Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Shûsuke Kaneko
Met onder meer: Tatsuya Fujiwara en Shunji Fujimura
Gesproken taal: Engels, Russisch en Japans
Plot Desu Nôto
"The battle of wits begins. Whose side are you on?"
Op een dag vindt Yagami Light een notitieboek waarop "Death Note" staat. Light vindt al snel uit dat het boekje de kracht heeft om mensen te vermoorden, wiens naam erin staan. Hij besluit om het boek te gebruiken in de naam van het goede. Als er opeens veel vrijgelaten criminelen sterven, gaat de politie achter Light aan.
Light Yagami
Shiori Akino
Ryuk (stemrol)
Touta Matsuda
Amusette
Er klopt geen hout van die film. Het verhaal is heel anders...
Ze hebben zomaar een heel deel erbij verzonnen en ook een hoop weggelaten.
De manga en anime waren zoveel leuker.
Al vond ik Ryuk wel mooi gemaakt.
aryan
Ik moet deze live action nog zien, maar de anime/manga is in ieder geval een van de beste aller tijden en van wat ik heb gehoord is deze film toch wat minder. Karakters zoals Light, Near en vooral L zijn gewoon briljant in de anime. Ik denk niet dat er ooit nog zo een geniale karakter als L in een tv serie/anime/film zal voorkomen.
lordsnoopy
Ik vond de serie echt goed en ik zou deze film ook willen zien. Iemand enig idee waar ik hem kan kopen?
totalreject
Deze is alleen te importeren via Azie. Buiten Azie is hij nog niet uitgegeven. (dat zal wel gaan gebeuren als de remake eraan zit te komen) De film is niet zo goed als de manga, maar zeker wel leuk om te kijken.
lordsnoopy
Ja, ik heb ondertussen deel II al bekeken op internet (stoute ik
Natuurlijk is hij niet zo goed als de manga, maar ik vond het wel een waardige versie voor een verfilming.
Dus nu zou ik ze het liefst beide orgineel willen kopen.
Maar ik denk dat wachten de enige optie is
totalreject
Ja hij is wel waardig. Zeker gezien ze heel weinig budget hadden. Ik vond hem trouwens ook wel goed gecast.
Als je gaat wachten weet ik niet hoe lang dat duurt. Dan word het hopen dat A-film hem hier uitbrengt hier ofzo. Ik weet alleen niet of dat mogelijk is aangezien hij van Warner Bros is. Maar ze zijn in veel chinese import winkels makkelijk te importeren en ook op internet zijn ze wel makkelijk te bestellen.
film_kaza
De anime ben ik nu bij episode 10 n ben er verslaafd aan geraakt. Deze wou ik bekijken nadat ik met de serie klaar was. Weet iemand hoeveel afleveringen het heeft?
Wat ik tot nu toe van de film zag waren mooie, grappige plaatjes van Ryuk, waar ik ook weg van ben. Heb alleen geen rekening gehouden met hoe ik uberhaupt van plan ben deze te krijgen. Heb het nooit te koop gezien en 30 stemmen is erg weinig.
J.T.O
Series komen meestal in 12/13, 24/26, 46/48/51 afleveringen of bijna oneindig zoals One Piece, Naruto, Bleach en dergelijke. Death Note heeft dacht ik maar 26 episodes. En ik zou de film inderdaad pas kijken als je de anime hebt gezien. In de film wordt te veel weggegeven en dat verpest de anime. Zeker wanneer het op neer komt dat het nog bagger is uitgewerkt ook.
film_kaza
Lijkt me sterk. Maar ik ben het grootste fan van Animes met 13 afleveringen. Death Note heeft er zelf 37... zag ik net.
totalreject
Je kan de film idd het best pas kijken nadat je de manga/anime uithebt. Ikzelf had de manga al een tidje uit toen ik de films zag. In vergelijking met de manga/anime is de film idd een stap terug, maar ze hadden dan ook geen megabudget om deze films te maken. Ik vind het toch leuk gedaan.
Het einde vond ik in de film zelfs beter uitgewerkt dan in de anime.
De manga blijft voor mij altijd nog het leukst.
Ze willen trouwens gaan beginnen met een nieuwe serie Death Note hoorde ik laatst. Ik denk dat diegene het over de anime had. Maar dat weet ik ff niet zeker.
film_kaza
Mhhh een nieuwe serie, weet je ook of het een remake is of vervolg? Ik hoorde juist dat de laatste paar afleveringen een paar stappen terug waren. Ga er zelf vanuit dat het indd gewoon de anime is.
J.T.O
Ja, mijn fout, ik kijk nu niet zoveel anime zoals vroeger, dus ik onthoud alles een stuk minder goed. Maar ook al hadden ze geen groot budget, je kunt er toch wel een degelijke film van maken. GTO film of serie had ook geen groot budget waarschijnlijk, maar toch is die film/serie uiterst vermakelijk. Ik denk dat de film gewoon is gemaakt om wat geld binnen te slepen.
film_kaza
Tuurlijk, met een laag budget kun je altijd wel een goeie film maken. Alleen als dat echt het geval was, had ik wel een makkelijker verhaal als Death Note ervoor gekozen. Maar ik kan niet zeggen dat Ryuk er slecht uitziet in de film. En... krijg nou wat
, ik zie nu pas dat er ook een vervolg is van dezelfde regisseur.
totalreject
Er komt zelfs een 3de film. Die gaat alleen over L en speelt zich af voor het hele Death Note verhaal als ik het goed heb. Maar die wordt niet door dezelfde regisseur gemaakt, maar door Hideo Nakata (Ringu).
J.T.O
Ryuk valt opzich wel mee, degelijke CG. Alleen het verhaal en alles daar om heen kon ik niet waarderen. De Light-kun heeft nul komma nul charisma, terwijl hij in de anime echt schijnt als de ware licht die iedereen verlost van criminelen. Bovendien vond ik L ook nogal sloeber en nep overkomen. Ze konden naar mijn mening beter hun eigen persoonlijkheid behouden en dan een tikje iets met de anime. De persoonlijkheden in de anime zijn te moeilijk na te bootsen, waardoor het nogal “cheesy” en goedkoop overkomt.
Ook de doodslag van zijn vriendin vond ik te snel gaan, ze wekken bij het publiek weinig emoties op en hierdoor komt 't naar mijn mening nogal lacherig over.
Sanderkeuh
Ondertussen is de nederlandse versie ook te huur.
Net gekeken, leuke film.
Enkel de casting vond ik niet zo goed.
Verhaal zit prima in elkaar, ze hebben veel kunnen steken in 2 uurtjes zonder dat het stoort.
Het stoort ook niet dat ze het verhaal een beetje hebben aangepast t.o.v. de manga en anime.
En Ryuk is inderdaad cool gemaakt.
Nirin
Spike Siegel
sylphil
Gooi nog maar een appeltje op....
Vondt m wel goed om naar te kijken, mijn aandacht was in ieder geval getrokken om naar het vervolg te kijken..
Wat dan weer een beetje tegenvalt.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Als fan van de manga/anime vond ik dit een belachelijke film. Natuurlijk is het zoiezo al lastig om de twee, L en Light, op het beeld te vertonen. Maar hier is het echt belachelijk slecht gedaan. Hun karakters zijn, zoals JTO het al zei, helemaal niet uitgewerkt zoals dat wel in de manga/anime wordt gedaan. En de twist in de verhaallijn was nog belachelijker, houd het alsjeblieft bij het origineel of maakt iets totaal anders. 1*
Coelers
net deel 1 en 2 zitten kijken.
was opzich best aardig maar vond de anime toch een stuk indrukwekkender!
Bura
Leuke film, maar haalt het niet bij de anime en manga. Ik vond Ken'ichi Matsuyama te gek als L, maar ik vond niet dat Tatsuya Fujiwara Light goed neerzette...
totalreject
Ken'ichi Matsuyama heb ik juist altijd een waardeloze acteur gevonden. Ik vond ook dat hij de rol van L hier zwaar verknalde. Hij speelde L alsof hij een of andere retard was (heeft hij zelf ook gezegd in een interview trouwens). Terwijl L juist het tegengestelde zou moeten zijn.
Deze acteur kende van tevoren L en Death Note ook totaal niet en moest zich door de regisseur hierover moeten inlichten. Een beetje onderzoek naar je rol kan geen kwaad blijkt wel.
Achmed
De film vondt ik niet all te goed, maar ik heb thuis wel Manga Vol 1 tot 8 liggen
. Deze film haalt het gewoon niet bij de spanning dat in de manga zelf zit.
whimp
Leuke interesante film, ken de manga serie niet en ben ook geen fan van manga. Het verhaal is onderhoudend, soms een beetje ongeloofwaardig, en de reacties zijn typisch japans/anime. Er is me nog wel iets onduidelijk over de film, In de trein kreeg de fbi agent een email met daarin alle namen van de agenten, van wie kreeg ie de email? en waarom? Verder zeer onderhoudend.
Hero-man
Een hele leuke film ik zal je eerst aan raden om de anime helemaal af te kijke en dan pas de film beginne te kijke(of je kijkt eerst de film dan de anime) maar de film vind ik heel orgineel leuk dat ze niet alles hebben zitten na apen van de anime enzo een goede film een welverdiende 4.5*
schimmel
Deze film, ik hoorde van veel mensen dat hij heel goed was.
Ik heb de Anime gezien, maar die vond ik echter een stuk beter.
Ik heb het vervolg nog niet gezien, maar ik moet zeggen tot nu toe is ie vrij spannend. Daarom hoop ik snel het volgende deel te mogen zien om te beoordelen. Tot nu toe een 3.5
Die jappaners kunnen toch best wel acteren
erg goede film en ook Ryuk was leuk
horror is niet de hoofdzaak mystery meer.
Achmed
All die hoge scores
Ik zal hem binnenkort maar weer eens herzien mischien kunnen er wel wat puntjes bij
Is deze toevalig all uit op DVD? R2?

Desu Nôto: Light Up the New World

Gantz
Actie, 2011

Rurôni Kenshin: Densetsu no Saigo-hen
Actie / Avontuur, 2014
zelfmoordheart attackfbinotebookpolitieremakemoordseriemoordenaarmoral ambiguitytokio, japangebaseerd op mangacrimineeldoodplaying god vader-zoon-relatieshinigami japanesesupernatural powerfbi agentpsychotronic filmlive action remake of animebattle of wits live action animejapanese filmlive action adaptation of manga