- Home
Met onder meer: Robert De Niro, Charles Grodin en Yaphet Kotto
Gesproken taal: Engels en Tsjechisch
Releasedatum: 10 november 1988
Plot Midnight Run
"This could be the beginning of a beautiful friendship."
Jack Walsh is een vastberaden agent die zijn penning inlevert om met eigen hand de misdaad te bestrijden. Hij gaat op jacht naar een oplichter, waar een beloning op staat van 100.000 dollar. De moeilijkheid is echter dat hij niet alleen jaagt. Hij ondervindt heel wat concurrentie van FBI-agenten, premiejagers en maffia-moordenaars. Er ontstaat een turbulente jacht dwars door het Amerikaanse land.
Jack Walsh
Joey
Jerry Fleisher
Gail
otherfool
Ik kan een heel eind meegaan met boerenpummel hier boven me; in het genre een klassieker met een heerlijk vlot verhaal en een geweldige cast. Toch wel een klein pareltje.
4*.
des1
Hmm, weinig commentaar van mensen hier op de film. Voor degenen die geinteresseerd zijn in scenarioschrijven, dit is 1 van de weinige voorbeelden van een 'flawless script' , dat wil zeggen dat er geen beroep wordt gedaan op de 'suspension of disbelief'.
Simpeler gezegd: het is een goed geschreven en aanneemlijk verhaal waarbij alle kanten zijn dichtgetimmerd. Het vergt alle creativiteit van Walsh (De Niro) om het verhaal tot een goed einde te brengen. Ik heb me indertijd in de bios gek gelachen om de dialogen tussen De Niro en Grodin.
Leland Palmer
Altijd leuk om De Niro aan het werk te zien. Ook in deze film schitterd hij heerlijk. Hij is verantwoordelijk voor de beoordeling die ik geef aan deze film, want zonder hem had ik waarschijnlijk een lagere score gegeven. Echt meesterlijk acteerwerk van hem, goed samenspel met Grodin en ze weten samen geweldige scenes te produceren. Goede dialogen, heerlijke humor, leuke actie, goed scenario, prima camerawerk en heerlijk vermaak voor een vrijdagavond als deze.
erwku
De beste buddyfilm ooit en een van de best uitgewerkte formule films.
De Niro en Grodin zijn hilarisch en mogen zich helemaal uitleven in dit waanzinnig goed geschreven verhaal. Alle karakters zijn perfect gecast. De persoonlijke relaties en de ontwikkelingen die de hoofdpersonen doormaken kloppen als een bus en zijn nergens geforceerd.
En wat een waanzinnige dialogen! Ruim voor Tarantino
Een roadmovie, humor, actie en avontuur een korreltje drama.
Echt helemaal geweldig!
Goldenskull
Leuke 'roadmovie'. Een paar hilarische momenten die afgewisseld worden met een voortkabbelend verhaaltje met soms een kleine inzinking. Maar het verveelt nergens en kijkt wel lekker weg.
Karl van H.
Leuke politiekomedie met een best grappige interactie tussen een eeuwig rokende DeNiro en een wat neurotische Grodin, vooral de scène in Red's café is behoorlijk grappig. Helaas duurt de film wel wat te lang en wilt het nergens echt opvallen op wat voor manier dan ook. Een vermakelijk tussendoortje is het wel, en Yaphet Kotto is en blijft een bad ass motherfucker. Prima.
Vuilgebekt formulewerk.
Een aardige actie-komedie die mede gedragen wordt door de chemie tussen Grodin en De Niro. De film kent een lekker tempo en mooi gefilmde actie, maar hangt van formulewerk aan elkaar. Gelukkig zijn er nog een aantal humoristische dialogen voorhanden en wordt er voldoende gevuilbekt.
Goed.
Dennissssss
Een aantal leuke scenes, flink wat vuile taal en een mooi eind.
Robert De Niro vind ik altijd goed en de chemie tussen hem en Charles Grodin is leuk om te zien. Deze film is wel wat langdradig. Had wel wat korter gemogen! Toch wel leuk om een keertje te kijken.
De scene in de telefooncel vind ik het grappigst. Als De Niro zegt dat hij Grodin gaat neerschieten en in het moeras dumpen en dat hij dan met zijn gezicht duidelijk maakt aan Grodin dat hij dat niet echt gaat doen.
Number23
Zeer leuke actiecomedy. Constant gelachen om Grodin en DeNiro, een perfect duo. De ene scheldt de ander verrot, geweldig. Lekkere soundtrack ook met van die Lethal Weapon-actiesequentie-muziek. Bijrollen zijn ook perfect ingevuld. Ashton als rivaal-premiejager, Kotto als norse FBI-baas en vooral Farina als keiharde maffiabaas.
Sergio Leone
Drukke bedoening.
Op zich bevat Midnight Run genoeg inhoud om een leuke roadmovie te zijn, maar ondanks een goed begin wordt het al rap lamlendig. De moppen zijn zelden grappig, en want dan nog overblijft is behoorlijk wat lauwe actie en een beetje drama.
Robert De Niro en Charles Grodin zijn op zich wel oké en laten als duo af en toe mooie dingen zien, maar geen van beiden komt echt tot z'n recht.
De bijrollen met oa Yaphet Kotto zijn weinig bijzonder.
Veel drukte, veel lawaai, weinig gelachen. Teleurstellend.
BBarbie
Will that be smoking or non-smoking?
- Take a wild guess.
Een van mijn favoriete komedies allertijden. Een geweldige cast zorgt aan de hand van regisseur Martin Brest voor twee uur puur amusement met mooie actiescènes en krankzinnige dialogen. Mooie rollen van Robert de Niro en John Ashton, maar het zijn Charles Grodin en Yaphet Kotto die de show stelen. Ik heb de film inmiddels voor de 'tigste keer gezien, maar het zal niet de laatste keer zijn.
“I'll tell you what: if you don't cooperate, you're gonna suffer from "fistophobia".
Het verhaal is op zich niet eens zo heel origineel, maar de uitwerking en invulling zijn goed genoeg voor twee vermakelijke uurtjes.
Dat Robert De Niro komische rollen goed aankon was mij al bekend. Hier doet hij het ook leuk. De grootste verrassing is voor mij echter Charles Grodin. Waar ik hem in Beethoven niet te harden vond, is hij hier verrassend scherpzinnig en zorgt de leukste oneliners. Tevens vormt hij met De Niro een leuk en komisch duo.
Dat Grodin een crimineel is, die je steeds sympathieker gaat vinden en De Niro geen crimineel is, maar wel een enorme chagrijn zorgt ervoor dat het geheel werkt. De actiescènes zijn ook best leuk en ondanks dat er soms ook wel momenten tussen zitten, dat het geheel iets inzakt, houden de twee mannen de film constant op het juiste spoor.
Filmkriebel
Puur chillen deze misdaadkomedie. Niet alleen wordt een goed evenwicht gevonden tussen misdaad, roadmovie en komedie, ook de chemie tussen De Niro en Grodin zit helemaal goed maar ook de rest van de rolinvulling is erg goed. The Duke is een wat bizarre vlegel, helemaal niet cliché. De dialogen zijn echt om van te genieten. Ook enkele keren hard moeten lachen. Het drama moment waarin hij zijn dochter na vele jaren terugziet ontroert : eerst het gebekvecht met zijn ex dat plots helemaal stilvalt wanneer de dochter binnenkomt ... schitterend hoe die plotse stilte treft. Daarbovenop nog een boeiend plot waarbij een hele hoop mensen The Duke bij de kraag willen vatten. Dat was wellicht De Niro's eerste komedie en dat was direct een schot in de roos. Laat ik toch maar afronden naar 4*
Vinokourov
Midnight Run is een moderne western a la 3:10 to Yuma. Robert De Niro moet een crimineel genaamd The Duke van New York naar LA brengen. Allerlei middelen vervoersmiddelen worden ingezet en ondertussen zijn er meerdere bounty-kapers op de kust. Het heeft zijn avontuurlijke en lollige momenten, maar overall vond ik het niet heel geweldig en ook tikkeltje bizar wat betreft de geloofwaardigheid. Dat is natuurlijk wel eigen aan dit soort films, dat dan weer wel.
Hendrick99
Smaken verschillen natuurlijk, maar ik vind dit toch wel één van de beste rollen van Robert De Niro. Een leuk en spannend verhaal over een premiejager, die ingehuurd wordt om een voormalig boekhouder van de maffia op te sporen. Stap voor stap ontdekt hij dat er nog meer belangstelling bestaat voor deze voortvluchtige persoon, met name door de FBI en de maffia. De reis door de VS zit vol met obstakels en hindernissen. Dat levert de nodige komische en onverwachte situaties op. Ook blijkt er nogal wat 'oud zeer' in bepaalde gebeurtenissen en ontwikkelingen te zitten.
Ik vind dit typisch een film die je eenmaal per jaar nog even wilt zien.
Duke Nukem
- 1985 stemmen
Dit is één van mijn favoriete roadmovies, een echte 'feelgood'-movie. De chemie tussen Robert De Niro en Charles Grodin is super, het script blijft boeien, de dialogen zijn heel komisch en op het einde van het verhaal zit zelfs nog een ontroerend moment. De Niro bewijst dat hij naast zijn gangsterrollen ook nog grappig kan zijn.
Flat Eric
Roadtrip met een premiejager en een witteboord-crimineel.
Een degelijke misdaad komedie waarbij er ruimte is voor beide hoofdrolspelers om op hun eigen wijze te shinen. De achtervolgingen en de diverse types die achter het duo aangaan leveren leuke momenten op. Toch is het nergens heel grappig en het zal me verder ook niet beklijven. Het is een aardig tijdverdrijf als je toch niks anders kunt vinden op Netflix.
Erg basic.
Beetje actie, beetje misdaad, beetje humor. 't Is een beetje vanalles, maar niks echt goed. Het blijft netjes binnen de lijntjes van het verwachte, maar weet niet te scoren omdat de personages eigenlijk helemaal niet zo leuk zijn, om niet te zeggen vervelend.
De Niro en kompaan weten het gewoon niet echt waar te maken. Het is duidelijk dat hun gemekker grappig moet zijn, maar vond het niet echt leuk. Wat er dan overblijft is eigenlijk niet zoveel. Een redelijk lange road trip, een paar erg matige actiescenes en ... niks eigenlijk.
Het is dat het nog redelijk vlot wegkijkt, dit soort films. Er gebeurt op zich nog wel genoeg, maar het had wat mij betreft ook best wat korter gekund. Nogal flauw formulewerk uiteindelijk, was misschien ooit leuker maar is ondertussen toch aardig verouderd.
martijn011
- 2034 berichten
Erg leuke film.
Nog nooit van deze titel gehoord, ik kwam de film toevallig op Netflix tegen. Robert de Niro mag tot mijn favoriete acteurs gerekend worden dus deze film maar opgezet en maar afgewacht of het wat zou zijn.
De chemie tussen de Niro en Grodin spat van het scherm, een geweldig duo. Laatstgenoemde steelt misschien nog wel de show ook, vooral de scène met de zogenaamde valse biljetten is geweldig.
Verder kijkt het allemaal lekker vlot weg. Er gebeurt een heleboel, alles en iedereen zit achter het duo aan en dat levert veel komische situaties op.
De sfeer is ook echt goed, de acteurs hadden er zo te merken zin in en dat alles resulteert in een uiterst vermakelijke actiekomedie.
Ruim voldoende.
Noodless
Vlotte, luchtige actiefilm waarin Robert De Niro een oplichter op een plaats probeert te brengen waarvoor hij een beloning krijgt. Gaandeweg wordt die oplichter meer en meer een soort buddy waarbij ze samen uit de greep proberen te blijven van FBI-agenten, premiejagers en maffia-moordenaars. Heel wat achtervolgingen, maar er wordt ook tijd gemaakt voor de nodige humor die het geheel een zeer luchtig aspect geeft. Degelijke film ! 6/10
TMP
Robert De Niro doet het nog wel aardig, maar verder valt er weinig positiefs over deze film te melden. Deze luchtige actiefilm wordt maar nergens spannend en de personages komen niet echt uit de verf. Het verhaal hangt een beetje van toevalligheden aan elkaar en wordt nergens echt leuk of boeiend. De film duurt bovendien wat lang. Heel matig.
Movsin
Misdaadfilm die eigenlijk meer een komedie is. De clichématige actiescènes vallen uit de boot maar de pit van de film zit hem in de weergaloze act van De Niro en Grodin. Grappige situaties en vooral gevatte, erg concrete maar ook flegmatieke dialogen.
Aangenaam verrast. Dacht de zoveelste De Niro misdaadclash te zullen meemaken maar het werd veel beter.
sinterklaas
Leuk, om weer eens zo´n oude misdaadkomedie te mogen zien... met de nog wat jongere De Niro.
Hij speelt hierin een roekeloze koppige smeris Jack Walsh die, omdat hij niet altijd wordt geliefd bij de normale autoriteiten en omdat hij door zijn voormalige corps is belazerd; privédetective te gaan worden. Hij krijgt van zijn opdrachtgever gelukkig nog genoeg klussen en is hij hiermee ook de gewone politie voor. Nu krijgt hij de opdracht om aan de andere kant van Amerika een zekere oplichter te arresteren, in ruil voor een mooie ton.
Deze oplichter/boekhouder is Joe The Duke Mardukas, die al met al een Robin Hood achtig figuur schijnt te zijn en nog best wel een pientere man is. Maar Jack denkt slechts aan zijn geld en hij zou en moet terug naar de overkant van de Staten. Al snel is het duidelijk dat Joe niet alleen interesse wekt bij Jack en van wie deze snuggere man het geld gestolen heeft. Van de zekere hoge maffiabaas Jimmy Serano; weer magistraal gespeeld door Dennis Farina. Ook een plaatselijke rivaal en de FBI zien een prijs op het hoofd van The Duke en een undercoverteam is al bezig om telefoontjes af te tappen.
En zo neemt Jack Joe mee op sleeptouw, en eigenlijk vrijwel altijd in de boeien. En dat niet zonder dat het afgaat met een hectische roadtrip dwars door Amerika, omdat Joe "niet van vliegen houdt". Een rechtstreekse weg is bijna niet mogelijk, omdat ze continu hun concurrenten moeten zien te ontlopen.
Dit levert een fijne feelgood roadmovie op, met genoeg actie en geinige dialogen. Robert De Niro is al goed, maar Charles Grodin steelt gewoonweg de show en is helemaal niet zo van de ruzie, daar waar de Niro bijna de hele film door wel loopt te foeteren of cynisch is. De twee uur gaan zo voorbij, tot het best wel hartverwarmende einde.
Puur jaren 80 vermaak; voor de verandering ook weer eens leuk.
Uitstekende film over een premiejager die jacht maakt op een accountant van de maffia. Een fijne roadmovie en tegelijkertijd een van de betere buddy-movies. Goeie humor, dialogen en actie. Een heerlijke rol van Robert DeNiro en Charles Grodin weet hem prima aan te vullen (ook de rest van de cast weet het leuk te brengen).
OfflineKiller
Altijd leuk om zo eens een jaren 80 filmpje te zien. Waar ze nog spreken over diskette's spreken en dat voor dingen. Best van genoten!
Kondoro
"Is this moron number one? Put moron number two on the phone.”
Hele leuke en luchtige komedie film met De Niro in de hoofdrol. Ooit in 2015 wel eens een groot deel van gezien op de televisie maar, op één of andere manier nooit afgekeken. En ik wou hem toch wel eens kijken, vooral toen van de week weer eens op zoek was naar een film. Toch maar weer aangezet, en uiteraard een groot deel kwam bekend voor maar, natuurlijk kende ik het einde niet. En ik moet zeggen dat ik wederom genoten heb. De Niro speelt hier heerlijk nuchter, en zit natuurlijk in een rol die hij best leuk vindt om te doen, want we zien hem wel vaker in komedies.
De Niro en Grodin waren erg leuk samen. Rust in vrede aan Grodin trouwens. Voor de rest kent de film ook een leuke cast. Ik vond het best leuk wat Brest deed met de vele toegevoegde personen in deze film. Dat maakt het toch wel weer een stuk leuker om te volgen.
Het verhaal vind ik heel tof, het concept superleuk en eigenlijk keek de film makkelijk weg. Het einde vond ik dan toch wel weer een beetje onbevredigend en vrij makkelijk maar, achteraf is dat misschien juist goed voor deze film. Walsh had zijn doel bereikt en de film daardoor ook, waardoor de film eigenlijk direct wel klaar was.
Lovelyboy
Het weekend afsluiten maandavond met een heel klein beetje jeugdsentiment in het geval van deze Midnight Run. Maar heel veel wist ik daar niet meer van buiten het geintje met het autoportier en het feit dat Robert De Niro er in voor kwam. Dus gewoon maar even draaien met dit verhaal over een strijd tussen twee premiejagers om een specifiek target.
En eigenlijk houdt Midnight Run ook niet meer in dan dat, de strijd tussen twee premiejagers met als slachtoffer Mardukas en in hun kielzog een horde agenten, FBI en vooral maffia die er voor willen zorgen dat Mardukas voor eeuwig zwijgt. Het hoe en waarom, behalve dat hij geloof ik accountant was ofzo van een maffiabaas, drong niet tot me door, weet ik nu nog niet en doet er ook eigenlijk niet zozeer toe want zo werkt het plot ook wel. En het is best aardig hoe Jack en Marvin elkaar in de weg zitten en de loef af proberen te steken wat er soms stevig aan toe gaat.
En opzich is Midnight Run in die zin een typisch jaren '80 product die veilig binnen de lijntjes kleurt met voor ieder wat wils met een beetje actie, spektakel, humor, vlotheid en een toefje drama. En natuurlijk mag de cast niet vergeten wordt met een behoorlijke rits namen. Maar buiten het feit dat nooit saai wordt heb ik er eigenlijk niet zoveel mee, zeg eigenlijk maar helemaal niets. Is het slecht? Nee, absoluut niet, het is allemaal wel voldoende, ik heb er gewoon niets mee. Daarom wat mij betreft een 3 voor de moeite.
El Loco
Een film waarbij verschillende partijen achter iets of iemand aanzitten, valt bij mij meestal wel in de smaak en Midnight Run is daar ook een voorbeeld van. Erg vermakelijk en kijkt vlot weg. Robert De Niro draagt deze film en de chemie met Grodin is prima met enkele leuke dialogen. Misschien had de speelduur iets korter gemogen, want met zijn dikke 2 uur had ik het gevoel dat het naar het einde toe iets te langdradig werd. De momenten waarbij agent Mosely steeds net te laat kwam of moest vaststellen dat zijn naam nog maar eens werd gebruikt door De Niro waren best leuk.

Midnight Runaround

A Bronx Tale
Drama / Misdaad, 1993

Once Were Warriors
Drama, 1994
rondritcrooked lawyerbuddybail jumpermafia accountantstretch limousine manhattan, new york citysouthwestern u.s.bus stationpolice surveillance