Iron Man 2 (2010)
Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans
Releasedatum: 28 april 2010
Bekijk via Disney+
Plot Iron Man 2
"It's not the armor that makes the hero, but the man inside."
Multimiljardair en geniale uitvinder Tony Stark (Robert Downey Jr.), wordt zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthuld, gedwongen zijn krachten opnieuw te gebruiken. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) en James ''Rhodey'' Rhodes (Don Cheadle) aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) van zich laat horen...
- Trailer (YouTube)
- Iron Man 2 (MusicMeter)
- Iron Man 2 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Agent Coulson
Howard Stark
Senator Stern
AchmedATM
We kunnen moeilijk bewijzen dat ze de film niet hebben gezien of gewoon 0,5 geven zodat het cijfer omlaag gaat. Dus die 2 gaan waarschijnelijk niet weg
maarja na 1000 stemmen hebben die 2 stemmen amper nog invloed
Loisb
Goed vervolg. De actie is volop aanwezig! Robert is perfect als Tony Stark! Ik heb ervan genoten!
Hij is vermakelijk!
El ralpho
@ de kneusjes van 15 die gepast en ongepast met 0,5 strooien als ze de film nog niet eens gezien hebben.
jullie iq is waarschijnlijk niet veel hoger dan pino van sesamstraat.
Dit is een filmsite, waar mensen een film bekijken, deze een cijfer geven en vervolgens met elkaar in discussie gaan waarom zij de film wel of niet goed vinden..lees mensen die de film GEZIEN hebben..een film met 0,5 sterren beoordelen die je (nog) niet gezien hebt is nutteloos en zoveel voldoening haal je er ook niet uit dunkt me..ga een cu2 aanmaken ofzo
vanavond spontaan besloten naar deze film te gaan, hoge verwachtingen heb ik er van maar de eerste reacties van mensen hier die de film al gezien hebben zien er in ieder geval al positief uit
ik breng mijn stem uit zodra ik de film GEZIEN heb
Mr_White
- 2067 berichten
Een stuk minder dan zijn voorganger maar toch zeker wel vermakelijk. Het plot is iets teveel moeilijkdoenerij en de humor is iets te overdreven aanwezig (het helpt ook niet dat het allemaal te losjes geacteerd wordt, met name door Sam Rockwell) maar Downey Jr. is gewoon ouderwets goed en Jon Favreau begint als regisseur ook beter vat te krijgen op de actie.
Verder ook leuke cameos (Stan Lee als Larry King!) en natuurlijk blijven zitten tot na de aftiteling.
tiiim
Ik ben het met de bovenstaande argumenten en beoordeling meer dan eens.
Ik zag deze film vanavond in IMAX. Ik moet zeggen dat het naar mijn mening allemaal een beetje té is. Voor sommigen kan het geluid niet te hard staan, maar voor mij wel en dan met name de bass, te hard. Ook is het heel sporadisch lastig te volgen omdat er heel veel tegelijk gebeurd en je je hoofd praktisch helemaal moet draaien om alles te kunnen volgen.
Al met al, erg vermakelijk, daar blijft het voor mij bij.
Jonkovich
Net gezien in Movie Unlimited Kampen.
Leuke film, maar niet meer dan dat. Lekker zonder verwachtingen heen gegaan. De sterke en vaak grappige dialogen zorgen voor de juiste humor en een leuke Mickey Rourke als bad guy, al had ik graag gezien dater wat meer actiescenes met hem in voor kwamen, lees: enkel de scene op het circuit en de eindscene
Ook vond ik Scarlett Johansson niet veel toevoegen aan het verhaal, vond Gwyneth Paltrow leuker om naar te kijken
Al met al een lekkere film met leuke dialogen en lekkere actiescenes.
Gewoon heengaan voor een lekker avondje uit,
Dandeman
Leuke actiefilm met wel hele goede GCI. Ik vond alleen de rol van Sam Rockwell niet geloofwaardig neergezet. Misschien omdat ik hem onwillekeurig vergeleek met schurkenrollen gespeeld door Travolta of Ledger. De dialogen waren zelf op den duur vervelend wat ook door de indringende stem van Sam zou kunnen zijn geweest.
Scarlett Johansson en Rourke wisten dit echter ruimschoots goed te maken.
wildod
Ik kan mij wel vinden in het verhaal van Magnolia-fan. maar maak er een 7 van 3,5 ster voor de effects
Wat mij opviel is de reclame voor audi, na de verschillende audi auto s kregen we ook nog een gebouw te zien met het audi logo
The Cube
Ik heb IM2 gezien vandaag. Ik moet zeggen, het was een leuke film maar kon beter. Er zat naar mijn mening weinig pit in de film.
Als ik kijk naar andere superheldenfilms zoals bijv. The Dark Knight, Fanstastic Four etc., moet het spannend zijn, dat wow!-gevoel.
En dat had ik niet bij IM2, de film mist de ingrediënten om het spanned en spectaculair te maken zoals bijv. bij TDK, zoals ik al eerder zei.
De film was zeker niet slecht maar ook niet geweldig. De film had een goeie cast, vooral Mickey Rourke vond ik bad-ass en Sam Rockwell was echt grappig man.

Ik hoop dat Favreau het beter zal doen met IM3. Deze film krijgt van mij 3,5 *
Ik zag nog een extra scene na de eind-credits, waarin een S.H.I.E.L.D agent telefonisch rapporteert aan Nick Fury dat ze HET hebben gevonden.
Ik heb niet goed kunnen zien wat die agent en zijn collega's hebben gevonden, want het werd in een fractie van 1 seconde gewezen. Ik las vandaag op internet dat het gaat om de hamer van Thor.
Correct me if I'm wrong.
Ontopic:
Favreau heeft Obama's speeches geschreven toen Obama nog presidentskanidaat was, las ik tijdje terug in een nieuws krant. Isn't that cool?!

tottenham89

Ik denk dat Favreau nog steeds speeches schrijft voor president Obama.
Ben bang dat je de twee door elkaar haalt. De éne Jon Favreau is een speechwriter en de ander een acteur én regisseur.
SJRS.VLDT
Net terug.. gewoon puur vermaak en precies wat dit deel had moeten zijn. Er zitten misschien iets te veel personages in voor 1 film, maar daarentegen zijn ze stuk voor stuk geweldig. Vooral nieuwelingen Scarlett Johansson en Mickey Rourke doen het fantastisch. Uiteraard Robert Downey Jr. in 'zijn' rol en Sam Rockwell heeft ook een goede rol die vooral perfect bij zijn uiterlijk past.
Ik hou helemaal niet van muziek als AC/DC, maar in de film werkt het top!Ook weer veel kleine grapjes tussendoor (get a roof;)die de film maken. En uiteindelijk vond ik deze film leuker(let op: leuker, niet speciaal beter:P) dan het eerste deel.
De CGI is net als het eerste deel dik in orde! Wat een effecten! De 'grand-prix' scène uit de trailer, is om je vingers bij af te likken:D!
Ik heb in ieder geval zeer genoten en voor de liefhebbers: GE-WEL-DIG geluid! Echt top!
Gewoon 4 sterren natuurlijk;)
The Cube
Oke, ik zal het checken. Thnx.
Prudh
Ik neig ontzettend naar de 4,5. Iron Man 2 is het summum van entertainment uit Hollywood. Luchtig, snel, gelikt. Veel meer recht-toe-recht-aan dan dit komt het niet, maar dichter bij de pure fun komt het evenmin. Regisseur Favreau weet blijkbaar goed hoe hij een superheldenfilm binnen het Marveluniversum moet maken. Niet serieus, niet geloofwaardig en vooral niet langzaam. Dit deel heeft geen last van opbouw en introductie, dat gebeurde immers al in het eveneens vermakelijke eerste deel. Favreau mag de draad oppakken en doorwalsen waar hij gebleven is.
Dat doet hij onder andere met dure SFX, coole auto's en mooie vrouwen, die allen veelvuldig worden ingezet als crowdpleasers. Waar andere regisseurs met zo'n mix nog steeds verschrikkelijk kunnen falen (ik hoef geen namen te noemen dunkt me) (ok, Michael Bay) levert Favreau gewoon af. Toegegeven: hij speelt enorm op safe, maar dat is bij een film als deze niet erg. Sterker, het is gepast binnen het kader van Iron Man en soorgelijke superhelden. Een film als Kick-Ass gaat weliswaar een stapje verder, maar de A-Team stijl van veel schieten en niets raken heeft in dit geval zijn charme.
De casting is overigens goed in orde. Solide prestaties van Don Cheadle en Sam Rockwell, maar vooral de main characters zijn genietbaar. Zo is het al bijna vanzelfsprekend dat Downey Jr. gevat is en beschikt over een nauwkeurige timing voor zijn grapjes. Het script lijkt soms voor hem geschreven, in plaats van voor zijn on screen personage Tony Stark. Rourke is met zijn misvormde gelaat de perfecte tegenhanger van de komische noot en Johansson behoeft waarschijnlijk weinig uitleg.
Verder wordt er weer nauwkeurig opgebouwd naar vervolgfilms (blijf vooral zitten tot na de aftiteling). Een aantal grote hints naar wat nog in de pijplijn zit. Roept er iemand Captain America? En de rest van de Avengers? Daarnaast is de cameo van Iron Man-bedenker Stan Lee wederom bijzonder geestig. Als je Iron Man goed vond, dan ga je deel twee absoluut fantastisch vinden. Dat kan haast niet anders. Een heleboel onzin, een heleboel grapjes en een heleboel actie. Allemaal zonder flauw of gezapig te worden. Recht voor zijn raap Hollywood zonder fratsen.
Miss A
Net terug en ben kort maar krachtig..
Echt geweldige film!
Hele leuke humor en coole actie scenes
Vond de rol van Mickey Rourke ook erg leuk, hij is heel vet met die zweep dingen, ook al is hij de bad guy^^
Had alleen gedacht dat na de aftiteling captain america zou komen haha ^^
Miss A
Wat ik minder vond was dat er enkele trailer scenés niet in voorkwamen
ik dacht al dat het aan mij lag, maar je bedoelt toch de scene dat pepper de helm van iron naar beneden gooit, want dat zag ik wel in de trailer maar nu in de film gingen ze elkaar kussen^^
El ralpho
Goede film! wel wat kritiekpuntjes:
Badguy Mickey werd aan het einde wel erg makkelijk verslagen.
Scarlett johanson was een prachtige dame om naar te kijken maar op een vette actiescene na kregen we niet veel van haar vechtkunsten te zien..
Verder vond ik de bloedvergiftiging een beetje een saaie toevoeging. af en toe zag je even kort terugkomen; oh ja hij had een bloedvergiftiging maar dit voegde niks toe aan het verhaal en was ook gemakkelijk opgelost. dit vond ik jammer. Met een sterker eindgevecht meer actie scene's met mooie scarlet, en die onzinnige vergiftiging die verder geen spanning of problemen voor iron man veroorzaakte weggelaten had de film toch net wat hoger van mij gekregen.
de positieve punten natuurlijk ook niet te vergeten: Prachtige Cgi, strakke actie en (op de doodlopende saaie verhaallijn van de vergiftiging na) een vet verhaal.
Tony stark had niet beter vertolkt kunnen worden dan door Robert downey. En er viel genoeg te lachen in de film. met name de scene dat Tony zich flink bezopen heeft en door James ''vriendelijk'' gevraagd wordt om naar huis te gaan. waarop Tony aan de dj vraagt voor een vette beat om zijn maat in elkaar te rossen..geweldig!
echter wel wat storende puntjes dus wat deze film nog steeds een film laat zijn die zorgt voor een avond voor top entertainment maar niet boven de 3,5 laat uitstijgen voor mij.
oneeyewilly
het was een vermakelijke film maar er was te veel wat niet klopte met de normale storyline van ironman of de ultimate iron man
vond het jamer dat tony met pepper zoend aangezien ze dit nooit doen in de comic en dit juist de magie tussen die twee is :S black widow daarin tegen had hij wel mee kunnen zoenen aangezien hij met haar betrouwt is de ultimate ironman
vind het wel weer cool dat het schild van captain American erin zit en dat ze met vibranium bezig zijn in het zelfde shot (daar het schild van gemaakt)
de after title was zeket cool kan niet wachten tot THOR uit komt
las btw dat iemand wat over de manderine en de 10 rings schreef
de 10 rings komen in de eerste film voor de terroristen groep waar tony door word vast gehouden heet de 10 rings
oneeyewilly
Super trailer! Mooi om te zien dat Mark II er ook bij komt.
Waar blijft de Mandarin, trouwens? Eerste plotbeschrijving werd er over het bestrijden van de ''Ten Rings' en 'The Mandarin' gehouden en nu is het 'Whiplash'? Die overigens niet zo gaaf uitziet, zonder pantser of iets.
the 10 rings zitten in het eerste deel
de terroristen goep waar hij door word vast gehouden heet the 10 rings
en volgnes my komt the manderin niet voor in de ultimate storyline van ironman
[quote]Miss A schreef:
er zijn uiteindelijk 30 minuten uit geknipt
waarschijnlijk komen die scenes voor in de directors cut
sportfan27
Deze 2 films in een zin noemen is naar mijn mening een beetje vreemd maar goed , TDK is een volwassen actie thriller en FF is gewoon een teenage/kinder film met een verhaal van GTST niveau.

Ik hoop dat Favreau het beter zal doen met IM3. Deze film krijgt van mij 3,5 *
Correct me if I'm wrong.

Ik denk dat Favreau nog steeds speeches schrijft voor president Obama.
klopt dit is mjölnir de hamer van Thor
er zit nog een cameo van thor in ironman 2 hij staat in een speciale cel in Monaco waar een foto van hem gemaakt word
ook zit er een cameo in de laatste hulk film van thor
E2K
ZWARE TEGENVALLER
Iron Man 1 destijds gekeken omdat ik toch naar de bios moest. Aangenaam verrast! Interessant verhaal, goede characters, en uiteraard prachtig vormgegeven.
Deel 2 een topper maken is makkelijk: zo is de vormgeving gewoon een kwestie van dezelfde talenten die voor 1 verantwoordelijk waren inhuren. Interessante characters hebben we nog in deel 1 zitten. Gewoon een sterke nieuwe sterke badguy uit het universum vissen en dat zit ook wel snor.
Dan rest er nog 1 ingrediënt. Het verhaal.
Hier schiet de film wat mij betreft gewoon zwaar tekort.
Ook irriteerde ik me mateloos aan Samuel MJ. Ik vind die hele gast compleet overrated de afgelopen jaren. Zijn rol in IM2(en 1) is geen uitzondering hierop. Scarlett hadden ze ook kunnen weglaten.
De 'badguy' was ook slecht uitgewerkt. Zijn 'ontsnapping' uit de gevangenis was daarnaast al helemaal bizar en onnodig over the top.
ZWARE TEGENVALLER
Samuel MJ moet er wel in spelen in de ultimate ironman(comic) word hij gebruikt als nick dit hebben ze speciaal voor de films gedaan.
maar hij is inderdaad overrated had ook liever iemand anders gezien
neo
Offtopic berichten verwijderd. Spoilers kunnen via een alert worden doorgegeven.
Oynatan
Ben nog vandaag gegaan en ik vindt het mooie actie film.
Maar toch vond ik Iron Man 1 de beste=)
Threeohthree
Verhaal hagt eigenlijk aan 2 losse touwtjees, waar de film met wat humor, Acteerprestaties, en Scarlett Johansson nog maar net op kunnen balanceren. Het is natuurlijk vermakelijk allemaal, maar soms zijn de clichés James krijgt een suit en slaat Iron man in elkaar en simpele plot holes Oh ik vind deze nieuwe technologie uit in 1 dag waar mijn vader zijn leven aan gewerkt heeft wat te irriteren. Actie scenes zijn eigenlijk maar schaars, maar de actie scenes die er zijn, zijn ook vermakelijk voor het oog. Een kleine teleurstelling, en een mogelijk vervolg zou mijn stem niet krijgen. Zet gewoon deel 1 nog een keertje op, veel leuker.

Scarlett Johansson was er kapot van dat ze twee grote rollen misliep: "Ik voelde me gefrustreerd en hopeloos"

Robert Downey Jr. keert Marvel de rug toe: "Dat is helemaal klaar"

The Lord of the Rings: The Two Towers

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Fantasy / Avontuur, 2011

Star Wars
Fantasy / Sciencefiction, 1977
technologiemalibusuperheldgebaseerd op stripwraakpost-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)break out marveltonystarkmalibu, california, usamarvel cinematicsuper fire suitprison cell breakoutbreaking out excited