• 9.376.839 stemmen

Met onder meer: Robert Downey Jr., Mickey Rourke en Scarlett Johansson

Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans

Releasedatum: 28 april 2010

Plot Iron Man 2

"It's not the armor that makes the hero, but the man inside."

Multimiljardair en geniale uitvinder Tony Stark (Robert Downey Jr.), wordt zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthuld, gedwongen zijn krachten opnieuw te gebruiken. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) en James ''Rhodey'' Rhodes (Don Cheadle) aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) van zich laat horen...

Pepper Potts

Howard Stark

Senator Stern

avatar van Kricky

Kricky

Eerste deel was gaaf en zeer origineel.

Kan niet misgaan met deel twee, gezien de cast

• 2067 berichten

Cam-versie van de Comic-Con footage. Eerste bewegende beelden, Rourke in actie en WAR MACHINE! Dit wordt zeer tof.

Video iron man 2 comic-con van Loopy - MySpace Video - vids.myspace.com

avatar van 88Fabian

88Fabian

De comic-con beelden,zien er goed uit.

Ik denk dat deze film beter wordt dan het redelijke eerste deel.

avatar van 10-StepKill

10-StepKill

Heel erg veel zin in deze film. Vond de eerste heerlijk, qua actie en humor en ook het aangepaste verhaal (Iron man comic is al oud, jeweettoch) werkte goed.

Overigens is er al een film over de Avengers aangekondigd, waar Downey zeker in zal spelen en wellicht Edward Norton ook, die in de laatste Hulk speelde en waar Downey ook al te zien was om hem te recruteren voor The Avengers. Heb zin in beide films iig.

avatar van AHWA

AHWA

Gaaf om muziek van Tool en Silverchair te horen in die Comic-Con-trailer

Kijk hier zeer naar uit.

Hero-man

wat 10-Stepkill zegt dat er een avengerfilm komt dat is al een tijdje bekend waar ik mij het meest op verheug qua marvelverfilming is wel Civil War... maar daar zou ik nog lang voor moeten wachten

iron man 2. ik wil warmachine zien in de comiccon zag hij er goed uit.

ben heel benieuwd naar de film

avatar van Thorak

Thorak

Mr_White schreef:

Video iron man 2 comic-con van Loopy - MySpace Video - vids.myspace.com

Helaas, de video die je probeert weer te geven, is verwijderd vanwege een geclaimde inbreuk op het auteursrecht.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

AchmedATM schreef:

Wat ik nou wel jammer vind is dat Terrence Howard niet terug komt in deel 2, niet dat ik een fan van hem ben ofzo. Ik vindt het alleen jammer als er andere acteurs worden gebruikt voor sequels.

Maar ik denk wel dat Scarlett Johansson als Black Widow het weer goed maakt

Ik kan niet wachten

Pastichio Rocker

Waarom is Terrence Howard vervangen? Niet dat het erg is; vind Don Cheadle veel toffer.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Pastichio Rocker

Aha. Nou ja, boeiend. Cheadle had al in deel één moeten zitten in plaats van die no-talent Howard.

avatar van supermovieman

supermovieman

Wanneer krijgen we nou eens een redelijke poster in plaats van dat plaatje de hele tijd!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

supermovieman schreef:

Wanneer er een poster uitkomt staat die er dezelfde dag waarschijnlijk nog wel, dus maak je geen zorgen. Er is nu simpelweg nog geen poster, dus moeten we het doen met deze still. Zo simpel is het.

avatar van wimnoot

Sam Rockwell

Gwyneth Paltrow

Don Cheadle

Jon Favreau

Ik vind dat ze wel een verschrikkelijk goede cast hebben. Dan haal je wel veel op je nek qua verwachtingen...

Don MN

Dat is waar, veel goede acteurs. Ik hoop dat ze er een beter verhaal in weten te stoppen, dat de spelers waardig is.

avatar van supermovieman

supermovieman

He, er staat op wikipedia een goeie poster! Iron Man 2 - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Zou die hier op kunnen?

avatar van Embie

Embie

Kan haast niet wachten tot die uitkomt!!!

avatar van Rosicky

Rosicky

Edward Norton speelt Bruce Banner. Waarom doet The Hulk mee in Iron Man 2? iemand?

Rosicky schreef:

Omdat Nick Fury in Iron Man zat, Tony Stark in The Incredible Hulk en de films moeten samen komen in The Avengers (Iron Man, The Hulk, Captain America en Thor onder 'commando' van Nick Fury).

Mr_White schreef:

Dus ze werken langzaam naar de perfecte Marvel-verfilming.

avatar van Rosicky

Rosicky

Wie de bats is Nick Fury? en dat lijkt me wel wat als ze al die superhelden in een film droppen. Alhoewel, de kans op overdreven special-effects, Pro-Amerikaans gelul etc. is dan wel erg groot. En het zijn nou niet bepaalt de vier beste karakters. Er is voor sowieso maar één echte superheld. The Batman.

Hero-man

Nick Fury is de baas van SHIELD. Dat zal verder allemaal worden uitgelegd in de film. Waar ze naar toe werken is hoofdzakelijk The Avengers waar de grootste superhelden uit Marvel Universe in voorkomen. Ze werken ook al deels naar Marvel Cilvil War

Dus ze steigen langzaam maar zeker steeds naar boven

Hero-man schreef:

Dus ze steigen langzaam maar zeker steeds naar boven

Daar zou ik nog niet van uit gaan. The Avengers was de eerste grote Marvel crossover. Civil War is erg recent en zou weinig impact hebben met de beperkte personages die ze nu in de films introduceren. Ik denk dat Marvel de 'hoofdfilms' (bekendste personages) nu vooral gebruikt om andere personages te introduceren terwijl ze wachten op het terugvallen van de verkochte filmrechten (Sony heeft Spider-Man, Fox heeft X-Men en Fantastic Four, nog een boel andere personages). Pas zodra ze die terug hebben, kunnen ze echt de volgende stap nemen.

Don MN

En die conclusie heb je getrokken omdat Disney Marvel heeft overgenomen, of is dit ergens bekend gemaakt?

Rosicky schreef:

Batman is geen superheld aangezien hij niet beschikt over superkrachten zoals bv. Superman en Spiderman.

Don MN schreef:

Na de overname van Marvel door Disney zijn alle studios die nog rechten hebben liggen gelijk begonnen met het actief in productie gaan van dergelijke films (Fantastic Four en Daredevil krijgen reboots, er komt een nieuwe X-Men film aan en Ghost Rider krijgt een sequel).

De studios beseffen dus dat nu Marvel een gigantische geldbron achter zich heeft, dat Marvel de rechten zo snel mogelijk terug wil (voorheen had dit weinig zin omdat het vermogen van Marvel te beperkt was om zoveel franchises allemaal zelf te kunnen verfilmen). De overname van Disney heeft er dus voor gezorgd dat Marvel niet alleen meer geld heeft om hun films uit te breiden, maar dat de andere studios hun projecten ook zullen blijven doorzetten in de angst dat de rechten zullen terugvallen (en superheldenfilms, zelfs de slechte, leveren nog altijd bakken geld op).

Don MN

Dat is wel mooi nieuws, de overname zorgt dus ervoor dat alle studio's harder gaan werken voor een kwaliteit superheldenfilm.

Don MN schreef:

Kwaliteit zou ik niet willen zeggen, maar ze zijn wel meer gepusht om meer met hun franchises te doen zodat ze de rechten niet verliezen. Daarvoor moeten ze films blijven afleveren (als ze voor een bepaalde periode niets met de filmrechten doen, vallen ze automatisch terug naar Marvel) en om die reden zijn er nu zoveel nieuwe films aangekondigd (want het is nu of nooit meer).

Hero-man

Ja maar als ze alleen maar flops gaan uitbrengen dan heeft dat ook geen nut meer hé