Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Robert De Niro, Charles Grodin en Yaphet Kotto
Gesproken taal: Engels en Tsjechisch
Releasedatum: 10 november 1988
Plot Midnight Run
"This could be the beginning of a beautiful friendship."
Jack Walsh is een vastberaden agent die zijn penning inlevert om met eigen hand de misdaad te bestrijden. Hij gaat op jacht naar een oplichter, waar een beloning op staat van 100.000 dollar. De moeilijkheid is echter dat hij niet alleen jaagt. Hij ondervindt heel wat concurrentie van FBI-agenten, premiejagers en maffia-moordenaars. Er ontstaat een turbulente jacht dwars door het Amerikaanse land.
Jack Walsh
Jerry Fleisher
Gail
us_raider
- 2034 berichten
Best wel leuke film met grappig momenten maar hij duurt iets te lang aangezien het vrij veel van hetzelfde is.
Heb de film niet erg goed gevolgd maar dat maakt niet echt uit bij deze film.
Karel Martel
Een hele geslaagde supergrappige film, Deniro en Grodin zijn een gouden duo in deze film. Ook de droge en melige humor was wel leuk zoals Mafiabaas Farina met zijn verbaal gedreig tegenover zijn wiseguy's.
movie*freak
vermakelijke film, met goede rol van DeNiro.
3 en half sterren
Drs. DAJA
Erg leuke film. DeNiro is zoals gewoonlijk weer bezig met een goede rol en het verhaal is bijzonder vermakelijk. Wat me opviel was dat de film uitblonk in dialogen. De dialogen waren kort, krachtig en hebben volgens mij veel invloed gehad op Tarantino ("tip").
Qua dat zou de film bij mij zo 4 sterren scoren, heerlijke goede film. Maar de regisseur maakte ook fouten. Hij liet de acteurs geweldig hun werk doen en gaf soms zelfs een erg leuke interpretatie. Neemt niet weg dat hij het verhaal te traag heeft neergezet.
De persoon die het script heeft geschreven heeft duidelijk een goed gevoel voor dialogen en hoe een cool en vlot verhaal te schrijven. Het probleem is dat het plot net zwitserse kaas is. Veel te veel gaten. Informatie word te makkelijk achterhaald soms word niet eens een verklaring gegeven hoe personen aan (zeer belangrijke) informatie zijn gekomen. Dit stoort en dit is een duidelijke ergernis.
Als laatste werkte de afzichtelijke muziek niet. Bah, onder erg goede scéne's werkt de muziek averechts (puur door lak aan schoonheid en talent). Zonde, erg jammer.
Desalniettemin en leuke film met enkele apparte vooruitstrevende factoren:
meinsma
Opzich vind ik bovenstaand verhaal helder en duidelijk. Maar zou je ook nog even wat verder uitleg (en misschien voorbeelden) kunnen geven over:
centurion81
- 2068 berichten
- 1992 stemmen
Ik vond het echt een heerlijke film weer! Voor mij was het tijden geleden dat de grappen niet in de weg stonden van het verhaal...Lekkere acteerprestaties, mooie grappen enne...
Sommige dingen die gebeurden kunnen nu niet meer nu mobieltjes bestaan hehe
EDIT: de gast die Sydney heet in deze film speelt ook Sydney in de film die Sydney heet....Philip Baker Hall..
Turkeyloverz
Robert de Niro doet het uitstekend in Midnight Run. Het verhaal is een beetje standaard, maar goed. De tempo is vrij hoog en de dialogen zijn uiterst boeiend. Maar wiens prestatie echt boven alles uitsteekt is toch die van de Niro, wat een acteur.
3,75*, voor de Niro rond ik af naar boven.
*Nientjah*
Best leuke film, alleen vond ik de soundtrack een beetje irritant (te komedieachtig). De accountant vond ik erg wijsneuzerig, maar het leverde grappige dialogen op. De kippengrap vond ik erg geslaagd
. Ook geweldige acteerprestaties van De Niro natuurlijk, zoals altijd.
3,5 sterren.
tukkerstein
Leuke film, verhaal is vermakelijk, dialogen zijn eindelijk een keer leuk, acteerprestaties zijn zeer goed.
3,5* - 4*,
ik houd het op 3,5*
des1
Hmm, weinig commentaar van mensen hier op de film. Voor degenen die geinteresseerd zijn in scenarioschrijven, dit is 1 van de weinige voorbeelden van een 'flawless script' , dat wil zeggen dat er geen beroep wordt gedaan op de 'suspension of disbelief'.
Simpeler gezegd: het is een goed geschreven en aanneemlijk verhaal waarbij alle kanten zijn dichtgetimmerd. Het vergt alle creativiteit van Walsh (De Niro) om het verhaal tot een goed einde te brengen. Ik heb me indertijd in de bios gek gelachen om de dialogen tussen De Niro en Grodin.
bawimeko
Leuke film! Zo'n film die meer pretendeert dan het is; een degelijk verhaal, fijn en geestig geacteerd. Ik denk dat er een goeie DVD-release mag komen en dat het dan tijd is voor een herwaardering; dit is een van de betere buddy-films!
xangadix
Alles minder dan 5 is te weinig. De acteurs zijn geniaal. de Niro, Kotto, Grodin, ze spelen rollen die bij de beste uit hun carriere horen. Het script is buitenaards goed. Beverly Hills Cop? Aardige film, maar die kan echt niet in de schaduw staan van deze film die ik toch echt al een keer of tien zag. Geweldig script, geweldige regie, goede muziek en geniaal acteerwerk. Vandaar dus vijf sterren.
hannes64
- 1926 berichten
Nog steeds niets verouderde schitterende actie/comedy.
Acteerprestaties van superhoog niveau...DeNiro en Grodin perfect gecast als bountyhunter en oplichter.
Beste sceneAls ze samen arriveren bij DeNiro`s ex-vrouw en zijn dochter die ie al 9 jaar niet meer heeft gezien...een zeer mooi chemistry tussen die 2.
Verder actiescenes van de bovenste plank.
Ik heb em zelf op dvd, en ik moet em toch 2 keer per jaar even zien.....zo goed is ie.
Topper in dit genre.
newG
niets verouderd is nogal een grote uitspraak
zowat overal waar deniro een sigaret opstak is het dezer dagen verboden dat nog te doen
Vond het dan ook enorm grappig dat ie in bijna elke scene een sigaret opstak...
Voor de rest een erg goeie film
beetje jeugdsentiment voor me, had hem ooit eens opgenomen op video toen ik klein was, heb hem op die manier denk ik een stuk of 10 keer gezien vooraleer ik erover getaped heb
En toen stond ik verleden week in de extrazone met deze dvd in mijn handen, geen seconde getwijfeld
net bekeken, en ja, ik zat hier en daar met gaten in mijn geheugen, maar voor de rest precies hoe ik hem herrinerde
schitterende en vooral ook grappige film, spectaculaire scenes en perfecte acteerprestaties
Een beetje filmliefhebber moet deze ooit eens gezien hebben vind ik.
Mr. Olaf
Erg leuke film en ondanks de 20 jaartjes oud, niets in kracht ingeboet. DeNiro speelt een fantastische rol en wordt goed aangevuld door Grodin. Goed verhaal, goede cast, goede regie, het klopt allemaal in deze film en boeit van begin tot eind.
4* !
De Mees
Het einde niet gezien! De TV is overleden.
Zaterdag als het mij lukt of anders maandag een niewuwe kopen.
Iemand suggesties wat ik moet kopen?
bascross
Prachtige film, die scene waarin ze die ''valse'' biljetten controleren, fucking briljant.
Acteerwerk en de dialogen zijn van zeer hoog niveau.
Rudeo
absurt goede film, dam wat heb ik van deze genoten, echt 1 van de beteren in dit genre, als ik niet geweten had uit welk jaar deze film kwam had ik hem mischien wel 10 jaar hoger ingeschat.
Het einde niet gezien! De TV is overleden.
Zaterdag als het mij lukt of anders maandag een niewuwe kopen.
Iemand suggesties wat ik moet kopen?
Jammer van je tv trouwens, het is niet bepaalt een einde dat je wilt missen. Moeilijk om een suggestie te doen, weet je budget niet.
Leland Palmer
Altijd leuk om De Niro aan het werk te zien. Ook in deze film schitterd hij heerlijk. Hij is verantwoordelijk voor de beoordeling die ik geef aan deze film, want zonder hem had ik waarschijnlijk een lagere score gegeven. Echt meesterlijk acteerwerk van hem, goed samenspel met Grodin en ze weten samen geweldige scenes te produceren. Goede dialogen, heerlijke humor, leuke actie, goed scenario, prima camerawerk en heerlijk vermaak voor een vrijdagavond als deze.
orbit
- 12092 berichten
Typisch zo'n film die je 100 keer kunt zien zonder dat hij verveelt.. je zit echt op de leuke grappen en situaties te wachten hier
The Last
Erg vermakelijk, maar net iets minder dan Brest's andere actie/komedie: Beverly Hills Cop. En dit mag toch gerust worden gezien als een 'roadmovie'. Oks, dat terzijde.
Prima wisselwerking tussen De Niro en Grodin, en de bijrollen worden geweldig ingevult. Script loopt lekker en de film bevat inderdaad veel grappige situaties. Maar toch vond ik het nergens echt bijzonder worden, wellicht omdat we de laatste jaren zijn volgegooit met dit soort films van hetzelfde concept.
In ieder geval een leuk filmpje die me niet lijkt te vervelen naarmate je 'm vaker ziet. 3,5* is meer dan voldoende.
Redlop
Gister opnieuw gezien. Blijft één van de zo niet de allerleukste actiekomedies ever.
AHWA
Op zich een hele leuke film, met vermakelijke rollen van De Niro, Ashton, Kotto, maar vooral van Grodin. Die kreeg mij meerdere malen aan het lachen met zn droge humor. Ook de strijd tussen de premiejagers De Niro en Ashton is erg grappig.
Ik had echter een wat 'explosiever' einde verwacht, het liep nu allemaal een beetje met een sisser af, vond ik.
Ook vond ik de film iets te lang duren, maar dat kan ook omdat RTL7 18.000 keer reclame er tussendoor gooide.
leidsehoodie
Inderdaad, onder elk stukje film zat een muziekje geplaatst.
Verder wel een leuke film, nergens écht grappig, maar sommige scènes waren wel geniaal.
Alleen was ik erg moe en heb het laatse half uur bijna niet meegekregen. Net mijn moeder, zo zat ik te knikkebollen op die bank. Jeetje, ik dacht dat dat soort dingen pas begonnen als je 50+ was.
Jammer, want de film was dus niet slecht. Alleen hij duurde een beetje lang. Hadden ze een beetje geknipt en iets meer grappen erin gestopt, dan was het een betere film geworden
Voor nu een 3.5, als ik volgende keer wél wakker blijf kan het hoger worden (of lager, dat hangt ervan af wat ik heb gemist)
PaulieWalnuts
Jason: You don't look like a criminal.
Jonathan Mardukas: I'm a white-collar criminal.
Leuke actie-komedie uit de oude doos. Al zo vaak op tv gezien, maar blijft goed. De Niro is lekker bezig in deze film.
Flipman
Mijn 800ste stem
! Ik kon niet meer op de naam van deze film komen, maar wat heb ik er vroeger om gelachen! Ik heb m twee keer gezien en wat vond ik 'm toen leuk. Wellicht is ie nu een stuk minder, maar er zitten zoveel films in de Ouwe Doos, die moeten weer 's bekeken worden, ook al is de lol er allang af.
erwku
De beste buddyfilm ooit en een van de best uitgewerkte formule films.
De Niro en Grodin zijn hilarisch en mogen zich helemaal uitleven in dit waanzinnig goed geschreven verhaal. Alle karakters zijn perfect gecast. De persoonlijke relaties en de ontwikkelingen die de hoofdpersonen doormaken kloppen als een bus en zijn nergens geforceerd.
En wat een waanzinnige dialogen! Ruim voor Tarantino
Een roadmovie, humor, actie en avontuur een korreltje drama.
Echt helemaal geweldig!

A Bronx Tale
Drama / Misdaad, 1993

Once Were Warriors
Drama, 1994
rondritcrooked lawyerbuddybail jumpermafia accountantstretch limousine manhattan, new york citysouthwestern u.s.bus stationpolice surveillance