• 9.214.931 stemmen

Geregisseerd door: Shûsuke Kaneko

Met onder meer: Tatsuya Fujiwara en Shunji Fujimura

Gesproken taal: Engels, Russisch en Japans

Plot Desu Nôto

"The battle of wits begins. Whose side are you on?"

Op een dag vindt Yagami Light een notitieboek waarop "Death Note" staat. Light vindt al snel uit dat het boekje de kracht heeft om mensen te vermoorden, wiens naam erin staan. Hij besluit om het boek te gebruiken in de naam van het goede. Als er opeens veel vrijgelaten criminelen sterven, gaat de politie achter Light aan.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van daxclusive

daxclusive

Barcel schreef:

Een verdomde meesterwerk.

Met een schitterende verhaallijn en geweldige cast is de film helemaal perfect gemaakt. Eindelijk weer zo´n fantastische film! Ongelofelijk gewoon. Heel mooi hoe de film opgebouwd is.

Ik weet niet wat ik allemaal moet zeggen, maar deze film, vooral Light, heeft me helemaal wakker gemaakt. Zonder een moment te vervelen bleef ik maar de hele tijd verbazend te kijken. Geweldig.

De monster was best eng, maar ook erg grappig. Eet graag appels op en houdt van lachen. Samen met Light vormen ze een perfecte duo die achtergevolgd wordt door een geweldige snoeper L. Die snoeper is wat mij betreft wel best kinderachtig maar erg slim en bij sommige momenten was ik erg bang voor hem.

Light versus L.

Echt een ongelofelijke meesterwerk als je het mij vraagt! Zonder minpunten, niks negatief over de personages en tenslotte helemaal geen moment wanneer je begint te vervelen!

Een dikke 5*.

Ik sluit me hierbij aan.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Ik heb net alle 37 afleveringen gezien en ik ben gelijk begonnen met de films

hoewel ik dit wel een aardige film vond met een toch een andere verhaal dan de serie komt de genialiteit en gekheid van light niet echt na voren. Vooral hoe slim hij is wordt snel over heen gesproken (geldt trouwens ook voor L ). Oke ik snap dat ze niet alles van de serie in een film kunnen stoppen maar ik ben dan wel benieuwd wat ze in de volgende delen gaan doen. Ik zal het wel zien over een paar dagen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Goed uitgewerkt, en vooral niet voorspelbaar

avatar van tattoobob

tattoobob

Nog niet gezien......ik ben benieuwd.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Fijn!

De anime's heb ik nog niet gezien maar deze was prima te doen. Overduidelijk ook voor een niet al te grote budget in elkaar geknutseld, zeker als je die Ryuk zit die overduidelijk gewoon een in elkaar gelijmde computerpresentatie is die je zo thuis kan maken. Al met al steelt hij wel de show. We maken kennis met Light, een cynische student met een anarchistisch tintje. Zoals je het verhaal wel vaker hoort trekt hij zich veel aan van alle narigheid en onrecht in de wereld. Ja, dat doen we allemaal en als we dat nou eens op eigen houtje zouden kunnen veranderen. De mogelijkheid ligt voor het oprapen wanneer hij de Death Note op straat ziet liggen. Een simpele schrift die personen doodt als je de desbetreffende naam erin schrijft. Hoe simpel is het? Te simpel, want het begint zelfs verslavend te worden en het haantjesgedrag met geest Ryuk speelt daar ook een rol bij... en wie zal er een traan laten om de beruchtste misdadigers van Japan?

Death Note weet, ondanks het nog vaak op een laag pitje blijft staan, vaak te boeien en niet te vervelen. De personages brengen hier voornamelijk leven in de brouwerij en ook Lights dubbelganger L is erg cool. Ook heeft dit weer zo'n typische bovennatuurlijke einde.... en zo moet ik maar snel achter deel 2 aan.

Prima Japans werkje weer.

avatar van martijnk

martijnk

Gisteren eens gekeken ben normaal niet van de japanse films maar deze was echt geweldig!

avatar van joerve

joerve

na een half uur dacht ik, waar zit ik in godsnaam naar te kijken?

zap.

avatar van joolstein

joolstein

Nadat ik Death Note van Adam Wingard had gekeken, kwam ik er achter dat er ook een Japanse versie was. En doorgaans is zo'n Japanse film ook echt beter. Dus die ook aan een kijkbeurt onderworpen. Echter wat een tegenvaller. Niet dat Wingards versie geslaagd was maar deze oogt wel heel goedkoop. Het verhaal over de Death Note, zoals het notitieblok heet, en behoort aan een Shinigami (God der dood ) genaamd Ryuuk blijft natuurlijk hetzelfde. Echter is er gekozen om die Ryuuk veel meer in beeld te brengen. Niet dat hij er slecht uit ziet maar hierdoor ziet hij er wel veel minder eng uit. En wordt de film er veel minder duister door. Ook is het allemaal veel fragmentarischer; de eerste vijftien minuten zien we criminelen sterven en daarna springen we terug in de tijd naar Light. Om pas verder in de film te horen dat zijn vader, de politieagent is die onderzoek leidt. Superdetective L komt zelfs nog later pas in actie en sommige scenes zijn daarbij ook een beetje overbodig. Helemaal tot een goed oordeel komen, kan je ook niet omdat: Desu Nôto: The Last Name (2006) en deze volgens mij domweg bij elkaar horen. Daarmee zal de film 4.5 uur duren en kan zich dus ook qua verhaal meer permitteren. Ondanks een langer en minder duister verhaal, de wisselende acteerkwaliteiten en brave sterfgevallen, staat de film nog wel garant voor spannende momenten. Daardoor is ook dit 'origineel' nog goed te pruimen.

avatar van Basto

Basto

Erg sterke thriller, leuk gedaan. Kan de Amerikaanse remake totaal niet aan tippen.

Dikke 4*

avatar van umbra

umbra

Na 10j deze originele nog eens gezien (3 delen) n niets kan tegen het origineel op, daartegen is die remake pover. Kan sowieso de live action versies van manga's wel pruimen. Vaak gaat mijn voorkeur ook uit nr de Japanse versies v films waar later Amerikaanse remake is v gemaakt. Blijft heerlijk deze Death Note serie?

avatar van starbright boy

• 21994 berichten

Nogal gladde verfilming die ook weer eens aantoont dat na 15 jaar veel CGI enorm verouderd. Verhaal vertoont wat gaten en de film oogt veel te gepolijst. Het verhaal biedt mogelijkheden tot meer interessante ideeën dan eruit komen. Desondanks best een aangename mainstreamfilm. Ongeveer zoals iets als The Butterfly Effect best een aangename mainstreamfilm is. Valt me haast nog mee dat het elf jaar duurde voor een Ameikaanse remake van kwam, want de film schreeuwt er bijna om. Het einde gaat ook echt enorm uit van een sequel.

starbright boy schreef:

De CG was toen ook al belabberd. Het was volgens mij ook meer een esthetische keuze, maar geen geweldig succesvolle.

avatar van Dentheman

Dentheman

Review Moviemeter horror challenge 2024: Ik ben niet van de diepzinnige analyses zoals ik anderen weleens zie schrijven, ik heb daarvoor gewoonweg te weinig verstand van bepaalde aspecten van een film, dus ik zal mij voornamelijk beperken tot het onderbuikgevoel dat ik heb/overhoud bij/aan een film. Dat ik deze eerder gezien bleek te hebben zal gemaakt hebben dat ik gedurende de film mijn aandacht wat verloor (of zijn het de goudgele rakkers geweest die ik in huis had gehaald om de opening van de horror challenge te vieren op die mooie vrijdag de 13e..?). Afijn, ik ben niet bekend met de hele franchise achter deze titel, want volgens mij is er nog wel het een en ander uitgebracht dat hieraan gerelateerd is, maar het idee van het boekje dat iemands doodvonnis werkelijkheid maakt is interessant gedachtevoer. Wie schrijf je hierin, ga je er verantwoord mee om en blijf je dat doen, of corrumpeer je door de macht? Ik vond echter de verschijning/god Ryuk maar een vreemd ding, fladderde een beetje rond als Tinkerbel on steroids, ik vond hem vaker storend dan dat ik het een goede toevoeging aan de film vond in ieder geval. In mijn idee kwam de personage L, als ik het goed onthouden heb, ook vrij plotseling en dat ventje lost wel even het hele probleem op waar de politiemacht dit niet lukt? Erg geloofwaardig allemaal, voor zover dat kan bij een dergelijke film natuurlijk, ik was in ieder geval blij dat ik bij de ruim 2 uur die het duurde de hond uit kon gaan laten om weer op te frissen voor ronde 2!

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Shûsuke Kaneko profiteert ruimschoots van het voorgeschreven bronmateriaal, dat best netjes wordt verwerkt in een geheel van 126 minuten. Het blijft altijd een uitdaging om een serie te verwerken in een film, maar de makers laten het hier geen moment rommelig en/of chaotisch aanvoelen. Helaas vertalen sommige getekende ideeën zich niet zo best op een live-actiongebeuren, waardoor een aantal personages belachelijk voor de dag komen. Vooral Ryuk ziet er onbeschrijfelijk lelijk uit en de karikaturale verschijning van Ken'ichi Matsuyama maakt ook allesbehalve indruk op het grote doek. De hoofdrol van Tatsuya Fujiwara vormt evenzeer een wat onbenullige verschijning, maar werkt niet bepaald met de meest interessante trekjes. Een boeiende inhoud doet een hoop van het werk en het concept blijft natuurlijk onderhoudend, maar de vormgeving van Kaneko is kaal en geregeld bijzonder afstotelijk waardoor het uiteindelijke cijfer aanzienlijk daalt.

avatar van james_cameron

Leuk plot, maar de visuele aanpak van de film laat te wensen over. Zo is het camerawerk aan de statische kant en zijn de moordpartijen letterlijk en figuurlijk behoorlijk bloedeloos. De cgi-effecten zijn ook hopeloos achterhaald. Jammer, want inhoudelijk steekt de japanse film best aardig in elkaar, tot en met de prima finale.