- Home
Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans
Releasedatum: 28 april 2010
Bekijk via Disney+
Plot Iron Man 2
"It's not the armor that makes the hero, but the man inside."
Multimiljardair en geniale uitvinder Tony Stark (Robert Downey Jr.), wordt zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthuld, gedwongen zijn krachten opnieuw te gebruiken. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) en James ''Rhodey'' Rhodes (Don Cheadle) aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) van zich laat horen...
- Trailer (YouTube)
- Iron Man 2 (MusicMeter)
- Iron Man 2 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Agent Coulson
Howard Stark
Senator Stern
BobdH
Na de zware toon van moderne superheldenfilms als The Dark Knight en The Incredible Hulk, is Iron Man 2, net als zijn voorganger, gewoon 'leuk'. Leuker dan deel 1 zelfs? Jazeker, zelfs dat, mede dankzij een geweldige rol van Sam Rockwell en een grootschalige opzet die deel 1 nog weleens mistte.
Toch weet de film niet volledig te overtuigen, wat voornamelijk te wijten is aan het bekende sequeleritis syndroom; teveel nieuwe personages, teveel plotlijntjes die bijna allemaal onderontwikkeld blijven. En dat terwijl het verhaaltje an sich dan weer behoorlijk simpel is.
Bovendien weten de dames maar niet te overtuigen; was de wisselwerking Paltrow-Downey Jr. in de vorige film nog leuk, hier mist Gwyneth duidelijk pit en wordt het gewoon een zeurderig personage. Die pit moet dan weer van Scarlett komen, maar dat mag ze pas tijdens de climax laten zien. Voor die tijd weet ze maar niet iets leuks van haar rol te maken en blijft ze vlak.
Niettemin zijn er enkele buitengewoon spectaculaire actiescenes en is de humor wederom goed gedoseerd, waardoor een ieder met lage verwachtingen en een hoge behoefte aan entertainment zich wel zal vermaken. 3*
Prudh
Ik neig ontzettend naar de 4,5. Iron Man 2 is het summum van entertainment uit Hollywood. Luchtig, snel, gelikt. Veel meer recht-toe-recht-aan dan dit komt het niet, maar dichter bij de pure fun komt het evenmin. Regisseur Favreau weet blijkbaar goed hoe hij een superheldenfilm binnen het Marveluniversum moet maken. Niet serieus, niet geloofwaardig en vooral niet langzaam. Dit deel heeft geen last van opbouw en introductie, dat gebeurde immers al in het eveneens vermakelijke eerste deel. Favreau mag de draad oppakken en doorwalsen waar hij gebleven is.
Dat doet hij onder andere met dure SFX, coole auto's en mooie vrouwen, die allen veelvuldig worden ingezet als crowdpleasers. Waar andere regisseurs met zo'n mix nog steeds verschrikkelijk kunnen falen (ik hoef geen namen te noemen dunkt me) (ok, Michael Bay) levert Favreau gewoon af. Toegegeven: hij speelt enorm op safe, maar dat is bij een film als deze niet erg. Sterker, het is gepast binnen het kader van Iron Man en soorgelijke superhelden. Een film als Kick-Ass gaat weliswaar een stapje verder, maar de A-Team stijl van veel schieten en niets raken heeft in dit geval zijn charme.
De casting is overigens goed in orde. Solide prestaties van Don Cheadle en Sam Rockwell, maar vooral de main characters zijn genietbaar. Zo is het al bijna vanzelfsprekend dat Downey Jr. gevat is en beschikt over een nauwkeurige timing voor zijn grapjes. Het script lijkt soms voor hem geschreven, in plaats van voor zijn on screen personage Tony Stark. Rourke is met zijn misvormde gelaat de perfecte tegenhanger van de komische noot en Johansson behoeft waarschijnlijk weinig uitleg.
Verder wordt er weer nauwkeurig opgebouwd naar vervolgfilms (blijf vooral zitten tot na de aftiteling). Een aantal grote hints naar wat nog in de pijplijn zit. Roept er iemand Captain America? En de rest van de Avengers? Daarnaast is de cameo van Iron Man-bedenker Stan Lee wederom bijzonder geestig. Als je Iron Man goed vond, dan ga je deel twee absoluut fantastisch vinden. Dat kan haast niet anders. Een heleboel onzin, een heleboel grapjes en een heleboel actie. Allemaal zonder flauw of gezapig te worden. Recht voor zijn raap Hollywood zonder fratsen.
El ralpho
Goede film! wel wat kritiekpuntjes:
Badguy Mickey werd aan het einde wel erg makkelijk verslagen.
Scarlett johanson was een prachtige dame om naar te kijken maar op een vette actiescene na kregen we niet veel van haar vechtkunsten te zien..
Verder vond ik de bloedvergiftiging een beetje een saaie toevoeging. af en toe zag je even kort terugkomen; oh ja hij had een bloedvergiftiging maar dit voegde niks toe aan het verhaal en was ook gemakkelijk opgelost. dit vond ik jammer. Met een sterker eindgevecht meer actie scene's met mooie scarlet, en die onzinnige vergiftiging die verder geen spanning of problemen voor iron man veroorzaakte weggelaten had de film toch net wat hoger van mij gekregen.
de positieve punten natuurlijk ook niet te vergeten: Prachtige Cgi, strakke actie en (op de doodlopende saaie verhaallijn van de vergiftiging na) een vet verhaal.
Tony stark had niet beter vertolkt kunnen worden dan door Robert downey. En er viel genoeg te lachen in de film. met name de scene dat Tony zich flink bezopen heeft en door James ''vriendelijk'' gevraagd wordt om naar huis te gaan. waarop Tony aan de dj vraagt voor een vette beat om zijn maat in elkaar te rossen..geweldig!
echter wel wat storende puntjes dus wat deze film nog steeds een film laat zijn die zorgt voor een avond voor top entertainment maar niet boven de 3,5 laat uitstijgen voor mij.
oneeyewilly
het was een vermakelijke film maar er was te veel wat niet klopte met de normale storyline van ironman of de ultimate iron man
vond het jamer dat tony met pepper zoend aangezien ze dit nooit doen in de comic en dit juist de magie tussen die twee is :S black widow daarin tegen had hij wel mee kunnen zoenen aangezien hij met haar betrouwt is de ultimate ironman
vind het wel weer cool dat het schild van captain American erin zit en dat ze met vibranium bezig zijn in het zelfde shot (daar het schild van gemaakt)
de after title was zeket cool kan niet wachten tot THOR uit komt
las btw dat iemand wat over de manderine en de 10 rings schreef
de 10 rings komen in de eerste film voor de terroristen groep waar tony door word vast gehouden heet de 10 rings
Threeohthree
Verhaal hagt eigenlijk aan 2 losse touwtjees, waar de film met wat humor, Acteerprestaties, en Scarlett Johansson nog maar net op kunnen balanceren. Het is natuurlijk vermakelijk allemaal, maar soms zijn de clichés James krijgt een suit en slaat Iron man in elkaar en simpele plot holes Oh ik vind deze nieuwe technologie uit in 1 dag waar mijn vader zijn leven aan gewerkt heeft wat te irriteren. Actie scenes zijn eigenlijk maar schaars, maar de actie scenes die er zijn, zijn ook vermakelijk voor het oog. Een kleine teleurstelling, en een mogelijk vervolg zou mijn stem niet krijgen. Zet gewoon deel 1 nog een keertje op, veel leuker.
wimnoot
Jon Favreau's Iron Man 2
Favreau weet wederom een uitstekende superheldenfilm neer te zetten. Ironman 2 is een waardige opvolger van deel één, sterker nog ik vind hem zelfs beter! Vaak is het leukste van dit type film naast de actie, het onstaan van de verschillende karakters. In het eerste deel maakte we kennis met Tony Stark, Pepper Pots, Rhodey(ditmaal een rol van Don Cheadle) en Obidiah. Wat best een hoop personages zijn. In dit deel doen ze er nog een schepje boven op. We zien in rap tempo Justin Hammer, Ivan Vanko, Natasha Romanoff, Nick Fury en agent Coulson voorbij komen. Je zou denken dat met al die nieuwe gezichten de film een stuk vaart zou verliezen, maar Favreau lost dit op door niet te lang bij ieder personage stil te staan en het jou als kijker gewoon zelf laat uitvissen. Ik vond ook niet één scène te lang duren. Erg knap.
De film begint met Tony Stark in ultimo forma, uitslovend, narcistisch en met maling aan iedereen. Ik vind het echt een heerlijk karakter. Natuurlijk raakt hij in de problemen en moet vooral die arme, mooie Pepper Pots het ontzien. We maken kennis met Ivan Vanko in een paar hele mooie scenes op de racebaan in Monaco, en langzaam wordt het verhaal opgebouwd tot die onvermijdelijke climax. Waar hij in tegenstelling tot deel één niet een maar een stuk of veertig Ironmannen achter zich aan krijgt. Die beelden en het machtige bioscoop geluid maakten dit tot één van de beste bioscoop bezoekjes dit jaar.
Ik kan als liefhebber van het hele comicverfilming gebeuren kan mijn hart ophalen de komende tijd, met Thor, Green Lantern, Captain America en nog vele andere. Deze was in ieder geval erg geslaagd. 4.5
Zeer geslaagde bioscoop/popcorn film.
Ik vind Iron Man 2 zelfs wat beter dan deel 1, ondanks dat ook hier weer niet superveel actie in zit is het toch wat leuker dan deel 1. Dit komt vooral door Robert Downey Jr. Hij maakt van Tony Stark toch een legendarisch figuur! Erg lachen was de scene dat hij dronken in zijn pak zat
Er zit echt een grappenarsenaal van hier tot Tokyo in, het leuke is dat het allemaal niet te flauw wordt(zoals bv. in Transformers wel het geval is). Ook zitten er een heleboel leuke one-liners in. Ook de rest van de cast doet het naar behoren. Scarlett is als nieuweling ook weer charmant als altijd en ik had verwacht dat Rourke's rol slechter zou zijn, maar ook nog redelijk sterk uitgewerkt. Sam Rockwell's rol wekte verschillende reacties bij me op, aan de ene kant erg grappig, maar aan de andere kant word je op een gegeven moment wel moe van al dat gebrabbel van hem.
Met de actie/special effects zit het ook goed, dat ziet er weer spectaculair uit, de Iron Man pakken zien er ook superrealistisch uit en nergens komt de film gekunsteld over.
Helaas is het plot wat mij betreft niet altijd even sterk, er zitten wel teveel momentjes in waarbij ik toch vaak mn twijfels heb.
Bijvoorbeeld de scene in Monaco, Rourke kan rustig zijn gang gaan, nergens is er beveliging te bekennen en hij wordt totaal niet aangepakt nadat hij 2 F1 bolides heeft laten crashen. 1 sniper shot en poeff hij ligt neer, ach ja... Ook snapte ik de radio communicatie tussen Cheadle en Downey Jr. niet echt. Het pak van Cheadle was volledig overgenomen door Rourke, maar toch had hij nog radiocontact, beetje vreemd. Ook het amateurisme van het Amerikaanse leger was me niet ontschoten, allemaal te gemakzuchtig en iedereen is te goed van vertrouwen.Ook het eindgevecht is best gemakzuchtig gedaan en bevat niet echt veel spanning.
Ach ja, het lijkt misschien veel. Maar het zijn van die kleine dingetjes die het geen absolute topper maken. Verder blijft Iron Man 2 een zeer sterke blockbuster film met prachtige Special effects en boordevol humor. Ik kan Iron Man 2 toch aanraden bij iedereen!
p.s. blijf wel zitten tot na de aftiteling. Want net zoals bij het eerste deel volgt er na de aftiteling nog een nieuwsgierig makende scene voor de volgende Iron Man film, of voor the Avengers
Zeer vlot.
Heb normaal een hekel aan die Marvel superhelden, komt vooral omdat de meeste van die films zo serieus willen overkomen.
Downey redt de film ook echt. Geweldig geschikt voor deze rol en hij slaat dan ook met verve. Aantal zowaar grappige oneliners, leuke bijrolletjes en ondanks z'n lengte verveelt de film niet.
Ook leuk de suits. Niet meteen geniale ontwerpen, maar met het einde, in een Japans tuintje met Gundam-achtige drones maakt Favreau toch een aardig buiginkje naar Japanse mechastyling.
Vond de scene op het circuit het indrukwekkendst. De CG vs CG battles zijn wat minder, ook het martial arts uitstapje van Johansson hadden ze er beter uit kunnen laten (of een betere choreograaf aannemen, of betere editor, of betere stunt-vrouw).
Verder gewoon aardig vermaak. Lekker vlot, lekker snel, veel rolletjes met vette knipoog en geen tijd om in slaap te sukkelen.
Minder spidermannetjes en batmannetjes, meer van dit soort helden aub.
mr.shhh
Heerlijke film, goede afwisseling van humor en actie. Soundtrack is ook erg sterk en behoorlijk aanwezig.
Downey speelt sterk maar de ster van de film is toch wel Mickey Rourke. De rest van de cast speelt naar behoren en de regisseur heeft zichzelf, net als in deel 1, een heerlijke bijrol toebedeeld.
Verhaaltechnisch laat de film hier en daar een steekje vallen maar heb ze bij menig blockbuster een stuk slechter gezien. Overigens vind ik het "eind gevecht" behoorlijk kort, had naar mijn mening wel wat langer gemogen
Ben zeer benieuwd hoe ze verder gaan in de serie. Aan het einde van de film zit, net als deel 1, een kleine knipoog naar het volgende deel. Persoonlijk heb ik geen idee hoe ze dat gaan vertolken (gezien het mythische aspect) maar denk dat dat wel goed gaat komen. Wacht met smart.
Jack Sparrow
Goed vervolg, veel van hetzelfde maar wel leuk gedaan. Weinig mis mee. Mooie bombastische actiescènes met subtiele humor. Leuke rol ook van Rourke. Die man is gelukkig weer helemaal terug. Net als Robert Downey Jr trouwens. Beide zijn weer helemaal op hun oude niveau na toch vele jaartjes weg te zijn geweest van het scherm. Een waardig vervolg; een mooi begin van de blockbuster reeks van de zomer.
huVILEub
Leuk vervolg. Goede actie, enkele leuke grappen. Misschien een beetje te snel afgewerkt. Maar dat maakt de film ook wel weer vlot waardoor het toch een vermakelijke popcorn film wordt. Voor een vervolg-actiefilm zeker geslaagd, maar niet echt heel bijzonder.
Madecineman (moderator films)
Tussen alle geweldige flitsende actiescenes en snedige one-liners is er 1 beeld van Iron Man 2 dat nog steeds op mijn netvlies gebrand staat en dat is het shot met Scarlett Johanson en Gwyneth Paltrow van achteren geschoten op "kontjes"hoogte zeg maar
Nou goed, ik vind Iron Man 2 opnieuw weer heerlijk vermakelijke, ongecompliceerde popcorn nonsens. Leuke van Tony Stark/Iron Man is toch wel dat het een echt feestnummer is met te veel geld die zichzelf nooit al te serieus neemt en een goed gevoel voor zelfspot heeft. Dit itt zijn uberserieuze net zo welgestelde tegenpool Bruce Wayne/Batman.
Ik heb de neiging om iets meer voorkeur te hebben voor deel 1 van Iron Man. Die zat verhaaltechnisch toch leuker in elkaar bovendien was de rol van de badguy daar leuker. Niet dat Mickey Rourke als Ivan Vanko het niet goed deed maar vind dat hij eigenlijk te weinig te doen had. Daartegenover staat wel het optreden van Scarlett Johanson als de overheerlijke Black Widow (" I want one" ), ik zou zeggen kom maar op met die spin-off
Ook bonuspunten Sam Rockwell als Tony Starks concurrent Hammer was bijzonder aangenaam, heerlijke gladjakker.
Sowieso is de humor een van de grote pluspunten in de film, nergens geforceerd als een comic-relief , het zit gewoon ingebakken in de gehele atmosfeer die de film wil overbrengen.
Qua actiescènes is vooral die in Monaco geweldig uitgevoerd. De uiteindelijke climax was ook mooi maar toch net iets te schril en te makkelijk.
Deel 2 voelt ook een beetje aan als een tussenfilm waarin naar een deel 3 wordt toegewrkt waarin het plot wel zal worden opgemaakt voor de Avengers in 2012. Van mij mag het, graag meer van dit soort heerlijk Hollywood vermaak.
simonvinkie
Vanmiddag toch ook maar met een vriend naar Iron Man 2 geweest. En ik moet zeggen dat ik me toch wel een beetje verbaas over de hoge rating op IMDB en hier op Moviemeter.
Mijn verwachtingen waren sowieso niet alte hoog, aangezien ik deel één ook niet super goed. Redelijk vermakelijke film is het toch wel, vooral door Robert Downey Jr, die echt een geweldige rol neerzet. Grappige one-liners, neemt zichzelf niet serieus. Hartstikke leuk personage gewoon. Ook kijk ik eigenlijk viel liever naar Tony Stark dan naar Iron Man. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Spiderman, Batman en The Incredible Hulk, waar het personage zelf eigenlijk niets voorstelt.
Verder stelt de film niet heel veel voor. Het eerste uur vond ik een beetje duf en saai. Pas in het tweede uur werd de film wat leuker. Geweldige intro ook van Scarlett Johansson, ik kan niets anders zeggen dan dat ze gewoon bloedverziekend geil is.
Mickey Rourke maakte helaas niet heel erg veel indruk op me. Hij speelt best een aardige rol, maar niet echt angstangjagend genoeg. Ook erg jammer dat de uiteindelijk eindconfrontatie maar erg kort en snel was.
Redelijk popcorn film, maar meer ook niet.
Shinobi
Gisteren in de IMAX gezien en helaas haalt deze film het niet bij deel één.
Downey Jr. doet zijn best wel en is gevat en grappig zoals we van hem gewend zijn en Rockwell is een zeer aangename toevoeging aan de cast. Scarlett niet te vergeten uiteraard, man zij in die catsuit.
Maar verder vond ik het verhaal niet al te veel voorstellen, Rourke was wel oké als schurk. Maar dat was het dan ook wel.
Paltrow vond ik overigens erg misplaatst, totaal geen chemie tussen haar en Downey, wat wel zo was in deel één.
Nipt 3, 5 sterren.
voskat
Iets minder dan het eerste deel.
Wederom een flink tegenvallende finale, met wederom een tegenstander die binnen één minuut uitgeschakeld wordt.
Maar de humor, de heerlijke arrogantie van Stark, de nogal spannende Scarlett Johansson en de geweldige Mickey Rourke maken veel goed.
3* voor prima popcornvermaak.
The One Ring
Een mooi voorbeeld van hoe typische blockbusterzwaktes overwonnen kunnen worden door een goed gevoel voor fun. Het verhaal van dit vervolg loopt niet zo lekker als in deel 1. Zo is de achtergrond van Mickey Rourke's schurk redelijk vaag en nogal cliché. Ook heb ik geen idee waar dat conflict tussen Stark en Rhodey op de helft van de film over ging en ook niet waarom Rhodey dat pak naar het leger bracht. Het grootste mysterie is echter het personage van Scartlett Johanson: heeft iemand door wat zij precies met het verhaal te maken had? Gelukkig heeft ze relatief weinig te doen. Ze is ook met afstand de slechtste acteur uit de hele cast. Had gewoon uit de film geweerd moesten worden.
De zwakte van de verhaallijn wordt met gemak gecompenseert door de zeer geslaagde humor en een aantal fijne actiescènes. Het is eigenlijk een screwball-superheromovie. Tony Stark blijft voor mij de enige boeiende superheld, simpelweg omdat hij meer gemodeleerd lijkt te zijn op een personage van Humphrey Bogart dan op Superman. De oneliners zijn dan ook daadwerkelijk gevat en de acteurs ratelen door alsof ze elkaar verbaal de baas willen zijn. Ook de meeste andere grappen zijn geslaagd, met als beste het einde met die senator. Heerlijk droog.
De acteurs hebben er over het algemeen lol in, met uitzondering van Paltrow die hier, in tegenstelling tot in deel 1, vooral moet zeuren en Scarlett Johanson, die in iedere film zich lijkt te vervelen. Rourke haalt echter het maximale uit zijn minimale bijdrage, Cheadle is een fijne vervanging van Howard en Sam Rockwell (die tot mijn blijde verrassing na Downey Jr. en Cheadle de meeste schermtijd had) bewijst wederom een van Hollywoods meest ondergewaardeerde acteurs te zijn in een komische bijdrage als Starks wezelachtige concurrent. Rockwell steekt Downey Jr. bijna naar de kroon. Bijna, want Downey Jr. blijkt toch wel weer degene te zijn die de film maakt tot het echte succes. Het is gewoon goed om te zien dat er nog blockbusters bestaan waarin acteerwerk belangrijker lijkt dan CGI, misschien omdat Favreau zelf een acteur is. Overigens levert de film qua actie ook voldoende leuks op, met name op de racebaan.
Het totaalplaatje mag dan wat foutjes hebben en zo bevredigend als het eerste deel is Iron Man 2 niet, maar toch zeker een dikke voldoende.
Ook het tweede deel is niet meer dan leuk, en bloed naarmate het einde nadert zelfs een beetje dood. Wel enorm gelachen om Stark die 'even' een deeltjesversneller bouwt...
timbo_
Aangezien ik de eerste Iron Man niet meer dan prima vermaak vond, dit tweede deel enige tijd voor me uit geschoven. Vandaag toch maar gegaan en viel me wonderwel niet tegen. Vooral de eerste drie kwartier waarin Robert Downey Jr. heerlijk op dreef is en de bad guy Mickey Rourke op fantastische wijze wordt geintroduceerd zijn ijzersterk.
In het tweede deel van de film, waarin vooral Rourke te weinig screentime krijgt, wordt dit niveau echter niet vastgehouden. Bij Downey Jr. gaan de scherpe kantjes er een beetje vanaf en ook de finale heeft een te hoog groot, groter, grootst gehalte. Dat laat echter niet onverlet dat Iron Man 2 een prima vervolg is dat nauwelijks onderdoet voor zijn voorganger.
JacoBaco
Wat een zooitje is Iron Man 2 zeg. Het begon allemaal zo goed en dat doel ik ten eerste op deel 1 en ten 2e op de eerste 3 kwartier van Iron Man 2. Ik vind het niet erg dat er dingen gebeuren die een beetje vreemd zijn. Al springt er iemand met een kinderwagen uit een helikopter. Het maakt mij niet uit, zolang de beweegredenen maar geloofwaardig, begrijpelijk en logisch zijn.
En dat is echt iets wat ik wil zien in een film als Iron Man.
De film begint goed. Ivan Vanko wordt aan ons voorgesteld en we zien een bijdehante Tony Stark zoals we hem het liefst zien.
Het gaat eigenlijk mis zodra hij deelneemt aan de race. Hij besluit ineens om mee te doen. Waarom? Ivan Vanko is daar ook. In de trailer zie je al dat hij Tony te grazen neemt terwijl hij in zijn raceauto rijd. Hoe wist Ivan überhaupt dat Tony ineens wilde racen. Niet. Hij wist het niet, maar hij speelde in op de keuze van Tony, ok. Dan nog krijgen we een geforceerde actiescène. Ik ben absoluut geen F1 fan, maar als er een ernstig ongeluk gebeurd komt er meteen een safety car en moeten alle deelnemers rustig rijden en niet zoals in de film lekker met 300 km/h verder scheuren. De politie komt ook te laat in actie, terwijl Ivan al op zijn gemakje over het circuit loopt. Foute en geforceerde beslissingen.
Vanaf dat moment is het down hill wat mij betreft. Ik vind het totaal niet matchen bij het betere deel 1. Op het feest wordt ineens 1 van zijn Iron Man pakken meegenomen door Lt. Col. James. Het is de manier waarop en dat voelt verkeerd. Hij verraad Tony, maar waarom zo plotseling en op zo'n raar moment. Het wordt echt verkeerd gebracht. En je raakt soms bijna het overzicht kwijt omdat we met zoveel verschillende karakters te maken hebben. Er is daarbij altijd 1 iemand die de film moet dragen vind ik en dat zou in dit geval Tony Stark moeten zijn en in deel 1 lukte dat ook, maar hier is eigenlijk niemand die de film echt draagt. Zelfs Stark niet.
En met een film als Iron Man verwacht je toch dikke actie en niet dat ze ergens naartoe werken om het vervolgens af te laten lopen met een sisser. Ik vind het niet gepast. De battle met de droids is wel geinig, maar het gevecht tegen Whiplash/Ivan Vanko slaat toch nergens op. Ik had echt zoiets van: Zo het is zover, dus let's knallen, maar wat een domper zeg! Het is @#%$* Iron Man en dan schiet Warmachine die ex-wife raket op Ivan waarmee je bunkers in bunkers kan opblazen. En dan werkt ie niet!! Ivan staat daar een beetje te grijnzen alsof hij het allemaal al wist. Sorry, maar ik vind dit echt geen humor. En dan is het een half minuutje vechten en het is klaar. Ivan zegt you lose. Stoer, maar maak het dan ook waar sukkel en geef ze niet nog is een minuut de tijd om weg te vliegen. Zo'n slimme kerel moet dat toch veel beter geregeld hebben. Ook weer zo'n nutteloos moment dus.
Gelukkig heeft de film ook genoeg pluspunten, maar dat is niet interessant om te lezen. Pluspunten zijn maar saai.
DVD-T
Toch wel een tegenvaller na het ontzettend leuke eerste deel. De hele film is het net niet. Aan het eind blijf je dan ook zitten met het gevoel dat het nog niet compleet is. Had zeker meer ingezeten.
Lang heb ik uitgekeken naar een verfilming van de Iron Man comics. Is toch wel altijd een van mijn favorieten geweest uit de Marvel stal. Het hele verhaal van Stark spreekt mij gewoon erg aan. Toen kwam het bericht dat er eindelijk een verfilming aan zat te komen. Het wachten was voorbij, en we zouden eindelijk de mythe van Iron Man op het grote scherm te zien krijgen. Daar het eerste deel topvermaak bood, dmv. een moordend tempo erg leuke actie momentjes, leuke oneliners en een weergaloze Downey Jr. biedt dit tweede deel dat een heel stuk minder.
Het duurt gewoon erg lang voordat de film los komt, en dat gebeurt dan ook pas in de tweede helft. De humor is een stuk minder, en de leuke scènes zijn erg schaars. Het begint met een vreselijk lawaaierige opening met credits, vooral de wel heel erg bombastische muziek is vreselijk. Dan volgt een heel leuk moment, Iron Man die uit een vliegtuig springt, ondersteund met een heerlijke rocksong. Dan is het eerst even afgelopen. De film wordt ineens vreselijk serieus. Dat nekt de film een klein beetje en maakt het een wat moeilijke zit. Plot is ook niet erg interessant, en het lijkt een eeuwigheid te duren voor het echt begint. Ook de zijplotjes kon ik weinig mee, daar het niet erg interessant was om te volgen. Hammer is niet interessant, en Rockwell lijkt ook weinig te kunnen met dit erg vlakke personage. We krijgen nog wel een erg vette, maar ongeloofwaardige, actiescène. Dat was dan ook het beste van het eerste gedeelte van de film. Wel komen er een aantal situaties voorbij waar je vraagtekens bij kunt zetten, die zijn hier al eerder aangehaald.
Dan volgt gelukkig een iets leukere tweede helft, die wat hoger qua tempo ligt, en ook een klein beetje boeiender is. Toch is juist het tempo erg wisselend waardoor je eigenlijk een beetje de film wordt uitgerukt. Nog een kleine interessante ontwikkeling binnen het verhaal, maar dan is het echt wachten op het einde, wat gezien de trailers geweldig moest worden. Dit is niet echt het geval. Een erg toffe climax, maar net als in het eerste deel zijn ook hier de momenten van actie erg kort, en dat is erg jammer. Ook het echte einde tussen Vanko, Stark en Rhodey is zo afgelopen. Jammer want dit is wel een moment waar je de gehele film op zit te wachten
Je zou denken nu alle karkaters een beetje geïntroduceerd zijn ze wat meer gingen richten op grotere actie scènes. Het is dan ook voorbij voor je het weet, terwijl voor je gevoel het net begint. Ook een euvel van de rest van de film. Het voelt gewoon niet af. Er worden dingen in betrokken die niet volledig af lijken te zijn. Je blijft aan het eind met een gevoel zitten alsof er nog een heel stuk achteraan komt, maar dan loopt het al heel abrupt af. De scène na de eind credits is echter wel weer een lekker makertje . Nu maar hopen dat een eventueel derde deel dit tweede deel compleet kan maken, en dat wel weer met het zelfde entertainment level als deel een. Dit deel was ook zeker vermakelijk, maar af en toe net te serieus. De leuke inleiding die in Iron Man werd gemaakt, wordt in Iron Man 2 toch wel een beetje omzeep geholpen. Zitten echter wel een aantal leuke knipogen in naar wat nog komen gaat.
Acteerwerk is degelijk, met Downey Jr. en Mickey Rourke als echte uitschieters, de rest lijkt niet echt te weten wat met de karakters aan te moeten, of krijgen te weinig interessants en veel screentime mee, Johanssen, Jackson en Rockwell. Erg jammer dat er voor een ander acteur is egkozen voor Rhodes. Howard vond ik juist erg goed. Cheadle brengt gewoon geen power met zich mee, en dat geld ook voor Paltrow dit keer. Effecten zien er echt mooi uit, maar net als in het eerste deel had ik niet het gevoel iets speciaals gezien te hebben. De momenten in de pakken tijdens het vliegen geven je wel weer het gevoel echt mee te vliegen. Camera werk is iets te gelikt, en een aantal shots weken niet pov shot in het begin , daarnaast is de editing soms ook erg rommelig. Muziek was toch wel iets te bombastisch. Sound design ben ik zeer over te spreken. Dialoog komt goed naar voren, ook in de herrie van de actiescènes. Lekker opgepompte shoot-outs en gevechten, en het geluid van de clashes tussen de ijzeren giganten zijn ook erg fraai vormgegeven.
Iron Man 2 voelt echt als een soort middenstuk van een trilogie of saga aan. Het zou een beter deel kunnen worden door in het derde deel de losse eindjes aan elkaar te knopen, maar als sequel is het gewoon minder geslaagd. Toch blijft het overall erg vermakelijk, al is het verhaal voor een dikke twee uur gewoonweg niet boeiend genoeg.
Near_Dark
Voila, eindelijk heb ik ook het vervolg gezien op 'Iron Man (2008)' in de vierde week dat hij in de cinema speelt, nog altijd in de grootste zaal ! Straalt hij nog steeds diezelfde speelse, komische, avontuurlijke sfeer uit als het origineel...? NEEN !!
In't begin zag het er nog héél goed uit met geslaagde oneliners en een dijk van een actiescène op dat racecircuit. Daarna vond ik dat hij helemaal in elkaar stuikte. De saaie, verplichte stukjes die in zowat alle middelmatige Actieprenten de revue passeren doen dat hier ook. De held die aan zichzelf begint te twijfelen en kampt met gezondheidsproblemen. Daarbovenop is hij een onverbeterlijke rokkenjager die maar niet aan zichzelf wil toegeven dat de perfecte vrouw vlak voor zijn neus staat in de vorm van Pepper Potts die, als je't mij vraagt, een behoorlijk stukje kan zagen, pfffft
Het eindgevecht vond ik een afknapper van formaat. De robots vliegen véél te snel in het rond, zelfs op een reuzengroot cinemascherm zagen ze er ondermaats uit. Het over-the-top massagevecht was leuk, maar toen Blacklash neerplofte in zijn mega-robotpak en bijbehorende elektrische zwepen verwachtte ik mij aan een langdurig en bruut eindgevecht vol spectaculaire ontploffingen en in het rond vliegend puin. Maar neen hoor, niets daarvan. Twee minuten later lag Blachlash al zieltogend op de grond, end of story !
Neen, geef mij dan maar de eerste Iron Man, die was tenminste écht geestig en avontuurlijk ingesteld.
Kijk zeker de aftiteling volledig uit want zoals dat in de eerste film het geval was volgt ook hier een extra scène, waarin je te weten komt welke superheld in de volgende film aan de beurt komt...
6,5/10.
Hij begint erg goed maar zakt na de eerste grote Actiescène als een pudding in elkaar, zelfs het eindgevecht ziet er niet echt spectaculair uit. Eén kijkbeurt volstaat ruimschoots !
Filmsite: http://ironmanmovie.marvel....
Montorsi
Vond hem nog een stuk leuker dan deel 1.
Misschien omdat ik deze in de bioscoop heb gezien, en de eerste niet, maar de beleving was een stukje groter. Scripttechnisch is het weer niet echt denderend, maar de humor was nog wat langer en sterker aanwezig dit keer, waarmee het in deel 1 halverwege wel een beetje over was. Downey is sowieso echt een held.
Toevoegingen als een enorm ass kickende Scarlett zijn erg aangenaam, en de actie vond ik ook wat verzorgder (al kan dat zoals gezegd misschien ook komen omdat dit wel een echte typische bioscoopfilm is). Het slotgevecht was behoorlijk gaaf, met een mooie locatie, en erg strak in beeld gebracht en ge-edit.
Vooral hierom een vol punt hoger dan 1 (dikke 2.5* t.o.v. een krappe 3.5* voor deze). Zitten toch nog wel een aantal magere zaken in, dat Russisch van Rourke klinkt helemaal nergens naar, en sommige scenes zijn vrij merkwaardig. Daarnaast zie je de CGI er helaas weer iets te vaak aan af. Maar bovenal is het erg grappig en vlot gemaakt.
Kleine 3.5* dus.
nognooit
Deze film kent een hoog tempo en lijkt vrijwel direct verder te gaan waar het eerste deel ophield.
Door het hoge tempo komt lang niet alles goed uit de verf en voelen sommige dingen wat gemakkelijk aan en sommige dingen lijken hun urgentie te missen door gebrek aan focus.
Dit vervolg is zeker geen slecht vervolg en als film is 'ie redelijk.
Veel actie, erg veel explosies en leuke luchtige sfeer.
Verwacht geen verrassingen, want de cliché's zitten hier ook helaas in.
De hoogte punten waren duidelijk de scenes met Samuel Jackson en het gevecht in Monaco.
Sam Rockwell deed het niet verkeerd, maar uiteindelijk bleek zijn personage niet meer te zijn dan een karakter dat we al zo vaak in doorsnee superhelden- en actiefilms hebben gezien. Jammer.
wwelover
Waar ik eerlijk gezegd niet weggeblazen was door deel 1, moet ik toegeven dat deel 2 van Iron-Man goed gelukt is. Een echte popcorn film zoals het hoort bij Comic verfilmingen. Al heeft deze film natuurlijk vooral veel te danken aan de geweldige Robert Downey junior. Top acteur, die zich de laatste tijd weer goed laat gelden. Verhaal is aardig, wat voorspelbaar. Het is ook niet superspannend, maar de actie en special effects maken veel goed. Overige cast is ook goed, Scarlett is leukk om te zien al voegt ze vrij weinig toe.
Kan niet in de schaduw staan van het origineel, maar als vervolgfilm redelijk geslaagd. De film worstelt nogal met een onnodig rommelig en log verhaaltje, waarin heel wat statische dialoogscenes het tempo behoorlijk onderuit halen. Downey Jr. is gelukkig wederom op dreef en de speciale effecten zijn ook nu weer eersteklas. Wel wat weinig aktiescenes. Rourke is enigzins verspild als zwijgzame bad guy en ook Sam Rockwell mist net dat beetje extra. Het ziet er allemaal weer erg mooi uit, maar ik had nergens het wow-gevoel dat ik bij het eerste deel herhaaldelijk wel had.
Eigenzinnige superheld.
In dit vermakelijke vervolg op de eerste film, is het luchtigheidsgehalte net dat beetje hoger. Ook een aantal geinige dialogen maken het verschil met deel 1, die overigens niet slecht was. Downey zet de narcistische Iron Man, vol menselijke trekjes en zwakheden, realistisch neer. Beter dan menig acteur, die in de afgelopen jaren hebben getracht de andere Marvel-helden een eigen gezicht te geven.
Goed.
SaNDuTjE
Teleurstellend.
Door de hoge score hier verwachtte ik een net zo vermakelijke film als het origineel was. Maar helaas, zoals vaak is dit een slecht vervolg op een sterk eerste deel.
Het verhaal is rommelig en zijn er te veel karakters die er niet toe doen. Daarnaast is bijv. Rourke een complete miscast als Russische badguy. Een paar tatoeages maken je nog geen geloofwaardige rus, zeker niet met dat belachelijke accent. Ook het karakter van Johansson was totaal overbodig. Om over Samuel L. Jackson nog maar niet spreken...
Downey Jr. is een van de positieve punten aan deze film, en speelt zijn rol met veel plezier. De humor is dan weliswaar een stuk minder scherp dan in het voorgaande deel, toch zorgen de droge one-liners voor wat komische momenten. Wat betreft de actie en effecten zien die er ook weer verzorgd uit, maar voelt soms het wel wat over de top aan.
Met 2 uur vind ik de film wat aan de lange kant, aangezien er genoeg scenes zijn die in aanmerkingen komen om geschrapt te worden. Dit in combinatie met het magere verhaal en een aantal belabberde rollen maken het lastig om de aandacht erbij te houden.
Een zeer kleine 2,5*
Filmkriebel
Volkomen eens. Eerste deel was zelfs véél beter. Hetgeen deze sequel minder interessant maakt is al in eerdere commentaren aan bod gekomen : irriterende dialogen en soms zelfs monologen waar geen einde aan lijkt te komen, zowel van Downey maar vooral van Sam Rockwell. De humor was ook ver zoek. Waar deel 1 (4*) me verraste door zijn frisse aanpak van het superhelden-genre, valt dit deel ten onder aan een reeks banaliteiten om het gebrek aan ideeën te verbergen. Afgezien van het drietal actiescènes waarvan de eindconfrontatie kort en onkrachtig is (vergelijk maar even met het duel tussen Downey en Bridges), valt er bitter weinig te beleven. Waar het eerste deel op alle vlak goed in elkaar stak is de sequel op bijna alle vlak een irritatie. Enkel de schaarse actiescènes geven nog wat pit, verder zal ik deze film vlug vergeten. Kom, toch 2,5* omdat het Iron Man is.
Insignificance
Funny how annoying a little prick can be, isn't it?
Ietsje minder dan het eerste deel, maar nog altijd leuker dan veel van de concurrentie. Favreau heeft het sfeertje van deel I grotendeels behouden. Snel, gevat, geeky en vooral Downish. Voor mij toch de meeste passende manier om een superheld tot leven te brengen. Minder is het middenstuk waarin een ijzeren botsing tussen Stark en Rhodes teveel van hetzelfde is en het wat rammelende gedoe om tot een finale te komen.
Die finale is qua setting en tegenstanders wel erg gaaf. Wellicht dat het gevecht tussen Iron Man en Whiplash iets intenser c.q. langer had kunnen zijn. Daarom is de ontmoeting in Monaco dan ook het hoogtepunt. Soms wat last van de SFX, maar verder érg fraai gemaakt. Zo'n zweep doet er toe. Met enerzijds de grauwe kop van Rourke en anderzijds de rode Johansson is er, naast de megalomane grijns van Downey Jr, ook nog eens zat kijkvoer, alhoewel Cheadle i.p.v. Howard lood om oud ijzer (ach, wat leuk..) lijkt. Een lenige Black Widow smaakt ook wel naar meer en als het nog een tikje strakker kan, graag.
Spiderman, Hulk, Fantastic Four en de X-men waren zo ongeveer de comics die ik ooit eens gelezen heb. Als film hou ik het het liefst bij deze Iron Man. Favreau maakt er tenminste iets geinigs van.
Leland Palmer
Uitstekend 2e deel, misschien wel beter dan deel één. Wat geweldig om dit op 1080p - met het beste beeld én geluid te zien zeg. Echt een behoorlijke meerwaarde.
Op audiovisueel vlak was het zo'n beetje perfect dus. Gelukkig was de film ook meer dan vermakelijk. Vooral ook het scenario van Justin Theroux is érg leuk; nergens zakt het in, prima opbouw, scherpe dialogen en veel leuke quotes. Niks op aan te merken.
Robert Downey Jr. is en blijft een geweldig acteur, de rol van Tony Strak, a.k.a. 'Iron Man' is 'm dan ook op z'n lijf geschreven. Ik heb weer genoten van z'n personage. Met Rourke én o.a. Johansson hebben we er hier leuke (nieuwe) bijpersonages bij. Beide goed.
Het verhaal(tje) zelf stelt niet veel voor - het is dan ook vooral de manier waarop deze film gemaakt is die het zo leuk maakt. Jon Favrau maakt er één groot spektakel van. Zo is de film geweldig geschoten; die race (die totaal de mist ingaat) bijvoorbeeld, sowieso zijn de beelden van Monaco geweldig. Ook vond ik dat huis, met alle technische snufjes weer een groot genot. In alles wordt er t.o.v. deel één een schepje bovenop gedaan.
En dat werkt uitstekend. In de tweede helft lijkt de film soms wat te ontsporen, maar toch blijft de film (dan nét) op de rails. Heb genoten. Dikke voldoende dus ook.

Scarlett Johansson was er kapot van dat ze twee grote rollen misliep: "Ik voelde me gefrustreerd en hopeloos"

Robert Downey Jr. keert Marvel de rug toe: "Dat is helemaal klaar"

The Lord of the Rings: The Two Towers

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Fantasy / Avontuur, 2011

Star Wars
Fantasy / Sciencefiction, 1977
technologiemalibusuperheldgebaseerd op stripwraakpost-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)break out marveltonystarkmalibu, california, usamarvel cinematicsuper fire suitprison cell breakoutbreaking out excited