menu

Midnight Run (1988)

mijn stem
3,53 (989)
989 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Komedie
126 minuten

geregisseerd door Martin Brest
met Robert De Niro, Charles Grodin en Yaphet Kotto

Jack Walsh is een vastberaden agent die zijn penning inlevert om met eigen hand de misdaad te bestrijden. Hij gaat op jacht naar een oplichter, waar een beloning op staat van 100.000 dollar. De moeilijkheid is echter dat hij niet alleen jaagt. Hij ondervindt heel wat concurrentie van FBI-agenten, premiejagers en maffia-moordenaars. Er ontstaat een turbulente jacht dwars door het Amerikaanse land.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=JBkHsAtMhco

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Filmkriebel
4,0
Puur chillen deze misdaadkomedie. Niet alleen wordt een goed evenwicht gevonden tussen misdaad, roadmovie en komedie, ook de chemie tussen De Niro en Grodin zit helemaal goed maar ook de rest van de rolinvulling is erg goed. The Duke is een wat bizarre vlegel, helemaal niet cliché. De dialogen zijn echt om van te genieten. Ook enkele keren hard moeten lachen. Het drama moment waarin hij zijn dochter na vele jaren terugziet ontroert : eerst het gebekvecht met zijn ex dat plots helemaal stilvalt wanneer de dochter binnenkomt ... schitterend hoe die plotse stilte treft. Daarbovenop nog een boeiend plot waarbij een hele hoop mensen The Duke bij de kraag willen vatten. Dat was wellicht De Niro's eerste komedie en dat was direct een schot in de roos. Laat ik toch maar afronden naar 4*

avatar van Vinokourov
3,0
Midnight Run is een moderne western a la 3:10 to Yuma. Robert De Niro moet een crimineel genaamd The Duke van New York naar LA brengen. Allerlei middelen vervoersmiddelen worden ingezet en ondertussen zijn er meerdere bounty-kapers op de kust. Het heeft zijn avontuurlijke en lollige momenten, maar overall vond ik het niet heel geweldig en ook tikkeltje bizar wat betreft de geloofwaardigheid. Dat is natuurlijk wel eigen aan dit soort films, dat dan weer wel.

avatar van Hendrick99
4,0
Smaken verschillen natuurlijk, maar ik vind dit toch wel één van de beste rollen van Robert De Niro. Een leuk en spannend verhaal over een premiejager, die ingehuurd wordt om een voormalig boekhouder van de maffia op te sporen. Stap voor stap ontdekt hij dat er nog meer belangstelling bestaat voor deze voortvluchtige persoon, met name door de FBI en de maffia. De reis door de VS zit vol met obstakels en hindernissen. Dat levert de nodige komische en onverwachte situaties op. Ook blijkt er nogal wat 'oud zeer' in bepaalde gebeurtenissen en ontwikkelingen te zitten.
Ik vind dit typisch een film die je eenmaal per jaar nog even wilt zien.

avatar van Antonev
3,5
Geestig kat-en-muis-spel, met een grofgebekte De Niro. Voor mij een film die na 30 jaar weinig aan kracht heeft ingeleverd. De humor is sterk, er is echt sprake van chemie tussen De Niro en Grodin én het blijft de gehele speelduur boeiend. Waar ik ook erg van kan genieten is de jaren 80' sfeer en de algehele afspiegeling van die tijd. Dat je letterlijk overal een peuk op kon steken, is toch iets wat we ons nu nog maar nauwelijks kunnen voorstellen.

avatar van kappeuter
3,5
kappeuter (crew)
23 oktober te zien in EYE in het kader van Cinema Egzotik

avatar van JoeCabot
2,5
Meh, deze film ziet het toch iets te groots met zijn speelduur van 126 minuten.

Het begon nochtans best cool. Geen lome intro, De Niro viel meteen met de deur in huis (letterlijk) en gooit er tegelijk een reeks rake one liners tegenaan. Mijn aandacht was gewekt, maar al snel neemt de film gas terug en kabbelt wat voort. Dat je het einde al van mijlenver ziet aankomen helpt het zaakje er ook niet op vooruit.

Niet dat dit een slechte film is. Midnight Run raakt wijselijk niet aan de klassieke buddy/roadmovie-ingrediënten: planes, trains & automobiles; van louche grootsteden tot muffe motels in Middle America … ze passeren allemaal de revue. En centraal staat natuurlijk een olijk duo, op de hielen gezeten door een hoop rare snuiters. Klassieker vind je het niet, maar ik kan er wel van genieten.

Al deed het hoge Bassie & Adriaan-gehalte me enigszins de wenkbrauwen fronsen. En dat terwijl De Niro toch de ruige boy tracht neer te zetten, voortdurend vloekend en rokend (het leek bij momenten wel een langgerekte Marlboro-commercial).

Anyway, Midnight Run heeft zeker zijn momenten. Maar de lange speelduur en het voorspelbare verloop zetten toch een domper op de fun. 2,5*

avatar van Duke Nukem
4,5
Dit is één van mijn favoriete roadmovies, een echte 'feelgood'-movie. De chemie tussen Robert De Niro en Charles Grodin is super, het script blijft boeien, de dialogen zijn heel komisch en op het einde van het verhaal zit zelfs nog een ontroerend moment. De Niro bewijst dat hij naast zijn gangsterrollen ook nog grappig kan zijn.

avatar van de grunt
2,5
Vroeger vond ik hem geweldig. Onlangs tot de conclusie gekomen dat het toch maar een schromelijk overschat filmpje is. Sterrencast, klopt. Buddy-cop movie, het zal wel. Erg flauw vooral! Martin Brest en ik gaan sowieso niet zo lekker; okay op één film na dan.

avatar van Duke Nukem
4,5
Je moet gewoon in de juiste stemming zijn voor dit soort films.

avatar van Gerlof1378
Een leuke actie/comedy film met een leuk verhaal en goeie cast en de nodige humor en actie. Robert De Niro en Charles Grodin spelen de hoofdrollen, en Robert die je normaal niet in een actie/comedy ziet of zou verwachten is erg grappig in de film. Het is een echte roadtrip film waarin premiejager Jack Walsh (Robert) Joe 'The Duke' Mardukas (Charles) van New York naar Los Angeles moet brengen en dat levert hun de nodige problemen op. De rest van de cast zoals Joe Pantoliano, Dennis Farina, Yaphet Kotto en John Ashton doen het ook goed, vooral de laatste die de rol van de andere premiejager Marvin Dorfler speelt is grappig.

avatar van Basto
4,0
Na het grote succes van Berverly Hills Cop kwam Brest met Midnight Run op de proppen. Eén van de leukere buddy movies van de jaren 80. Dat komt vooral door Charles Grodin. Die een zeer sympathieke accountant neerzet.
Heb me hier ook gister bij herziening sinds zo’n 25 jaar ook weer prima mee vermaakt.

avatar van de grunt
2,5
Basto en je hebt nog wel zo'n goede smaak....

avatar van Basto
4,0
de grunt schreef:
Basto en je hebt nog wel zo'n goede smaak....


Jij had er vroeger meer kijk op.

avatar van jono
4,5
Midnight Run gaat over de premiejager Jack Walsh (Robert de Niro), die wordt ingeschakeld om de boekhouder Jonathan 'The Duke' Mardukas (Charles Grodin) op te sporen, nadat deze 15 miljoen dollar heeft gestolen van maffiabaas Jimmy Serrano. Walsh vindt de boordcrimineel al snel in zijn schuilplaats in New York, maar wanneer hij met hem op het vliegtuig naar Los Angeles wil stappen blijkt Mardukas vliegangst te hebben en wordt hem de toegang tot het vliegtuig geweigerd. Zo wordt Walsh gedwongen een andere manier te vinden om de Verenigde Staten van oost naar west te doorkruisen. Dit levert een aantal komische situaties op, vooral wanneer Mardukas een aimabele, filantropisch ingestelde man blijkt te zijn die behalve aan vliegangst ook lijdt aan claustrofobie en orthorexia. Bovendien worden ze tijdens hun tocht ook nog eens achtervolgd door de FBI, de maffia en een concurrerende premiejager.

Midnight Run is een geweldige film met een fantastisch acterende Robert de Niro. De film bevat dan ook een aantal topmomenten: de ontmoeting van Walsh met zijn ex-vrouw en zijn tienerdochter die hij al in geen jaren heeft gezien, het constante gebekvecht tussen Walsh en Mardukas die elkaar niet kunnen luchten of zien, en niet te vergeten de fantastische scène op het vliegveld van Las Vegas. Ik kan volgens mij nooit meer een serranoham eten zonder dat ik even moet denken aan Robert de Niro, die in de terminal de longen uit zijn lijf schreeuwt: 'Serrano's got the disks! Serrano's got the disks!'. 4,5*

avatar van Vdk_Movie
3,5
Helaas heb ik deze film nooit kunnen zien, dus fijn dat deze op Netflix komt.

avatar van Mark de Jong
3,0
Beetje grappig. Ach, kijkt wel lekker weg. Rook commercial.

avatar van Master Blaster
3,5
Vdk_Movie schreef:
Helaas heb ik deze film nooit kunnen zien, dus fijn dat deze op Netflix komt.


Staat nu op Netflix

avatar van Chelsea94
1,5
Vond het maar een trage en saaie film, Alles aan deze film is oud en dat maakt het misschien ook wat tam. Heb nergens om kunnen lachen en het krabbelt maar voort.
Misschien leuke nostalgie als je uit de jaren 80 of ouder komt, maar voor mij was dit echt te oud.

avatar van Flat Eric
3,0
Roadtrip met een premiejager en een witteboord-crimineel.
Een degelijke misdaad komedie waarbij er ruimte is voor beide hoofdrolspelers om op hun eigen wijze te shinen. De achtervolgingen en de diverse types die achter het duo aangaan leveren leuke momenten op. Toch is het nergens heel grappig en het zal me verder ook niet beklijven. Het is een aardig tijdverdrijf als je toch niks anders kunt vinden op Netflix.

avatar van Vdk_Movie
3,5
Leuke actie komedie, keek gewoon lekker weg moet ik zeggen. Alhoewel het verhaal om premiejagers ging, voelde het als een typische jare 80 politie film. Lekker sfeertje, vrolijke soundtrack.

avatar van Onderhond
2,0
Erg basic.

Beetje actie, beetje misdaad, beetje humor. 't Is een beetje vanalles, maar niks echt goed. Het blijft netjes binnen de lijntjes van het verwachte, maar weet niet te scoren omdat de personages eigenlijk helemaal niet zo leuk zijn, om niet te zeggen vervelend.

De Niro en kompaan weten het gewoon niet echt waar te maken. Het is duidelijk dat hun gemekker grappig moet zijn, maar vond het niet echt leuk. Wat er dan overblijft is eigenlijk niet zoveel. Een redelijk lange road trip, een paar erg matige actiescenes en ... niks eigenlijk.

Het is dat het nog redelijk vlot wegkijkt, dit soort films. Er gebeurt op zich nog wel genoeg, maar het had wat mij betreft ook best wat korter gekund. Nogal flauw formulewerk uiteindelijk, was misschien ooit leuker maar is ondertussen toch aardig verouderd.

2.0*

avatar van martijn011
3,5
Erg leuke film.

Nog nooit van deze titel gehoord, ik kwam de film toevallig op Netflix tegen. Robert de Niro mag tot mijn favoriete acteurs gerekend worden dus deze film maar opgezet en maar afgewacht of het wat zou zijn.
De chemie tussen de Niro en Grodin spat van het scherm, een geweldig duo. Laatstgenoemde steelt misschien nog wel de show ook, vooral de scène met de zogenaamde valse biljetten is geweldig.

Verder kijkt het allemaal lekker vlot weg. Er gebeurt een heleboel, alles en iedereen zit achter het duo aan en dat levert veel komische situaties op.
De sfeer is ook echt goed, de acteurs hadden er zo te merken zin in en dat alles resulteert in een uiterst vermakelijke actiekomedie.
Ruim voldoende.

avatar van max cady
3,5
"Marvin!"

Vandaag voor het eerst gezien en het is best een aardige jaren 80 klucht. De niro met zijn typische bekkentrekkerij, prachtig!

4,5
Sommige films moet je af en toe gewoon nog een keer terugzien.
Die is er één van al is het eigenlijk al een oudje

avatar van Lebarron
4,0
Erg geslaagde buddies-tegen-wil-en-dank actiekomedie over een chagerijnige premiejager (DeNiro) die een vluchter, een voormalig boekhouder voor de Chicago Outfit (Grodin),voor een bailbondsman vanuit NYC terug naar L.A. moet brengen. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot door omstandigheden moeten ze met allerlei vervoersmiddelelen de reis maken met de FBI, Politie, Maffia en een rivaliserende premiejager op hun hielen. Onderwijl leren de mannen elkaar beter kennen en ontstaat er zelfs vriendschap. De interactie tussen Grodin en DeNiro is top en ook zeer vermakelijk. Maar ook de interactie van met name DeNiro met de rest van de cast zoals Yaphet Kotto, Joe Pantoliano en John Ashton (Taggart uit Beverly Hills Cop 1 en 2) is uitmuntend. Er is ook een kleine maar wel zeer belangrijk bijrol weggelegd voor Dennis Farina als de mafioso Serrano. Farina, voormalig rechercheur van de Chicago PD, was een specialist in bijrollen als agent of mafioso spelen gedurende zijn carrière. Hij is in 2013 overleden.

avatar van Corcicus
3,5
Leuke buddies misdaadkomedie. Goeie cast en een perfecte mix van komedie en actie. Ook de gecomponeerde muziek was opmerkelijk aanwezig en genietbaar. De vaart zit er meteen goed in!

avatar van Noodless
3,0
Vlotte, luchtige actiefilm waarin Robert De Niro een oplichter op een plaats probeert te brengen waarvoor hij een beloning krijgt. Gaandeweg wordt die oplichter meer en meer een soort buddy waarbij ze samen uit de greep proberen te blijven van FBI-agenten, premiejagers en maffia-moordenaars. Heel wat achtervolgingen, maar er wordt ook tijd gemaakt voor de nodige humor die het geheel een zeer luchtig aspect geeft. Degelijke film ! 6/10

2,0
TMP
Robert De Niro doet het nog wel aardig, maar verder valt er weinig positiefs over deze film te melden. Deze luchtige actiefilm wordt maar nergens spannend en de personages komen niet echt uit de verf. Het verhaal hangt een beetje van toevalligheden aan elkaar en wordt nergens echt leuk of boeiend. De film duurt bovendien wat lang. Heel matig.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:02 uur

geplaatst: vandaag om 17:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.