitstekende acteurs, als daar zijn Robert Duvall en Sean Penn.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Vergeet ook niet de mooie Maria Conchita Alonso die hier een rol van jewelste neerzet.

Colors is een goedgemaakte politiefilm met zeer goeie rollen van Penn als zowel Duvall ( Maar die is altijd goed ).

Don Cheadle , Damon Wayans en Trinidad Silva ( Hill street blues ), ook leuke bijrollen.

Sterke regie van Hopper.

Goeie harde strakke film!!!!

avatar van Dridge

Dridge

Wat een ongelooflijke ruk muziek in deze film , Zo'n Jan Hammer soundje de hele tijd.

Verder heeft deze film de tand des tijds niet helemaal doorstaan.

m.a.w. vroeger vond ik hem stukken beter dan nu.

avatar van dijkieR

dijkieR

goeie film die mij na al die jaren nog steeds kan boeien.

3.5 sterren

avatar van dijkieR

dijkieR

Dridge schreef:

Verder heeft deze film de tand des tijds niet helemaal doorstaan.

m.a.w. vroeger vond ik hem stukken beter dan nu.

typisch begin jaren 80 die muziek.

maar dat neemt niet weg dat t idd(ik citeer) ruk muziek is.

avatar van Dridge

Dridge