Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)
Alternatieve titels: Halloween 2 / Rob Zombie's Halloween II
Geregisseerd door: Rob Zombie
Met onder meer: Scout Taylor-Compton, Malcolm McDowell en Tyler Mane
Releasedatum: 22 oktober 2009
Plot Halloween II
"Family Is Forever"
Het is weer Halloween en Michael Myers keert terug naar zijn geboortedorp om wat onafgemaakte ''familiezaken'' op te lossen. Zijn zus Laurie is na haar laatste ontmoeting met Michael in het ziekenhuis beland. Ze denkt dat ze hem heeft vermoord, maar de gehavende Michael Myers jaagt op haar, geplaagd door jeugdherinneringen. Een spoor van dood en verderf volgt...
Laurie Strode
Young Michael
Dr. Maple
Uncle Meat
ASman
Review van een voor mij betrouwbare reviewer.
Conclusie : count me in !
Geen Rob Zombie meer
Veel slechter dan deze "Halloween"(2007) of "H2"(2009) kan het toch niet worden, dus ik heb hoop
Nice. Alleen deze versie nog doorkomen en we kunnen eens vooruit kijken naar een waardig vervolg in de reeks. Misschien kan de nieuwe director een remake maken van de remake van Zombie. Krijgen we eens een goede remake...
dutchtuga
"It’s Michael Myers taking a ride on the Lynch train!"
Dat klinkt in ieder geval goed.
Max en Joep
Alleen deze versie nog doorkomen
dan kijk je toch gewoon niet?
ik bedoel: wat je er straks ook over gaat schrijven hier:
het is toch wel ongeloofwaardig
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Max & Joep, jij hebt wel een grote vooringenomenheid bij deze film vermits het weer van Zombie is. Is dat een soort held van jou of zo? Halloween (2007) gaf je 5 sterren en deze opvolger heb je nog niet gezien, maar je prijst hem nu al volledig de hemel in.
Je beschermt de film zo angstvallig alsof het je eigen kind is
deckard1001
Ik hoop dat ze de draad opnieuw oppikken waar Halloween Ressurection stopte. Voordat Moustapha Akkad om het leven kwam was dit toch de bedoeling. Ik denk moest Moustapha Akkad zien wat er met de Halloween francise gebeurt is dat hij zich omdraait in zijn graf!!!
@ Max en Joep.
Jouw mening. Ik denk dat mensen liever een kritisch verslag lezen dan eentje waarvan je op voorhand weet dat ie 5* krijgt zoals van jou.
Mocht H2 meevallen, dan zou ik dat meteen toegeven en hem een goed cijfer geven maar niks wijst er nog op dat het gebeuren zal aangezien het concept overhoop gegaan is, Myers bijna niet meer te herkennen valt en dat Zombie de producer is.
kaydegreef
Momenteel zijn er geruchten dat de director van "Halloween H20" gaat terugkeren voor Halloween 3D
Ik hoop echt dat dit gerucht officieel wordt bevestigd en dat er eindelijk nog eens een goede "Halloween" sequel komt...
Bron: BD Horror News - RUMOR: 'Halloween 3D' Director Name Being Thrown Around - bloody-disgusting.com
@ Max en Joep.
man,
toen je Halloween 2007 voor het eerst zag vond je hem HE-LE-MAAL geweldig en vanuit het niets was het ineens 100% kut!
trouwens, als ik H2 straks zelf niet goed vind, ben ik ook de eerste omdat ronduit toe te geven hoor, no worries
Tsja, met weinig voorgeschiedenis van de serie kan je deze wel een voldoende geven jah als standaard horror slasher. Maar als je de reeks kijkt dan kan je vergelijkingsmateriaal gebruiken. En het feit dat Zombie een classic heeft verkloot telt na het zien van de betreffende classic gewoon zwaar.
Maar hey, als de film leuk is zal ik het zeggen!
Max en Joep
als je me maar belooft dat ALS hij kut is , je het ook gewoon eerlijk zegt he!
ASman
Maar dit hoort helemaal niet meer tot de oude reeks Halloweenfilms. Zombie heeft zijn eigen franchise, zijn eigen visie, van de Halloweenfilms gemaakt. Nutteloos om deze te vergelijken. Ja, je mag zeggen dat Zombie zijn visie crap is, maar anderen mogen ook zeggen dat zijn visie top is.
Ik persoonlijk ben altijd in voor een nieuwe draai aan een -laten we toegeven- al reeds platgereden verhaallijn : eerlijk is eerlijk , na de originele werd het zo'n 50 sequels lang niets meer dan myers die terugkomt- Halloween 2 & 3 buiten beschouwing dan- en constant in een gelijkaardig verloop als het originele een groepje mensen in Haddonfield afmaakt. Rob Zombie voegt er tenminste nog nieuwe elementen aan toe, zorgt ervoor dat het geheel toch iets zwaarder op de maag ligt dan die relatief slappe kost welke de originele reeks was.
Maar bon, ik heb de film niet gezien en kan hem dus ook nog niet beoordelen. Het enige dat ik kan zeggen is dat ik vertrouwen heb in de film .( en dat ik serieus vrees voor Halloween 3 in 3-D )
nou, hoera.............
uberjason
Is wel erg snel, de 3D sequel...maar als Steve Miner er iets van kan maken.....altijd leuk om Mikey es in 3 dimensies tekeer te zien gaan....denk wel dat de reeks in gaat kakken.....Miner heeft een bravere aanpak dan Zombie. maar eerst es even kijken naar H2....wanneer gaat ie draaien in nederland, weet iemand dat toevallig?
Ik durf te wedden dat Jason ook opnieuw 3D zal gaan slashen...aangezien de Friday-reeks op 12 delen zit, lijkt het me meer dan logisch dat ze Jason ook een extra 3D film gaan geven.
Had toendertijd graag Friday 3 in de bios willen zien, hopenlijk komt daar een modernere herkansing op.
Anyway....H2, ben erg benieuwd.
clockwork72
wist niet eens dat deze bestond?
Hopelijk wordt deze niet zo slecht als de eerste remake want die was echt om te huilen
ach hou toch op man!
god, het wordt echt pathetic hiero
Tissue lenen tegen de opkomende traantjes van verdriet?
Vascago
wist niet eens dat deze bestond?
Slechter kan niet dus dat criteria wordt alvast wel gehaald. Pluspunt is dat Michael hier al volwassen is en we dus niet dat geouwehoer over zijn zielige jeugd te zien krijgen. Hopelijk begint het hier gewoon gelijk met moorden. Tegenvaller is alweer dat ik ergens las dat we veel flashbacks te zien krijgen dus misschien stopt Zombie toch wel weer van die slechte stukken ertussen.
clockwork72
nou ja, ik zie wel. Lijkt me geen film om voor naar de bioscoop te gaan of aan te schaffen. Een perfecte download film dus.
Jules15
Ik heb echt zin in deze film, omdat dit zo´n niet nadenk film is. En ik vergelijk hem niet met de oudere halloweens, want ze lijken niet echt op elkaar. En ik ben meer fan van de nieuwere versie, als ze het een beetje realistisch houden en geen dode moeders terugtoveren ofzo.
Friac
Voor zover ik er voorlopig zicht op heb, is er de komende maanden geen bioscooprelease van deze film gepland. Ik geloof dat het een 'straight-to-dvd'-film gaat worden wat de Benelux betreft.
In Amerika draait de film al, vandaar. Er circuleert ook al een cam-versie op internet voor wie echt niet kan wachten.
Max en Joep
voor wie echt niet kan wachten
bof jij even, Ajax!
namingway24
Komt hier toch uit! Nu maar hopen dat 'ie langer dan een week draait, dan kan ik er naartoe met Halloween, iets wat ik twee jaar geleden ook gedaan heb met deel 1.
Ik verwacht hier niet al te veel van, hoewel ik Zombie's eerste een goede remake vind. Totaal anders dan het origineel, maar op zijn eigen manier goed.
Hopelijk komt Zombie hierna met een origineel concept, maar ik hoor dat hierna een Blob remake-remake op stapel staat. Waar blijft Tyrannosaurus Rex?

Halloween
2007

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

The Devil's Rejects
Horror / Actie, 2005

Panic in Year Zero!
Sciencefiction / Thriller, 1962
verpleegsterverlies van geliefdeshotguntherapistboekhalloweenbarnkrankzinnigheidthrillerrampagepurgatory ziekenhuispentagramoverturning car mental institutionredmurderergeweldwhite horse duringcreditsstinger16mmphantom jam