• 9.374.749 stemmen

Geregisseerd door: Shûsuke Kaneko

Met onder meer: Tatsuya Fujiwara en Shunji Fujimura

Gesproken taal: Engels, Russisch en Japans

Plot Desu Nôto

"The battle of wits begins. Whose side are you on?"

Op een dag vindt Yagami Light een notitieboek waarop "Death Note" staat. Light vindt al snel uit dat het boekje de kracht heeft om mensen te vermoorden, wiens naam erin staan. Hij besluit om het boek te gebruiken in de naam van het goede. Als er opeens veel vrijgelaten criminelen sterven, gaat de politie achter Light aan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ShinhwaSarang

ShinhwaSarang

Hey bedankt voor de link!

Kan niet wachten om hem te zien

Al ben ik niet gecharmeerd van die clown

avatar van Edwin78

Edwin78

zeer aparte onderhoudende film.

normaal hou ik niet van dit soort films, maar het houd je vrijwel vanaf het begin in de ban...

avatar van J.T.O

J.T.O

Het is gebaseerd op een manga, dus meer een live action film

avatar van aryan

aryan

De anime is dit jaar ook begonnen. Die is zeer leuk, ik heb nu de eerste 5 afleveringen gezien het is vooral een soort schaakspel tussen twee zeer slimme personen.

avatar van kevinsmit2

kevinsmit2

lijkt me wel een mooie film maar weet niet of ik er voor naar de bios/videotheek ga.

avatar van black-flame

black-flame

het lijkt mij wel mooi

is die al in de bios??

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Inderdaad aparte film. Maar de manga en anime zijn toch wel een heel stuk beter. Het alternatieve verhaal kon me ook wel bekoren.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Wat een tegenvaller, gister deze film gezien.

De film bevat ongeveer het verhaalmateriaal van de eerste 10 episodes, alleen zijn er soms hele rare sprongen in het verhaal. Zonder dat je de anime/manga kent zal je daardoor veel niet helemaal direct begrijpen.

Ook laten ze sommige geniale stukjes uit de anime weg, en hebben ze andere scenes erbij bedacht die echt heel slecht zijn en niks toevoegen aan het verhaal. Verder is de film op sommige moment echt heel slecht geacteerd, amateuristisch bijna. "Nanahara Shuya" speelt ook niet heel overtuigend.

Zonde. 1*

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Niet eens met Chuck...

Ik ben het met je eens dat de film en de anime niet helemaal synchroon lopen. Maar dat is juist een positief argument. De anime stelt namelijk niet veel voor. Slecht artwork en vooral slechte karakteruitwerkingen.

Dingen die niet in de anime voorkwamen maar wel in de film hadden ze beter ook in de anime kunnen verwerken. Nanahara Shuya speelt de sterren van de hemel in zijn (imo) beste film. Perfect gecast, ook de overige spelers.

Goed werk. 4.5*

Ook de Titelsong van de Red Hot Chili Peppers sluit perfect aan bij het sfeertje. Goed over nagedacht.

avatar van Onslaught

Onslaught

Ik vindt het goed dat ze het verhaal in de film een stuk vlotter laten lopen dan in de anime. Ook mooi dat ze ook zelf wat veranderingen in het verhaal hebben gebracht waardoor je toch voor verassingen komt te staan.

Ik zou echter pas deze film zien als je inderdaad al door de eerste 10 afleveringen van de anime hebt gezien of de eertse 2 manga volumes.

Totaal niks dit.

Goedkope manga/anime verfilming. Verder niks van gezien of gelezen, maar het "snel incashen" sfeertje druipt er vanaf.

Die shinugami is echt het dieptepunt van de film. Goedkoop CGi figuurtje die echt compleet uit de toon valt. Visueel hebben ze geprobeerd, zoveel is duidelijk. Maar buiten het prille begin (met het city by night zicht) komt er echt niks uit.

Verhaaltje is echt een hoop nonsens bij elkaar gegooid. Ze hebben wel gepoogd om er wat diepte aan te geven, wat spanning ed, maar ook dat faalt.

Betere acteurs had geholpen. Beetje visuele kunde was fijn geweest, en ook een serieuze soundtrack was welkom.

Vreselijk mangaverfilming. 1*

avatar van Onslaught

Onslaught

Als anime verfilming vindt ik hem toch wel geslaagd hoor. Ik verwacht ook geen supergoede cast voor een verfilming als dit, maar gewoon een vermakelijke bioscoop film om inderdaad geld te verdienen, maargoed.

Die CGI had natuurlijk veel beter gekund, maar kom op die shinigami ziet er precies goed uit als je het vergelijkt met hoe hij er in de manga en anime uitziet.

Maar ieder zijn mening.

avatar van balosa

balosa

ik vond hem ook niet zo heel erg slecht als de mensen hierboven, de anime is natuurlijk dieper uitgewerkt de film slaat bepaalde stukken over of ze hebben het aangepast, als je de anime hebt gezien dan is het geheel wel allemaal beter te plaatsen vooral de regels van de Death Note, al met al wist de film toch wel de spanning erin te houden maar helaas zonder ook maar ergens uit te schieten naar een hoogtepunt, desalniettemin heb ik toch genoten van de verfilming van deze toffe anime serie 3.5*

avatar van silverfaustx

silverfaustx

eerst de anime kijken en dan pas dit

de serie is nog bezig en imo de beste serie van 2007 !

avatar van Raffael77

Raffael77

Deze film vond ik leuk ookal alleen het gezien te hebben met engelse ondert. Moet zeggen dat ik die anime niet ken maar die demoon zag er wel cool uit zo.

avatar van Max77

Max77

Die manga is al top als je ze wil kijken www.youtube.com toch verwacht ik niet veel van deze.

avatar van Max77

Max77

Ik kan het wel begrijpen dat ze ook Japanners als filmspelers maar ik had liever beetje dezelfde personages uiterlijk van de Manga verwacht dat past toch wat beter.

Onderhond schreef:

en ook een serieuze soundtrack was welkom.

Kawai componeerde een serieuze score hiervoor hoor.

Jammer. Al heeft hij wel meer scores die weinig om het lijf hebben. Zo zie je het effect van de regisseur maar weer.

neo

Deze vond ik juist beduidend goed in zijn meest fijne stijl. Het is er slechter meegesteld als hij zijn meest mooi stijl ala Avalon combineert met lelijk, nietszeggende synth troep. Meer iets voor musicmeter. Voeg em daar wel toe.

avatar van BlueSword

BlueSword

tja....ik weet niet precies wat ik van deze film moet denken, ik heb de anime serie nog nooit gezien dus ik wist er helemaal niks van, maar ik vond het verhaal wel erg interessant!

de film zelf is opzich niet slecht, leuk verhaal, wel passend sfeertje, maar het komt allemaal zo langzaam op gang en het duurde wel even voordat ik echt in de film zat, en er zaten volgens mij ook wel wat onnodige scene's waardoor de film een beetje langdradig word.

ik zit te twijfelen tussen een 2.5* of een 3.0*

geef het toch maar een krappe 3.0* (vond die reaper trouwens wel vet, niet geweldige effects ofzo maar wel grappig!)

avatar van arma22

arma22

Ik heb de manga nog niet gelezen en ik heb de anime nog niet gezien maar na het zien van deze film ben ik dat wel van plan. Ik vond het verhaal goed, die duivel was wel grappig en het einde vond ik nogal verrassend. Ik had niet verwacht dat hij zo zou eindigen. Ik ga binnenkort zeker het 2e deel kijken

neo

Was trouwens even in de war met een andere Kawai. Dit was redelijk.

avatar van BlueSword

BlueSword

ik kijk de anime nu ook en die is wel erg goed!

avatar van silverfaustx

silverfaustx

de anime is geniaal

avatar van XCOF_FANX

XCOF_FANX

leuk aparte film.

ik heb de manga gelezen en de anime gekeken maar die zijn tog iets beter.

avatar van J.T.O

J.T.O

Gelukkig beter dan de anime verfilming van Basilisk (Shinobi). Het was voor diegene die de anime hebben gevolgd wel interessant, maar ze moeten toekennen dat dit een barslechte film is in vergelijking tot de serie. Alles wat in de anime goed is uitgewerkt, is hier daadwerkelijk uitgepoept. Ik raad de mensen echt aan om niet verder te kijken en gewoon de anime te proberen. Achtereenvolgens als je klaar bent met de anime, kijk dan de films maar. Zie het wereld niveau verschil en vooral de muziek is opmerkelijk van een ander kaliber, ondanks dat Kawai volgens Neo een serieuze score hiervoor wilde maken.

Kinjutsu, wat voor onzin is dat nou? Anime stelt niet voor? Het was overduidelijk dat de film inferieur is. Mensen die de film beter vinden hebben zitten slapen tijdens de anime, als de anime niks voorstelt dan is de film niet eens het kijken waard. Welke stukjes konden ze beter in de anime toevoegen volgens jou? De film wijkt af, ik ga de sequels wel kijken omdat ik zelf wel benieuwd ben hoe ze dit uitwerken.

2 sterren en ik ben nog gul.

avatar van Black-Pearl

Black-Pearl

Hij is goed ^^

alleen er staat een fout in de Text..

het is Yagami Light niet Raito..

staat zelfs op imdb

Ik vond het een erg goede film eigenlijk.. heb vlak daarna deel 2 gekeken.. de Anime had ik al eerder gezien..

van mij krijgt het een