Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)
Alternatieve titels: Halloween 2 / Rob Zombie's Halloween II
Geregisseerd door: Rob Zombie
Met onder meer: Scout Taylor-Compton, Malcolm McDowell en Tyler Mane
Releasedatum: 22 oktober 2009
Plot Halloween II
"Family Is Forever"
Het is weer Halloween en Michael Myers keert terug naar zijn geboortedorp om wat onafgemaakte ''familiezaken'' op te lossen. Zijn zus Laurie is na haar laatste ontmoeting met Michael in het ziekenhuis beland. Ze denkt dat ze hem heeft vermoord, maar de gehavende Michael Myers jaagt op haar, geplaagd door jeugdherinneringen. Een spoor van dood en verderf volgt...
Laurie Strode
Young Michael
Dr. Maple
Uncle Meat
Max en Joep
Ik verwacht hier niet al te veel van
waarom niet dan?
waarom gij wel?
is het op MoMe tegenwoordig de standaard om van slecht uit te gaan?
geven we hier tegenwoordig standaard het nadeel van de twijfel?
(en gij zeiden we in de middeleeuwen ofzo hoor...)
ASman
(en gij zeiden we in de middeleeuwen ofzo hoor...)

finalman
maar nee, kom je maar eens naar Vlaanderen, iedereen zegt gij ipv jij. (ook in Antwerpen)
En daarbij, je hebt nog niet op mijn vraag geantwoord, kijk, om het beter te formuleren voor je, 'Waarom JIJ wel?'
Dus, ik verwacht toch wel dat je hoppa, 5* (een meesterwerk?) geeft aan Halloween II omdat Rob Zombie zogezegd een halfgod is voor je. (dat heb je ook meermaals laten uitschijnen in de topic bij Rob Zombie's Halloween)
Max en Joep
In tegendeel, mijn beste.
Dat heb ik NOOIT beweerd.
Triest wel dat je (na toegegeven, veels te veel topics mijnerzijds) toch NOG niet weet wat ik bedoel.
ik beweer alleen (consequent) dat het mij stoort dat Rob Zombie zonder specifieke reden, ZOVEEL buitenproportioneel negatieve reacties krijgt.
Gothika bijv. was een een dusdanig slechte film, dat iedereen die bij die film betrokken was, accuut met terugwerkende kracht tot langdurige onvrijwillige poepsex veroordeeld moet worden.
Maar niemand van de elitaire MoMe kliek voelt zich geroepen, de regisseur van dat wanproduct CONSTANT af te zeiken.
Iedere regisseur komt hier weg met bagger en de daarbij behorende milde commentaren maar alleen Zombie wordt zo achterlijk overdreven afgezeken.
En dat terwijl het gros ruiterlijk toegeeft, dat bijv Devils Rejects eigenlijk harstikke goed was.
En daarnaast (en dat is helemaal om te kosten) heb je ook nog van die slappe meelopers die bijv. Halloween 2007 geweldig vonden en dan vanuit het niets met de rest gaan mee lullen en Zombie dan ineens ook bagger vinden.
Ruggegraatloos; horen ook inwaartse stokslagen te krijgen.
Ik ben dol op Zombies stijl maar als H2 tegenvalt, zal ik net zo goed een lagere waardering geven.
Ik vermoed alleen, 's mans stijl kennende, dat ik H2 weer geweldig ga vinden.
Kortom:
ik ben Zombie fan (dat mag ook) en een ander mag hem kut vinden (mag ook, no problem).
Maar wees niet zo'n weke slappe volger
Ralf81
Hoe kun je Zombie's Halloween nu weer met Gothika vergelijken?
Die vergelijking slaat echt als een tang op een varken! De regisseur van laatstgenoemde film heeft (voor zover bij mij bekend) geen origineel, voor vele fans heilig, concept als dat van Halloween dusdanig verkracht dat het schade doet aan de gehele franchise. Hij jaagt met zijn films duizenden fans van de succesvolle Halloweenformule tegen zich in het harnas, en in mijn ogen terecht.
Misschien dat jij de vele posts van anderen hierover eens beter moet lezen, zodat je begrijpt waar al die kritieken op Zombie vandaan komen. Volgens mij heb je er totaal geen idee van hoe groot de Halloween fanbase is. Het zou je helpen als je je daar eens een voorstelling van probeerde te maken.....
finalman
Je neemt mijn woorden uit de mond, Ralf81. Beter zou ik het niet geformuleerd hebben.
ASman
De reputatie van die zogenaamde Halloween-reeks ( bon, eigenlijk deel 1 en 2 dus ),was allang verkloot bij deel 3 ( season of the witch ). Diegenen die zeggen dat Zombie's versie van het vast stramien afwijkt, moeten dit deel nog maar eens bekijken. Als ik me niet vergis was daar zelfs zo goed als geen traditionele Myers te zien, Zombie's Halloween was bijna een en al Myers.
En voor diegenen die nu weer met andere argumentatie komen waarom de remake toch zo slecht is, verwijs ik graag naar Resurrection. Dat deel verpestte voor de tweede maal de reputatie van de reeks ( Busta Rhymes die een karatekick uitdeelt, kom op zeg ! ).
Ralf81
en, wat voor "schade" doet de remake dan aan het heilige orgineel?
leg dat dan eens uit, die "schade"?
wat bedoel je in godsnaam met "schade doen aan de gehele franchise"?
Ik vind het overbodig dat zaken hier tig keer herhaald worden. Lees de eerdere posts van onder andere Ajax&Litmanen1 terug en je begrijpt hopelijk wat ik bedoel.
Zo niet, dan leg ik het graag nog een keer uit maar heb op dit moment de tijd even niet.
GrobbekuikenXL
Een behoorlijk ranzige Versie van Halloween 2 met hier en daar wat invloeden van halloween 4. Maar veel minder spanning en sfeer als in Halloween 2007. Een aaneenschakeling van slachtpartijen dus voor de liefhebbers best leuk.
Halcyon
Een aaneenschakeling van slachtpartijen dus voor de liefhebbers best leuk.
uberjason
En 22 Oktober is de blijde dag! Ik ga met mn Myers masker lekker genieten van een nieuw avontuur en ondertussen een paar blonde grietjes de schrik aanjagen. Zin in!
Halcyon
Acteur Tyler Mane over zijn personage Michael Myers: This Michael Myers is not the Shape of earlier movies. You get to see what's going on in his mind. This gives the character a lot more depth and makes him scarier.
Door het vermenselijken van de man achter het masker wordt hij juist mìnder eng. Een moordenaar zonder motief boezemt zoveel meer angst in dan een moordenaar wiens daden in een psychologisch kader geplaatst worden. Het lijkt er dus sterk op dat Zombie weer de dezelfde fout zal maken als met zijn eerste Halloween.
Inderdaad. Juist het onbekende maakte Myers zo gaaf. Maar goed, treuriger dan deel 1 van Zombie kan niet dus dit zal wel meevallen. Dan maar veel kills aub.
uberjason
To avoid vainting, keep repeating to yourself...it's only a movie
only a movie....word wel veel stennis geschopt over een fictief persoon....maar goed, ieder heeft recht op zn eigen mening.
Ik vind het juist boeiend om in de gedachten van een psychopaat te kunnen kijken. En inmiddels is het al lang niet boeiend of eng meer om Michael als een blanko-gek te zien....aangezien de Halloween reeks nog wel even door gaat, is het wel verfrissend om es even out of the box te gaan en te ervaren wat de Myers familie eigenlijk zo boeiend maakt, waardoor er massaal mensen naar de nieuwste sequel worden aangetrokken, want of je het nu leuk vind of niet, in amerika was Rob Zombie's Halloween echt wel een kassucces...
en volgens de geruchten schijnt H2 het stukken beter te doen dan b.v. Final destination...
Een 5,2 gemiddeld op IMDB na 5000 stemmen is anders niet al te best...
Dennisv
Wow, hier zat ik echt op te wachten. Ben zelf een enorme Rob Zombie fan en ben nu dan ook erg benieuwd wat hij met Halloween 2 doet. Zombie geeft zijn eigen draai aan het verhaal en ik persoonlijk vind dit erg verfrissend. Natuurlijk is de originele Halloween van John Carpenter de ultieme en zal die nooit overtroffen worden, maar ik vind daarom wel leuk om eens iets anders te zien van Michael Myers wat in de vorige delen allemaal hetzelfde is gebleven.
Rob Zombie: You love him or you hate him....maar hij is wel een auteurs-regisseur. Hij verteld alles wel op zijn manier!
Kan niet wachten tot hij hier draait!!!!
uberjason
Hiero hetzelfde Dennis, ik ga lekker met mn masker op naar de bios, en ff lekker genieten van Zombie's nieuwste hersenspinsel
aesop
waardeloos, het prequel op halloween was prima, maar dit was gewoon zwak.
ik weet het niet met Rob Zombie, soms prima, soms gewoon slecht.
devil reject vindt ik zijn beste.
SpooXxX
Michael Myers is in deze film echt heel indrukwekkend. Een beer van een vent met een gruwelijk angstaanjagend masker. Zijn verschijning laat me al rillen! De eerste punten zijn al binnen.
Helaas zal ik vervolgens constateren dat er niet meer is dan dit. De film is ongelooflijk saai. Moordpartijen met een hoog gehalte aan gore en/of geweld zouden het geheel moeten compenseren. Echter komt het er nooit van.
Als echte horrorfan kon ik deze film niet waarderen......
Jason28
Beetje jammer dat Zombie zijn tijd hieraan verdoet terwijl hij zulke goeie horrors kan maken. Laat hem dan eerder aan een Devils rejects 2 beginnen of zo.
Raffael77
Precies zoals ik het al dacht dat er zou gebeuren. Waarschijnlijk hebben de meeste van jullie ook matig gestemd op Halloween 1 van Rob. Gezien de stemmen en dus lage score.
Ik ken de orginele halloween reeks ook wel maar die was vroeger leuk maar nu is het ruk en zo is dat met meer horror films.
Ook is mij opgevallen dat bijna alle remakes matig scoren.
Ik heb deze nog niet gezien maar ga dat zeker doen, want deel 1 is ook erg super gedaan.
Hij geeft er zijn eigen twist aan en dat is goed.
candymancandyman
Hou nou toch eens op met al die remakes. Klassiekers moeten klassiekers blijven en als menig regisseurtje denk dat die het beter kan dan de regisseurs van vroeger hebben ze het goed mis. Oke, de fx zijn wat goorder of beter uitgewerkt maar het sfeertje en spanning komt zelden of niet terug zoals het origineel was. Het zijn gewoon kassavullertjes meer niet. Ik ben na het zien van remakes als rec., friday the 13th, the eye, halloween 1, psycho etc etc echt afgeknapt op remakes.
Ook moeten alle aziatische films zonodig gejat worden door amerikanen die het wel eens beter zullen doen, mooi niet. Het is nog vaak slecht gejat ook, verzin zelf eens wat.Halloween 2 ga ik zeker niet zien. Wat goed was moet goed blijven.
akira124
Ik snap niet waar Rob Zombie mee bezig is. Na 2 goede films lijkt het wel of hij zijn creativiteit verloren is en een film van Carpenter gaat remaken. Ik ben bang dat deze film weinig verbetering heeft.

Halloween
2007

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Halloween

The Devil's Rejects
Horror / Actie, 2005

Panic in Year Zero!
Sciencefiction / Thriller, 1962
verpleegsterverlies van geliefdeshotguntherapistboekhalloweenbarnkrankzinnigheidthrillerrampagepurgatory ziekenhuispentagramoverturning car mental institutionredmurderergeweldwhite horse duringcreditsstinger16mmphantom jam