• 9.378.596 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Charles Grodin en Yaphet Kotto

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Releasedatum: 10 november 1988

Plot Midnight Run

"This could be the beginning of a beautiful friendship."

Jack Walsh is een vastberaden agent die zijn penning inlevert om met eigen hand de misdaad te bestrijden. Hij gaat op jacht naar een oplichter, waar een beloning op staat van 100.000 dollar. De moeilijkheid is echter dat hij niet alleen jaagt. Hij ondervindt heel wat concurrentie van FBI-agenten, premiejagers en maffia-moordenaars. Er ontstaat een turbulente jacht dwars door het Amerikaanse land.

avatar van Zadel

Zadel

De film was nog niet eens afgelopen?

klopt...maar daarom kan ik toch wel alvast een reactie plaatsen?

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

0,5 verhoogt. Humor, actie en goede acteurs. Jawel prachtig ik heb me vermaakt.

avatar van DaanVG

DaanVG

Heb me vanavond uitstekend vermaakt met deze film, spannend, grappig en geweldig geacteerd.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Verhoog ook met een halfje. Leuke interactie tussen deNiro en Grodin. Sowieso wel een behoorlijke cast er omheen.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Ook al worden films als deze vaak niet zo zeer hoog beoordeeld ( zoals ik ook )is ie zeer goed.

Hoe de film in elkaar zit, de personages en het tempo zijn echt perfect.

Uiteindelijk zullen films als deze echter niet zo erg gewaardeerd worden omdat ze luchtig vermaak zijn zonder echt iets te willen zeggen. Maar dat maakt niets uit, daarom zijn dit soort films vaak ook fijn om tussen de "echte" films door te kijken.

avatar van missl

missl

Snel, grappig, vermakelijk. Houd je zeker 2 uur bezig.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Leuke politiekomedie met een best grappige interactie tussen een eeuwig rokende DeNiro en een wat neurotische Grodin, vooral de scène in Red's café is behoorlijk grappig. Helaas duurt de film wel wat te lang en wilt het nergens echt opvallen op wat voor manier dan ook. Een vermakelijk tussendoortje is het wel, en Yaphet Kotto is en blijft een bad ass motherfucker. Prima.

avatar van ehs21

ehs21

Hmm verrassend hoog gemiddelde hier, zo fantastisch vond ik het allemaal niet. Het was ook zeker niet slecht maar briljante dialogen? Ik vond ze eerder kinderachtig zo van "You lied to me" "Yeah but you lied to me first" en dan nog een paar keer heen en weer. Af en toe zat er een uitzondering in zoals in Reds bar idd. Maar uiteindelijk gebeurt er toch iets te weinig en zag ik persoonlijk het einde al wel aankomen. Walsh is tenslotte een moraalridder, onomkoopbaar en wil "het juiste" doen. Zn andere drijfveer is geld dus uiteindelijk moet ie dan voor hetzelfde bedrag (ok hij krijgt uiteindelijk nog wat meer zelfs) Grodin wel laten gaan. Twijfel tussen 2,5 en 3 maar ga voorlopig voor 2,5*

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Het is gewoon zo'n film die als een ouwe leren handschoen om je hand gaat zitten, misschien versleten en oud, maar past nog perfect en o zo lekker soepel.

avatar van ehs21

ehs21

tja ik zag hem voor het eerst en had dus geen nostalgie gevoelens oid, denk ook niet datdat hem nog gaat worden bij deze film.

avatar van wajan7

wajan7

+ alles wat het doet doet het niet slecht

+ het geeft aanhet einde tog wel een verzadigd gevoel

+ er gebeurt wel veel

- de film maakt zich zelf niet interesant

- er zit geen lach moment in, en dat voor wat een humor film moet zijn

- ik denk dat ik deze film zo weer vergeten ben

- er lijkt veel te geubern omdat de film heel lang duurd in je gevoel

kijken als

>hij op de tv komt of je moeder hem heeft gehuurd

avatar van casualjaantje

casualjaantje

Is this moron number one? Put moron number two on the phone.

Leuke, hilarische komedie met een goed spelende cast, een leuk verhaal, leuke teksten en een aantal zeer hilarische scènes.

Die scène met dat nepgeld is echt een klassieker

Goede komedie.

avatar van SamDekker

SamDekker

ik vraag me af hoeveel pakjes sigaretten De Niro er tijdens de shoots van deze film doorheen heeft gejaagd. ik heb 'm laatst voor de tweede keer gezien en blijf 't een vermakelijke komedie/roadmovie vinden. onwaarschijnlijke maar leuke combinatie acteurs, de niro en grodin.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Wel een leuke film om te kijken. Er zitten komische stukjes in, maar ook lekker actie. Ik vond Robert de Niro heel sterk acteren.

avatar van Zinema

Vuilgebekt formulewerk.

Een aardige actie-komedie die mede gedragen wordt door de chemie tussen Grodin en De Niro. De film kent een lekker tempo en mooi gefilmde actie, maar hangt van formulewerk aan elkaar. Gelukkig zijn er nog een aantal humoristische dialogen voorhanden en wordt er voldoende gevuilbekt.

Goed.

avatar van boemboem27

boemboem27

leuke en vlotte film,aktie,beetje humor.

maw van alles wat.

heb me 2 uurtjes prima vermaakt

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Een aantal leuke scenes, flink wat vuile taal en een mooi eind.
Robert De Niro vind ik altijd goed en de chemie tussen hem en Charles Grodin is leuk om te zien. Deze film is wel wat langdradig. Had wel wat korter gemogen! Toch wel leuk om een keertje te kijken.

De scene in de telefooncel vind ik het grappigst. Als De Niro zegt dat hij Grodin gaat neerschieten en in het moeras dumpen en dat hij dan met zijn gezicht duidelijk maakt aan Grodin dat hij dat niet echt gaat doen.

avatar van goongumpa

goongumpa

Zeer onderhoudende roadmovie, die van alles wel wat bevat: humor, actie, spanning en zelfs een emotioneel momentje op het laatste. De combo deniro – grodin werkt uitstekend, maar ook de rest van de cast doet het prima - er wordt dan ook vrij veel aandacht aan bijpersonages besteed. Ook leuk dat de film af en toe lekker grof uit de hoek komt. Topentertainment.

avatar van notsub

notsub

Het is een lange zit, maar de film blijft onderhoudend met alle maffe wendingen van het verhaal. In dit genre zijn wel betere titels voorhanden, zo heb ik niet krom gelegen van het lachen tijdens deze film. Het zijn een paar momenten die spraakmakend zijn, veel wordt gevuld met droge dialogen. Die vond ik dan weer minder leuk. Robert de Niro zit wel erg goed in zijn rol en het moment met zijn dochter is om in te lijsten.

avatar van Number23

Number23

Zeer leuke actiecomedy. Constant gelachen om Grodin en DeNiro, een perfect duo. De ene scheldt de ander verrot, geweldig. Lekkere soundtrack ook met van die Lethal Weapon-actiesequentie-muziek. Bijrollen zijn ook perfect ingevuld. Ashton als rivaal-premiejager, Kotto als norse FBI-baas en vooral Farina als keiharde maffiabaas.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Drukke bedoening.

Op zich bevat Midnight Run genoeg inhoud om een leuke roadmovie te zijn, maar ondanks een goed begin wordt het al rap lamlendig. De moppen zijn zelden grappig, en want dan nog overblijft is behoorlijk wat lauwe actie en een beetje drama.

Robert De Niro en Charles Grodin zijn op zich wel oké en laten als duo af en toe mooie dingen zien, maar geen van beiden komt echt tot z'n recht.

De bijrollen met oa Yaphet Kotto zijn weinig bijzonder.

Veel drukte, veel lawaai, weinig gelachen. Teleurstellend.

avatar van Fryce

Fryce

Aardige film. Niet echt meer dan dat.

avatar van PEN15

PEN15

Poe hee. volgens mij heb ik deze voor het laatst in 1990 gezien als familiefilm. Ik kan me niet meer voorstellen wat er nou zo grappig aan moet zijn, behalve als ik naar het gros aan onzin kijk wat je moet aanzien. Zoals met je leren jas aan in een wilde rivier springen en met de stroom mee nog even de crawl te gaan zwemmen. Het was verder vast gesponsord door Mabrolra, ivm sluikreclame expres even fout geschreven >_<, en een leuk spelletje om alle F*woorden te tellen. Ik was erg verrast dat het Veronicagidsje dit 4 sterren gaf, dat vind ik wel heel erg gul.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

De Niro versus Grodin (= / blijkt filmchemisch verantwoord) is toch een belangrijke upgrade in deze warme misdaadkomedie; een zeer leuk uitpakkende kruising tussen (naar mijn idee:) Goodfellas (20%) en Plains, Trains & Automobiles (80%). 4 sterren ook van mij en ik werk níet voor de Veronica.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Een bijna Perfecte Kat - Muis spel Film.

avatar van BBarbie

BBarbie

Will that be smoking or non-smoking?

- Take a wild guess.

Een van mijn favoriete komedies allertijden. Een geweldige cast zorgt aan de hand van regisseur Martin Brest voor twee uur puur amusement met mooie actiescènes en krankzinnige dialogen. Mooie rollen van Robert de Niro en John Ashton, maar het zijn Charles Grodin en Yaphet Kotto die de show stelen. Ik heb de film inmiddels voor de 'tigste keer gezien, maar het zal niet de laatste keer zijn.

avatar van stefan dias

stefan dias

BBarbie schreef:

Will that be smoking or non-smoking?

- Take a wild guess.

Sindsdien een catchphrase ten huize alhier.

avatar van Spetie

“I'll tell you what: if you don't cooperate, you're gonna suffer from "fistophobia".

Het verhaal is op zich niet eens zo heel origineel, maar de uitwerking en invulling zijn goed genoeg voor twee vermakelijke uurtjes.

Dat Robert De Niro komische rollen goed aankon was mij al bekend. Hier doet hij het ook leuk. De grootste verrassing is voor mij echter Charles Grodin. Waar ik hem in Beethoven niet te harden vond, is hij hier verrassend scherpzinnig en zorgt de leukste oneliners. Tevens vormt hij met De Niro een leuk en komisch duo.

Dat Grodin een crimineel is, die je steeds sympathieker gaat vinden en De Niro geen crimineel is, maar wel een enorme chagrijn zorgt ervoor dat het geheel werkt. De actiescènes zijn ook best leuk en ondanks dat er soms ook wel momenten tussen zitten, dat het geheel iets inzakt, houden de twee mannen de film constant op het juiste spoor.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

AHWA schreef:

Ook vond ik de film iets te lang duren, maar dat kan ook omdat RTL7 18.000 keer reclame er tussendoor gooide.

Het is ook niet een film om op tv te zien, via rtl of sbs.

Je moet em eigenlijk in 1 keer doorkijken, dat is de kracht van film.

Heb em gisteravond weer even gezien en hij blijft puur top.

Een echte onvervalste road/feelgoodmovie.

Met perfect gecaste acteurs.

"Eddie, Eddie, I swear to God, don't start with me or so help me, I will shoot him and dump him in a fuckin' swamp!"

[Mardukas looks frightened but Jack shakes his head at him as in "not really"]

Schitterende scene.