• 9.373.998 stemmen

Halloween II (2009)

Horror / Thriller | 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 105 minuten / 119 minuten (unrated director's cut)

Alternatieve titels: Halloween 2 / Rob Zombie's Halloween II

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: Scout Taylor-Compton, Malcolm McDowell en Tyler Mane

Releasedatum: 22 oktober 2009

Plot Halloween II

"Family Is Forever"

Het is weer Halloween en Michael Myers keert terug naar zijn geboortedorp om wat onafgemaakte ''familiezaken'' op te lossen. Zijn zus Laurie is na haar laatste ontmoeting met Michael in het ziekenhuis beland. Ze denkt dat ze hem heeft vermoord, maar de gehavende Michael Myers jaagt op haar, geplaagd door jeugdherinneringen. Een spoor van dood en verderf volgt...

Dr. Samuel Loomis

Sheriff Lee Brackett

Michael Myers

Harley David

Annie Brackett

ASman

Jules15 probeer eens een Franse horror : Inside, Frontière(s), Martyrs, Haute Tension,... Als je van de moderne Amerikaanse horror houdt dan zullen deze je ook zeker kunnen bekoren. Rob Zombie's vorige films ( House of 1000 corpses en Devil's Rejects) zijn ook zeker aanraders ( vooral die tweede) .

Voor de rest zijn er nog vele leuke horrorfilms.

ps. Ik kan het niet helpen, maar ik vind the Hostel en Saw-reeks persoonlijk ook erg leuk.

ASman schreef:

Voor de rest zijn er nog vele leuke horrorfilms.

Bedankt! Ik zal eens kijken, martyrs beviel me wel, ook hostel en saw vind ik goede films die andere films zal ik eens kijken:D

Jules15

Ik heb vandaag House Of 1000 Corpses gekocht voor 1,66 bij de saturn die gaik dadelijk eens kijken.

ASman

Love it or hate it -film. Ik vind hem fantastisch.

Jules15

Ik vond em wel vet;) een keer iets "best orgineels"en ook was ie grappig bedankt voor de tip. nu deel 2 maar es kijken

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik gun het Zombie van harte maar betwijfel of deze film iets voorstelt. Aangezien het orgineel ook al een overbodig product was.

avatar van Halcyon

Halcyon

Toen ik een screenshot van de nieuwe Michael Myers aan m'n vriendin liet zien dacht ze dat het Leatherface was. Om maar even aan te tonen hoe fucked up die kerel van een Zombie wel niet is, door dat masker zo te vervormen. Blijkt dat ie hem ook nog eens een ander mes heeft gegeven. Schandalig dat hij een icoon als Myers met z'n hele rock&roll-gedoe naar de kloten helpt.

Ik had hem liever films als House of 1000 Corpses en The Devil's Rejects zien maken, omdat dat soort films nu eenmaal meer gebaat is bij die typische Zombie-stijl.

Max en Joep

elke niet-horror kenner begint over dat Leatherface verhaal.

volslagen bezopen natuurlijk, ze komen niet eens bij elkaar in de buurt.

zijn doorgaans mensen die Jason en Freddy niet eens kunnen onderscheiden.

ik neem aan een kenner zoals jij zelf direct zonder de minste twijfel meteen zag dat het onmiskenbaar Myers was? (je liegt als je anders beweert)

en ook beseft dat maskers die van dichtbij met een revolver bewerkt worden niet exact meer in nieuwstaat zijn?

en dat bloed doorgaans rood is?

en jeetje zeg, een ANDER mes!

tis ronduit schandalig!

misschien moesten we Zombie maar opknopen

avatar van The Oceanic Six

God god, je hebt het er moeilijk mee dat de meerderheid Rob Zombie een eikel vind wegens het verknallen van de Halloween franchise he..

Myers lijkt inderdaad op Leatherface en verder kloppen een hele hoop zaken niet en dat is doodzonde. En de mensen die jij nu voor onwetend en dom uitmaakt hebben denk ik ook al die horrorfilms wel gezien. Ik heb genoeg Freddy, Jason, Michael en Leatherface films gezien om zelf te mogen oordelen, dank u.

Zombie had met zijn poten van de Halloween serie af moeten blijven.

Ajax&Litmanen1 schreef:

nee, ik heb moeite met het onredelijke commentaar op hem, dat blijkbaar bon ton is onder een kleine kliek MoMe gebruikers.

tegen dat redeloze buitenproportionele zal ik blijven schoppen hier, tot het stront vervelende toe en way beyond

Myers lijkt inderdaad op Leatherface

heb je eigenlijk ooit wel eens een aflevering van beide reeksen gezien uberhaupt?

en, vind je bijv. Yoda en Chewbacca ook op elkaar lijken?

en verder kloppen een hele hoop zaken niet

zoals?

en dat is doodzonde.

waarom toch in godsnaam?

wat is dat toch voor bekrompen houding?

ik maak NERGENS mensen voor dom of onwetend uit, goed lezen aub

en NOG beweer je dat Myers op Leatherface lijkt?

Zombie had met zijn poten van de Halloween serie af moeten blijven.

gelukkig dacht hij daar zelf anders over

avatar van The Oceanic Six

Ik vind het prima dat jij Zombie's Halloween leuk vind. Leer er ook mee leven dat velen zijn Halloween(s) kut vinden.

Check de oude reeks eens. Dan zie je dat het flink verschilt van de remake en komende remake.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zoals Halcyon al zei; een Halloween-film gaat er altijd wel in en ik zal er ook zeker voor naar de bios gaan. De geschiedenis van Myers hebben we gelukkig al achter de rug met het eerste deel. Het is nu hopen dat dit een ouderwetse en keiharde slasher wordt zonder te vallen in uitleggerig gedoe. De trailer belooft in ieder geval veel goeds.

Wat het masker betreft; aan dit masker is wel een hoop gesleuteld zeg. Ziet me er te vies en bewerkt uit. Het spookachtige wat de originele masker had, is compleet verdwenen. Toch wel jammer, maar aan de andere kant ook weer typisch Zombie. Halloween is een nieuwe weg ingeslagen en we mogen blij zijn dat het geen direct-to-video films, in de stijl van de laatste Hellraisers, zijn.

ASman

Dutchtuga heeft zeker een punt dat in Zombie zijn Halloweenfilms ( dus waarschijnlijk ook in deze nieuwe) het spookachtige verdwenen is. Het is vooral de wissel in sfeer waar vele Halloweenfans het moeilijk mee hebben. Waar het in de oude reeks om de suspense draaide, wil Zombie gewoon een grimmige slasher maken en zo past hij dus alle eigenschappen van Halloween aan om deze halloweenfilms in het rijtje te plaatsen van de brutale, grimmige, moderne hard 'R'-rated horrorfilms die we tegenwoordig te zien krijgen.

Dit werkt voor mij perfect en zelfs beter dan de originele reeks ( waar ik persoonlijk nooit zelfs maar een lichte liefhebber van ben geweest en waarvan ik de films -met uitzondering van de originele , de tweede en misschien nog een klein beetje H20- persoonlijk behoorlijke bagger vind ) , maar ik kan het natuurlijk erg goed begrijpen dat vele diehards en bewonderaars van de oude reeks zo tegen het hoofd gestoten worden en niets meer van de originele kenmerken in de nieuwe films terugvinden.

Zij zullen zo liever het origineel nog een keer opzetten ( en dat is geen enkel probleem), terwijl ik en nog een handjevol andere mensen volop ga genieten van deze film ( en dat is hopelijk voor de fans van de oude reeks ook geen probleem ).

avatar van ;)

;)

ni weer zo een remake, de vorige was een belediging voor het origineel.

zal hem wel gaan zien omdat ik een halloween fan ben maar verwacht er echt niet veel van.

ik hoop dat ik aangenaam verast word.

avatar van flipflop

flipflop

Mooie cover, vind de eerste film best geslaagd, dus kijk best uit naar dit deeltje.

avatar van Raffael77

Raffael77

De oude halloween films zijn grappig maar na het zien van de eerste remake van deze reeks ben ik overtuigd dat Rob weer een goede film zal afleveren.

Het eerste deel is gewoon vet goed en nu deel 2. Al dat gejammer van het oude was veel beter slaat nergens op. Ga gewoon kijken en vergelijk niet met het oude, want dat was toen en dit nu. Bij de weg is het gore gedeelte ook velen malen beter dan vroeger.

Ik kijk uit naar dit deel.

avatar van uberjason

uberjason

Ik geef je groot gelijk wat betrefd het gezeur over de oude die altijd beter moet zijn....Dit is waar, maar bekijk je zo'n originele film tegenwoordig dan zijn er vaak mensen die gewoon niet het geduld hebben om de spanning opbouw af te wachten, en de film saai zullen noemen. (zie o.a. Halloween 1978, friday the 13th 1980)

Rob gaat zoals vele regisseurs, mee met de trend om een uitgemolken serie, weer op de kaart te brengen. Ik vind dat onze Mikey Myers er goed in mee gaat, en het is gewoon super om hem bezig te zien op een manier die mensen niet gewend zijn. Verandering van spijs doet eten, en ik kan niet wachten op H2.

Je kunt een film hooguit 1 of 2x proberen over te doen, maar dan word het voorspelbaar en niet boeiend, dus dat Rob en ook Friday regisseur Marcus Nispel de lat hoger leggen vind ik alleen maar goed en ook gedurfd.

avatar van uberjason

uberjason

Ik ben er mee eens dat iedereen z'n persoonlijke smaak heeft wat filmmakers betrefd, maar ik wil graag even benadrukken dat achter Max en Joep sta als het om Rob Zombie gaat. Het valt me op dat ontzettend veel mensen hem kennen en daarbij ook gelijk lopen te dissen. Ik zie bij andere horrorfilms bijna nooit dat de regisseur word afgemat, en bij Rob zie ik dat behoorlijk vaak.

Zoals ik al zei, ieder z'n favorieten maar hoe je het ook wend of keert, Rob durfd wel over de geeikte clichees heen te gaan, en daar kan ik alleen maar blij mee zijn

avatar van The Oceanic Six

Niet elke regisseur pakt een klassieke horrorreeks op en verkracht hem volledig naar eigen smaak. Hij is de enige die tot nu toe Michae Myers daadwerkelijk heeft vermoord. Met zijn creativiteit dus.

avatar van Vascago

Vascago

uberjason schreef:

Ik vind House of 1000 Corpses en vooral The Devil's Rejects geweldige films. Maar die zijn van hemzelf en geen remakes van klassiekers. Met zijn fantasie en ander geouwehoer kan hij heel gave films maken, maar Halloween is kapot gemaakt erdoor.

avatar van Starscream

Starscream

Ik ben het met je eens zombie levert prima werk met de remakes en zit dan ook egt op deeltje 2 te wachten

En kom op mensen je kan tog wel myers en Leatherface uit elkaar halen?

Max en Joep

tuurlijk kunnen ze allemaal Myers en Leatherface uit elkaar halen.

zoals ik al zei, het is gewoon dom gelul.

en dat weten ze zelf, als ze even eerlijk naar zichzelf zijn, eigenlijk ook heel erg goed.

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

Laat Rob Zombie weer eens een goed duister album maken voor de film. Ben meer fan van zijn muziek dan zijn films ook al zijn deze echt niet slecht. Vindt het alleen minder origineel dat hij nu weer een halloween film gaat filmen een monster film leek me een betere keuze. Maar moet hem wel gaan zien maar niet in de bios.

Max en Joep

er staat geen bioscoop datum meer bij.

zou hij de Nederlands bioscopen niet halen?

(dat zou op zich best mooi zijn....)

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Hoezo? Omdat hij dan een hoger cijfer krijgt omdat minder mensen 'm zien?

avatar van deckard1001

deckard1001

Zeer slechte revieuws op IMDB, tja afwachten zekers, kga hem toch bekijken!

BlueJudaskiss schreef:

Hoezo? Omdat hij dan een hoger cijfer krijgt omdat minder mensen 'm zien?

Ik denk het wel. Het geeft ook alweer aan hoeveel vertrouwen men in H2 heeft. Kenners zien dat dit troep wordt...

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Ol' Bob says writer-director Rob Zombie will not return to continue the franchise. Instead, there's a new director circling the next chapter and he has a "different take."

Geen Rob Zombie meer

Veel slechter dan deze "Halloween"(2007) of "H2"(2009) kan het toch niet worden, dus ik heb hoop

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Inderdaad ik ben het met de meerderheid eens. Dat griezelige masker is compleet verdwenen. Te geretoucheerd, te vuil, te kapot met die flarden. Ik had liever dat spierwitte spookachtige boeman-masker! Ja die boeman sfeer is helemaal verdwenen.

Rod Zombie mag gerust voor mij verder regisseren, maar dan wel in dat soort films waar hij thuis hoort zoals The Devil's Rejects... Niet alles is voor deze man weggelegd, dat is duidelijk. Van Halloween had hij moeten afblijven. Het eerste deel vond ik al een fiasco, dus neem het mij niet kwalijk dat mijn verwachtingen voor dit tweede deel miniem zijn.