Genre: Actie / Fantasy
Geregisseerd door: Yukihiko Tsutsumi
Met onder meer: Toshiaki Karasawa, Etsushi Toyokawa en Takako Tokiwa
Gesproken taal: Japans
Plot 20-seiki Shônen: Honkaku Kagaku Bôken Eiga
In de jaren zeventig heeft Kenji, als kleine jongen, een vriendenclub waarmee hij verhalen maakt over een held die het gevecht aan gaat met een duivelse organisatie die de wereld probeert te vernietigen. Dertig jaar later vinden er een serie rampen plaats, precies zoals ze in de verhalen van Kenji zijn beschreven.
Kenji Endô
Yamane
Fukubê
Yan-bô
Tijsz
De manga hiervan is echt geniaal.
Ik hoop dat de films van hetzelfde niveau worden als de manga.
(Na deze komen er nog 2 films van 20th century boys)
De trailer ziet er in ieder geval goed uit
saya_neesan
whoa!! de manga vind ik briljant!!
ik kan niet wachten om deze film te zien!!
interessante mysterieuze verhaal....
Vanavond ga ik deze film kijken, ben benieuwd!
Waar ?
viewtiful
Thuis. Hij is al uit in Japan, maar ik denk niet dat deze uit gaat komen in Nederland.
Je hebt hem vanuit japan ?
maar dat is geen ned subs erbij
Deze is ondertussen al op het net te vinden met Engelse subs. Niet echt moeilijk om de film dan een keertje te kijken.
viewtiful
Klopt! Maar beetje Japans is niet erg. Maar wat duurt deze film lang, morgen kijk ik de andere helft. Maar het was een hele toffe eerste helft in ieder geval. Het was allemaal goed te volgen, en eindelijk eens wat anders dan wat ik laatste tijd gezien heb [Tokyo Gore Police, Apartment 1303].
viewtiful
Sorry voor dubbelpost, ik zie geen optie om bericht te bewerken.
Maar heb de film nu helemaal gezien en hij was geniaal! De geluidseffecten, camerawerk, de special effects, dialogen en de acteerwerk. Allemaal van topniveau. zelf heb ik nog nooit deze manga gelezen, en dat ga ik denk ik toch maar eens doen. Ik heb gewoon weinig woorden voor deze film. Het is een absolute aanrader!
Ik geef later een cijfer, wil daar nog even over nadenken.
Gummiebear
Vermakelijk maar niks meer.
Groot verschil in kwaliteit tussen de flashbacks (leuk) en de huidige tijd, zeker in het begin. Vond de flashbacks best mooi gefilmd en aangenaam wegkijken, wat zich in het "nu" afspeelt is bij momenten lelijk en nogal saai.
Ook jammer dat de leukste acteurs in deze film de kleinste rolletjes hebben. Kenichi Endo en Takenaka zijn altijd leuk, maar komen misschien elks maar een minuutje of 2 in de film voor.
Einde is weer een stukje leuker. De robot (die van de poster) ziet er erg cool uit en Tokyo mag er weer eens een keertje aan geloven. Altijd amusante cinema.
Toch allemaal wat te gelikt, en een film als deze mag toch best een hoger budget uitstralen. Oogt vaak wat te goedkoop allemaal, voor de grootsheid van het verhaal. Sowieso duurde het hele cult gegeven mij wat te lang.
Niet onaardig, zitten gave stukjes tussen, vooral de flashbacks en het einde, maar wat daartussen zit is niet altijd even boeiend. Wel apart dat je uiteindelijk de bad guy nooit te zien krijgt. Misschien voor deel 2, maar dan vraag ik me af of het uiteindelijk toch al een bekend personage is (of een bekende acteur). Anders zie ik niet echt in waar alle geheimhouding voor nodig is, hoewel het uiteindelijk wel werkt.
Edit: verder ook opvallend de compleet overbodige en nogal onnozele rock-insteek. Geen idee waar dat vandaan kwam.
Inland Rabbit
nja ik ga deze zeker eens kijken en dan lees je hier wel wat ik vind. Aangeraden werd op meerdere plaatsen, om vooral de manga te lezen waar deze film op gebaseerd is. De film schijnt lang niet alles even duidelijk te vertellen, dan daar word gedaan.
Goed dat hebben we natuurlijk al veeeeel vaker gehoord.
Zelf heb iik een stuk van de manga gelezen en daar kwam een duidelijke invloed van T. Rex (de band) naar voren. Ook was er een bepaalde themesong die steeds terugkwam ofzo. Kan me ook nog iets herinneren met betrekking tot raakvlakken met Jimmi Hendrix?
In ieder geval is rock altijd erg belangrijk geweest voor deze reeks geloof ik. Logisch dus dat ze dat naar de film vertaald hebben. Het kan goed wezen, dat ze dit niet op een logische, goeie manier hebben gedaan, dat weet ik niet.
Baggerman
Nou, ik vond het een spannende film die me in ieder geval nooit verveelde. Een beetje een Stephen King's "It" insteek. Maar met leukere suspense.
Inderdaad is het wel gaaf dat het gezicht van de Nemesis van Kenji niet wordt prijsgegeven. Het werkt in ieder geval voor mij, want ik ben benieuwd naar deel 2! (die vrees ik dan alleen maar kan tegenvallen, maar ja, wie weet?)
In ieder geval tig malen leuker dan de meeste Hollywood-crap.
Bacon
Het gaat allemaal wel ontiegelijk traag... eigenlijk zit je gewoon dik twee uur te kijken naar een groepje vrienden die jaren later weer bij elkaar terugkomen om de wereld te redden... Het einde was wel een leuke cliffhanger waardoor ik het vervolg toch wel wil zien.
Dopke
De titel van de reeks is volgens wikipedia vernoemd naar het nummer van T.Rex, 20th Century Boy. Ook zou de mangaka, Naoki Urasawa, zinger/gitarist zijn in een rockband.
Voor de liefhebber is de manga overigens te lezen op www.thespectrum.net.
korenbloem02
Manga van dit verhaal is wel erg vet. Eigenlijk alles wat Naoki Urasawa vind ik zeker de moeite waard om te lezen. Pluto en Monster vind ik persoonlijk zijn beste. Vaak vallen anime's van manga's mij erg tegen. Voor wie de manga heeft gelezen, is dit een anime om eens te bekijken?
kinjutsu
Teruyuki Kagawa niet vergeten!
Elvenraad
Hij verschijnt op 23 oktober bij Filmfreaks:
parvus_flamma
Toch wel jammer dat ze er geen mini serie van hebben gemaakt of zo, had al de andere flashbacks uit de manga ook wel willen zien, en hoe otcho er eerder al achter kwam dat friend aan de macht gekomen was en zo. Moet ook zeggen dat ik het heel jammer vind dat ze donkey's eerste kennismaking hebben veranderd, dat hij alleen maar achter ze aan rent nu. Maar ja, wel begrijpelijk, de film duurt zo al lang genoeg om in een keer uit te kijken.
brymj
Er is helaas geen anime van deze serie.
Maar het was een ongelooflijk goede verfilming van de manga. Normaal ben ik daar niet zo over te spreken, maar dit was zeer goed geslaagd. Ben benieuwd naar deel 2
4,5

20-seiki Shônen: Dai 2 Shô - Saigo no Kibô
2009

20-seiki Shônen: Saishû-Shô - Bokura no Hata
2009

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod