• 9.379.514 stemmen

The Last Airbender (2010)

Avontuur / Fantasy | 103 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Airbender

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Noah Ringer, Nicola Peltz Beckham en Dev Patel

Releasedatum: 19 augustus 2010

Plot The Last Airbender

"Four nations, one destiny."

In een mystieke wereld leven verschillende stammen die één van de vier elementen beheersen: water, aarde, lucht en vuur. De enige persoon die alle vier elementen beheerst is de Avatar. Tijdens een aanval van de Vuurnatie verdwijnt de Avatar plotseling. 100 jaar later ontdekken twee kinderen (Katara en Sokka van de Waterstam) een jongen genaamd Aang die zit vastgevroren in een rots. Hij blijkt de nieuwe Avatar te zijn en hij moet het evenwicht in de wereld weer zien te herstellen. Maar dat is niet geheel zonder gevaar...

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik denk dat hij The First Airbender bedoelt.

avatar van foxyboy

foxyboy

Ik ken de serie helemaal niet maar ben op 'advies' van mijn kinderen (6 en 9) met hen naar de 3D gegaan. Kids vonden film beide echt SUPER GOED!

Ik ga de film ook beoordelen als onafhankelijke, dus niet adhv de animatie. Film IS gewoonweg GOED+. Triest dat er cijfers als 0,5 worden gegeven, dat kan gewoon niet waar zijn, dat IS ook niet waar. Oordeel de film los van de animatie/serie en je moet deze film minimaal redelijk tot goed vinden. Zelf hou ik best van dit soort films. Deel 2 (aarde) en deel 3 (vuur) moeten nog gaan komen, die ga ik zeker ook (met kids) kijken.

PS: Tip, mocht je de film 'AVITAR' zelf nog niet gezien hebben, WOW !! 4,5 tot 5,0

avatar van rep_robert

Niks moet Foxyboy, er is zoveel slecht aan deze film

avatar van Merk

Merk

Vond de film minder slecht dan ik had verwacht.
Een heel groot nadeel is dat de band tussen Katara, Sokka en Aang niet goed wordt afgebeeld. Ze gaan plotseling met elkaar reizen omdat Katara zich verantwoordelijk voor hem voelt.
Wel hele mooie beelden gezien en Shyamalan heeft wel geprobeerd zich nog een beetje aan het verhaal te houden.

De film heeft te weinig diepgang, er had hier veel meer in kunnen zitten

avatar van maarten1991

maarten1991

De film heeft inderdaad weinig diepgang maar voor kids is denk ik wel voldoende

avatar van mrron

mrron

Viel wel mee. Had erger verwacht van de dingen die ik ervan hoorde. Kvond dat kung fu rondom al die moves wel wat overdreven. 3*

avatar van Exturminator2

Exturminator2

idd n super soaker zou meer water sneller verplaatst hebben

avatar van djginod

djginod

Ik kende de hele serie niet, en ben gewoon blanco deze film gaan kijken, en hoewel het geen toppertje is, vond ik hem nou ook weer niet zo slecht hoor. Gewoon een standaard aktiefilm. Genoeg leuke en coole momenten in de film.

Alleen het 3D gedeelte vond ik niet zo spectaculair.

avatar van syntagma

syntagma

Ik kan me niet vinden in alle kritieken hierboven hoor. Net gezien in de bios (in 3D) en ik vond het echt wel een goeie film. Ik ken de serie niet, dus daar hoefde ik verder niet op te letten. Wat je dan krijgt, is in mijn ogen veel spectakel, bij vlagen fantastische special effects en mooie muziek. Heb me niet gestoord aan het acteerwerk, de cast vond ik ook prima. Het korte liefdesverhaaltje had niet echt gehoeven inderdaad, maar verder vond ik het verhaal prima te volgen en was de film boeiend van begin tot eind. De 3D-effecten waren niet echt aanwezig, maar ik kon wel zien dat de complete film meer diepte kreeg door het 3D. Als je verwacht om echte 3D-(schrik)momenten te krijgen dan kun je beter My Bloody Valentine 3D ofzo kijken. In deze film werkt het 3D prima, het is niet overdreven aanwezig maar het maakt het wel mooier vind ik. Van mij mogen alle films zo in 3D. Alles bij elkaar, prima film.

avatar van remlicht89

remlicht89

Heb de film in 2D gezien, dus misschien was hij 3D beter... Maar ik vond dit niks. Ben het een beetje eens met mijn voorgangers.

Voor mensen die de serie kennen mist de diepgang en de humor. Er zat geen 1 grap in, terwijl ik de serie juist zo leuk vind door de flauwe humor...

Voor mensen die de serie niet kennen is alles te vaag uitgewerkt. Alle diepgang mist in de film.

Het enige wat nog wel leuk was aan de film waren de special effects. Maar daar houd het mee op. De vervolgen ga ik dus niet in de bios kijken...

avatar van Exturminator2

Exturminator2

@ remlicht nou ja het enige beetje humor was toen die vuur meesters de avatar en co omsingelde en katara water wou stuuren naar die soldaten maar sokka raakte in plaats daar van

avatar van suraj

suraj

geen leuke film.. ik kijk liever dan de anime.. ik had er simpelweg meer van verwacht... aardige special effects maar dat zie je zo'n beetje in elke film nu dus ik geef er geen pluspuntje voor... enige leuke stukje was de avatar trance op het einde maar had zelfs daarvan veel en veel meer verwacht.. eerder een film voor de kids..

avatar van Macmanus

Macmanus

Viel reuze mee.

Shyamalan heeft van Uwe het stokje overgenomen wat slechte kritieken betreft. Hoewel hij zijn eerdere niveau niet meer haalt, vindt hem na Unbreakable ook een stuk minder, is die ook weer niet zo slecht opeens. Gek genoeg doet die met deze film wel wat ik al tijd hoopte dat die zal doen, afstappen van het hele twist gedoe.

Ken de tekenfilm niet echt, was gelukkig ook niet echt nodig. Het verhaal is niet al te lastig te volgen, beetje zoals in veel andere grote Hollywood films. Er is iemand de chosen one en die moet de bad guys tegenhouden. Vond de sterk acterende Dev Patel wel een leuk karakter, jammer dat zijn karakter pas echt boeiend kan worden in eventuele vervolgen. Acteerwerk was misschien zoals in de meeste Night films wat te serieus, maar echt slecht was het toch ook weer niet.

Settings waren goed te doen, miste een beetje het gereis door de wereld heen. Ze moesten de halve wereld rond en ondertussen zouden ze nog wat dorpen in opstand brengen, maar echt veel kwam daar niet van terecht op beeld. Daardoor miste het wat magie, maar de schepen en het vechten met water, lucht etc. bracht toch best wat met zich mee. Night is geen echte actie regisseur, maar een totale afgang was het zeker niet.

Al met al, als niet kenner van de serie, goed te doen. 3d was overigens wel overbodig. Leek zo goed als 2d.

3 sterren.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

stuffie schreef:

Ik geef 4 sterren namens mijn zoon. Zelf vond ik er geen bal aan, maar het is dan ook een tienerfilm.

Kan je je zoon toch beter een acount aanbieden hiero.

Macmanus schreef:

Viel reuze mee.

Volges mij hebben we hier een andere film gezien

Macmanus schreef:

Hier ben ik het wel redelijk mee eens, het ging van de hak op de tak en door middel van die vreselijke voice overs zorgde Shyamalan ervoor dat er 0,0 binding met het verhaal en de personages is. Maak er dan iets episch a la LOTR van denk ik dan.

avatar van Mai*

Mai*

Wat een slechte film zeg!

Daarbij is dit enkel het 1e deel, er moeten er nog 3 volgen en die 3 zal ik zeker niet gaan bekijken.

Misschien valt de film zo tegen omdat ik de tekenfilms serie heb gekeken die uiteraard vele malen uitgebreider is dan deze film, kan ook niet anders maar daardoor mis je zoveel dingen.

Het meeste wat ik miste was de humor die juist deze tv serie zo leuk maakt! Het komt er gewoon niet terug.
Evenals dat je toch wel ziet dat zuko hier al vriendelijke trekken richting de avatar krijgt, hij helpt hem immers ontsnappen op het schip (wat overigens niet voorkomt in de echte serie). Ook is het haar van de vuur heer (even zijn naam kwijt) kort harig, terwijl hij toch echt lang haar behoord te hebben, evenals het haar van zuko dat niet klopt

Deze *1 die ik heb gegeven geef ik alleen omdat de effecten zo mooi zijn gemaakt, en dat appa en momo toch wel erg lijken op de serie beesten, maar voor de rest.

Ook de karakters op zichzelf komen niet los, slecht geacteerd en daardoor zeer ongeloofwaardig.

Ik heb echt naar deze film uitgekeken en hij valt zo tegen, heel heel erg jammer!

avatar van murtcelP

murtcelP

Na al die slechte kritieken viel het gelukkig voor mij nog best mee.

Het totale verhaal van Avatar, The Last Airbender is zo uitgebreid, nog vele male groter dan bijvoorbeeld een LOTR, dus ik was wel voorbereid op veel weggelaten stukken. Voor het totale verhaal hebben we dan (gelukkig) de serie nog! Ik kan me goed voorstellen voor de mensen die de serie niet kennen dat het nogal een hak-op-de-tak verhaal is in deze film. Ik kon alle weggelaten stukken zelf invullen, zodat het nog enigsinds een goedlopend verhaal werd.

Het is het wel een grove fout dat het geknip ook in de karaterontwikkeling is gaan zitten! Wat in de serie zo'n belangrijk aspect is, komt hier niet helemaal uit de verf.

Ander minpunt is het weglaten van humor. In de serie heeft Sokka hier een groot aandeel in, in deze film is dat een totaal ander personage. Sokka is al een verdomd stoere serieuze krijger, erg jammer want daar moet hij juist in groeien.

De effecten zagen er wel mooi uit, alleen heel jammer dat je dat dan door zo'n 3D brilletje moet bekijken. Hierdoor had je soms een wat wazig beeld. Ik hoop niet dat dit de toekomst van 3D-films moet worden, geef mij maar haarscherpe 2D effecten!!

Toch heb ik me best wel vermaakt met deze film, de film bleef me boeien en liet de serie toch wel in z'n waarde. Mooie locaties, goede soundtrack, algehele aankleding was gewoon goed. Ik geef 'm dan ook ***1/2 ster.

avatar van The One Ring

The One Ring

murtcelP schreef:

Dit is toch gewoon een enorme zwakte van de film? Het is toch niet de bedoeling dat we de gaten gaan invullen met onze kennis van de serie, of wel?

avatar van clockwork72

clockwork72

Nou, deze film is dus niet al te best zo te zien.... mooi zo, weet ik dat ook weer, niet gaan kijken dus.

avatar van murtcelP

murtcelP

The One Ring schreef:

Klopt, dat is ook een zwakte van de film. Ik vulde de gaten dan ook meer automatisch in, maar dat is inderdaad niet goed te praten.

Probleem is wel dat wanneer je een film wilt hebben van een redelijke speelduur dat je wel heel veel weg moet laten. Helaas is dat ook veel te veel in de ontwikkeling van de personages gaan zitten.

avatar van missl

missl

mijn eerste 3d film. ziet er goed uit, al vind ik niet dat dat 3d toegevoegde waarde heeft. ik heb de serie van deze film nooit gezien dus daar kan ik niks op baseren. het verhaal is te zweverig (aarde, lucht, vissen die goden zijn) voor me, het is wel vermaak.

avatar van puckb96

puckb96

Die klojo's van kritiek weten maar ook niet van ophouden. Wat belachelijk dat zo'n prachtige visuele film zo slecht wordt bekritiseerd. Ik vond de film helemaal geweldig dus! Ik ben ook een groot fan van M. Night Shyamalan, die de Avatar-serie, die ik zelf nooit gekeken heb, in 3D op het scherm brengt. Ook Noah Ringer speelde fantastisch, dit wordt zijn grote doorbraak.

En dan hebben we nog Dev Patel die ook een zeer goede rol speelde. Ook Nicola Peltz speelt een goede rol. Dus ik vind de film fantastisch, het heeft wat mij betreft laten zien dat Avatar niet de beste film is van 2010.

avatar van rep_robert

Avatar is inderdaad niet de beste film van 2010, het is namelijk een film uit 2009!

avatar van puckb96

puckb96

rep_robert schreef:

Avatar: Special Edition dan!

avatar van joolstein

joolstein

mijn eerste bericht op moviemeter want deze film is me toch slecht .

Wist trouwens niet dat hij van night was en ook niet van de animatie serie Avantar maar het is echt een prul.

De visule aankleding was wel zeer goed maar aldat ge- taichi bah !

En inderdaad naar de zoveelste vuur, water en lucht stoot/bal is echt saai

Hou meestal niet van de standaard hollywood film en dan ben bij de regisseur ook wel aan goede adres maar van hem is dit een dieptepunt

avatar van brrrt

brrrt

Vond deze film toch tegen vallen, zit weinig tempo in en tot mijn verbazing gaat deze alleen over het water boek. Aarde en vuur moeten dus nog komen. Jammer had graag het hele verhaal in één film gezien.

Verder komt de film niet echt op gang en zie ik ook grote verschillen met de animatie, in de laatste is Katara juist zijn water stuur lerares en in deze film doet zij niks. Al met al vond ik hem een beetje tegen vallen.

avatar van gandalf4

gandalf4

Ja dat ik nog 5 minuten aan deze film vuil ga maken mag ook een wonder heten. Ten eerste wat een bagger film Er word zo slecht in geacteerd het is echt om te huilen. De personages kloppen van geen kant. sokka heeft in deze film geen humor catara heeft geen emotie om over Aan nog maar te zwijgen.

Ook is de opbouw van deze film tot het dieptepunt gezakt , het verhaal komt niet overeen met de animatie, ik vindt ook dat het van hot naar her gaat( bedoel hierbij dat de omgeving aarde waterrijk te snel afwissen en dat je geen goede indruk krijgt over waar de film nu afspeelt wat je wel erg duidelijk zag in de animatie. zo kan ik nog 30 min deze film afkraken maar dat vind ik zonde van de tijd

hoop dat er geen vervolg op komt zowel moeten ze de boeg echt omgooien

ik vond het een *** film de soka humor word niet goed afgebeeld en de film was gewoon niet goed maar de beweginge van het sturen dacht ik ook van wtf toen ik op het begin een beweging zag dacht ik al dit word een kut film

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Geen al te beste film.

Je krijgt de indruk dat ze te veel willen vertellen in een te korte tijdspanne en dat komt de film niet ten goede.

Toch niet als je, zoals ik, geen voorkennis hebt van de boeken of de animatie.

Tevens zijn de acteerprestaties van sommige hoofdfiguren ondermaats.

Ik heb hem niet in 3D gezien, misschien dat het 3D effect het één en andere goed maakt, maar ik betwijfel het.

Had meer ingezeten.

avatar van iAWESOM

iAWESOM

hierdoor lijkt The Happening oscar waardig.... Kon de zaal niet uilopen... zat een papzak naast me .... helllll om af te moeten kijken